-
Re: Karneval a UPC - aktualni zmeny
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Jak neplatis, stejne jako si platis pausal za net tak si muzes zaplatit pausal za telefon (za cca 2k5 mas volani v ramci CR zdarma). Uz vubec nemluve o tom, ze ten blb si ty pakety posila naprosto vedome a nikdo si nestezuje ze by mu chodili objednavky ktery nikdo nevyzvedne.
BTW: Proto nechci mit s UPC nikdy nic spolecnyho a to i kdybych si kvuli zarusenosti pasma mel misto bezdratu koupit km optiky.
pokud na to mas, klidne si zazadej o vlastni AS, tam si muzes delat co chces a nebude za tebe zodpovidat nikdo jinej. tim padem te neomezi tvuj ISP, ale ISP tech lidi, ktery budes svyma utokama poskozovat/ohrozovat/omezovat.
nastesti vetsina zakazniku nema pocit, ze by za 500kc/mes meli mit narok na 100/100 bez omezeni trafficu, bez shapingu, s tim, ze muzou omezovat a poskozovat ostatni uzivatele v siti a jeste s 99.9999% dostupnosti ...
tech par, co ten pocit ma, ma plne pravo hledat sve uspokojeni u kteryhokoliv jinyho ISP, kterej jim to nabidne ...
-
Zajimavy, ze kdyz jsem mel ADSL od nextry, tak me oriznuli az pote, co nekdo nahlasil utok z moji IP (i kdyz to byl falesnej poplach samozrejme ;D ). Imho by nebyl problem dat si do smlouvy podminku prave pro tohle, a kdyz by nekdo fakt zacal delat problemy, tak ho ustrihnout pres nejakou proxy treba ..
Ale jinak ja jsem s UPC celkem spokojenej, az na ty neustaly vypadky modemu (a just, kdyz ho chci nahlasit, tak nevypadne .. a pak v nedeli trikrat za vecer, kdy nikde nikdo neni)
-
Trošku jsem přemýšlel o tom, co se chystá atd.
Co takto kdyby UPC šlo jednou směrem vylepšení starých tarifů Classic -> 50M a Extreme -> 100M.
UPC se odvděčí těm, co platí ty nehorázné peníze, navíc si pomůže v tom, že uzavře nové smlouvy a nebude mít již takový chaos se smlouvami starými.
Co si o tom myslíte ? Je to možné nebo spíše nepravděpodobné?
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
pokud na to mas, klidne si zazadej o vlastni AS, tam si muzes delat co chces a nebude za tebe zodpovidat nikdo jinej. tim padem te neomezi tvuj ISP, ale ISP tech lidi, ktery budes svyma utokama poskozovat/ohrozovat/omezovat.
nastesti vetsina zakazniku nema pocit, ze by za 500kc/mes meli mit narok na 100/100 bez omezeni trafficu, bez shapingu, s tim, ze muzou omezovat a poskozovat ostatni uzivatele v siti a jeste s 99.9999% dostupnosti ...
tech par, co ten pocit ma, ma plne pravo hledat sve uspokojeni u kteryhokoliv jinyho ISP, kterej jim to nabidne ...
Mam ten pocit jen ja nebo meles uplne zcesty ? Co ma filtrovani trafficu spolecnyho s AS ? Co ma filtrovani trafficu spolecnyho z cenou a kapacitou linky ? Koukam cas pozadat RIPE o odebrani IP UPCcku coz ?
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Ale funguje, protože máš vyhrazenou nikoliv sdílenou konektivitu. Maximálně ti z dozoru sítě od providera zavolají, že tam máš asi nějaký průser, ale hrábnout do konektivity nesmí... ;)
Záleží na smlouvě, že jo, v té naší máme například explicitně zakázaný open relay. Jasně, to není ten případ, že by nás omezovali v posílání něčeho nikam, ale určité omezení vyhrazené linky to je, i když maximálně rozumné.
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Záleží na smlouvě, že jo, v té naší máme například explicitně zakázaný open relay. Jasně, to není ten případ, že by nás omezovali v posílání něčeho nikam, ale určité omezení vyhrazené linky to je, i když maximálně rozumné.
To, že žádný SMTP server na internetu by neměl být open-relay je snad normální, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To, že žádný SMTP server na internetu by neměl být open-relay je snad normální, ne?
Je to normální, já to nerozporuju. Rozporuju logiku, která říká, že správný poskytovatel ti přivede drát a dělej si s ním *naprosto* co chceš, tím, že v praxi snad ani takový poskytovatel není.
-
Souhlasím, že žádný provider nedá připojení a nemonitoruje ho. V případě nějakých nesrovnalostí se prvně ozve technický dozor vašemu kontaktu pro technickou podporu (ze smlouvy) a až když to nikdo u vás neřeší, tak teprve něco dělají.
Rozhodně se ale nestává to, co se děje na UPC, kdy záměrně blokují či omezují rychlosti na různých portech - to je daň za nevyhrazenou (sdílenou) linku - rychlost až 30/1,5Mbit.
-
Detaily nemá cenu řešit, myslím, že navzájem chápeme svoje názory, já reagoval hlavně na to, že podle některých nemá ISP dočasně omezovat provoz na některých portech ani při "rozesílání bordelu do internetu", mně to připadá v pořádku.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Mam ten pocit jen ja nebo meles uplne zcesty ? Co ma filtrovani trafficu spolecnyho s AS ? Co ma filtrovani trafficu spolecnyho z cenou a kapacitou linky ? Koukam cas pozadat RIPE o odebrani IP UPCcku coz ?
rikam si, jestli tvuj prispevek vubec patri na diskuzni forum :-/ to, ze moje prispevky neodpovidaji tvemu (mas na nej pravo) vnimani sveta/trhu s internetem jeste neznamena, ze jsou spatne a za tim co jsem napsal si stojim.
pokud by to zajimalo nekoho, kdo chce diskutovat, nabizim vysvetleni ...
co to ma spolecnyho? asi tolik, ze pokud vetsi mnozstvi IP z nejakyho AS1 poskozuje (je celkem jedno, jestli posilanim spamu, snahou sirit viry, nebo necim uplne jinym) AS2, je uplne bezna reakce AS2 ze zafiltruje celej AS1 (zvlast kdyz AS1 ma pres 500k IP a 99% jsou BFU, kteri nemaj tuseni, co jim z pocitace vubec leze) ...
ISP, kterej spravuje AS1 ma pak hodne velky problemy pri vysvetlovani svejm zakaznikum, proc jim nejede tenhle web, nejde poslat mail tamhle, nebo nejaka jina uzasna zalezitost ...
dalsi vec je, ze 99% tech zakazniku jsou (jak uz jsem zminoval) BFU a vubec nezjisti, ze jim nekde nekdo neco filtruje, zavira, kontroluje, etc.
celkem logickej postup pro ISP je zafiltrovat to kazdymu, na koho prijde stiznost z duveryhodnyho zdroje a tomu 1% zakazniku, kteri s tim maji ve vysledku problem, to opet po naprave odfiltrovat. rozhodne je to pro ISP ekonomictejsi reseni, nez obvolavat kvanta lidi, kteri vubec netusi, ktera bije ...
netvrdim tu, ze je to idealni reseni (napada me par veci, jak to udelat lepe), ale podle myho nazoru je u domaciho pripojeni na internet naprosto prijatelny ...
a rychlost, cenu a omezovani jsme tu uz resili. je to zase o tom, ze aby velkej ISP nabral dost zakazniku, musi nabizet co nejvic tech megapixel, ne sorry, pixly jsou u fotaku, no proste meganeceho jinyho, na co cela populace slysi. a pokud tohle chces nabizet a zaroven nezbankrotovat, tak proste musis omezit nejvetsi zdroje trafficu tak, aby zbytek zakazniku, kteri nezalohujou internet, meli moznost si taky neco stahnout ...
(btw. sam sebe nepovazuju za uplnyho nooba co se pouzivani internetu tyce a omezeni p2p me vubec netrapi ... zato tech 20Mbit celkem uvitam)
-
Hele foxi, umis cist ? Psal sem, ze slo o TEST a ze ZADNA STIZNOST OD NIKOHO NEPRISLA! A ani nemohla, kdo by si taky stezoval, kdyz si komunikuje sam se sebou ze ?
Tudiz UPC bez jakyhokoli upozorneni odstreli cloveku nejakou, podle nich zavadnou, komunikaci a ceka, jestli se dotycny ozve. Hmm, zacinam premejslet o tom jak to pretavit ve snadno ziskane $. Pocitam ze muzou vzniknout znacne skody + jde o nezakony zasah do telekomunikacniho spojeni (totez jako kdybys filtroval telefoni hovory).
BTW: Chtel bych videt, jak by nekdo na tom, pri dobry vuli, 1/2 Mbitu nekoho poskodi. Na jakejkoli rozumnej DOS bych potreboval aspon 100M na uploadu.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Hele foxi, umis cist ? Psal sem, ze slo o TEST a ze ZADNA STIZNOST OD NIKOHO NEPRISLA! A ani nemohla, kdo by si taky stezoval, kdyz si komunikuje sam se sebou ze ?
Tudiz UPC bez jakyhokoli upozorneni odstreli cloveku nejakou, podle nich zavadnou, komunikaci a ceka, jestli se dotycny ozve. Hmm, zacinam premejslet o tom jak to pretavit ve snadno ziskane $. Pocitam ze muzou vzniknout znacne skody + jde o nezakony zasah do telekomunikacniho spojeni (totez jako kdybys filtroval telefoni hovory).
BTW: Chtel bych videt, jak by nekdo na tom, pri dobry vuli, 1/2 Mbitu nekoho poskodi. Na jakejkoli rozumnej DOS bych potreboval aspon 100M na uploadu.
Umim cist, bohuzel nebylo co. Zatim se mi nepodarilo najit RFC popisujici 'uplne normalni testovaci akce', abych mohl uznat, ze je kompletne neskodna pro vsechny zucastnene strany a ani nevim, o koho se jedna, abych byl schopen potvrdit, ze byl skutecne odpojen za 'beznou testovaci akci' ve ktere slo o 'rozesilani vsemoznyho bordelu' bez stiznosti treti strany. Sorry, zatim jsi me svym vykrikem nepresvedcil.
A jestli mi tvrdis, ze 1/2Mbit je ti pri dosovani k nicemu, tak je zbytecny, abych se tu dal snazil o normalni diskuzi, protoze tve znalosti internetu bohuzel neodpovidaji tvemu tonu ...
-
Fajn, najdi mi RFC, podle ktery si nemuzu poslat 1k mailu na svoji mail GW.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Fajn, najdi mi RFC, podle ktery si nemuzu poslat 1k mailu na svoji mail GW.
muzes me odkazat na odstavec, kde tvrdim, ze to nesmis?
-
Mno UPC kolegovi po cca 100 kusech odfiltrovalo porty, takze urcite takovy RFC existuje ne ? A urcite tim nekoho strasne poskozoval ne ? Pocitam, ze kdyz si na UPCcku pustim na nekono nmap a nenastavim si dostatecne dlouhy delay, tak to taky odfiltrujou (scan portu je preci strasne nebezpecna hackorska technika).
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Mno UPC kolegovi po cca 100 kusech odfiltrovalo porty, takze urcite takovy RFC existuje ne ? A urcite tim nekoho strasne poskozoval ne ? Pocitam, ze kdyz si na UPCcku pustim na nekono nmap a nenastavim si dostatecne dlouhy delay, tak to taky odfiltrujou (scan portu je preci strasne nebezpecna hackorska technika).
Napred po 1000, ted po 100? za chvili to bude po jednom mailu ... a pak se dozvime, ze ho vlastne urizli za neco uplne jinyho ...
(krom toho je 100 hodne malej pocet, takhle rychle nefunguje zadnej holandskej system ... to si naletel na neco jinyho)
a pokud vim, tak portscanny nikdo (krom i.cz pred asi 7mi lety) neresi...
-
Chjo, dojdi do hospy, napij se, a pak si to precti znova ju ?
Pan X si v ramci nastavovani mail GW rozhodl poslat na ni cca 1k mailu ruzneho obsahu a ruznych velikosti. I jal se spustit SW, ktery zacal maily odesilat. Sw odesilal (pro upresneni) v davkach po deseti (= vzdy 10 mailu a pak nejaka nekolikaminutova pauza). Po odeslani cca 100 kusu prestalo fungovat. Po nejakem tom badani a ztracenem case (ktery UPC jiste s radosti uhradi, ze) zjistil, ze je neco spatne, anzo a jelikoz nemuze odeslat email nikam. Pri te prilezitosti zjistil ze nektere veci (web) kupodivu funguji. (autorska vlozka: po nekolika posilujicich panacich sebral odvahu) a zavolal na linku UPC. Po dalsich cca 20ti minutach se radostne dozvedel, ze ma odfiltrovane porty, protoze "tam nejspis ma nejakeho vira ktery odesila nekam neco" (dotycny samozrejme nevedel ani co ani kam). Pan X tedy pozadal o zruseni filtru, nacez se mu dostalo odpovedi "kdyz to prestane posilat, tak se to zrusi po nejake dobe samo".
Co z toho plyne ? Davejte si pozor co kam posilate, trebas se vas traffic ty masine znelibi a ona vam to odstreli. Samo nejlip v dobe, kdy to spojeni fakt potrebujete. Takze pozor, vas trafiic musi obsahovat pouze (nikde nedefinovany) pocet odchozich mailu, pravdepodobne (nikde nedefinovany) pocet/kombinaci/... TCP/UDP/ICMP/... a beda vam, jestli to bude jinak.
Kdo by se snad nedej boze dopustil hrichu nejvyssiho a chtel pouzivat zapovezene porty jako 445, 139 a dalsi, bude verejne stat.
-
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Chjo, dojdi do hospy, napij se, a pak si to precti znova ju ?
Pan X si v ramci nastavovani mail GW rozhodl poslat na ni cca 1k mailu ruzneho obsahu a ruznych velikosti. I jal se spustit SW, ktery zacal maily odesilat. Sw odesilal (pro upresneni) v davkach po deseti (= vzdy 10 mailu a pak nejaka nekolikaminutova pauza). Po odeslani cca 100 kusu prestalo fungovat. Po nejakem tom badani a ztracenem case (ktery UPC jiste s radosti uhradi, ze) zjistil, ze je neco spatne, anzo a jelikoz nemuze odeslat email nikam. Pri te prilezitosti zjistil ze nektere veci (web) kupodivu funguji. (autorska vlozka: po nekolika posilujicich panacich sebral odvahu) a zavolal na linku UPC. Po dalsich cca 20ti minutach se radostne dozvedel, ze ma odfiltrovane porty, protoze "tam nejspis ma nejakeho vira ktery odesila nekam neco" (dotycny samozrejme nevedel ani co ani kam). Pan X tedy pozadal o zruseni filtru, nacez se mu dostalo odpovedi "kdyz to prestane posilat, tak se to zrusi po nejake dobe samo".
Co z toho plyne ? Davejte si pozor co kam posilate, trebas se vas traffic ty masine znelibi a ona vam to odstreli. Samo nejlip v dobe, kdy to spojeni fakt potrebujete. Takze pozor, vas trafiic musi obsahovat pouze (nikde nedefinovany) pocet odchozich mailu, pravdepodobne (nikde nedefinovany) pocet/kombinaci/... TCP/UDP/ICMP/... a beda vam, jestli to bude jinak.
Kdo by se snad nedej boze dopustil hrichu nejvyssiho a chtel pouzivat zapovezene porty jako 445, 139 a dalsi, bude verejne stat.
tak ted uz vazne jen dve pripominky
a) podle tvyho popisu byl urizlej za neco uplne jinyho ... bez podrobnyho infa ale nezjistim za co ...
b) a co z toho plyne? pokud pouzivate internet od upc jako 99% uzivatelu inernetu od upc, nic vam nehrozi ...
btw. mam takovou moc krasnou konspiracni teorii ;-)
-
WTF dneska?
C:\Documents and Settings\Administrator>tracert centrum.cz
Výpis trasy k centrum.cz [90.183.38.23]
s nejvýše 30 směrováními:
1 6 ms 5 ms < 1 ms WL-001E8C71B238 [192.168.1.1]
2 12 ms 8 ms 10 ms ip-89-102-214-1.karneval.cz [89.102.214.1]
3 * * * Vypršel časový limit žádosti.
4 * 10 ms 9 ms r9a129.net.upc.cz [78.102.0.129]
5 * * * Vypršel časový limit žádosti.
6 * * * Vypršel časový limit žádosti.
7 * * * Vypršel časový limit žádosti.
8 * 14 ms 9 ms 194.228.190.166
9 * 15 ms 15 ms 80.188.15.234
10 12 ms 8 ms 10 ms 90.183.39.130
11 15 ms 13 ms 15 ms 90.183.39.138
12 14 ms 12 ms 9 ms hp7-pool.centrum.cz [90.183.38.23]
Trasování bylo dokončeno.
Co se to dneska deje?
-
Nevím jak u vás, ale u mě byla úplná tma od cca půl jedné do páté hodiny ranní a pak ještě čtvrt hodiny po sedmé ráno.
-
-
Dnes jsem zaznamenal velkou změnu IP adresy, už nemám původní karnevalácké označení a byl mi přidělen název s UPC. Adresa se změnila z 84.242.xx.xx na 94.112.xxx.xxx.
Tato změna adresy se projevila hlavně v rychlostech:
http://www.speedtest.net/result/491743259.pnghttp://speed.io/pics/2103/3204/speed.io.png
Celková spokojenost, nyní již asi příjde jen 30M, ale to už je jedno zda člověk má takové hypersonické rychlosti na downloadu.
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
a musel jsi resetovat modem?
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
a musel jsi resetovat modem?
Ne. ;)
A dokonce jsem byl informován týden dopředu UPC, že dojde ke změně IP.
Paradoxně, ale došlo nejprve k malé změně na 89.10x.xx.xxx a včera na tu 94.112.xxx.xxx.
-
Tukan: velmi pravdepodobne ti vymenili CMTS, takze proto takove zmeny ...
btw. jak jsme tu vedli debatu o tom, na jakym docsisu se jede, tak je to tak, ze zatim funguje vse od 1.1 (pro stare modemy) do 3.0 (tam kde je uz nova cmts) a nekdy v zime by se mela 1.1 vypinat a bude k dispozici jen 2.0 a 3.0
-
já zažil včera přes den asi 4 výpadky v řádu vteřin, večer pak přišel 5,5hod výpadek. jako obvykle ani píp, že se něco bude dít.
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
btw. jak jsme tu vedli debatu o tom, na jakym docsisu se jede, tak je to tak, ze zatim funguje vse od 1.1 (pro stare modemy) do 3.0 (tam kde je uz nova cmts) a nekdy v zime by se mela 1.1 vypinat a bude k dispozici jen 2.0 a 3.0
Ted trosku blby dotaz, ale jak poznam, na cem jedu? Mam takovou tu cernou Motorolu, co se pouziva baj vocko 4 roky, tudiz bych tipoval 1.1.
// pro zajimavost
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Až dnes, nebo to proběhlo už dříve a dnes jsi to zaznamenal?
U mě byl výpadek 4.6. od cca 0:45 do 6:10 a pak ještě 7:28 - 7:32. Také se změnou IP, ale zůstal jsem ve stejném "B" bloku s reverzem na ip-x-x-x-x.karneval.cz.
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
jj, takže technici nekecali, když mi na podzim říkali, že se letos 1.1 předělává na 3.0. :)
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
jj, takže technici nekecali, když mi na podzim říkali, že se letos 1.1 předělává na 3.0. :)
tak zalezi na uhlu pohledu. od tebe to bylo podane tak, ze 1.1 je nosna technologie, coz neni pravda. je to spis kvuli zpetny kompatiblite a kazdej kdo ma odpovidajici modem (kterejch podle toho, ze se to bude rusit uz moc neni), jede 2.0 ti s nejnovejsimi kousky jedou 3.0 ...
a 2.0 je k dispozici uz hoooodne dlouho ...
ale bohuzel presny statistiky nemam k dispozici ...
WereWiking: posli mi do sz OSC, nebo IP a ja ti reknu na cem jsi. o modemech vubec nemam prehled co kterej umi. s jistotou muzu rict jen to, ze Motorola SB4200E je EuroDOCSIS 1.1 (pac ji mam doma) ... a Thomson TCM 390 by mel bejt 2.0
-
Chápu, že si náš rozhovor už nemusíš pamatovat...
...bavili jsme se o tom, že síť po bývalém Karnevalu (která je po bývalém Intercable Moravia) v Brně je stále ještě jako 1.1 a bude první, která se bude předělávat rovnou na 3.0.
Na původní síti od UPC (v Bohunicích) jsem byl donedávna připojen přes SB4200, kterou mi měnili tak asi před dvěma měsíci za SB5101E-2.4.4.0-SCM00-NOSH.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Chápu, že si náš rozhovor už nemusíš pamatovat...
...bavili jsme se o tom, že síť po bývalém Karnevalu (která je po bývalém Intercable Moravia) v Brně je stále ještě jako 1.1 a bude první, která se bude předělávat rovnou na 3.0.
Na původní síti od UPC (v Bohunicích) jsem byl donedávna připojen přes SB4200, kterou mi měnili tak asi před dvěma měsíci za SB5101E-2.4.4.0-SCM00-NOSH.
mno, takhle bychom mohli rict, ze cela sit O2 je jen POTS, protoze tam ty telefony fungujou ... to je trosku nesmysl, vid?
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Až dnes, nebo to proběhlo už dříve a dnes jsi to zaznamenal?
1.) původní karnevalácká byla 84.242.xx.xx - placená IP
2.) Před 2ma týdny mi byla přidělena adresa 89.xxx.xx.xx (rychlosti zůstaly stejné).
3.) Zaznamenal jsem výpadek 8.6. zhruba kolem dopoledne.
Proběhla změna na IP 94.112.xxx.xxx (ip-x-x-x-x.karneval.cz mi bylo změněno na upc adresu. rhxxxx.net.upc.cz)
Modem mám ještě ten Karnevalácký tzn. 2-3 roky starý, tuším Surfboard. (dle výpisu modemu: Software Version: SB5100E-2.3.2.5-SCM01-NOSH)
Lokalita: Brno-Černovice
EDIT:
Díval jsem se na nabídku modemů od Motoroly, tak jediný modem splňující normu 3.0 - SURFboard-Cable-Modem-SB6120
Ale věřím, že se ty původní dají flashnout a budou též schopné pracovat na 3.0.
Dotaz:
Jaké modemy UPC nyní dodává? Padly tu již Motoroly a Thomson, existuji i jiné?
-
Dotaz:
Jaké modemy UPC nyní dodává? Padly tu již Motoroly a Thomson, existuji i jiné?[/QUOTE]
Tak jsem to omrk doma nějakej webstar http://www.abclinuxu.cz/hardware/pri...00-cable-modem tady nějaka zminka
-
tak dneska mi uz asi tak 15x vypadl internet (telefon taky) a uz toho zacinam mit dost. vzdycky to spadne na nekolik minut az pul hodky a pak to chvili jede a opet spadne ....
zadne info/upozorneni o tom ze neco predelavaji, jak dlouho to bude trvat atd. proste klasicka ceska firma, ktera na zakose tezce dlabe ...
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Modem mám ještě ten Karnevalácký tzn. 2-3 roky starý, tuším Surfboard. (dle výpisu modemu: Software Version: SB5100E-2.3.2.5-SCM01-NOSH)
To máš celkem nový modem, já měl ještě donedávna SB4200 ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
tak dneska mi uz asi tak 15x vypadl internet (telefon taky) a uz toho zacinam mit dost. vzdycky to spadne na nekolik minut az pul hodky a pak to chvili jede a opet spadne ....
zadne info/upozorneni o tom ze neco predelavaji, jak dlouho to bude trvat atd. proste klasicka ceska firma, ktera na zakose tezce dlabe ...
Vcera som tiez zaznamenal asi 3 vypadky a s tym spojenu aj zmenu IP adresy.
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
mno, takhle bychom mohli rict, ze cela sit O2 je jen POTS, protoze tam ty telefony fungujou ... to je trosku nesmysl, vid?
Nechápu, co si tím chtěl říct...
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Vcera som tiez zaznamenal asi 3 vypadky a s tym spojenu aj zmenu IP adresy.
ja jich uz celkem zaznamelal 20, vcera dopoledne k tomu pribyl navic jeden velkej 6 hodinovej (nastesti uz to prestalo).
nicmene protoze mi porad od jisteho dne lagujou hry a dostavam DC (prvne to byl pouze wow, nyni uz temer vsechny). uz s wowkem sem mel problem se ztratou packetu (mival sem tak 10-20% na strane UPC - teda na jejich smerovacich nebo co to je).
pak sem to nekolik mesicu neresil, protoze sem kvuli DC wowko prestal hrat a ostatni hry jely bezproblemu, ovsem nyni sem zacal dostavat DC i u DOTY a pravidelne mirne zaseky. tak sem opet zkontroloval trasu mezi mnou a cilovym serverem a na tomto miste cz-prg12a-c76-01.net.upc.cz (78.102.1.37) mam v odpolednich hodinach az 60% ztratu packetu, dopoledne tak od 0 - 20%.
zeby agregrace metodou UPC ?
-
Jo tak s tim wowkem to zazivam taky, obcas opetovne prihlasovani je fakt porod.
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
1.) původní karnevalácká byla 84.242.xx.xx - placená IP
2.) Před 2ma týdny mi byla přidělena adresa 89.xxx.xx.xx (rychlosti zůstaly stejné).
3.) Zaznamenal jsem výpadek
8.6. zhruba kolem dopoledne.
Proběhla změna na IP 94.112.xxx.xxx (ip-x-x-x-x.karneval.cz mi bylo změněno na upc adresu. rhxxxx.net.upc.cz)
Lokalita: Brno-Černovice
EDIT:
Díval jsem se na nabídku modemů od Motoroly, tak jediný modem splňující normu 3.0 -
SURFboard-Cable-Modem-SB6120
Ale věřím, že se ty původní dají flashnout a budou též schopné pracovat na 3.0.
Dotaz:
Jaké modemy UPC nyní dodává? Padly tu již Motoroly a Thomson, existuji i jiné?
V prosinci jsem dostal Motorolu: SB5101E-2.4.4.0-SCM00-NOSH
-
mam otazku na mistni odborniky
je toto normalni? to jen blokuji ICMP nebo i TCP/UDP ? mam moznost to nejak zjistit ?
minule me odbili s tim, ze toto je normalni. predtim prozmenu klasickou hlaskou "prave posilujeme sit ve vasi lokalite brzo bude po problemech"
http://img10.imageshack.us/img10/6619/beznzvuotw.th.jpg
-
ty výpadky už jsou tragické... Praha 4 opět mrtvá - alespoň na Lhotce...
-
Ja musim zaklepat na zelezo (cvak cvak), ze moje problemy s vypadavanim signalu modemu posledni dobou ustaly
-
me teda jede DC++ jenom o vikendu, jinak ne
prej to neomezuji :D
a vypadky ja nemam skoro zadny, jak se me zpomali net, tak resetuju modem a hned to jede na plny rychlosti
resetuju modem tak 2-3x do mesice
-
Dneska uz dva vypadky. jsem to zakrik ...
EDIT 16.6. - dneska odpoledne to jede jak posrane :( PL neni, ale speedtest dojede max. na 6Mbit down. Uvidime co tyden da
-
no tak volam na call centrum dalsi den, pote co mi to opet nekolikrat vypadlo. rika mi to ze sem prvni v rade a stejne cekam prez 10 minut ....
rekl sem mu ze poslednich 14 dni, kazdej den mam vypadky (nekdy 4x, nekdy az 15x dene) s ruznou casovou dobou. a on mi jen odpovi, ted vam to jede, signal mate silnej, vse je nyni v poradku. zavolejte v okamziku az vam to zase nebude fungovat. ptam se jak vam mam zavolat, kdyz mi zaroven s vypadkem internetu nefunguje i telefon od vas, z ktereho vam prave volam. tak to skoncilo s tim ze me odbil, ze mu mam zavolat az po vypadku.
ptam se pak jeste na packet lost, prej zadne neni. no tak nevim vlastne na cem jsem .....
nastesti uz od techto profiku nemam TV, takze alspon kdyz to vypadne mam TV ...
PS: mobil nemam, takze jim tam nemam jak zavolat pri vypadku :)
-
Citace:
Původně odeslal
Ballnazzar
no tak volam na call centrum dalsi den, pote co mi to opet nekolikrat vypadlo. rika mi to ze sem prvni v rade a stejne cekam prez 10 minut ....
rekl sem mu ze poslednich 14 dni, kazdej den mam vypadky (nekdy 4x, nekdy az 15x dene) s ruznou casovou dobou. a on mi jen odpovi, ted vam to jede, signal mate silnej, vse je nyni v poradku. zavolejte v okamziku az vam to zase nebude fungovat. ptam se jak vam mam zavolat, kdyz mi zaroven s vypadkem internetu nefunguje i telefon od vas, z ktereho vam prave volam. tak to skoncilo s tim ze me odbil, ze mu mam zavolat az po vypadku.
ptam se pak jeste na packet lost, prej zadne neni. no tak nevim vlastne na cem jsem .....
nastesti uz od techto profiku nemam TV, takze alspon kdyz to vypadne mam TV ...
PS: mobil nemam, takze jim tam nemam jak zavolat pri vypadku :)
to je ten jejich zkxxxnej monopol! Maji to u prxxxle, proc by se oni s necim otravovali, to je videt hned na jejich dostupnosti, kdyz mas problem
telefon maji porad obsazenej
ja za sebe teda zadny problemy nemam, co me drive trapilo, oni odstranili
ale toto tema samozrejmne sleduju a bojim toho casu, kdy se to zase poxxxre a je se budu s UPC trapit jako sem pisici uzivatele>:E
-
Tak jsem posledni dobou prestal tahat veci z torrentu a ted kdyz si chci stahnout jeden dokument, tak to vypada, ze blokovani P2P uz funguje, pac se nedostanu pres 200kBps ... ach jo
-
Asi uz jste o tom mnozi cetli a slyseli, ale kdyby to snad nekoho minulo - trosku obsirnejsi testovani nove sluzby UPC Fiber:
http://www.lupa.cz/clanky/test-upc-f...bits-internet/
V souvislosti s uvedenim 100Mbit Internetu padla take zminka o "vyladeni" sitovek tak, aby se nahodou nestaly uzkym hrdlem; kratky byt vydatny clanek je o tom napsan zde:
http://www.enterprisenetworkingplane...le.php/3485486
Nahodim tu dve otazky do plena (resp. nasi internetove pavlace, co tu tak koukam na prispevky nad sebou):
1) Planujete to nekdo porizovat? At uz stavajici zakaznici nebo DSLkari (i kdyz nepredpokladam, ze by tu byl nekdo s DSL, kdo ma zaroven moznost jit do CATV).
Usetrim vam hledani v clanku - planovana, nikoliv definitivni, podoba tarifu: 50/5 za 1400, 100/10 za 1700.
2) Myslite si, ze i u tehle sluzby bude v budoucnu dochazet k nejakemu zrychlovani? Neptam se ani tak proto, ze bych si poridil 100Mbit a pak nespokojene zahlcoval fora zive.cz, ze v Japonsku uz davno maji zettabity az do lednicky, ale spise aby pak nebyl (i treba nekolik nasledujicich let) trend v podobe "budeme postupne zrychlovat stare tarify a ty "luxusni" Fibery budou porad stejne za porad stejnou cenu".
-
no ja se spise obavam, aby se soucasna situace diky temto rychlejsim tarifum jeste nezhorsila. protoze nez UPC zacalo loni v zari zrychlovat, tak sem nemel do te doby zadne zavaznejsi problemy a ani sem nepocitil blokovani (pravda je ze drive bylo FUP, nicmene radsi FUP nez az 30% packet lost). a od te doby to do ledna stalo za starou kbelu, a ted mam zase obdobny problemy ...
jinak pokud UPC nebude zavadet optiku primo az do bytu, tak si myslim ze tyto rychlosti uz moc zvedat nebude ....
-
Tak, P2P jsem vyresil vpnkou, hajzli ...
-
Jakmile něco tahám přes public trackery, tak to jde jak s hnojem. Přes private naštěstí v poho. Ale štve mě to!
-
Od 1.7. bude 20M na 30M, to ale není žádná novinka. Já jsem spíše zvědavý jestli časem udělají onu kosmetickou úpravu tohoto tarifu, že bude změněn upload na 3 mbit (30/3), to je pro mě zatím největší otazník do budoucna ? :neutral:
Jinak s UPC spokojenost. :)
-
tak nas navstivil clovek od UPC a odnesl si modem....6 let starou vysokou bilosedou plne funkcni motorolu a misto ni tam zanechal malo cernou krabicku.
tak mne zajima...co ho k tomu vedlo?
-
Ta bílošedá Motorola byla SB4200 - podporuje pouze EuroDOCSIS 1.1 a jak tu u6 Fox zmínil, tak se ještě letos pojede po celé síti na 2.0 - čili musel vyměnit modem za modernější.
-
http://broadband.motorola.com/consum...00/default.asp
A great modem for today's broadband Internet, the SB4200 can support up to 32 users -- perfect for your home or small office. It's DOCSIS® 1.0 and 1.1 CableLabs® Certified
-
Koukám Netbox nechce zůstat pozadu, na červenec 2009 chystá nový tarif ;)
Rapid Netbox 100/100 za 899,-
Aneb válka o rychlosti stále existuje, jsem zvědavej, kdy ty sítě vytíží natolik, že už žádné zvyšování nebude (alespoň ne na dlouho).
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
to neni on, i kdyz je mu hodne podobny, meli jsme tento
http://www.fctv.ne.jp/support/docs/m...dem/sb4100.jpg
-
Jo, pravda ne 4200 ale 4100. Důvod je ten stejný - podpora jen po EuroDOCSIS 1.1
-
Také u nás v baráku bude suprrychlý internet centrio: http://www.centrio.cz/internet/ pokud jsem zaslechl nazev dobře, ale zas jedno je nabídka další jak by to chodilo ;) a taky upc mame myslim doma jeste rok z těch 2 ve smlouvě.
-
-
http://speed.io/pics/2177/1104/speed.io.png
Bez restartu, bez vypadku, jen v nastaveni Motoroly http://192.168.100.1 jsou zmene hodnoty signalu, zaruseni a filtrace.
Cena ode dneska vyssi o 50 Kc :-), O2 jede stale bidne na 6 Mbit za pulku ceny.
-
-
no hodnoty downloadu zacinaji byt elmi pekne
ted jeste upload, protoze ten zacina tezce dochazet!!
-
http://speed.io/pics/2197/0463/speed.io.png
Zatim od zac. cervence to pomalu leze nahoru. Kapacita linky vychazi podle jineho mereni na 37.4 Mbit/sec.
Download ted umi bezne 3.3 MB/sec, a upload je samozrejme stale mizerny. Tak u O2 (ktery mam taky) je toto jen nesplnitelnym pranim.
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ted jeste upload, protoze ten zacina tezce dochazet!!
Z nejmenovaného zdroje to zatím vypadá, že s uploadem se bohužel nic dělat nebude, takže 30M nedostane upload na 3Mbit. (alespoň zatím se o tom neuvažuje).
Dle Holandského UPC máme u uploadu ještě co dohánět:
viz.
http://www.upc.nl/internet/
P.S. Ten nejmenovaný zdroj je p.Malina, ale abych pravdu řekl, ta informace může být klamavá, přeci jen proč by se zmiňoval jednotlivci o tom, co UPC chystá, takže to berte tuto zprávu i s rezervou.
-
Za 13 € nabidne i docela blizsi UPC.sk rychlost 30/ 3 Mbit/sec.
Ono to k nam dojde taky....
-
Rano vypad proud, ted jsem zapnul modem a zase mam IP z jinyho /16 rozsahu :( Rychlost se ustalila na 20/1.5
-
Teď mě pobavili malinko - včera jsem měnil platbu na INKASO, a přes jejich webové rozhraní jsem jim napsal (hlavička vyplněna ze smlouvy - na přítelkyni), jen kontaktní email a telefon jsem vložil svůj. Do těla emailu jsem kompletně vše vyplnil, že žádám o změnu platby účinností od tohoto měsíce - odpovědí mi byl email, že toto nastavení je oprávněn měnit pouze osoba uvedaná na smlouvě. Ehm ehm :)
Takžejsem ctrl+c/ctr+v jen s emailem a číslem přítelkyně, odeslat. Netuším co tímto krokem chtějí získat, chápal bych to v případě, že se jedná o příchozí platbu z mého pohledu, ale když platíme my? :?
-
-
Nový UPC Fiber Power 100: Velký test a srovnání s Netbox Rapid
http://www.zive.cz/clanky/novy-upc-f...8/default.aspx
-
Lze objednat pouze v lokalitách, kde už je EuroDOCSIS 3.0 (většina přípojek)
NELZE objednat, pokud máte UPC Telefon (zatím není modem ED 3.0 s tlf.)
Při instalaci se mění modem.
-
Takhle nějak to pak vypadá...
http://www.speedtest.net/result/564843905.png
Problém je už v typu přenosu, zatížení PC, zdrojovém serveru a také nastavení TCP/IP. Při sosání 4,5GB ISO s Linuxem pomocí wget to jelo na 99.5Mbit/s
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Takhle nějak to pak vypadá...
Problém je už v typu přenosu, zatížení PC, zdrojovém serveru a také nastavení TCP/IP. Při sosání 4,5GB ISO s Linuxem pomocí wget to jelo na 99.5Mbit/s
Tohle je screenshot z Windows? Pokud ano, nezkousel jsi nejake ty "tweaky", o kterych psali (a ted si honem nejsem jist) na zive.cz? V podstate se tam v registrech delaly nejake upravy na nastaveni TCP/IP...
==EDIT==
1) http://www.lupa.cz/clanky/test-upc-f...bits-internet/ (kapitola "vlastni zkusenost")
2) http://www.enterprisenetworkingplane...le.php/3485486
3) http://www.speedguide.net/downloads.php#vista
-
To není screenshot, ale výsledek testu na http://speedtest.net/
Samo, zkoušel a ještě i upravil GlobalMaxTcpWindowSize a TcpWindowSize na dvojnásobek (2055680 - 0x1f5e00).
Bez těchto úprav to dávalo maximálně tak 25Mbit/s. Je to na starším P4 - Prescott 3.0MHz.
EDIT: Po použití TCP Optimizeru se to zvedlo tak na 50-60Mbit, ale na plno se to dalo vytížit až po ruční úpravě.
EDIT2: Test je proveden s FF 3.5.3 na Windows 2000 SP4.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To není screenshot, ale výsledek testu na
http://speedtest.net/
Samo, zkoušel a ještě i upravil
GlobalMaxTcpWindowSize a
TcpWindowSize na dvojnásobek (
2055680 - 0x1f5e00).
Bez těchto úprav to dávalo maximálně tak 25Mbit/s. Je to na starším P4 - Prescott 3.0MHz.
EDIT: Po použití TCP Optimizeru se to zvedlo tak na 50-60Mbit, ale na plno se to dalo vytížit až po ruční úpravě.
EDIT2: Test je proveden s FF 3.5.3 na Windows 2000 SP4.
No ja vim, ze link na vysledek, ale na nejakem OS jsi to delal, ne? :)
ad EDIT 2 - koukam, ze stara laska nerezavi :)
Jinak diky za postrehy. Myslis, ze takove tweaky bude treba provest i na Viste/7 (ktere maji precijen trosku odlisne implementovany ten TCP/IP stack)?
-
Rek bych ze na Viste to bude o poznani horsi a modit konfiguraci budes muset o poznani vic (osobni zkusenost).
-
Na W7 je to tragický, s tweakem bez zvýšení na dvojnásobek to jede cca 30Mbit, při zdvojnásobení už to stáhne 60Mbit (odchozí vždy 10.1Mbit). Víc sem neměl čas testovat.
http://www.speedtest.net/result/565067312.png http://www.speedtest.net/result/565076152.png
Vyšší upload je způsoben výkonnějším strojem - W7 jede na C2D.
-
A zkoušel jsi i neaké realné testy ? Větší soubor z rychlého webu či ftp.... Neaké ty linuxy na cvut serverech se vždy najdou pro vyzkoušení. Mě tyhle syntetické testy nikdy moc nezajímaly.
-
Citace:
Původně odeslal
aless
A zkoušel jsi i neaké realné testy ? Větší soubor z rychlého webu či ftp.... Neaké ty linuxy na cvut serverech se vždy najdou pro vyzkoušení. Mě tyhle syntetické testy nikdy moc nezajímaly.
Ano...
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Při sosání 4,5GB ISO s Linuxem pomocí wget to jelo na 99.5Mbit/s
-
Mohl bych poprosit o prográmek či návod, jak to upravit? Myslím, že by mi to na 30Mbit také pomohlo..
-
To určitě pomůže. Program se jmenuje TCP Optimizer.
Na první obrazovce posuň jezdec až na 20Mbit a dole vpravo to přepni na "Optimal settings", pak stačí jen kliknout na "Apply changes".
Pro vyšší rychlost je pak potřeba ručně v registru upravit GlobalMaxTcpWindowSize a TcpWindowSize na dvojnásobek.
Pro použití změn je nutný restart Windows.
-
tak ja to ted zkousel z http://ftp.sh.cvut.cz/MIRRORS/mandri...al/iso/2009.1/ a muj 30Mbit jede 3,5MB/s bez jakekoli optimalizace.
Lokalita PHA7, jsem za routerem Asus WL-520GU.
-
Jedno vlákno FTP to zvládá většinou i bez optimalizace. Hodně záleží i na výkonu CPU.
Zkus právě ten speedtest.net a uvidíš. U něj se to projevuje tak, jako při běžném brouzdání a stahování souborů přes prohlížeč. Bez optimalizace jsem se pohyboval mezi 22 a 28 Mbit a po optimalizaci to je stabilně 32Mbit.
Krom toho se vyřešily i problémy s VPNkou, která jela jen na 8Mbit.
http://www.speedtest.net/result/566466433.png
-
-
on ten speedtest neni uplne idealni meridlo pro takovyhle propustnosti ... v cechach je to u nejakyho rhostu a nejspis to nevisi na gbitu ...
takze to pak z patere dava vysledky ala
http://www.speedtest.net/result/566511167.png
vs. treba rychlost.cz
http://rychlost.cz/rs/2009355081.png
a co se tyce DL souboru, doporucuju pro vylouceni problemu na lokale porovnavat jeste s mirror.dkm.cz ...
Kód:
fox@hacked:~$ wget http://mirror.dkm.cz/pub/debian-cd/5.0.3/amd64/iso-dvd/debian-503-amd64-DVD-1.iso
--2009-09-16 10:38:05-- http://mirror.dkm.cz/pub/debian-cd/5.0.3/amd64/iso-dvd/debian-503-amd64-DVD-1.iso
Resolving mirror.dkm.cz... 86.49.49.49
Connecting to mirror.dkm.cz|86.49.49.49|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 4697243648 (4.4G) [application/octet-stream]
Saving to: `debian-503-amd64-DVD-1.iso'
100%[==================================================================================================================================================================================================================================>] 4,697,243,648 75.6M/s in 64s
2009-09-16 10:39:09 (69.8 MB/s) - `debian-503-amd64-DVD-1.iso' saved [4697243648/4697243648]
fox@hacked:~$ rm debian-503-amd64-DVD-1.iso
fox@hacked:~$ wget http://mirror.dkm.cz/pub/debian-cd/5.0.3/amd64/iso-dvd/debian-503-amd64-DVD-1.iso
--2009-09-16 10:39:21-- http://mirror.dkm.cz/pub/debian-cd/5.0.3/amd64/iso-dvd/debian-503-amd64-DVD-1.iso
Resolving mirror.dkm.cz... 86.49.49.49
Connecting to mirror.dkm.cz|86.49.49.49|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 4697243648 (4.4G) [application/octet-stream]
Saving to: `debian-503-amd64-DVD-1.iso'
100%[==================================================================================================================================================================================================================================>] 4,697,243,648 45.2M/s in 62s
2009-09-16 10:40:22 (72.7 MB/s) - `debian-503-amd64-DVD-1.iso' saved [4697243648/4697243648]
vs. cvut
Kód:
fox@hacked:~$ wget ftp://ftp.sh.cvut.cz/debian-cd/5.0.3/amd64/iso-dvd/debian-503-amd64-DVD-1.iso
--2009-09-16 10:56:58-- ftp://ftp.sh.cvut.cz/debian-cd/5.0.3/amd64/iso-dvd/debian-503-amd64-DVD-1.iso
=> `debian-503-amd64-DVD-1.iso'
Resolving ftp.sh.cvut.cz... 147.32.127.222
Connecting to ftp.sh.cvut.cz|147.32.127.222|:21... connected.
Logging in as anonymous ... Logged in!
==> SYST ... done. ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done. ==> CWD /debian-cd/5.0.3/amd64/iso-dvd ... done.
==> SIZE debian-503-amd64-DVD-1.iso ... 4697243648
==> PASV ... done. ==> RETR debian-503-amd64-DVD-1.iso ... done.
Length: 4697243648 (4.4G)
100%[==================================================================================================================================================================================================================================>] 4,697,243,648 65.7M/s in 92s
2009-09-16 10:58:30 (48.8 MB/s) - `debian-503-amd64-DVD-1.iso' saved [4697243648]
-
Ano, na jednu stranu má pražský server rychlostní limit kolem těch 75Mbit, ale oproti rychlost.cz mi dává naprosto vyvážené výsledky. Na rychlosti mi to lítá od 10 do 70Mbit, což je IMHO velká tragédie.
Zkus jiný server třeba Vídeň nebo Londýn mi hodí kolem 85Mbit
http://www.speedtest.net/result/566555834.png http://www.speedtest.net/result/566557578.png
-
Nevíte, jestli při přechodu z UPC 30M na UPC 10M budu platit nějaký downgrade poplatek?
Zjišťuji, že ten 30Mbit moc nevyužiju a uspořit 450 měsíčně není špatné. Holt je krize :)
EDIT: Tak už jsem si našel sám - 100 Kč, tak to je pohoda.
-
jj, dnes jen 100,- není to dlouho co to bylo za 1.000,-
Pak ještě existuje varianta zavolat na UPC, nechat se přepojit na oddělení výpovědí a po krátké debatě to může být i bez poplatku. ;)
-
Otázka je jestli neprotelefonuješ více než zmiňovanou stokorunu :)
-
Vzhledem k dlouhým čekacím dobám to není až tak nereálné (obzvlášť při volání z mobilu).
Já to tak řešil ještě v době, kdy to stálo litřík.
-
Teda nevím jak to děláte, ale mně vždycky volají oni :D. Napíšu jim přes webový formulář a následující, nebo ještě další den mám telefon a už to řešíme :).
-
Alebo pohrozit vypovedou a mas to na rok (prip. pol roku alebo ine casove obdobie) za polovicu ako ja :)
-
Tak už mi odepsali, že to příští měsíc sníží a bude to stát 100 Kč :(. Žádný smlouvání ani po těch letech.
-
To chce jen víc asertivity.
Ono stačí: "Podívejte se, když já to dneska zruším, tak měsíc mám tuto službu. Vy to odpojíte, přijede sem technik, odveze si modem... Já si další den objednám novou službu, přijede sem možná ten samý technik a zase mi sem dá modem. Jako nový zákazník budu mít ještě 4 (někde i 6) měsíců za polovic.
Tak to snižte bez poplatku, já vám ušetřím náklady za 2 cesty technika a vy mi na oplátku ušetříte papírování no a o tu poloviční slevu se můžeme rozdělit ne?"
Když budeš neoblomnej s tou výpovědí, tak ti nabídnou nějakou lukrativnější alternativu... ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To chce jen víc asertivity.
.... Sec duo....Když budeš neoblomnej s tou výpovědí, tak ti nabídnou nějakou lukrativnější alternativu... ;)
Ano takto to chodi, vypoved a nova smlouva. A opravdu nabizeji i alternativy bezne nenabizene. Je to presne podle jejich "Podminek".
-
Njn, jenže to bych tam musel volat :D. A hlavně já nejsem ani na smlouvě - ta je na fotříka, takže bych to musel ještě řešit nějak s nim.
Ale s těmi spešl podmínkami máte pravdu. U přítelkyně mají taky nějaký spešl tarif, na který mají za menší cenu než my všechny programy na analogu + vše na digitále s HBO packem a ještě rekordér.
Nemají tedy ty péčka a Cinemax, ale jinak v podstatě komplet nabídka.
-
Ja tiez nemam zmluvu na seba a staci im meno a cislo zmluvy, prip. na overenie datum narodenia
-
Asi tam v pondělí zavolám (+420 241 005 100) a pokusím se zahrát na city.