Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: [Java]Prvni kroky s Javou ?

Standardní [Java]Prvni kroky s Javou ?

Zdravim, tak jsem se diky skole dostal k Jave a hned jsem narazil na problem Stahnul jsem si vyvojove prostredi od Sun Microsystems verzi 1.4.2 a jako editor JCreator 2.5 od Xinox Software. Problem je v tom, ze kdyz chci spustit jakykoliv soubor .class at uz z JCreatoru nebo primo v promptu pomoci java.exe, dostanu hlasku: Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: ...spousteny soubor...
    Nevite prosim, co mam kde nastavit ? A dale, muze mi nekdo doporucit vhodnou literaturu (pripadne ebooks ci fora) pro zacatky ? Programovani neni zrovna moje vasen, ale skola je skola ..
    JIUHB DLT3C 0308 MPMW 1700+@14x167=2339MHz, 256MB DDR NANYA 333MHz CL2, GB 7VT600 1394, 120GB Seagate 7200.7+, PowerColor R9500->R9700 276/276, PCI RadioLink, LG 4160b, Samsung SyncMaster 700IFT, Creative DTT2200 .. CPU, NB, GPU watercooled by AquaCool

Standardní

Jednak musíš mít nastavené cesty na classes a zdrojové adresáře které jsou v projektu zahrnuté. Já používám IDEU a tam je to obdobné. Musí se nastavit verze Javy, cesty na projekt (tj. classes, java) a cesty na připojované packages .jar pokud je používáš. Tak začni tam, s nastavením projektu.

Dobrá kniha je Učebnice jazyka JAVA of Pavla Herouta nebo Začínáme programovat v jazyce JAVA od S.J.Chapmana + příkl. z Internetu
    Jaro

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    298

Standardní

dokud nebudes pouzivat naky externi knihovny, tak ti bohate staci nstavit cestu k jave (ve win java.exe)
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Standardní

Tak jsem porad na stejnem (mrtvem) bode V JCreatoru jsou nejake cesty nastavene, dokonce zjistil, ze mam nainstalovanou verzi 1.4.2 a cesty si nastavil sam. Ale v tom problem neni. Popisovana chyba se totiz objevi i kdyz pracuju v prikazove radce pomoci javac.exe a java.exe. Jenze nemuzu prijit na to, kde mam neco nastavit. Na zadne konfiguracni soubory jsem nenarazil a v instalacnich pokynech taky nic o konfiguraci neni Toto pekne zacina. Je mozne, ze bych to mel spatne nahozene ?
    Stahl jsem si Java(TM) 2 SDK, Standard Edition 1.4.2 (44MB). Na tom webu je spousta jinych verzi (i 90MB), tak je mozne, ze mi neco chybi ?
    Moc diky ..
    JIUHB DLT3C 0308 MPMW 1700+@14x167=2339MHz, 256MB DDR NANYA 333MHz CL2, GB 7VT600 1394, 120GB Seagate 7200.7+, PowerColor R9500->R9700 276/276, PCI RadioLink, LG 4160b, Samsung SyncMaster 700IFT, Creative DTT2200 .. CPU, NB, GPU watercooled by AquaCool

Standardní

POzri ako mas nastavenu (ci vobec) classpath vo Windows environment premennych. Ak nieje, nastav ju na lib adresat JDK a pridaj na koniec ,. - tzn aktualny adresar. Inak ho neberie do uvahy.

Druha moznost je dat pri sputeni plnu cestu ku class suboru. Napr. pokus. java sa prelozi do pokus. class v adresari C:\pokusy - sputim java c:\pokusy\pokus
    Asus A7V600, Thoroughbred 2000+@2200+(zatial nebol cas na viac), Arctic-cooling CopperSilent 2 TC, GigaByte Radeon 9000 Pro 64 MB, IBM 120 GB

Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal frogg_n
    Tak jsem porad na stejnem (mrtvem) bode V JCreatoru jsou nejake cesty nastavene, dokonce zjistil, ze mam nainstalovanou verzi 1.4.2 a cesty si nastavil sam. Ale v tom problem neni. Popisovana chyba se totiz objevi i kdyz pracuju v prikazove radce pomoci javac.exe a java.exe. Jenze nemuzu prijit na to, kde mam neco nastavit. Na zadne konfiguracni soubory jsem nenarazil a v instalacnich pokynech taky nic o konfiguraci neni Toto pekne zacina. Je mozne, ze bych to mel spatne nahozene ?
    Stahl jsem si Java(TM) 2 SDK, Standard Edition 1.4.2 (44MB). Na tom webu je spousta jinych verzi (i 90MB), tak je mozne, ze mi neco chybi ?
    Moc diky ..
    co mas za win? ve win2k je to tento pocitac/vlastnosti/upresnit/promenne prostredi/Path...

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)

Standardní

Mam XP. Asi jsem blbec (pokud jsem to blbe pochopil), nastavil jsem promennou classpath na c:\j2sdk1.4.2\lib;. (jako oddelovace se tam pouzivaji ; a ne ,), ale stejne nic. A podle mne to s timhle nema nic spolecneho, protoze jsem vzdycky zadaval absolutni cestu k souboru .class (c:\j2sdk1.4.2\bin\java.exe c:\Mujprogram1.class) Tak ze skoncim tak brzo, to jsem teda necekal

Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal frogg_n
    Mam XP. Asi jsem blbec (pokud jsem to blbe pochopil), nastavil jsem promennou classpath na c:\j2sdk1.4.2\lib;. (jako oddelovace se tam pouzivaji ; a ne ,), ale stejne nic. A podle mne to s timhle nema nic spolecneho, protoze jsem vzdycky zadaval absolutni cestu k souboru .class (c:\j2sdk1.4.2\bin\java.exe c:\Mujprogram1.class) Tak ze skoncim tak brzo, to jsem teda necekal
    prikaz na spusteni toho programu je

c:\j2sdk1.4.2\bin\java.exe Mujprogram1

dava se to bez toho .class !!!...nejdriv si o jave neco precti nez budes pokouset metodu pokus/omyl...

Standardní

To Frogg_n:

Nainstaluj si vývojové prostředí od sunu Forte for Java a bude ti to fungovat správně, jinak budeš muset ve WXP nastavit proměnné tak aby našel java a javac odkudkoli, potom můžeš spouštět javac ve kterékoli složce z příkazového řádku.
    Jednodušší opravdu je nainstalit FFJ a máš klid je to solidní prostředí.
    AMD Athlon 1700+@2800+11x200 1,7V | AC Slim Silent Pro 43°C/54°C | 512MB OCZ Basic DDR 3200 | ABIT NF7-S rev.1.1 | Western Digital WD400JB 40GB | Leadtek GeForce 4Ti 4200 64MB 250/500@300/600| DVD Toshiba SD1712 | CD-RW Teac 524 | 17\" DELL repas

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. pomoc s javou
    Založil PCborec v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 31.12.2005, 12:12
  2. problem s JAVOU we WIN XP
    Založil Michal v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 26.02.2003, 09:39

Pravidla přispívání