Nevite jak je to s odemykanim nasobitele na deskach s NF2 ? Existuji desky, ktere to umi automaticky bez HW uprav (dratovani soketu, spojovani mustku na CPU)?
Nevite jak je to s odemykanim nasobitele na deskach s NF2 ? Existuji desky, ktere to umi automaticky bez HW uprav (dratovani soketu, spojovani mustku na CPU)?
No tak, nikomu to nejde ?
Domnívám se, že většina nových desek to umí (ten můj MB na 100%) Ovšem to, že se drátuje socket je z toho důvodu, že to nastavíš napevno. I po reset CMOS, si BIOS nastaví to, co jsi nadrátoval.
Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO
Viki: ...co sa tyka chipsetu NForce2 tak asi vsetky![]()
VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...
Viki pravdepodobne ma namysli " premapovani " nasobice. Treba Epox RDA+ a RDA3+ to neumeji. Umeji to soltek, gigabyte, abit, u ASUSu si nejsem jistyPůvodně odeslal .:::iGor:::.
ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520
Ja se priznam, ze o tom moc nevim. Chci poridit desku s NF2, predtim jsem mel jen desky s VIA, tak si chci jen trosku ujasnit, jak to s tim vlastne jePůvodně odeslal Radim Štěpanec
![]()
jde o to, ze vetsina desek s NFORCE2 umi menit nasobic, ale nektere pouze v rozsahu sady, tj bud od 5x-12.5 nebo 13-24 ( v závislosti na CPU ). Napríklad Soltek, GB, a Abit umeji tuto sadu premapovat, tj. muzete u XP2700+ pouzit multiplikator 10Původně odeslal viki_
ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520
Radim: Díky, už mi to je snad jasné.
No,nové procesory jsou již odemčené a pak tedy záleží na tom jestli deska umí měnit násobyč,což snad umí všechny.Ale pokud jde o procesor "Palomino",tak ten se musí,podotýkám že MUSÍ,upravit spojením L1 můstkú na CPU,jinak deska nebude měnit násobič.V tomhletom případě nezáleží na desce,ani na drátování.Prostě se to musí odemknout na CPU a pak to měnit v BIOSu nebo zadrátovat na pevno.
Intel Pentium D 805
AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
Leadtek FX 5700
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)