Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Problem s instalacnim zdrojem

Standardní Problem s instalacnim zdrojem

Dneska me muj Mandrake poradne nastval.

Z 3CD jsem chtel něco nainstalovat, ale když jsem pozadovany balicek zaskrtl rpmdrake mi 3CD vratil z hlasenim: vlozte International CD do zarizeni /dev/hdd !!
    Pritom pozadovane CD tam je, kontroloval jsem to snad tisickrat!

Tak jsem se nas… a inkriminovany instalacni zdroj jsem odebral ze seznamu instalacnich zdroju.
    Když jsem chtel 3CD pridat do seznamu instalacnich zdroju, tak to neslo. (Postupoval jsem stejne, jako při pridavani BonusCD).

Protože jsem zacatecnik uvedu svůj cely postup (Pokud najdete chybu, tak me prosim opravte).

Spustil jsem spravce instalacnich zdroju, odebral jsem 3CD.
    Pote jsem zvolil pridat, vybral jsem vymenitelne medium, jako nazev jsem zadal International CD 3 (x86) (cdrom3). Jako cestu ke zdroji jsem vybral - /mnt/cdrom/Mandrake/RPMS3.
    Do poslednih radku jsem napsal hdlist3.cz, kliknul jsem na ulozit zmeny, potom systém zacal prohledavat CD, ale nakonec vse ukoncil – pozadovany zdroj nemohl byt aktualizovan, a proto nebude vybran.

Doufam, ze mi poradite, protože me uz nic nenapada.

Standardní Re: Problem s instalacnim zdrojem

drive me to taky obcas pozlobilo, tak sem dal instalacni media na disk, kazdy do jinyho adresare a dal na ne natrvdrdo cestu, ted* si vsecko stahuje samo a bez kecu po mechanice.

* ted uz ne, slackware rulezzzz...
    SLACKRulezzzz.....

Standardní

To mě taky napadlo.
    Ale jak to dostanu zpatky?
    Zdroj tam sice je, ale neni zaskrtnutej.
    Kdyz to zaskrtnu a ulozim, tak to pri dalsim spusteni spravce zdroju neni

Standardní

Tak jsem ted zkousel prekopirovat vsechny balicky z 3 CD a stejne to nejde - soubory to sice prohledava, ale nakonec ukonci starou znamou hlaskou: instalacni zdroj nelze aktualizovat, proto bude automaticky vypnut !!! .

Pritom jsem zdroj neaktualizoval, ale pridaval (ten stary z 3 CD jsem jeste predtim odebral)

Standardní

To uz je ako Windows - stale klikas a nefunguje
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    Ale je to dobry system pro Linux zacatecniky. Da se tam hodne veci nastavit i pres graficke prostredi, jen jsou s tim sem tam problemy
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Citace Původně odeslal MDKdekon
    Tak jsem ted zkousel prekopirovat vsechny balicky z 3 CD a stejne to nejde - soubory to sice prohledava, ale nakonec ukonci starou znamou hlaskou: instalacni zdroj nelze aktualizovat, proto bude automaticky vypnut !!! .

Pritom jsem zdroj neaktualizoval, ale pridaval (ten stary z 3 CD jsem jeste predtim odebral)
    Ve správci zdrojů... mám:

CD 1 v adresari /home/cd/cd1/....

URL: file://home/cd/cd1/Mandrake/RPMS

Toť vše. Kdyby ti to furt nešlo, tak si balík co to potřebuje najdi růčo, a jen ho tam rpm -i nazev nainstli sám a je to v poho..., závislosti to taky vypise...
    SLACKRulezzzz.....

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    Citace Původně odeslal Rainbow
    Ale je to dobry system pro Linux zacatecniky. Da se tam hodne veci nastavit i pres graficke prostredi, jen jsou s tim sem tam problemy
    Mno, ja sem taky zacatecnik a ten graficky rezim mi stejne moc nepomaha, nakonec koncim tak, ze si v KDE zapnu nejakou tu konzoli a zas to delam v ni...

(Napr. jako root nekde vytvorim adresar a pak ho jako user nemuzu v grafice smazat... Takove veci me s*rou... Ale ja mam ten Linux stejne jenom na hrani, tak co...)
    ASUS P4P800E Intel P4 2.4GHz WinFast A7600 GT TDH 2x512MB RAM PQI 400MHz dual channel Seagate ST3200826AS + Seagate ST380011A + Seagate ST340016A SB Audigy 4 19'' LCD ViewSonic VX920 Logitech MX500

Standardní

Citace Původně odeslal slesik
    Citace Původně odeslal MDKdekon

Ve správci zdrojů... mám:

CD 1 v adresari /home/cd/cd1/....

URL: file://home/cd/cd1/Mandrake/RPMS

Toť vše. Kdyby ti to furt nešlo, tak si balík co to potřebuje najdi růčo, a jen ho tam rpm -i nazev nainstli sám a je to v poho..., závislosti to taky vypise...
    Hmm, takhle presne to tam tak mam a nejde mi to.
    Zkusim to teda najit rucne .

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Tak jsem to ted zkousel a normalne to funguje. V package source ci jak se jmenuje treba misto /mnt/cdrom/..... nastavim /mnt/cdrom2/..... a zacne nacitat z palirny. Jo to CD behem zmeny musi byt v te palirne aby si ho mohl znova nacist.
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Citace Původně odeslal Umbro
    Mno, ja sem taky zacatecnik a ten graficky rezim mi stejne moc nepomaha, nakonec koncim tak, ze si v KDE zapnu nejakou tu konzoli a zas to delam v ni...
    Hehe, ja radeji nic takoveho klikaciho v systemu nemam (ted dokonce vubec zadne programy na nastavovani neceho), ale kdyz jsem mel (SuSE), tak jsem je stejne nepouzival, protoze clovek tam neco naklikal, ono to sice provedlo co chtel, ale zaroven to provedlo dalsich x veci, prerovnalo to nektere mnou tezce upravene konfiguraky a pak toho nefungovalo jeste vic...

Nevim, ale zadne takove programy na nic nepotrebuju, staci dumyslny balickovaci system (apt nebo portage). HW tak moc casto zas nemenim aby mne neco takoveho otravovalo.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Tady je moje urpmi.cfg:

Kód:
    Installation\ CD\ 1\ (x86)\ (cdrom1) removable://mnt/cdrom/Mandrake/RPMS {
      hdlist: hdlist.Installation CD 1 (x86) (cdrom1).cz
      with_hdlist: ../base/hdlist1.cz
      removable: /dev/hdd
    }

Installation\ CD\ 2\ (x86)\ (cdrom2) removable://mnt/cdrom/Mandrake/RPMS2 {
      hdlist: hdlist.Installation CD 2 (x86) (cdrom2).cz
      with_hdlist: ../base/hdlist2.cz
    }

BonusCD removable://mnt/cdrom/updates {
      hdlist: hdlist.BonusCD.cz
      with_hdlist: hdlist.cz
      list: list.BonusCD
    }

International\ CD\ 3\ (x86)\ (cdrom3) file://home/dekon/CD\ 3/Mandrake/RPMS3 {
      hdlist: hdlist.International CD 3 (x86) (cdrom3).cz
      with_hdlist: ../base/hdlist3.cz 
    }
    Jak nic nevymyslite, tak hledam jine distro (viz Slackware - FAQ)

Standardní

Dneska jsem to zkousel takhle - chtel jsem nainstalovat program z 3 CD.
    V terminalu jsem zadal - urpmi_nazev programu.
    Objevila se hlaska - system nemuze najit cestu a nebo soubor hdlist, proto bude zdroj ignorovan.

Tak ted uz me fakt nic nenapada.

Standardní

Citace Původně odeslal dekon
    Dneska jsem to zkousel takhle - chtel jsem nainstalovat program z 3 CD.
    V terminalu jsem zadal - urpmi_nazev programu.
    Objevila se hlaska - system nemuze najit cestu a nebo soubor hdlist, proto bude zdroj ignorovan.

Tak ted uz me fakt nic nenapada.

Tak dneska jsem to vyresil:

Kód:
    urpmi.addmedia -f CD3 removable://mnt/cdrom/mandrake/RPMS3
    Dulezity je prepinac -f:
    provede generování hdlist souborů.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 30.10.2005, 07:24
  2. problem s FATkou W98SE
    Založil krabakor v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 09.03.2005, 11:20
  3. Teac DV-W50D problém s vypalováním DVD
    Založil Spec v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2