Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: problém u skeneru s českou diakritikou

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní problém u skeneru s českou diakritikou

Koupil jsem si multifunkční tiskárnu HP PSC 1315v All-in-One officejet. Problém je že skener nepodporuje českou diakritiku. Nevíte jak toto odstarnit? Pokud existuje nějaká novější česká verze ovladáčů nevíte kde je mám stáhnout? Díval jsem se na www.hp.cz a jediná verze ovladačů kterou jsem tam našel byla ta kterou jsem měl na CD.
    Please help... je to velice důležité.

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní

neviem ci spravne chapem? Ide ti o to ze naskenujes stranku a chces rozpoznat text?Ak hej tak si sosni Abbyy finereader cz/sk verziu.
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Standardní

... nebo jakoukoliv jinou aplikaci pro OCR ze scanneru...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

Nevim jak tento AllinOne, ale ja jsem u HP skeneru videl ReadIris, ktery je dobre skryt po instalaci na HDD. Jen pri nakupu skeneru pres eshop nedorazil skener s ceskou podporou - na webu HP slo stahnout novejsi programovy balik, ktery cz verzi podporuje...

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Citace Původně odeslal Marek
    neviem ci spravne chapem? Ide ti o to ze naskenujes stranku a chces rozpoznat text?Ak hej tak si sosni Abbyy finereader cz/sk verziu.
    Možná jsem jsem se špatně vyjádřil, tak soráč, ale jde o to, že kdyžnaskenuju český text ,tak tam kde jsou háčky, čárky to naskenuje nesmyslný znaky. A opravovat několika stránkovej text je docela opruz.

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

Citace Původně odeslal Jíra
    Možná jsem jsem se špatně vyjádřil, tak soráč, ale jde o to, že kdyžnaskenuju český text ,tak tam kde jsou háčky, čárky to naskenuje nesmyslný znaky. A opravovat několika stránkovej text je docela opruz.
    Opet to rikas krapet spatne. Skener to naskenuje spravne, ale aplikace kterou to prevadis (mohl by jsi napsat o jaky program jde) bud:
    a) neumi cz znaky spravne prevest
    b) mas spatne zvoleny jazyk pro prevod
    c) v modu uceni neni zas takovej problem ho hacky/carky naucit.

edit: jestli jsi instaloval ovladace do defaultniho adresare, tak se zkus podivat sem: C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\DocProc - pokud ta cesta existuje a je tam soubor "dpe_ocr.exe", tak mas ReadIris, ktery i pres mozne anglicke prostredi ceske znaky prevadi spravne.
    (Mimo to se mi zda lepsi skenovat texty jako klasicke obrazky a az potom rucne si je prevest a nenechavat to na automatu - aspon mne se to osvedcilo).

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Tak opět sorč, ale už se mi to naštěstí podařilo vyřešit. Jednalo se o to, že tam byl anglický orc soft který neznal české znaky. Stáhl jsem si od výrobce Abbyy finereader 7.0, který zná tyto znaky a vše je už oK.
    Díky chlapy za rady

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání