Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: P4 deska vhodná na tiché PC

Standardní P4 deska vhodná na tiché PC

Chtěl bych si postavit tiché PC. Už mám tichý zdroj, upravený case ale teď potřebuju desku na P4. Uvažoval jsem o Asus P4P800 ale ten jsem nejspíš zavrhnul. Mám totiž tyto požadavky:

- pokud možno 3 konektory na větráky na desce
    - možnost regulovat všechny větráky z Windows (pomocí Speedfanu, jiný rozumný program snad ani neexistuje)
    - čtení teploty z CPU z interního čidla + čtení teploty v casu
    - správné zobrazení otáček všech větráků (opět nejspíš ve Speedfanu)

Jde o to, že ten Asus nespolupracuje se Speedfanem a nejspíš reguluje jen fan na CPU. Kamarád má zase nějakou postarší desku MSI a ta zase ve Speedfanu funguje dost blbě - ukazuje dobře jen jednu teplotu a reguluje jen case-FAN.

Ptám se tedy - existuje deska, kde mi jako na současném BX-masterovi pojede ve Speedfanu správné zobrazení všech teplot, všech otáček a půjde regulace všech otáček??

Standardní

desky od MSI - serie Neo by mela se Speedfanem fungovat

otestovanou mam 875 Neo, ale myslim, ze i verze s 865 by mela bejt OK
    1. místo v soutěži o nejlepší Casemod na IV. Lan párty OC.CZ v Brně (31.7. - 3.8. 2003).
    & 220 HP veteran power

Standardní

Mno ja mam Neo2-LS (i865) a speedfan pouzivam.Dokaze regulovat cpu i nb ale neni to tak ze 50procent je polovina otacek.Teploty ukazuje fsechny 3 priblizne stejne jako utilita primo od msi-corecentrum(ale jedna teplota je takova divna v obou programech).Jestli tam de pripojit dalsi vetrak a regulovat ho tedka nevim..nejsem doma abych se na to podival
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní Ještě jednou počet větráků

Ještě jednou bych se zeptal na počet větráků co jdou připojit. Jeden zapojím od CPU, jeden je zapojený od chipsetu.

Kolik mi zbyde ještě dalších volných konektorů? Podle fotky vidím už jen jeden (na přední FAN).

Standardní Re: Ještě jednou počet větráků

Citace Původně odeslal bigboban
    Ještě jednou bych se zeptal na počet větráků co jdou připojit. Jeden zapojím od CPU, jeden je zapojený od chipsetu.

Kolik mi zbyde ještě dalších volných konektorů? Podle fotky vidím už jen jeden (na přední FAN).
    skoro na vsech deskach sou 3 konektory na fany
    ABIT IC7 MAX3, P4 2,8@3,5 watercooled ,Thermaltake 420W,2x512MB A-DATA DDR500,ATI 9600XT Sapphire,Genius SW-5.1,SB Audigy,HDD 80 GB Seagete SATA ,HDD 7K250 160GB,Plextor 52x32x52,LG DVDRAM 4082B,Samsung LCD 193P,Logitech MX500

Standardní Re: Ještě jednou počet větráků

Citace Původně odeslal Fox-CZ
    skoro na vsech deskach sou 3 konektory na fany
    Jenže pokud na jeden přijde CPU a na druhý je zapojený chipset-fan tak zbyde jeden. A to je trochu málo.

Standardní

Tak ten z čipsetu vykucháš a dáš tam nějakej velkej pasiv. Co vím, tak některý desky sou jenom s pasivem. Ale pokuď budeš chtít taktovat, tak budeš muset chladit. Nebo dej ventilátory na normální kolik a zapoj je na 5V. možností je několik. záleží si vybrat.

Senior Member
    Vliv
    287

Standardní

Jasne pripoj je normalne na Molex na 7 nebo 5V a nic regulovat nemusis
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  2. Změna příkonu PC při změně kmitočtu P4 - změřeno.
    Založil Lavic v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 24.06.2004, 11:16

Pravidla přispívání