Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Zajimava zkusenost s deskou Asus P4PE

Standardní Zajimava zkusenost s deskou Asus P4PE

Prave jsem udelal zajimavou zkusenost s touto deskou. Mam hardware viz muj podpis. Od zacatku upgradu se mi zdalo, ze pocitac nedava takovej vykon jakej bych si od tyhle konfigurace predstavoval. Unreal 2 /800x600 32bit, detaily medium az high/ byl prakticky nehratelnej. Svadel jsem to ze zacatku na to, ze mam jen 256 MB pameti. Ale pak jsem uplne nahodou zkusil odpojit disk z primarniho intelackyho radice a pripojit ho na Promisackej, kterej je tam kvuli SATA a ma i jeden IDE port. Od ty doby je ten pocitac jako vymenenej, vsechno slape jako hodinky, Unreal 2 jde malokdy pod 30 FPS, vetsinou je tak na te 50-60 FPS. Nevim presne proc se tak stalo, ale ma domenka je, ze to bylo nejakym konfliktem pristupu k pameti mezi radicem a integrovanou zvukovou kartou ADI 1980, kterou pouzivam. No, mozna by to nekomu mohlo helpnout, nebo by mi k tomu neco zajimavyho mohl rict.
    Powercombo Pentium 4 1,8A@2.4, Asus P4PE, PQI 512MB DDR333, Winfast Leadtek 4200Ti /default clock 250/513/, Zvukovka Soundmax onboard, sitovka Broadcom Gigabyte onboard, Case DesBes, Zdroj Powermaster 300W.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Mal si tam nainstalovane posledne Intelacke drivery a zapnute DMA
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Standardní

Jasne, mel.
    Powercombo Pentium 4 1,8A@2.4, Asus P4PE, PQI 512MB DDR333, Winfast Leadtek 4200Ti /default clock 250/513/, Zvukovka Soundmax onboard, sitovka Broadcom Gigabyte onboard, Case DesBes, Zdroj Powermaster 300W.

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

já tu desku měl a po tom co doladili BIOS šlapala jak hodinky,takže bych viděl problém někde jinde...

Standardní nastaveni BIOSu P4PE

Citace Původně odeslal Over
    já tu desku měl a po tom co doladili BIOS šlapala jak hodinky,takže bych viděl problém někde jinde...
    Mám tu samou desku a laboruju taky s BIOSem. Nemá tady někdo nějaký osvědčený nastavení?

hafca

Asus P4PE, P4 / 2.4, paměť 512MB/333, Radeon 8500LE / ViVo, Audigy 1, combo LG 4480, Teac W54E, Smasung 120, WD 40, Win XP

Standardní

uprime receno, tak ja ani nelaboruju s biosem. Me spis sere integrovana zvukovka, ktera je evidento nedoresena. Nicmene, co mas konkretne za problem?

Standardní

Citace Původně odeslal Honza Pohan
    uprime receno, tak ja ani nelaboruju s biosem. Me spis sere integrovana zvukovka, ktera je evidento nedoresena. Nicmene, co mas konkretne za problem?
    Já myslel jestli není nějaká vychytávka v nastavení pamětí a tak. Zvukovku sem vyzkoušel, ale zase sem se vrátil k Audigy, je to přece jen lepší.
    Mě nejvíc štve napětí na procesoru, v BIOSu i ten jejich program ukazuje v klidu 1.6 a to se mi zdá moc a hlavně to topí jak blázen 47 v klidu. BIOS jsem tam dal poslední 1006 a je to stejný, s napětím jít níž než je těch 1.525 nemůžu.

Standardní

no, o Audigy taky uvazuju. Jinak, Vcore mam 1,55 a taky me to trochu stve. Asus to zrejme dela kvuli stabilite a omezeni vykyvu napeti. A muj procesor ma v klidu taky nejmin 46. Co mas ty za procesor?

Standardní

Citace Původně odeslal hafca
    Citace Původně odeslal Honza Pohan
    Já myslel jestli není nějaká vychytávka v nastavení pamětí a tak. Zvukovku sem vyzkoušel, ale zase sem se vrátil k Audigy, je to přece jen lepší.
    Mě nejvíc štve napětí na procesoru, v BIOSu i ten jejich program ukazuje v klidu 1.6 a to se mi zdá moc a hlavně to topí jak blázen 47 v klidu. BIOS jsem tam dal poslední 1006 a je to stejný, s napětím jít níž než je těch 1.525 nemůžu.
    Já mám P4 na 2.4 a zatim jsem to netaktoval, ale když je tam takový napětí asi to zkusim zvednout. Jestli to ale uchladim.

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

1) všecky ASUS desky napětí přidávaj (díky bohu že tomu není naopak)
    2) cpu P4 má v klidu vyžší napětí a nižší proud, v zátěži je tomu naopak - je to normální a nedá se to změnit (to k těm výkyvům napětí)
    3) nevěřte tepelným čidlům na desce, často dost kecaj a někdy v rozptylu i 10st.

mně na P4PE dost potrápily(deska se chovala divně a nestabilně) paměti,dost jsem jich vyměnil a nakonec se ukázala jako dobrá volba OCZ433EL. Poslední BIOS co jsem s ním byl spokojenej, byla nějaká beta 1007....novější jsem už nezkoušel.

Standardní

nazdar lidi, chtel bych se vas zeptat na nasledujici: dva kamosi maji cca 3-4 mesice ASUS P4PE, jeden ma Celerona 2 GHz a grafiku GeForce 4 MX440, druhej ma P4 2,4/533 a GeForce 3 Ti200. Obema se jim ted stava, ze po zapnuti jim obcas (jednomu z nich pravidelne) nenaskoci grafika - museji PC resetovat (nekdy i nekolikrat za sebou), aby pocitac nabehl i s grafikou. Ani jeden pocitac jsem zatim nevidel osobne, nejdriv jsem myslel, ze jim odchazi zdroj - ze neni schopnej dodat dostatek stavy do grafiky, a po resetu, kdy uz neroztaci disky a mechaniky to uz naskoci. Zarazi me, ze jim to ale dela obema, oba koupili i nove skrine se zdrojem (300W), sice Eurocase, ale preci jen?? Skusim jim tam nahrat posledni BIOS, (pokud uz nemaj), mozna ten zdroj a dal uz moc nevim co s tim...

Standardní zajímavé

Já postavil asi 5 komplů s deskou P4PE i verze X a nebyl sebemenší problém.Zato s tím zapínáním PC mám já problém od samýho začátku,deska Abit BE-7 tím byla proslulá.Někdy byly období,kdy to nešlo nahodit každý den,teď je to v pohodě.Mám pocit,že to je v kombinaci se zdrojem.Když jsem dal teď tichej chladič,co má za studena pod 500 ot/min.,tak to už nezablblo ani jednou.Taky když bylo CD v mechanice a měl jsem zaplý bootování z CD,tak to nešlo dřív nahodit.Ale jak říkám,u mé desky to bylo normální,s původním biosem na denním pořádku.A dělalo to lidem i se 460 W trafem.Já mám 340 W.

Citace Původně odeslal Bolek
    nazdar lidi, chtel bych se vas zeptat na nasledujici: dva
    kamosi maji cca 3-4 mesice ASUS P4PE, jeden ma Celerona 2 GHz a grafiku GeForce 4 MX440, druhej ma P4 2,4/533 a GeForce 3 Ti200. Obema se jim ted stava, ze po zapnuti jim obcas (jednomu z nich pravidelne) nenaskoci grafika - museji PC resetovat (nekdy i nekolikrat za sebou), aby pocitac nabehl i s grafikou. Ani jeden pocitac jsem zatim nevidel osobne, nejdriv jsem myslel, ze jim odchazi zdroj - ze neni schopnej dodat dostatek stavy do grafiky, a po resetu, kdy uz neroztaci disky a mechaniky to uz naskoci. Zarazi me, ze jim to ale dela obema, oba koupili i nove skrine se zdrojem (300W), sice Eurocase, ale preci jen?? Skusim jim tam nahrat posledni BIOS, (pokud uz nemaj), mozna ten zdroj a dal uz moc nevim co s tim...
    Core 2 Duo E6600 2,4 GHz+Freezer, Gigabyte P965 S3, 2x 2 GB A-Data EE, Radeon 4870 HD 512 MB Gainward+2x Noctua,DVB-T tuner,HDD 500 GB, a 1000 GB Samsung, Plextor PX 16A,SB X-fi Music+Gigaworks S750,Chieftec TX 10 BD+Corsair HX 520W, 22" Philips a 17" ViewSonic VP 171b, kopírka Samsung,myš Logitech MX300,keyboard Logitech G15, noťas HP 6715s

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus P4PE - zda se mi cely PC nejaky pomaly
    Založil Tomas.1 v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 30.11.2003, 14:05
  2. Dualchanel na ASUS P4PE
    Založil Tomas.1 v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 05.11.2003, 18:17
  3. ASUS P4PE a DMA
    Založil hafca v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 5