-
Re: ICQ, QiP, Miranda a další IM messengery...
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
Napište, co nejvíce používáte a snad budu vědět, jestli to je možné i v Pidginovi...
OK, díky, napíšu.
Já bych to i vyzkoušel sám, ale momentálně nestíhám :). Něco se možná budu opakovat.
- ikony a verze programů u jednotlivých kontaktů v kontakt listu
- když mi někdo bude psát, zobrazí se mi popup - kontakt XY ti píše zprávu
- pokud mi přijde zpráva, tak mi také vyskočí popup
- rozhovory s lidmy v tabech - vše v jednom okně
- možnost si vzhled takového rozhovoru nastylovat (obdoba IEView v Mirandě, či nějak podobně)
- kontrola pravopisu při psaní - automaticky podtrhává chyby
- keyboard notify - pokud mi někdo napíše, tak mi blikají diody na klávesnici :D
- listening plugin - v rozšířeném stavu ICQ se zobrazuje co poslouchám např. ve Foobaru
Bude toho ještě víc, ale zatím jsem si vzpomněl na toto.
-
- Ikony programů jsou, verze klienta ne, ale je v nejakem infu dostupna, staci kliknout pravym a dat info.
- Pokud si zapnes zasuvny modul "Telepaticky rezim" bude ti vyskakovat okno uz ve chvili, kdy ti nekdo zacne psat, jeste drive, nez odesle zpravu. Velmi dobra vlastnost, kterou jsem nikde jinde nevidel.
- Rozhovory v tabech jsou samozrejmosti, ja mam nastaveno, ze se lidi seskupuji do jednoho okna podle skupin, takze co skupina, to jedno okno s taby.
- Vzhled jsem neresil, neni to pro me dulezite, ale nejak to jde.
- Kontrola pravopisu, zaskrtni to uz pri instalaci, neco se stahuje a pak se to nainstaluje. Nepouzivam, takze ti o tom vic nereknu.
- Keyboard notify - nepouzivam, ale mam takovy pocit, ze jsem neco takoveho mezi dostupnymi pluginy zahledl, zagoogli 'pidgin plugins' a zkus se tim probrat.
- Listening plugin, mam pocit, ze neco takoveho taky existuje, ale ja pouzivam Winamp a ten sam pise do titulkovych pruhu vsech aplikaci, co zrovna prehrava.
-
- pisu lidem zpravy
- prijimam od lidi zpravy
pouzivam bitlbee irc gateway ;D
-
1 Příloh-a(y)
Odpovím na to, co tu ještě nebylo:
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
- když mi někdo bude psát, zobrazí se mi popup - kontakt XY ti píše zprávu
- pokud mi přijde zpráva, tak mi také vyskočí popup
Obojí umí Guifications, viz. obrázek v příloze
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
- možnost si vzhled takového rozhovoru nastylovat (obdoba IEView v Mirandě, či nějak podobně)
Nevím, až do jaké míry to požadujete, ale měnit barvu a styl písma umí plugin Barvy konverzace. Osobně mi to naprosto vyhovuje, netoužím pro každý kontakt jiné písmo a podobně ;-)
-
K té verzi programu, rozumíme si tak, že mi jde konkrétně o klienta, tedy Live Messenger, ICQ 6.1 atd. nejde mi jen o protokol.
Právě Pidgin testuji, docela se mi líbí, ale v základu vidím jen co to je za protokol.
Hledal jsem i pluginy na to, ale nenašel.
Neexistuje nějaké CZ forum, podobné jako to pro Mirandu?
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
K té verzi programu, rozumíme si tak, že mi jde konkrétně o klienta, tedy Live Messenger, ICQ 6.1 atd. nejde mi jen o protokol.
Tak to možná nějaký plugin, pohledám, případně napíšu, když nějaký takový najdu.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Neexistuje nějaké CZ forum, podobné jako to pro Mirandu?
Existuje, leč je prázdné najdete jej tady:
http://forum.pidgin.cz/
CZ stránky:
http://pidgin.cz/
Pokud umíte německy, pak je tady forum:
http://forum.pidgin-im.de/
-
Je to jenom můj dojem, nebo Miranda nějak vyhnívá? Mnoho pluginů už není ve vývoji a tak..
Používám jí opravdu hodně let, v poslední době v podstatě až na rozšířenou historii v základní konfiguraci a pořád celkem stačí. Teď mě ale začalo už vážně štvát, že pokud uspím ntb, tak po probuzení se miranda sama nepřipojí a ještě vyhodí error. Je na to nějaký plugin?
To mě motivovalo zkusit Pidgin, ale zas tak mě nezaujal zatím - i když to co potřebuju umí. Spíš teď přemýšlím, zda dát Mirandě ještě šanci, nebo to nemá cenu z pohledu jejího vývoje... Prostě se mi zdá, že ICQ nepodporuje tak dobře, jak by mohlo (přenosy souborů a tak). ???
-
Mně se Miranda probudí na NB i PC doma, na služebním PC ne - viníkem je to, že se počítač včas nepřipojí k síti a Miranda narazí na timeout (síť skutečně nejede ještě několik minut od probuzení, pokud ji shodím a ručně nahodím, naběhne pak hned).
-
Citace:
Původně odeslal
Croog
Je to jenom můj dojem, nebo Miranda nějak vyhnívá? Mnoho pluginů už není ve vývoji a tak..
Používám jí opravdu hodně let, v poslední době v podstatě až na rozšířenou historii v základní konfiguraci a pořád celkem stačí. Teď mě ale začalo už vážně štvát, že pokud uspím ntb, tak po probuzení se miranda sama nepřipojí a ještě vyhodí error. Je na to nějaký plugin?
To mě motivovalo zkusit Pidgin, ale zas tak mě nezaujal zatím - i když to co potřebuju umí. Spíš teď přemýšlím, zda dát Mirandě ještě šanci, nebo to nemá cenu z pohledu jejího vývoje... Prostě se mi zdá, že ICQ nepodporuje tak dobře, jak by mohlo (přenosy souborů a tak). ???
Ja uz Mirandu nesleduju tolik jako drive, ale kdyz obcas zavitam na stranky s novymi pluginy, tak se to tam jen hemzi updaty. Stejne tak nove stable buildy na me ted padaji v RSSce jak na bezicim pasu... Jeste bych nelamal hul! :)
Jinak na automaticke obnoveni spojeni je samozrejme plugin KeepStatus. Vyhazovani hlasek je v tomhle pripade lepsi vypnout - nastavuje se u jednotlivych protokolu v Nastaveni -> Site -> <protokol>.
(Napr. u ICQ je to uplne dole na karte Ucet, "Chybova hlaseni tykajici se spojeni:", "Nezobrazovat zadna hlaseni (nedoporuceno)".)
-
Nojo, ten KeepStatus mě mile překvapil.. umí se i deaktivovat, pokud se připojím od jinud, toho jsem se bál. Ještě jsem se zanořil do stránek s pluginama a dal jsem Mirandě šanci. :)
Citace:
Původně odeslal
WereWiking
(Napr. u ICQ je to uplne dole na karte Ucet, "Chybova hlaseni tykajici se spojeni:", "Nezobrazovat zadna hlaseni (nedoporuceno)".)
Tohle mě ale právě celkem štve.. Zase nechci přijít o chybovou hlášku, když se stane cokoliv jinýho.. I když je fakt, že doručení zprávy se kontroluje mimo..
-
Možná, že až vyzkoušíš QIP 2005, tak přejdeš z Mirandy, jako řada mých přátel...
...nepotřebuje instalovat a může být na PC zároveň s jakýmkoliv jiným ICQ kecálkem (samo ne všichni online).
-
Paolo:
Ani Miranda nepotrebuje instalovat (staci stiahnut ZIP) a vie koexistovat, ak to spravne nastavis...
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Možná, že až vyzkoušíš QIP 2005, tak přejdeš z Mirandy, jako řada mých přátel...
...nepotřebuje instalovat a může být na PC zároveň s jakýmkoliv jiným ICQ kecálkem (samo ne všichni online).
Vsak to, jake mas ICQ klienty v danem pocitaci, s ostatnimi vecmi vubec nesouvisi, ne? Dokud je Miranda standalone aplikace, ktera dokonce umi byt i portable...
Jinak ja osobne rad prohlasuju, ze QIP je "velmi dobre vyladeny Miranda pack". On v zakladu par veci z Mirandy pouziva, takze ve finale pripomina starsi ne-tak-fancy-blikatkove Miranda packy postavene na clist_nicer.
Myslim si ale (a mozna to tu nepisu poprve :)), ze dokud ma clovek trosku casu a chuti se v tom nimrat, muze si Mirandu prizpusobit do daleko prijemnejsich tvaru nez mu nabidnout "out-of-the-box" klienti. Ja jsem si takhle stahl cistou Mirandu a za hodinku z toho vypadl IRc klient presne podle mych predstav (jakkoliv divne to zni).
Croog:
Ono te tam moc jinych chybovych hlasek nepotka (maximalne bys podle nich byl s to rozlisit, jestli se nemuzes pripojit, protoze nemas spojeni, mas timeout, blbnou AOL servery, nebo mas tempban kvuli velkymu poctu pripojeni), takze by to ve finale nemelo tolik vadit.
A jsem rad, ze jsi hul jeste nezlomil :). V podstate krome aktualizaci ICQ pluginu podle rozmaru AOL se do dobre vyladene Mirandy vubec nemusi babrat a muze vydrzet X let bez dalsich zasahu.
-
Citace:
Původně odeslal
WereWiking
V podstate krome aktualizaci ICQ pluginu podle rozmaru AOL se do dobre vyladene Mirandy vubec nemusi babrat a muze vydrzet X let bez dalsich zasahu.
Přesně tak, ještě před rokem jsem jel na Mirandě 0.3.4 a jelo to v pohodě, akorát přidávat nové funkce už se tam moc nedaly kvůli tomu, jak zastaralá byla.
-
-
-
-
s pluginem v mirandě to jde spouštět i bez ikony. zůstane tam jenom takové průhledné místo
zkuz spustit skype s parametrem /NOTRAY.
-
-
No tak už mi to nefunguje ani přes mirandu :( Tam, když jsi měl Skype plugin, je přímo zaškrtávací tlačítko.
Jinak mělo by stačit napstat do startovací řádky "skype.exe /NOTRAY". stejně jako "skype.exe /NOSPLASH", kterémi funguje. Možná děláme něco špatně. Snad někdo další ví.
Doufám, že to je jasnější.
EIDT: Je také možné, že to uměly jen starší verze Skypu
-
Citace:
Původně odeslal
miro.e
Pockaj :), niesom nijak zvlast pokrocily uzivatel co sa tyka pc, takze ak mozes, troska podrobnejsi navod ako to spustit s parametrom /NOTRAY prosim
http://img17.imageshack.us/img17/6222/snap02108.png
Tahle ukazka by myslim mela byt dostatecna :).
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Přesně tak, ještě před rokem jsem jel na Mirandě 0.3.4 a jelo to v pohodě, akorát přidávat nové funkce už se tam moc nedaly kvůli tomu, jak zastaralá byla.
Tak takhle starou verzi bych si mit netroufl, popravde :). Pokud byl clovek pri staveni Mirandy obezretny, muze celkem bezbolestne aktualizovat stabilni buildy (tj. vymenit miranda32.exe, ICQ.dll a pak podle chuti, v zasade uz nemusi nic navic).
-
-
Ahoj, mám takový malý problémek se kterým si už fakt nevím rady. Potřebovala bych, aby při doručení zprávy, která se zobrazí na liště (to jak u ICQ6 tak i Skypu3.2) mi neblikala zpráva. Jde to vůbec nějak nastavit?? Díky
-
Nevím, co tím přesně myslíš.
Máš-li na mysli, že se ti rozbliká celé tlačítko v liště spuštěných aplikací, tak to je vlastnost Windows, kterou hlásí aplikace, že vyžaduje zásah uživatele a není v popředí.
To samé udělá například Excel, když se v něm zobrazí potvrzovací okno pro automatické uložení dokumentu.
-
JJ to mám na mysli:) příjde zpráva od uživatele xy a když si zprávu ihned nevyzvednu-nepřečtu, tak v liště bliká do aleluja =X Když na něčem pracuju a chtěla bych si to přečíst a odpovědět později, tak nemohu, protože to stále bliká a strašně mě to znervóznuje a odvrací pozornost od práce :(( Takže, víš co s tím? Jde to někde ve windows přenastavit?...kdyžtak popiš pleas cestu ;) Díkas moc