Bylo by fér, kdybyste k podobným informacím přidávali také další typu kde a za kolik... :rolleyes:
Printable View
No podivej, ja se k ni dostal uplne nahodou a na miste kde bych to nejmene cekal. Predstavte si, ze v CZC za trosku nadsazenych 5.724,- s DPH, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51537 prislo jen pouhych 5ks a behem hodiny byly pryc. Takze tak.....
PROSIM PROSIM pomozte mi! som majitelom 3870 asus a neviem akym programkom mozem zvysovat VOLTY hlavne na gpu pripadne aj na pamatiach .. DAKUJEM VELMI
Jestli mě vědomosti nešálí, dělá se to samo. Pro takty vyšší než 860 MHz to nastavuje blbě a je třeba použít neoficiální BIOS, jenže nad 900 MHz taky potřebuješ chladit vodou. Nicméně eště počkej esli ti to někdo nepotvrdí, nejsem na 100% vzdělán co se týče voltáže RV670XT ;)
protoze ked dam nad 850 uz mi vypina monitor ... teda pada to .. pamate su stabilne(teda nevykresluju modre bodky :))do cca 1300mhz pls pomozte .. DIKI
btw:takze : WinC dx9 1280x1024 very high - http://img148.imageshack.us/img148/1077/wincvw4.th.jpg
PS: takty: gpu: 843mhz a RAM: 1296Mhz(2592mhz) + cat. 7.11(nie BETA!)
To je ono, chce to neoficiální BIOS, pže jak přidáš 1 MHz, zvětší se to o 1x násobič, což už je kolem těch 860 MHz. Mrkni tu http://www.theinquirer.net/gb/inquir...-radeon-hd3870. Samozřejmě já s případnou nefunkční kartou nemám nic společnýho...
dneska jsem si koupil tu od connect 3D , ale v alze mam rezervovanou dalsi pripravenou k vyzvednuti, kdo chcete prenecham vam objednavku, asi jen praha - je to saphire hd 3870 za 5700 s dph , nechci na nikom vydelat jen mi pride lito tu objednavku zrusit jen tak jednoduse
2 Darth Maul : stve protoze me to zere 1 PCI slot na desce :)) , testl jsem crysis a 1280*1024*high bez problemu , to jsem rad ze to ukopala:)
chlupatej_zub: mám vážný zájem.. můžeme se domluvit po SZ? vyzvedl bych jí v Praze, akorát se mi to hodí :-)
Mohl byste někdo napsat, jak má HD 3870 nastavené automatické otáčky větráku pro intervaly teplot (konkrétní % při jakých °C)?
Tady píšou:
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Ra...0/default.aspx
že bez OC má v zátěži 90°C. To vypadá jako by chlazení jelo furt na 30% :-)
Tak jak jsem slibil tak sem preci jen neco hodim a musim vam rict, ze to byl tedy boj Davida s Goliasem :-D Jak uz se proslycha problemy s ovladaci se potvrdily. Asi hodinu jsem s nimi zapasil. Nakonec to resily original ovladace na prilozenem CD od vyrobce s datem 16.11.07 coz by mela byt verze 8.43 (hotfix). Jelikoz jsem stravil spoustu casu nad ovladaci nezbyl cas na nejake vyrazne testovani ve hrach. Vse zatim probeho na referencnich taktech karty, na rozliseni 1024x768 (plazma) krome Crysis ten mi dava moznost netypickeho rozliseni 1164x720 pri 30Hz a jen tak okrajove mohu rici, ze si nevede vubec spatne. Zkousel jsem probehnout vsechny ,,nove" hry i ty co ted vysly a vetsinu krasne zvlada na FULL DETAIL i s vyhlazovanim v rozmezi 60-80 FPS (mereno programem FRAPS) samozrejme Crysis uz tak velkorysy nebyl. Na Very High bez vyhlazovani jsem byl rad, ze mi dala AVG 20FPS a mistama se to sem tam trosku seklo, ale na HIGH uz to bylo lepsi tam probehlo AVG kolem 40FPS. Vse na sestave v podpisu a na OS: Vista-Ultimate pod DX10. Jeste jeden problem tu mam s 3DMarkem06 :-( nechce mi udelat test CPU pise chybu: IDirect3D9 a vic jsem to nemel cas pitvat. Pokud by si s tim nekdo vedel rady urcite dejte vedet. To je prozatim vse co k tomu mohu rici, do hloubky se tomu podivam na zub az pres vikend. Pokud nekoho jeste neco zajima tak se zeptejte.
P.S. co se tyka hlucnosti tak naprosta spokojenost, vetracek je temer neslysitelny i pri max. zatizeni a to tam jsou jeste dalsi tri 12cm vetraky, ale kazdy ma to ucho jinak citlive, ze? :-)
Karty jsou udany
A ja Ti pripomeniem , ze bazar je kus nizsie ;)
Skus dat ovladace najnovsie 7.11 pripadne tie ktore su tu nalinkovane i s CP. Co som cital , tak nemaju snimi problemy aspon pri instalacii , co sa tyka hier a roznych 3dmarkov , to Ti neviem zarucit ;)
Tajne dufam , ze kartu vrazim , instalnem ovladace a poficim skor akoubehne hodina ;)
tak ja jsem mel taky problemy s instalaci driveru
dal jsem odnstalovat, pak driver cleaner a pri instalaci me to napsalo chybu
celou zalezitost jsem opakoval znovu, proste kompletni uninstal a nasledny instal Catalystu 7.11 a napodruhe me to nainstalovalo vsechno jak melo
taky jsem se s tim sral asi hodinu, ale od te doby jede vsechno jak ma
mel jsem zajimavej problem: mam 2 monitory a kdyz jsem nekdy pustil PC, tak me jeden monitor hazel artefakty, vzdycky jsem musel zapnout a vypnout monitor
to bylo samozrejmne dost neprijemny
ale pote, co jsem prehodil DVI na karte, tak tento problem zmizel
vubec nevim cim to mohlo byt
na ovladace bych to nesvadel, delalo to uz pri bootu
myslim ze se flashuje bios....ale pak to zvednes stejne o par mhz..vic to jde jedine kdyz ji das vice stavy..
tak uz jedu na connect 3D , je to pecka , S1 to uchladi bez pridelanyho vetracku, jen by to asi chtelo vykonejsi procik pac muj 64 athlon 2,6 Ghz tuhletu karticku nevyuzije naplno, kdyz ji pretaktuju vysledky jsou vsude stejny z toho vychazim.. a 3Dmark06 dava necelych 7000 bodu, hry jinak behaj nadherne
Tak díky chlupatému_zubovi mám doma Sapphire HD 3870 512MB. Ještě jednou mu tímto děkuji, karta je vážně super. Na mým kompíku to dá v 3DM06 - 10006 bodů :-) a hlavně to všechno jede na Eurocase zdroji (400W) kterej má dvě nezávislý 12V větve. Jedna 16A a druhá 15A, což jsem myslel, že nerozdejchá.. Ale ATI ve spotřebě jede!! :-)
Miskoboss: no je to s**t zdroj já vím, ale čekám, až mi přijde Corsair ;o) jen mě překvapilo, že to vůbec jede :-)
No v plným zápřahu dává 11,55V - 11,33V bylo min. co jsem naměřil. Zatím mám objednanýho Corsaira 460W, ten by měl bejt v klidu..
jinak tady screen s min. co jsem naměřil : http://www.troy-c.ic.cz/pc/
OT
se zdrojem sis naramne polepsil, ale mel jsi vzit uz vykonejsi
casem tam budes urcite zkouset CF, tak aby nebyl ten zdroj prekvapenej
jo a ten Corsair ma jen jednu vetev +12V, to je skoda, ale i presto je vykonejsi jak 2 dohromady u EC
/OT
dneska jsem na kartu dal vodni chlazeni, takze otestuju zitra jak to pujde pretocit
flashovat jinej bios na kartu nebudu, i pripadne tech 850Mhz nebo kolik je max me staci, nez si spatnym flashem odpalit kartu, to radsi budu spokojenej na mensi takty
jediny co me trapi je porad to blikani monitoru kdyz zapnu PC
jsem myslel, ze jsem to odstranil prepojenim, ale nekdy to zahlidnu
je to samozrejmne lepsi jak pred tim, ale bojim se, aby to nejak neznicilo monitor
kdyz zapnu jen jeden monitor, karta bezi normalne
Miskoboss: ty máš CRT mon.? mě to na CRTčku totiž při nabíhání problikne.. nejdřív po POSTu a potom při přepnutí do GUI WinXP.
Jinak s tím zdrojem ještě uvidím, možná ho střelím kolegovi z práce a nakonec stejně vezmu něco lepšího :-) ještě jsem koukal na Corsair HX520 s modulární kabeláží.. ten mě láká hodně ;o) má tři nezávislý 12V větve po 18A..
no ten jsi mel vzit, tej je fakt dobrej a prej neskutecne tichej
nemam CRT, mam dve LCD od HP
L2045 se chova normalne s tim neni problem, ale L2065 me prave dela takovy neprijemny veci
kdyz jsem mel X1900XT tak me blikal monitor jednou za hodinu, a ted zase toto
nevim jestli by me pomohlo zmenit bios na desce, fakt nevim
trochen odbocim na moji 3870 s accerem S1 bez pridavnyho vetraku mam teplotu v klidu 38 stupnu a v zatezi 55 , me to pride jako docela dobrej kauf :)
Mala poznamka , TV OUT nechce ist iba pocas restartu, ale akonahle nabehol win, tvout aj ked svietil v nastaveni, ze je zapnuty nesiel. Riesenie je ATI TRAY TOOLS a tam zapnut TV OUT.
EDIT: TVout ide len cez ATT a prepne i primarny monitor na rozlisenie TV :(
Jasne , ale pouzivam poslednu BETA verziu.
Já stejný ATI tool jedu na XP jako AjsTi a v klidu, že by Visty? :-(
Jinak jsem dělal ještě jedno měření toho EC zdroje, tak mrkni na http://troy-c.ic.cz/pc
Tentokrát jsem použil voltmetr a ten ukázal podstatně jiný výsledky než Speed fan :-) a teď kdo lže.. myslím, že ty rozdíly jsou deskou.. V idle stavu 12.22V a v plný náloži to neslezlo pod 11.99V. Dle Speedfanu bylo minimum 11.33V.
Tak jsem nakonec musel prejit na XP, protoze ovladace na Visty se nejak nechytaji. Pod XP jede vse v pohode i dokonce 3DMark06 kde jsem dosahnul 11 071bodu. Crysis na High detaily bez vyhlazovani na rozliseni 1024x768 dava prumerne 35 FPS. Ostatni novejsi hry na max + vyhlazovani se stejnym rozlisenim pres +/- 50 FPS jak u ktere hry. Jsem spokojen :-)
http://img3.imgup.eu/3DMark06_2.jpg
kdepak měl jsem celou výměnu hotovu asi tak za 5 minut, pasivy na pametech zustavaj i po odmontovani puvodniho chladice takze se v podstate vymeni jen hlavni chladic, sroubky jsem dotahnul tak akorat. je to pecka jen skoda ze kdyz tu kartu pretaktuju nikde nevydim zadny zmeny :)
mozna bys videl kdybys necumel jak tvrdy Y :D
videt je s mekkym
;)
a ted k tematu
v cem tu kattu taktujes a v kterych programech nevidis rozdil?
Jiank k Vistam: ja jsem mel taky strasny problemy, blikani monitoru, spatny zobrazovani, kolikrat se me nahlasilo, ze nemohl najit ovladac, proto prepina do standarDniho
vsechno jsem to oddinstaloval, projel Driver cleanerem a nainstaloval celej pack z ATI
vzdycky jsem to stahoval zvlast, driver a CCC a delalo me to problemy
uz aby vysly novy ovladace
EDIT: tak tam mam taky hrubky, tak radsi drzim klapacku
Takze TVOUT ide uz aj bez ATI Tray Tools ;)
Akorat co sa tyka ATT = Ati Tool tak verzia 0.27b3 mi ukazuje teplotu a 0.27b4 uz nie ;)
EDIT: Ak by chcel niekto laborovat s ovladacmi tu je jeden link.
v programu to vIdim vid ale ve hrach nepozoruju zadnej rozdil.. kdyz se podivas na testy tak OC tyhle karty se neprojevi na vykonu
v 3Dmarku 06 mozna jo ale ve hrach to je +/- par fps
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=4
ja mam staricky nforce 4 takze jsem mimo CF :D
dneska sezenes CF desky i na A64 nebo X2 :D
jo jinak nevim jestli jsem to uz nepsal sem, ale spotreba te karty oproti X1900XT je obdivuhodna
kleslo me to o celych 50W, coz neni nezanedbatelny
a to jsem jeste pripojil cerpadlo 18W
fakt parada, pritom rozdil v 3d06 je celych 35% :D
dal jsem na ni vodni chlazeni, ted mam v klidu 35°C, v pokoji 20°C
s X1900XT jsem se nedostal na 40°C, ale mel jsem jiny cerpadlo
takze:
asus 3870 +s1+2x120mmACfans def. clocks
OC= pretaktovanie z 775/2250 na 862/2610
dx9 CRYSIS
1024x768 0af 0aa all HIGH bench: min 19fps, max 57fps, aver 38fps
OC:min 20fps, max 57fps aver 41fps
1280x1024 0af 0aa all high bench:min 17fps, max 37fps, aver 29fps
OC:min 15fps, max 40fps, aver 33fps
1024x768 0af 0aa all VERY HIGH bench: min 13fps max 33fps, aver 27fps
OC:min 15fps, max 36fps, aver 29fps
1280x1024 0af 0aa all VERY HIGH bench: min 9fps, max 23fps, aver 20fps
OC:min 15fps, max 26fps, aver 22fps
teploty pri DEFAULT max 42, pri OC 49
ESTE nejake dotazy?
Tak jsem si dnes po 2 týdnech prošení a nadávaní dodavatelům dotáhl taky jeden kousek 3870 sice Jetway ale ono je to stejně jedno bouchá to na páse stejně jeden číňan všechny značky.První dojmy z karty jedině pozitivní hlučnost na velice přijatelné úrovni i v porovnání s předchozí 2600xt je podstatně tiší.Instalace proběhla bez zádrhelů na ovladačích 7.11.Po hodince paření všeho možného a s konstatováním že výkon je minimálně o 65% vyší než u výše jmenované předchůdkyně jsem maximálně za cenu 5300 maximálně spokojen.
Ale moje dušička šťouralka si nedala spát a já začal testovat co že se to dá vymámit z mého nového miláčka po spustění overdrive se karta dostala na 862Mhz a šla bez pardonu na hubu a následoval můj oblíbený reset.Po zjištění že tady na foru ještě nenašel žádný odvážlivec co by testnul flash biosu protože jsem věděl z již dřívějších informací že do karty existuje modbios který hranici posouvá o nějaký ten Mhz výše tak jsem se jak hledat nějaké bližší info po cca hodině jsem nabyl dojmu že by ten flash nemusel bejt mega průser a po skušenostech s 9500pro jsem na to vlítnul:
bios jsem stahnul tady:
http://www.armada.fi/HD3870/HD3870_PLLVCO_v010.071.zip
flasher tady:
http://www.techpowerup.com/downloads...lash_3.49.html
a započal pokus s posláním karty do věčných lovišť
vytvořil jsem spouštěcí disketu, nakopíroval flasher a bios ten jsem si přejmenoval na bios.bin aby jsem to já sklerotik nezapoměl a vlít jsem na to
po nabootování z diskety jsem příkazem
atiflash -s 0 old.bin vytvořil zálohu biosu pro případný nezdar a příkazem
atiflash -p 0 -f bios.bin naladoval do karty novej bios.Se sevřenejma půlkama jsem resnul pc a modlil se aby karta naskočila.Kupodivu karta najela jako by se nechumelilo mrknul jsem GPU-z jestli se něco změnilo a opravu verze biosu byla jiná tak jsem se opět pustil do taktění overdrive dojel na hodnotu 878Mhz pak snížil na 872Mhz a paměti se zastavily pro mě na velmi překvapivých 2750Mhz.
Karta fachčí ale jednoznačně to chce lepší chladič pak věřím že hranice 900Mhz není problém.
taky mam karticku od Jetwaye, je to presne jak rikas.. referencni design akorat jina nalepka.. za tu cenu super kauf.. jen me stve to vrceni chladice, no co stejne na ni pujde Accelero S1 :).. az bude trocha casu vyzkousim i ten BIOS.. nevite nekdo co je tam za pameti??
Přetaktneš GT a bude zase o cca 20% rychlejší.
http://www.driverheaven.net/reviews/3870-XXX/faster.php
jsem dlouholetej příznivce ATI, ale tontokrát to vidim na GT
No velice slusne, ja uz jsem taky zkousel prehrat bios, ale s tim taktenim to neni zadna slava, docela casto to pri zatezi (3DMark06) tuhne a nebo ve hre hazi chybu Hydravision. A to tam mam bios ze zakladnimy takty 830/1200. Ale mam takovy dojem, ze se vetrak na grafice vubec nereguluje podle vysi teploty, protoze se toci porad stejne, takze problem bych videl v chlazeni. Urcite by to chtelo lepsi chladic, jenze jaky aby se potom dal zapojit Cross, protoze ty pasivy jsou strasne veliky a pak se nezapoji cross mustek.
Koukam na 20 FPS na Crysis, pak mi zase muze nekdo vypravet nesmysly o stabilnich 30 FPS a ze mu to staci .... :-) to jen tak bokem, viz post o Crysis ...
Taky cekam na 8800GT ale vypada to, ze tento rok nebude za rozumne penize ...
Tak to máš recht větrák sice reaguje ale opravdu neznatelně a a při těch taktech to nestačí taky přemejšlím o S1
Toto je velmi zajimave :-D
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=166432
Uz je to i na ofiko strankach AC:
http://www.arctic-cooling.com/vga2.p...8&data=7&disc=
vies rad by som to spravil LEN: nemam disketovku (sice mozem ju zapojit to by sa este dalo), neviem cim flashovat moj asus, neviem kde najdem bios taky aky chcem - tedam pamate o niekolko miliVoltov viac + GPU o niekolko miliVoltov viac Tymto by som aj prosil nejakeho super cloveka co by mi s tym poradil a potom by som sa bez problemov pustil na test crysis po OC DIKI
edit by NOD
to fakt myslis vazne?ked nevies googlovat tak preco sa ches do toho pustit?myslis ze niekto tu ti len tak polozi pod nos komplet vsetko len koli tomu aby mlady pan nemusel ani pozerat na google a vytukat par pismen?:)toto si robis srandu ze?Esete jeden takyto prispevok od teba a zmazem ti to hned bez upozornenia!!!
jo skoda ze tu nie je naky extra rank pre takych lenivcov ako ty urcite by si nebol sam
ja som to napisal len preto ze neviem na 100% anglicky a tiez ze bios je zavazna vec lebo kedze to POTOTO tak si mozem vies co ... s biosom som nikdy nic nerobil takze som do toho paf - a google pouzivat viem aj som par veci nasiel len neviem ako to SPRAVNE spojazdnit aby som tomu viac neuskodil ako pomohol a vyuzil potencial
Je to tak ze 9 a 11 post nad tvojim je popisane ako postupovat, minimalne v ATI sekcie je dane ako flashovat, tam vela anglictiny netreba, treba len citat.
A samozrejme sme v ATI sekcii a search na fore je , takze go go go !
TO REX:
este by som rad vedel na kolko sa da max dostat na GPU a aj na PAMATIACH s tym novym biosom, lebo ak to ma zdvihnut "len" z 862 na cca 875 a pamate z 2600 na 2700 tak to je na povazenie ci sa dotoho pustat DIK
pamate daju vela aj bez flashu len zacne to potom blbnut - mne sa to prejavuje v hrach blikanim malich modrych kocociek na obrazovke o rozmere 2x2mm :) z toho usudzujem ze je tam uz nedostatocna Voltaz.
PS: neskusal si posledny RIVAtuner? ak nie skus ho a aj tie takty na GPU(len pozor na odpalenie kedze mas stock :)) DIK
Pěkný, jen co je pravda :) Zdá se, že AMD vsadilo na ticho stylem "větrák na 30 %". Otáčky se nehnou ať je tam jakákoliv teplota, pro zachování ticha. Kdybys byl ochotnej pár minut vydržet hluk leteckýho motoru, zkus větrák např. pomocí RivaTuneru dát na 100 %, jak daleko se dostaneš s OC :) Jinak, plánuješ lepší chlazení...? IMHO s dobrým chlazení půjde dost dobrej OC a když si počkáme měsíc - dva na lepší ovladače, dám ruku do ohně za to, že takhle přetočená karta se vyrovná přetočené GT :) Protože ta prostě tak vysoko nejde...
to ste liny koupit si accelero S1 za 4 kila a vyzkouset to?.. porad tady melete lepsi chlazeni a pude to vejs, lepsi chlazeni a pude to vejs..nikoho nenutim mam S1 a taktovat nebudu a fleshovat uz vubec ne.. ale kdyz tady o tom budete jen psat niceho nedocilite. nerikam ze vsichny , uz se tady nejaci cinej a hodily i vysledky, temhle ja podekuju, ne tem co jen zvanej.
jinak tedka odbocim myslite ze to ma smysl zdimat z ty karty maximum abyste ve hre meli o +/- par fps vis?
Dnes mi dorazí ARCTIC Accelero S1 tak to otestím a dám vědět
Tak už jdem tam to ARCTIC Accelero S1 dal a na frekvenci se nic nezměnilo ale na teplotě je to brutus v zátěži z púvodních 88-89 je tam 47-48 bez větráku
a ticho jak v hrobě
tak sem na S1 nasadil vetrak 12 x 12 na 800 otacek a teplota se snizila na 33 stupnu v klidu a a v zatezi nepresahne 45 stupnu.. jen nevim jestly se vam to stalo ale dal sem v CCC Automaticky ladeni, po chvilce se mi resetl komp a nenabehl.. ani v nouzovym rezimu.. musel sem do kompu vratit starou grafiku a smaznout stary ovladace kde byla nejspis zapsana hodnota jadra GPU ktery to proste nezvladalo.. po reinstal ovladacu sem si oddychl ze je vsechno oka.
takze pozor na to
Ten větrák je více méně zbytečnost teploty jsou okej i bez něj a hlavně se ušetří pár decibel
me prave diky tomu jak je ten chladic ne rozpalenej ale teplej tak se mi drzi teplej vzuch dole a hlavne kousek vedle kde mam chipset desky , takhle mi to krasne zespoda ofukuje, tim mi klesla teplota nejenom grafiky, ale i chipsetu a dokonce i prociku. 3 mouchy jednou ranou :D ale jinak pravda nemusi tam byt
tak Accelero S1 nasazeno na muj Jetway a stabilni frekvence stouply.. zatim co testuju tak 850/2502MHz vypada nadejne ;).. jestli to pojede dlouhodobe tak budu spokojenej i tak.. nehodlam z toho zdimat maximum.. to by to ten zdroj uz nemusel udejchat :D.. vetraky na nej mam 2x80mm Noctua na 500-600 otacek ale je v planu 120mm Noctua, mozna 2 :)
Ahoj vlastnim 2xHD3870 a nejak me nejde rozbehnout Crossfire pod systemem XP tak bych se chtel zeptat jestli to tady nekdo rozchodil a jestli by me mohl poslal navod jak na to jestli treba neco nedelam blbe. Dalsi vec mate nekdo zkusenosti s temato kartama a schladicem Thermaltake Duorb? Zajimali by me teploty...
V CZC skladem jedna HIS za 7 402,-; třeba se na někoho dostane :)
Daval na nu niekdo mojho zalmana VF700 AlCu v popise? Da sa to? Nasiel som len par info na webe napr. http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16835118116 ... tak ju mam doma aj s accelerom hadam do vecera si na to najdem cas a prehodim a poskusam daco ... tak pekne to kuri s tym default chladicom, kupil som aj accelero asi ho tam idem dat nech je to pekne v klude a chlade...no a je to v prdeli. Som si vsimol ze vydava pri zatazeny zvuky vysokych frekvencii ktore sa siria od regulatorov a skusmo som nasiel na PCB miesto ktoreho ked sa dotknem v zatazi tak bum a musim vypnut natvrdo masinu z prudu inac to nerozchodi, sakra tak tazko som ju zohnal a ide na reklamacku. Nepoculi ste vy tu dookola take zvuky od regulatorov? Mojim zdrojom to nie je zrusil som pretaktovanie a aj tak to bolo takze je to grafika. Jaj a je od Asusu
Dostupnost:
v Alfě skladem Connect 3D (božská cena 5 690,- Kč) a MSI (5 990,- Kč);
mam k dispozici 3870 za 5500 pokud nekdo chce mezi 27 a 28.12 ....
Jedna se o sapphire ... klasika ...
Nepřecházel na HD3870 se stock chladičem někdo kdo měl před tím Palit X1950GT/PRO (narážím na skvělý tichý větrák) - jestli je to srovnatelný, nebo je hladina hluku vyšší. Dík
chlapci, zde sem se sesikoval k boji... sesedl sem z osla a pocnnul si brousit zbrane...
ZAJTRA MI PRIDE ASUS EAH3870/G/HTDI/512M
http://www.asus.com/products.aspx?l1...67&modelmenu=1
supnem na nu ZALMANa VF900Cu (na stranke zalmanu potvrdene , ze by mal pasovat a chladi ju sqele), skusim tem MODnuty BIOS a uvidime, zac je toho loket !!!
tak ta nova ASUSka 3870 je uz v kompe... Pred nou som mal 3850 a ovladace Catalisty 7.12 s CP, takze som ovladace neodinstalovaval, len som vymenil karty...
vsetko prebehlo, ako po masle, len jedina vecicka sa mi nezda (a tento issty problem som mal aj so Sapphire HD3850), a to su plne takty jadra v 2D (pozeram to cez GPU-Z) a aj ventilator sa mi zda , ze fici na plne gule...
prosim, poradte nejaky iny soft, kde by som mohol pozriet, na akych taktoch v 2D karta ide a ake su otacky ventilatora ??? (v control panely to nevidim a a ni vo verzii EVERESTu Ultimate edition 4.20.1170, co mam to nikde nevidim...). Idealny by bol nejaky ATT (s nim som mal vzdy dobbre skusenosti s 1650Pro i 1950GT, len neviem, ci uz je nejaka funkcna verzia ATT na HD3870)... Budem vdacny za kazdu linku a radu, co mi pomoze... vdaka...
P.S. NEMAM CCC a ani to do kompu davat nechcem...
Co pouzit Rivatuner, Ati Tray Tools, ATITool atd.
nepisti ti????????????????? pri 3D zatazi? skusal som 0.27 beta 4 tam ide aj taktovat akurat nejak divne fungovala regulacia otacok, pokial som nemal nastavene v profile aj regulaciu otacok niekedy sa stalo ze nastavil minimalne otacky ked som mal stck chladic no a potom som si vsimol to piskanie tak som ju dal reklamovat takze som moc neskusal