prave ze to doostrit nejde
a opravdu jsem strasne rad, ze jsem ho vratil
timto pocinem u me IBM/Lenovo dost kleslo
NB maji super, ale monitory asi moc neumi
Printable View
Proč? Nabízejí nejlevnější produkt svojí kategorie na trhu a zjevně jedinou cestu k takové technologii a rozlišení pro ty, kteří nemohou či nechtějí utratit víc než je minimum. A opravdu se (v případě čehokoliv!) nedá od low-endu požadovat a očekávat to, co nabízejí produkty za vyšší cenu ...
jan555: No kdyby jen to, oni nabízejí jediný produkt své kategorie na trhu, nebo snad je nějaký jiný 22" PVA monitor s takovým rozlišením? Eizo 2231 má rozlišení nižší, ale taky stojí o dost víc. Ale také se to tím možná vysvětluje. Čím to je, že tohle jsou jediní (mě známí) zástupci PVA panelu v kategorii 22" wide?
Promin, ale jako lowend si predstavuji panel s malo vstupy, minimem funkci navic, mizernyma barvama (TN), ALE s ostrym obrazem. Nebo ty povazujes tuto "nizkou" cenu za adekvatni k rozmazanemu obrazu ? Asi jsem naivni, ale i od toho nejlevnejsiho panelu vyzaduji ostry obraz - to zrovna muzu zustat u CRT. Rozmazany LCD - jeste pred par roky by tomu snad nikdo neveril a naopak by si kazdy klepal na celo, ze to snad ani nejde a ze to popira LCD technologii.
Nechceš? Nekupuj. Zbytek už je věc výrobce;).
Samozřejmě bych taky nechtěl vyhodit 9k za panel co rozmazává, ale pro jiné je to třeba i tak dobrá volba...
Upřímně, nejsi naivní, ale to jsou tvoje kritéria - evidentně spousta lidí s tím panelem spokojená je. Pokud odhlédnu od toho, jestli ten panel je či není kategorií samou pro sebe, prostě to low-end je a vždycky je jasné, že pokud je něco nejlevnějšího (což tenhle panel vzhledem k parametrům nepochybně je, nakonec proč tenhle thread vypadá tak, jak vypadá?), tak se to nutně někde projeví a stalo se i tady. Zkrátka je to zase "jiný" kompromis a někoho to netrhá, jiného ano ...
Jinak se mnou to netřeba diskutovat, tohle (nejen) mně bylo zřejmé od začátku, pak jsem ten panel dvakrát viděl a sám bych si ho prostě nekoupil bez ohledu na cenu.
V tom pripade je ale otazkou, zda se tato vada (jinak to nazvat nedokazu) vyskytuje jen u nejake sarze ci u vsech vyrobenych kusu. Dle reakci v tomto threadu to spis vypada na chybu sarze (jestli mi teda neunikl nejaky post).
Tak nechť majitelé zkusí nafotit co nejvíc masek na makro ... A především ti, kteří problém nereportovali/neřeší (pokud tedy podstoupí riziko, že pak možná začnou řešit něco, co je do té doby nepálilo).
fotak bohuzel momentalne nemam, ale co jsem koukal pres lupu, tak to nepozoruju, pokud se donutim, tak to casem nafotim...
Tak on ten obraz zas tak hrozný není jak by se mohlo podle tohoto threadu zdát. Ale protože mám možnost to srovnat s jiným monitorem tak ten rozdíl trochu vidět je. Kdyby měl rozlišení 1680x1050 (což by mě osobně stačilo) tak by to taky bylo o něčem jiným, ale protože má tak malou velikost bodu tak k tomu ještě sebemenší neostrost už může vadit. Chtělo by to mít dva tyto monitory vedle sebe. Je někdo z Prahy 6 nebo poblíž a má tento monitor a myslí si, že má ostrý obraz bez stínů? Že bych se stavil na srovnání.
Ad pískání:
Včera jsem si toho taky, po čtení tady toho, všiml.
Mě píská jen když ho vypnu a je v elektrice, když je zaplé tak nepíská.
Ad neostrost:
Tož asi tam nějaký stínek je, ale nedívám se na monitor z jednoho centimetru. A ani nepracuju u počítače s lupou a nefotím si pixely.
Když jsem koukal, jaký mám alternativy, tak jsem toho moc nenašel.
- stejná uhlopříčka, menší rozlišeni: EIZO S2231WE - 15500 Kč
- menší uhlopříčka, menší rozlišení: 20" NEC 20WGX2 Pro - 11000 Kč
- větší uhlopříčka, stejné rozlišení: nějaký 24" za cca 15000, to ale můžu rovnou koupit 27" Samsung 275T za 18000 Kč.
To fakt neexistuje 22" S-PVA (nebo S-IPS) monitor (i s rozlišením 1680x1050) do 12000 Kč?
vypnul jsem včera cleartype úplně a je to teda ostřejší to čtivo :)
Teda musim rict, ze kdybych se mel znova rozhodovat, tak si ho uz nekoupim.
Zase na druhou stranu to pro moje potreby neni tak spatne, abych ho musel hned prodavat a kupovat neco jineho. Proste zatim dobry, a za rok, dva se uvidi..
tak jsem super makrem nafotil
http://img157.imagevenue.com/loc1050...122_1050lo.JPG
Tak jsem se rozhodl, že si ho nechám. Za ty peníze nic lepšího neseženu a když si zvětším DPI, tak je to v pohodě. Dokonce se mi to subjektivně zdá lepší než na tom Dellu, s kterým to srovnávám, protože písmenka jsou pěkně hladký a né tak kostrbatý jako na tom Delu :)
...tak po mesiaci cakania mi uznali reklamaciu a monitor mi vymenili.
Ked som uvidel na krabici noveho monitora opat PN:4433-HB2 moja radost z vymeneneho monitora zjavne poklesla....no a po zapnuti sa do bodky naplnili moje obavy....Jasne NEOSTRE pismo:mad::mad:....skoro ma trafil slak, pritom som do spravy v reklamacii jasne uviedol ze z najvacsou pravdepodobnostou vsetky kusy s PN 4433-HB2 maju rozostreny obraz!!!
....heeej ludia co mate tento monitor napiste ake PN mate a ci je vas kus s ostrym resp. neostrym pismom a mozte napisat aj datum vyroby...ja sa stale domnievam ze ide o chybnu seriu.
Oba pozadovane udaje su uvedene na krabici a PN aj na boku monitoru
duracer - nauč se sakra používat EDIT!
Prodejce nemůže za to že mu dodavatel dodal zase stejnou sérii, to se moc ovlivnit nedá.
duracer: Prodejce s tím nic nenadělá, co mu pošlou ze servisu výrobce, to pošle dál.... tobě nezbývá nic jiného než znovu reklamovat... a to tak dlouho dokud nebudeš mít nárok na vrácení peněz (3x stená závada) anebo dokud nevyčerpáš všechny monitory té série na servisních skladech. :-)
Ahoj, no to bude docela sranda - včera jsem přečetl recenzi na svethardware a asi tak první polovinu tohoto threadu, a jak to bylo vše pozitivní, tak jsem toto lcd dnes ráno objednal. A teď jsem dočetl až sem nakonec a myslím, že to ani nepřevezmu od PPL, až to zítra přijede :( Sice jsem z Brna, ale pro jistotu jsem to vzal na dobírku, abych to mohl případně vrátit do 14 dnů... ale s tím co píšete o neostrosti bude lepší to nepřevzít, nebudu se s tím pak muset vracet... Ale zase mě to kurnik láká to vyzkoušet, když už to přijede...
pokud uz ted vis, ze to neprevezmes, tak radeji zavolej do kramu a vse predem zrus, usetris jim cas. Aneb priste s tebou pro zmenu muze vydrbat prodejce.
Pozde, ted vecer uz tam nikdo nebude :mweheh:
Ale vazne - ma to ted ppl, pokud mi budou zitra volat pred tim, nez prijedou, tak jim samozrejme reknu, aby nejezdili. Pokud nezavola, tak jim zaplatim to dopravne - porad to vyjde levneji, nez pak jeste platit dopravne zpet k nim, nebo to tam nosit osobne... Ale mrzi me to, tesil jsem se na to jako malej kluk.
tohle je myslim spatnej pristup
nedej na reci ostatnich, musis si to vyzkouset na vlastni oci!!!
kazdej je jinej, ja jsem se byl treba u kamosa podivat na Samsung 275T a v porovnanim s mym HP LP2065 se me to zdalo zase neostry:confused:
jsem asi nemocnej, takze nemuzes brat nazory ostatnich ze jsou urcite spravny
a casem si myslim, ze si proste zvyknes
ja bych si nezvykl, protoze vedle by me porad stalo HP
IMHO to tu některý lidi moc dramatizujou... je to stejný jako někdo nesnese jiný sluchátka než Sennheiser HD-590 a všechno ostatní je shit, tak jsou lidi, co prostě musí mít EIZO s S-IPS nebo nevím co.
hehe, no ono teoreticky to s tebou muze byt tak, ze vsechny LCD jsou ostry, jen to tvoje HP je neostry, ale protoze mas posunuty videni, tak se ti zda ok, a ostatni ne... :) Kazdopadne, ja vetsinou na ostatni nedam, ale oni prinesli nejtezsi dukazy - FOTKY! :) Jsem 2 mesice po laserove operaci oci, mel jsem pet dioptrii a jeste nejaky sisaty oci, tak mi to museli delat specialne, no abych to zkratil, nebudu ted koukat na neco rozmazanyho, kdyz vsechno ostatni konecne vidim normalne, ne? :)
zda se vam fotka co jsem postnul neostra? bud jsem slepej nebo mi to nevadi :D
ja bych si to lcd klidne koupil znova
Mimochodem, vysvětlí mi někdo, jak může být LCD, do kterého se přes DVI posílá digitálně obraz v jeho nativním rozlišení, neostrý?
Pak asi musí být neostrý i ten zdroj, ne? A nebo je problém jinde? :mweheh:
Mně to také není jasné. Docela by mě zajímalo, zda ti, kteří mají s ostrostí problém, připojují digitálně nebo analogově, zda si opravdu pohráli s nastavením obrazu a zda případně zkoušeli vypnout vyhlazování písma (to už je tedy skoro extrémní důvod neostrosti monitoru, ale budiž).
Ahoj, tak ho mám na stole - rozumněj to Lenovo :)
Darth Maul mi promluvil do duše, tak jsem si řekl, ža nebudu baba, a že ho vyzkouším.
Na první pohled jsem si říkal, že mi tu laserovou operaci očí asi tak dobře neudělali, protože jsem žádný stín neviděl :mweheh: Při podrobnějším zkoumání (vejrám do toho jak vrána do kosti) mám ale pocit, že opravdu na vrchní straně čeného písma na bílém podkladě je vidět malý stín. Jakmile dám ale hlavu 50 cm od obrazovky, tak to už nevidím - holt výhoda nás slepejšů :mweheh: Zkoušet něco fotit asi nemá cenu, mám jen Canon Ixus s 3mpix, a ten má problém vyfotit cokoliv ostře i normálně, natož display... EDIT: Teď jsem to postavil vedle mé Belinea 19´ a stín je při blízkém zkoumání fakt u Lenova vidět. Nedokážu to vysvětlit, jak je to možné, ale protože Belinea 19´má poměrně velké body, tak je jasně vidět, že sousední bod od písma je bílý, a ten na písmu je černý. Když vejrám do Lenova, tak je vidět, že sousední body, které by měly být bílé, mají šmouhu, jsou šedé. Na normální pohled to není vidět, při blízkém zkoumání ano. Je to asi vlastnost panelu, jinak si to nedokáži vysvětlit.
Co mě ale víc zneklidňuje je, že když jsem monitor vytahoval z krabice, tak napájecí kabel nebyl zabalený v pytlíku, a samotné LCD bylo v pytlíku tak nějak volně ložené, přičemž po prozkoumání pytlíku je na několika místech roztržený - asi od samolepky, která tam ale teď už nebyla. Schválně jsem si na to dával bacha, abych nedostal použitý kousek - dělal jsem ve velkoobchodu s IT a vím jak to tam chodí :( Vím, že většina LCD bývá precizně zabalená, a všechny kabely bývají v pytlíku. Mé podezření zesiluje fakt, že na levém spodním okraji v rohu je rámeček od monitoru mírně zašmudlanej, a teď se dívám že nehoře je taky šmouha. Navíc samotný display nebyl kryt fólií, která se používá na ochranu při přepravě - vy jste tam tu fólii měli?
Takže mám použitej kousek, kterej se někomu z nějakýho důvodu nelíbil, já na něm ale zatím nevidím žádnou chybu - teď si připadám fakt jak vopravdová lama :mweheh:
Je to klasickej 4433-HB2, datum výroby 28/1/2008. To je taky podivný, že v půlce dubna mám pořád tuto sérii - spíš se jedná o vrácený kousek. Tak se chlapci přiznejte, kdo kupoval v Softcomu ten můj, a pak ho vrátil - že by MISKOBOSS?:confused: Třeba by si sis ho poznal, že je to ten tvůj :)
Jinak zatím nepíská, jen obrazovka dost topí - zjistil jsem to, když jsem měl obličej centimetr od ní a hledal stíny :)
Co se týče velikosti bodů, měl jsem z toho obavy (kvůli tomu jsem před dvěma roky šel do klasické 19´ Belinea 101920, MVA panel, abych viděl všechno hezky veliký :) Ale není v tom fakt problém. Viděl jsem i zmiňovaný notebook s 15,4´a 1920*1200, a to byl fakt masakr, tohle je úplně v poho... Jenom subjektivní pocit - celková fyzická velikost obrazovky není oproti 19´ zase o tolik větší, kvůli tomu se nevyplatí z kvalitní 19´přecházet (EDIT: na výšku je 22´ dokonce o centimetr nižší, teď jsem to změřil pravítkem :) Na šířku má o 10cm víc). Co se týče pracovní plochy, je to samozřejmě jako nebe a dudy...
No, budu to týden testovat, a uvidím, jestli si se objeví něco, co mi nebude sedět, a jestli ho vrátím....
EDIT: mimochodem, dodávaný DVI kabel má asi poloviční (!) tloušťku oproti tomu, který mám u belinea - každopádně po prohození kabelů je obraz úplně stejný...
Ahoj StanleyCZ.
Presne ako hovoris. Rozmazanie je smerom na sever a ma dosah jeden pixel. Ja som bol dat vcera uz druhy kus na reklamaciu. Oba boli vyrobene tusim 23.1.2008 a oba mali oznacenie 4433-HB2. Ale musim povedat ze u druheho bolo to rozmazanie o cosi menej poznatelne ale bolo tam a prejavovalo sa hlavne u cierneho pisma na sivom pozadi (klasicky windows vzhlad) a malo naklonnost aj na zapadny smer. Ty teda mas asi rozmazanie prveho typu, teda rozmazanie ktore sa prejavuje hlavne na ciernom pisme umiestnenom na bielom pozadi, teda podla mojho nazoru ten horsi typ rozmazania.
Mne neostrost dost vadi a preto som podstupil uz aj druhu reklamaciu.
Nechapem ako sa teke nieco moze v sucasnej dobe stat a toboz ked sa jedna o znackovy monitor. :mad::mad: Z mojho pohladu je to ako keby som mal mat "ostry" monitor ktory by mal ale tu chybu ze by bol ciernobiely.
HEEEEEEEEJ ludia, ake PN nesu vase LENOVA a kedy boli vyrobene. Obe informacie su uvedene na krabici. Ma uz niekto monitor ktory nesie ine oznacenie ako 4433-HB2 alebo bol vyrobeny po 1.2.2008 resp. pred 1.1.2008?
jo tak ten vypada na ten muj kousek kterej jsem vracel :)
ale sam si myslim, ze ten muj davno prodali
ja jsem kupoval desku P5E a ta mela jeste bios 205, kdyz uz davno byl vsude 502
takze toho, ze by byl starej bych se nebal :)
myslim, zes udelal dobre, ze si to sam vyzkousis, to je totiz nejlepsi co muze byt
hlavne se podivej po vadnych bodech, ja jsem teda zadnej nemel
pridam teda taky svoji trochou do mlyna, vyrez 1:1, pripojeni DVI, cerny text na bilem pozadi
http://www.abload.de/thumb/p4191128bcw.jpg
tam nemas co vidiet ... je to uplne v poriadku
tak tak, opravdu je ostry, asi ty problemy byla vadna serie, nebo podobne
Jo, ale kdy budu mit jistotu, ze uz je "vyprodana"? Nehodlam 3x vracet monitor. Na to nemam cas.
Pobliz neni zadny obchod, kde bych se mohl podivat, nikoho neznam, kdo by jej mel a v teto cene MVA (nechci v zadnem pripade TN) moc nesezenu.
Dopadne to tak, ze ho objednam, risknu to, v krizi vratim a uz jej nebudu nikdy chtit videt :-).
jakou to ma formu? cisel je na krabici plno...
Udelam to takhle :)
za kvalitu se omlouvam (PDA)
No jeste hledam porad info a nasel jsem celkem obsahle vlakno zde:
http://forums.lenovo.com/lnv/board/m...on&thread.id=2
Pravda umim prd anglicky, ale snazim se cosi vycist "intuitivne" :-)
Treba se to nekomu bude hodit.
Tak jsem ho objednal tady:
http://www.aaacomputers.cz
ale zarazi me jejich reklamacni rad, tak ted resim, jestli jsem se neukvapil :(.
Cituji:
". Vrátit zboží může zákazník internetového obchodu www.aaacomputers.cz po odeslání žádosti o vrácení zboží na email: shop@aaacomputers.cz. Výrobek nesmí být použitý a rozbalený, v jiném případě nebude reklamace přijata a budeme po Vás nárokovat náklady spojené s reklamací, nebo Vám bude naúčtován poplatek za pronájem věci ve výši 20% kupní ceny"
Jak mam monitor vyzkouset, kdyz ho nerozbalim a nepouziju??? Ja to snad nakonec stornuju.
Řiď se zákonem, ten je platný ;-) Spousta prodejců se snaží podobnými "fintami" obalamutit zákazníky protože ti často neví na co mají právo.
Tak jsem tam zavolal.
Prodejce sam mi rekl, ze "jejich" podminky jsou nadsazenejsi vice nez zakon, ze je to kvuli lidem, kteri kupuji tiskarny a pouzivaji je, nebo dataprojektory na prezentace a podobne.
Ze jinak neni problem a ze klidne at zavolam a penize mi vrati bez komplikaci.
Tak uz to tak necham.
Az prijde, nafotim a poreferuju.
panet: ... víc než zákon :-) Ach jo, děláš chybu, kup to raději na normálním shopu a ne u takových zoufalců a to bez ohledu na to, že nemají pravdu (anebo snad právě proto, že říkají něco takového)... nebo snad není na českém internetu dostatek rozumných eshopů?
No, i to je mozne, ale prodejce vi, co zakon rika a kdyz byl se mnou ochoten hovorit i v nedeli a ujistil mne, ze v pripade vraceni monitoru zadne potize nebudou, tak to zkusim. V tom hovoru mi prakticky potvrdil, ze postup z jejich strany je dle zakona a nevraci jen, tak jako jine obchody treba rozbaleny sw, spotrebni material a podobne.
Jinak treba v jinych obchodech pisou ze neni skladem, nebo je o 400 drazsi a treba v Alze uz jsem takto zbozi vracel 2x (ne z moji rozezranosti nebo vychcanosti), v CZC neni (pokud jsem se dobre dival) vubec a takovych obchodu bylo vic.
jj, taky bych tomu slibu raději nevěřil :) telefon snese leccos... a víš co, ty prodejci toho mají tolik, oni si nemůžou pamatovat každej telefonát :mweheh: a to jste mluvil asi s kolegou, ten má dovolenou... :mweheh:
Bohužel, je to častá situace. Nicméně držím palce, ať to nemusíš řešit. :-|
2007-11-03
2008-01-05
a panel je v poradku
Tak asi dve hodiny ho mam pred sebou na stole. Kdybych tuto diskusi necetl, nikdy by me nenapadlo hledat tam nejaky stiny, ono to cloveka tak zblbne, ze je vidi pak vsude. Ja osobne bych ale rekl, ze to OK a nevidim je. Posudte sami. Datum vyroby je: 28.1.2008
Zde foto:
Vse jsou to pisma velikosti 12 v zakladnim nastaveni (bez vyhlazovani), fotky jesou jen orezy + mirna komprese + 9% doostreni.
http://img189.imagevenue.com/loc6/th...78_122_6lo.jpg
http://img233.imagevenue.com/loc236/..._122_236lo.jpg
http://img241.imagevenue.com/loc519/..._122_519lo.jpg
http://img205.imagevenue.com/loc256/..._122_256lo.jpg
http://img159.imagevenue.com/loc1025...122_1025lo.jpg
http://img222.imagevenue.com/loc98/t...5_122_98lo.jpg
IMHO je OK
Tuším, že tu někdo říkal, že se to projevuje se zapnutým ClearType.
Dle mého názoru jsou tyto fotky taky OK.
IMHO jsou ty fotky v naprostém pořádku.
Btw za tu cenu ten monitor samozřejmě není dokonalý, ale hldat za každou cenu nedokonalosti nemá IMO smysl.
Sorry za off topic: Kdy má zapnutí Cleartype vůbec smysl? To nechápu. Vždyť to vypadá hnusně. Dobrovolně si rozmazat ostré písmo na displeji by mě ani nenapadlo.
nevim, cim to je, na crt a TN lcd v praci mi vyhovuje ostre pismo, ale na mem IPS ntb displeji vypada cleartype o dost lip.
ClearType není metoda rozmazání písma, ale metoda vyhlazování písma. To jako bys řekl, že by sis ve hře nikdo dobrovolně nezapl antialiasing, fuj, ble, dobrovolný rozmazaní obrazu. Toť asi ta podstata této funkce.
Imho je písmo s ClearTypem takový obleješí, plnější a bílý písmo na tmavým pozadí čitelnější, ale je na každým, jestli si to zapne.
Ja mam prepnuto na 120dpi v nastaveni, cleartype jsem zapnul a subjektivne je to pismo velmi hladke, pekne a ostre.
A já to vidím jinak... na LCD je cleartype hnusně rozmazlej a bez něj to je krásně ostré.... proto jsem se ptal na smyl. :-)
No, ja to mam pod XP, na L220X je rozliseni 1920x1200 a hnusne mi to neprijde :-).
Hezká ukázka clear type: http://www.microsoft.com/typography/ClearTypeInfo.mspx
Je tam i nástroj na doladění Clear Type, na některých monitorech se to dá zlepšit.
V mém případě to vypadá hnusně v každém případě (na nativních rozlišeních 1280x1024, 1400x960, 1600x1050)... ve všech případech TNka a Windows XP.... ale sorry a už dost off topic
aaa zajtra ho uz snad budem mat, tiez som vahal po precitani diskusie ,ale oskusam a uvidim. Celkovo som skepticky voci LCD technologii zatial mam v robote len TN ,ale hral som sa uz aj s MVA. TN farby vyblute, MVA akosi ked som vo windowse presuval okna tak bolo vidno "duchov ci smuhy" cize na hry nie moc vhodny, zato film natom vyzeral dobre no a snad zajtra budem mat aj prvu skusenost s SPVA. Predpokladam ,ze na filmy to bude no. 1 ,ale kedze hrajem aj hry tak uvidm. S riaditelom firmy som dohodnuty ,ze keby sa mi nepacilo tak ho odomna odkupi, najradsej by som lcd preskocil a vyzil so svojou 19kou CRT a pockal na OLED ,ale ktovie kedy sa to realne dostane medzi ludi a nehovoriac o cene.
Monitor jsem si taky koupil a jsem zatim velice spokojen. Jediny co mi nefunguje je auto-rotace. Kdyz to zapnu v softwarovym OSD, tak po otoceni monitoru se mi obraz sice taky otoci, ale na druhou stranu! Je tedy vzhuru nohama. Stalo se to nekomu taky? Nevite co s tim? Diky moc za rady.
Mam grafiku ATI x700 a taky pouzivam CCC. Operacni system Win XP SP2. Me to jde v pohode otacet obrazem kdyz to nastavim v CCC. Blbne mi akorat funkce auto-rotation. Vypada to, jako by nekdo namontoval ten senzor polohy do myho monitoru obracene, takze si plete levo a pravo, tak by me zajimalo jestli to dela jenom me, nebo nekomu jinymu. Priopadne jestli nekde v tom softwaru nastavit, ze levo = pravo :)
no tak ho mam konecne doma, pekne velke ale cakal som od HD ze to bude viac svetoborne. Pismena ziadne rozmazanie nevidno, ale co vidim je v lavom dolnom rohu viac vysvietene miesto a aj to vidno iba pri ciernom obraze. Nainstaloval som utilitu onscreen manager otocim monitorom , ale neviem z akeho dovodu sa obraz neotoci-budem sa stym musiet nejako pohrat. Ale inac som s monitorom spokojny je to odost lepsie ako to TN co mam v robote
No a takto vypadal obraz na monitore ktory mi bol dodany na miesto reklamovaneho. :mad::mad:
Vsimnite si
1) Jemny tien ktory ma u pisma severny smer (vidno ho najzretelnejsie ked je obrazok zmenseny.
+
2) Nadmerne rozpitie pisma ktore ma zapadny smer.
http://img186.imagevenue.com/loc113/..._122_113lo.JPG
tak to je HODNE divny efekt, fakt je to na DVI? to totiz snad uz nie je chyba panelu, ale elektroniky alebo priamo grafiky/prepojenia ... ak je to DVI skus VGA :)
..panel bol uz davno na reklamacii ked som foto sem daval. Bol napojeni na VGA ale myslim ze to ho vobec neospravedlnuje. Ten prvy (L220x) co som reklamoval sa spraval na DVI rovnako ako na VGA takze pochybujem ze by mu DVI pomohlo. Zrovna vtedy som na porovnanie odfotil aj lowendovy 22'' TN Asus za 7000 SK ktory mal len VGA a na nom ten obraz bol daleko lepsi.
http://img128.imagevenue.com/loc825/..._122_825lo.JPG
..neviem skade sa zobrali tie machule v dolnej tretine obrazku,
no dal by som krk na to, ze ked som to fotil pred troma tyzdnami tak na tej fotke neboli.
Ako kvalita analogoveho vstupu, jeho spracovanie a prenosova cesta su obvzlast pri 2MPi rozliseni uplne ina kapitola. Si si uplne isty, ze to robi aj na DVI? Mimochodm ak mas DVI vystup a pouzivas FULL HD zobrazovadlo na analogu, tak to dost nechapem :).
P.S.> pozeram na tie obrazky a skurvene to je imho v oboch pripadoch :)
taky tam vidím podobnej efekt ;D prostě pravej subpixel (modrej) nalevo od černého pixelu svítí... asi by neměl...
Poraďte mi.Nakrmí tenhle monitor v plném rozlišení tahle sestava - GK - Palit nVidia 6800GS, CPU Intel Pentium Prescott 3 Ghz HT, deska DFI LanParty 875 P-T , 4x512MB v dualu.
Bude to na tomhle makat a nebo mam smůlu a budu se muset spokojit s monitorem HP2207. Nejsem hráč.Koukám na filmy a dělám amatérsky grafiku. Sem tam si sice dám hru,ale spíš starší vykopávky.
Předem díky za info.
IMHO by neměl hrozit žádný problém, to rozlišení grafika zmákne. Akorát v případě starších her bude trošku problém.
a) grafika takový rozlišení hratelně nezvládne, záleží samozřejmě jak staré jsou
b) hra nativní rozlišení panelu ani nebude podporovat. Čím starší hra, tím pravděpodobnější, navíc starší hry často vůbec nepodporují širokoúhlá rozlišení
Závěr: ve hrách je dost pravděpodobné, že nativně nepojedeš, IMHO to zase taková tragédie není, z dobré hry to špatnou neudělá a naopak (ze špatné hry nativní rozlišení dobrou neudělá)
Takže ho mužu s klidným svědomím koupit?Jde mi defacto hlavně o to aby ve filmech nebyli v akčních scénách duchy a artefakty.
Jinak hry sou stářím v rozmezí 1 - 6 let. Ale jak říkám,hry hraju fakt jen svátečně.
Nedokážu ti odpovědět, nemám ho a tenhle thread nemám "načtený", takže si ho zkus projít, i když to nějaký čas zabere. Taky si přečti recenzi
http://www.svethardware.cz/art_doc-F...E002EFD93.html
Podle ní filmy úplně bezproblémové nejsou. Asi jsem ti tím moc nepomohl :(
Jinak s těma hrama. Hra která tohle rozlišení bude podporovat bude asi moc náročná na tvojí grafiku, nenáročná ho zase pravděpodobně nebude podporovat. Ale jak jsem psal, moje zkušenosti s hrama v nenativním rozlišení nejsou špatný, hraješ málo, takže tímhle bych si hlavu nelámal.