Původně odeslal
Kamikatze007
MaWa: nebudu se vyjadrovat k tvemu obchodovani, ale ver, ze ja a vetsina mych znamych si radeji koupi drazsi hw u prodejce, ktery v pripade problemu zajisti dobry servis. Ty delas jako kdyby z hadani s prodejci mel kazdy zakaznik radost a delal to ze sportu.
Jestli chces priklad obchodu, kde jsou vyssi ceny a presto tam lidi chodi, tak myslim, ze firmu czechcomputer ti snad predstavovat nemusim-maji vyssi ceny, nez vetsina mensich eshopu a presto tam lide nakupuji, dokonce musim napsat, ze i pri prvni zadosti o vraceni penez se usmeji a reknou: "samozrejme". Konkretne po reklamaci dvou disku WD raid edition mi bylo oznameno, ze by mi jeden vymenili za raid edition 2 a druhy za nejaky seagate, na to jsem rekl, ze o seagate nemam zajem, ze mi staci vraceni aktualni ceny toho WD (stale byl v prodeji). Odpoved: "Samozrejme, ale bohuzel zakon nam umoznuje jen vraceni kupni ceny, takze Vam napiseme dobropis na kupni cenu....a u toho druheho disku souhlasite s vymenou?" "Ano, samozrejme." "Vyborne, dekujeme Vam, nashledanou."
Takze: ANO, i v Cechach jde delat byznys poctive a ANO, budu stale nakupovat v CZC a tvemu shopu se budu radeji snazit vyhnout.
edit: K tomuto konkretnimu pripadu: asi bych taky nechtel, aby mi po treti reklamaci evidentne problemoveho modelu desky dali nejakou o ktere nic nevim (treba provozovanou za vysokych teplot, pri nadmernem OC s neodpovidajim chlazenim a navic treba s prelepenym S/N). Pak by se taky mohlo stat, ze deska umre nekdy tesne po zaruce, pripadne jeste v zaruce, kde s tebou prodejce nasledne vyjebe, ze mas spatne S/N, pripadne, ze deska byla provozovana za neodpovidajicich podminek.
A co se tyce zakonu, tak jsou imho nastaveny dobre, jenom spotrebni elektronika a IT jsou specificka odvetvi.