Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Co je to za p.o.j.e.b.a.n.y soubory ve Vindousech 98?

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní Co je to za p.o.j.e.b.a.n.y soubory ve Vindousech 98?

Mam v addresari c:/windows 3 pomerne az hodne velky soubory, ktery maj pokazdy novy datum myho aktualniho sezeni u pocitace a neustale rostou. Kdyz se podivam, co v nich je, mam ten dojem, ze se v nich zaznamenava kezdej p.r.d., kterej na PC kdy kdo udelal od ty doby co ho mam. Jsou to WIN386.SWP (86 MB), USER.DAT (820 KB) a SYSTEM.DAT (necelych 5 MB).
    Jednak me stvou, ze mi zabiraj tolik mista na ne zrovna velkym disku, za druhy nemam absolutne zajem na tom zanechavat takovyhle stopy toho, co se kdy na mym pocitaci delo.
    Existuje nejaka jina moznost je vyprazdnit, nez nova instalace celyho systemu?

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    297

Standardní

win386.swp je swapak. -kdyz dojde RAMka, odklada se na disk - prave sem. Da se zrusit tak, ze zakazes virtualni pamet.. Ovsem, jak se k tomu postavi ty wokna, pokud ji budou oopravdu potrebovat vic, to nevim..
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

ty zbyly dva jsou registry. kdyz si je smazes tak ti zarucim ze win budou v pr..........
    AMD Athlon XP 1800+@10*153, 512 Mb DDR RAM, MSI KT3 ULTRA2, IBM 60Gb, ATI 9000Pro Atlantis 64Mb DVI VIVO, TEAC CDRW 48x16x48

Standardní Re: Co je to za p.o.j.e.b.a.n.y soubory ve Vindousech 98?

Citace Původně odeslal mikus
    Mam v addresari c:/windows 3 pomerne az hodne velky soubory, ktery maj pokazdy novy datum myho aktualniho sezeni u pocitace a neustale rostou. Kdyz se podivam, co v nich je, mam ten dojem, ze se v nich zaznamenava kezdej p.r.d., kterej na PC kdy kdo udelal od ty doby co ho mam. Jsou to WIN386.SWP (86 MB), USER.DAT (820 KB) a SYSTEM.DAT (necelych 5 MB).
    Jednak me stvou, ze mi zabiraj tolik mista na ne zrovna velkym disku, za druhy nemam absolutne zajem na tom zanechavat takovyhle stopy toho, co se kdy na mym pocitaci delo.
    user.dat 820kB, jo, tak to je fakt velky soubor, mel bys ho radsi smazat...
    ASUS P4P800E Intel P4 2.4GHz WinFast A7600 GT TDH 2x512MB RAM PQI 400MHz dual channel Seagate ST3200826AS + Seagate ST380011A + Seagate ST340016A SB Audigy 4 19'' LCD ViewSonic VX920 Logitech MX500

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

moje regystry na w2k maj kolem 30 MB takze ....

s tim swapem. pokud tam mas malej disk tak neams asi i moc velkou ramku takze ho nech byt
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

looooool

OOOCH
    WIN386.SWP je swap. subor windows a subory SYSTEM a USER dat su subory registru. Swap mozes zmazat (iba v dose), vypnut (nedporucujem), nastavit na 32MB (napr.). Subory dat vsak treba nechat na pokoji (kedze ani, ako sa zda nevies na co su), inak sa rozluc s win98.
    Intel Core i7 920@4.1GHz,Asus P6T,POV480GTX ,3x2GB KingstonKHX3 1730CL7,H2O+Cosmos S,Seasonic X-750W,Corsair X64, 2xWD15EADS 1,5TB,Xonar Essence ST + DT770 pro/IE6,LG GH22NS50, SyncMasterP2370, ACER Aspire ONE Ferrari, HTC TouchHD
    motto1: Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
    motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
    motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, J. O'Neill

Vliv
    282

@Umbro: Pokuds to nejen dobre ocitoval, ale traky sis precet, co citujes, tak sis jiste vsim, ze mi nejde zdaleka jen o tu velikost a ze ten USER.DAT je z tech trech s odstupem ten nejmensi. Kdyz ovsem po uklizeni na disku zustava 240 MB volnejch, tak je kazdej zbytecnej pulMB navic.

Nikde jsem nepsal, ze chci ty soubory mazat. Ten swap se vyjasnil uplne, ale ty ostatni 2 bych rad oprostil od zaznamu cinnosti, ktery jsem tu konal taky treba pred vic nez rokem. A je moc zajimavy, ze v tom USERu je uvedenej piratskej popup, kterej jsem z registru pomoci Regeditu vyhodil. Taky jsou tam vsechny mozny "favority", ktery jsem pro jistotu smazal, protoze me tahle blbost vubec nezajima (adresy stranek, ktery patrej mezi moje skutecny "favority", jsou mi tak duverny, ze je mam zadany rucne rychlejc, nez bych je v tomhle seznamu nasel). Taky nevim, kdo mi sem furt nejaky cpe (no pravda, naky jsem pochytal uz z original W98 CD, ale nejak tam objevuju porad novy, i od zdanlive serioznich firem, na jejichz produktech ale absolutne nemam zajem a nevim, ze bych nekdy s nima byl v kontaktu )

Vliv
    282

Standardní

@Octopuss: Co ti sem muzu jeste napsat, aby ses dobre pobavil, genie? Kdyz uz tomu tak dobre rozumis, ze nejses schopnej dat normalni odpoved, tak radsi mlc

Standardní

Uklidni se. Kdyz me to pobavilo, mam te snad litovat? Nevysmivam se ti.

Vliv
    282

Standardní

Opravdu nikdo nevi, jak by se daly ty soubory USER.DAT a SYSTEM.DAT vycistit?

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

chapej to proste nejde !! registry jsou 70% w98 zbytek je swap a dos ))
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Vliv
    282

Standardní

Chapu, jestli to tak je, diky. Poprve to tu nekdo rek jasnou a srozumitelnou reci
    Takze opet jeden ze zlocinu Billa Gatese proti zasadam ochrany soukrome sfery uzivatelu jeho systemu

Citace Původně odeslal dexterav
    Subory dat vsak treba nechat na pokoji (kedze ani, ako sa zda nevies na co su), inak sa rozluc s win98.
    Patrim k tem exotum a kucharkam od plotny spadlejm z mesice, co nevedej ani takovou bozi samozrejmost, na co jsou soubory dat. Jediny co vim, ze znacna cast jejich obsahu je uplne na nic, tak nejvys jeste na to, aby se dalo krasne vysledovat, co ze jsem to vsechno na svym pocitaci delal a aby si kterejkoliv hakr moh na nem delat, co se mu zlibi.

Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Vliv
    309

Standardní

Hele a co kdybys zkusil nejakej ze spousty ruznejch cisticu registru? Vali se jich po netu fakt hafo, staci jen hledat.
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

Standardní

Jo, lenze on chce vycistit System.Dat a User.Dat, a to myslim ziadny clean Reg a pod. nevycisti..
    MT Board : MSI 845PE MAX, Procesor : P4 2,53 Ghz 533FSB, Memory : 1024 DDR 333 Mhz, Video card : Gigabyte MAYA II Radeon 9700 pro, Audio card : Audigy 2, Hard Drives : 2x IBM 40 Gb, 7200 ot. Raid Striped, CD-ROM : MSI rewriter 52x24x52, DVD-ROM : Teac, Repro : Inspire 5100Monitor : LCD Prestigio P174 17\"

3D Mark 2001 SE : 14705 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6490144 !NO OC!
    3D Mark 2003 : 5042 http://service.futuremark.com/compare?2k3=765682 !NO OC!

Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Vliv
    309

Standardní

Citace Původně odeslal Raydowe
    Jo, lenze on chce vycistit System.Dat a User.Dat, a to myslim ziadny clean Reg a pod. nevycisti..
    Proc myslis? Pokud vim, tak system.dat + user.dat = registr.
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

Standardní

Citace Původně odeslal Mymak
    Citace Původně odeslal Raydowe
    Proc myslis? Pokud vim, tak system.dat + user.dat = registr.
    presne tak, ale
    A je moc zajimavy, ze v tom USERu je uvedenej piratskej popup, kterej jsem z registru pomoci Regeditu vyhodil. Taky jsou tam vsechny mozny "favority", ktery jsem pro jistotu smazal, protoze me tahle blbost vubec nezajima (adresy stranek, ktery patrej mezi moje skutecny "favority", jsou mi tak duverny, ze je mam zadany rucne rychlejc, nez bych je v tomhle seznamu nasel). Taky nevim, kdo mi sem furt nejaky cpe (no pravda, naky jsem pochytal uz z original W98 CD, ale nejak tam objevuju porad novy, i od zdanlive serioznich firem, na jejichz produktech ale absolutne nemam zajem a nevim, ze bych nekdy s nima byl v kontaktu )
    Zeby sa tie kluce z registrov nemazali, ale mali nejaky tajny atribut "hidden" ?? Ale o tom pochybujem. Mali by sa dat normalne vymazat.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Takze opet jeden ze zlocinu Billa Gatese proti zasadam ochrany soukrome sfery uzivatelu jeho systemu
    Nevim co je to za zlocin, podle myho to zbori vetsinu programu, kdyz smazes soubory, ktery nutne potrebujou, ne?
    Zkus si treba v nejaky hre promazat par souboru a ono to taky nepojede, takze tohle je zrovna dost uhozenej zpusob jak se do Billa navazet (ne ze bych ho nejak zral ). Jinak k tomu swapfilu - muzes ho smazat, pokud ho nastavis na 0 (ve virtualni pameti), tak nektery programy nepujdou vubec, nektery pomalu, nekdy to spadne, takze pokud nemas opravdu hodne RAM, nedoporcuju
    Smazat ten win386.swp muzes kdykoli, ovsem pokud nemas tu VM zakazanou, zase se vytvori, jak velkej zalezi na tom, co budes pouzivat za programy a jak moc bude swappovat Win na disk
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Vliv
    282

Standardní

Nikde jsem tu nepsal neco o tom, ze bych chtel mazat nejaky pro system nutne potrebny soubor. Jde mi o jejich vycisteni a v tom vidim podstatny rozdil. Nevim, na co system potrebuje zaznamy o mych cinnostech na PC, ktere jsem konal pred vic nez rokem
    Jakmile nejakou aplikaci opustim a neminim se k ni v nejaky navaznosti vracet, tak kdekoliv na PC jakykoliv zaznam o tom nema co pohledavat. Zadny "recenty" ap. Ty v tom souboru shortcutu ke vsemu, kde jsem byl, jsete muzu smazat. Ale v registrech zustava prakticky vsechno a vyhodit muzu jen to malo z toho, na co ciste nahodou narazim. A jak se ukazuje, ani to neznamena definitivni a uplnou likvidaci.
    No, zkusim prilezitostne nejaky ten cistic registru a uvidim, co to pomuze.

A jak mi tu hned zpocatku bylo vysvetleno, nevidim duvod se tim swapem nadale zabyvat. Ten problem je vyresesn.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Nikde jsem tu nepsal neco o tom, ze bych chtel mazat nejaky pro system nutne potrebny soubor. Jde mi o jejich vycisteni a v tom vidim podstatny rozdil. Nevim, na co system potrebuje zaznamy o mych cinnostech na PC, ktere jsem konal pred vic nez rokem
    Jakmile nejakou aplikaci opustim a neminim se k ni v nejaky navaznosti vracet, tak kdekoliv na PC jakykoliv zaznam o tom nema co pohledavat. Zadny "recenty" ap. Ty v tom souboru shortcutu ke vsemu, kde jsem byl, jsete muzu smazat. Ale v registrech zustava prakticky vsechno a vyhodit muzu jen to malo z toho, na co ciste nahodou narazim. A jak se ukazuje, ani to neznamena definitivni a uplnou likvidaci.
    No, zkusim prilezitostne nejaky ten cistic registru a uvidim, co to pomuze.

A jak mi tu hned zpocatku bylo vysvetleno, nevidim duvod se tim swapem nadale zabyvat. Ten problem je vyresesn.
    No tak na ten registr jedine ten register cleaner, jinak bych do nej asi radsi moc nepichal, znam lepsi zpusob jak stravit nekolik hodin casu nez instalovat Wokna
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Standardní

Čo keby si vyskúšal regcleaner Ja ho osobne pouzivam a vždy tam najdem nejaky bordel čo tam zanechajú programy ,alebo sám systém.

Alebo mam druhú variantu.

Zožeň si druhy disk a začni presúvať systémové súbory.Za každým presunutím reštaruj system a skontroluj či vsetko funguje normal.

(Ja viem že je to zdlavý proces, osobne sa mi nechcelo s tým tak hrať, ale kamoš sa tak trochu nudil a spravil s WINDOWS98 16MB-verziu plne funkčnú ako hraciu konzolu.)
    (to Gates hovoril že sa explorer neda zo systemu odstrániť,jeden blby slovák a hneď je s toho hracia konzola )

Standardní

no jako ty knihovny ktery muzes smazat nejsou treba potreba pokazde, ale jsou potreba pro spusteni vetsiny programu, takze odmazavat soubor po souboru sice muzes, ale jen za predpokladu, ze nepotrebujes spoustet ani word
    jestli chces promazat registry, tak dej regedit a maz...jako nevidim duvod proc bys nemel poznat co k cemu patri, nazvy jsou intuitivni a vetsinou sou to beztak nazvy firem nebo her. a slusny program si VETSINU nebo vsechno z registru odstrani, obcas zustane jen slozka a to prazdna, tu muzes smaznout s klidnym svedomim.
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Základy nastavení HW routeru - návod
    Založil Hardman v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 04.01.2011, 11:47
  2. Kolik typu je RAID? (1,3,5,0,...)
    Založil Lada Zuzjak v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.11.2002, 09:04

Pravidla přispívání