no jeste za IM platit...se divim ze do toho nekdo de:)
Printable View
Pokud je ten SW opravdu vychytaný a jsem s ním spokojen, tak proč ne? To samé by se dalo říct o jiných programech a také jsou placené. Navíc IM je jeden z nejpoužívanejších SW ;)
O klasických IM klientech nebudu vůbec mluvit, ty jsou pasé, prostě se mi nelíbí, nemají potřebné funkce.
Mirandu jsem používal dlouho, celkem mi vyhovovala, na ICQ síť je asi nejvychytanější, ale pořád mi v ní zlobilo MSN a nelíbí se mi řešení historie. Jsem na ní totiž docela úchyl a používám stejný účet na NB i na PC, kde prostě chci mít nějak historii sesynchronizovanou.
Trillian toto řeší výborně, na každý kontakt je určen samostatný soubor a není pak problém pomocí Live Mesh provádět synchronizaci. MSN mi v ní vůbec nezlobí, navíc obsahuje super pluginy na Facebook a Twitter, které (ač jsem je dříve nepoužíval a nepovažoval za užitečné) mi teď již přijdou nepostradatelné.
Navíc než jsem dostal Mirandu, do pro mě použitelné podoby, trvalo to asi měsíc :). Trillian nainstaluji, pár minuty si pohraji s nastavením a jede.
ja uz leta pouzivam mirandu a nejsem si jistej jestli neco lepsiho vubec existije:)...jak rikas ze nainstalujes a jedes,tak to stejny mam s mirandou,krome toho ze je ani nemusim nic instalovat:),proto odpadaj vsechny problemy s pluginama atd...samozrejme proti gustu zadnej disputat:)))miranda proste zabiji vsechno:))))
Miranda sama o sobě má hnusný vzhled a hlavně komunikační okna. Jsem v tomhle ohledu prostě rozmazlený.
Jednou jsem si Mirandu nastavil a při aktualizacích jen přepíšu pár DLL souborů a Miranda.EXE.
Již asi dva roky nic nenastavuji a že jsem už kolikrát reinstalovat PC. Stačí si složku s Mirandou zkopírovat a je to.
Nastavil jsem si to tak, aby to vypadalo jako ICQ, aby manželka nebyla z toho rozhozená. Navíc i mně ICQ vzhled vyhovuje.
Nějaké spešl skiny nepotřebuji.
To ano, já o tom vím, asi jsi nepochopil souvislost, bavili jsme se o tom, že mi trvalo měsíc, než jsem si Mirandu upravil k obrazu svému. S Trillianem je to pár nastavení během několika minut.
Ano o packách vím, také jsem jeden používal pro inspiraci pro svůj vlastní pack :).
Miranda mi jako vůbec nevadí, naopak některé funkce mi v Trillianu chybí - jako je zobrazení kdo co použává za klienta, ale zase je to menší zlo oproti tomu, že mi Miradna ničila seznam kontaktů na Live! účtu. Jelikož používám jeden účet na mail i na MSN. V Mirandě se mi pořád zobrazovaly všechny kontakty, i když jsem u nich neměl definován Live účet. Bylo to prostě otravné. Navíc jsem přidané uživatele viděl pořád offline. Prostě jak jsem už napsal. Miranda IMHO je výborná na ICQ, případně Jabber, ale MSN se s ní pořádně používat nedá.
Prtik:
Ale to já samozřejmě vím, neříkám že jsem to nastavování prováděl vícekrát, jen jsem poukazoval na to, že prostě to, aby vypadala podle mě trvalo cca. měsíc. Samozřejmě vím, v jakých souborech je ukládání nastavení atd. Aktualizace mi taky šla.
Pro mě hlavní nevýhoda byla, že veškeré nastavení a historie je v jednom .dat souborů, který má třeba i 60MB (podle velikosti historie) a ten se prostě šaptně synchronizuje.
Navíc Trillian má vlastní komunikační protokol - Astra, přes který je možné posílat zvuk, video i náčrtky. A vše funguje dobře.
http://charlieus.blog.cz/0807/icq-5-...vejte-i-nadale Koukaj jsem že linky nejedou, tady je potřebný komplet pro 5.1 http://uloz.to/3233312/icq-5-1.exe
Nevíte někdo o pluginu do Mirandy, který by synchronizoval historii? Jde mi o typické použití na více počítačích naráz - abych měl na všech kompletní historii. Našel jsem si plugin Roamie, ale ten, zdá se, chodí jen na Windows XP, na novějších (teda aspoň na 7čkách) neuploaduje, a zdá se, že vývoj už dál nepůjde (poslední update v roce 2007). Pak jsem objevil už jen pluginy využívající služby IM History, kterou už ale nejde registrovat...
ripper:
Nic takového (pokud vím) neexistuje. To byl právě jeden z důvodů proč jsem přešel na Trillian Astra :)
Já bych to asi udělal tak, že :
1) Zaregistroval bych se na Dropboxu a nainstaloval klienta. (pokud bych ještě účet u nich neměl)
2) Nainstaloval bych Pidgina do adresáře, který je synchronizován Dropboxem
3) Na každém PC bych nainstaloval klienta Dropboxu a na každém PC bych spouštěl Pidgina z synchronizovaného adresáře.
Práce na pár minut, osobně jsem to ale nezkoušel, nevím, jak dobře by to fungovalo.
Trochu jsem se bál, že bude uploadovat po každé změně (Miranda to ale zamyká i pro čtení, takže to naštěstí nedělá) a že vždycky přenese celý můj 40 MiB profil, ale po poslání pár zpráv se během synchronizace nepřeneslo víc než 0.25 MiB (včetně veškeré režie kolem, a možná se do toho dostal i cizí provoz). Že se za takový luxus platí svědčí využití paměti - žere mi teď 70 MiB :( Taky je dost škoda, že nabízí jen klienta - rád bych si server zprovoznil u sebe... I přesto to ale vypadá docela použitelně. Umí sice synchronizovat jen jeden zadaný adresář, ale to se vyřeší symlinkama. Díky :)
kecinzer: Jen pro info, jak řeší synchronizaci Trillian? Jak často, kolik, kam uploaduje?
Jsem rád, že se Dropbox líbí, sám ho spokojeně používám půl roku a zatím velmi spokojeně, Dropbox je pod poměrně velkým vývojem, čili co není dnes, může být zítra ;)....
Další dobré využití je třeba posílání souborů určité osobě nebo určitým osobám, stačí aby si daná osoba (osoby) taky nainstalovali klienta, někdo z nich vytvořil sdílenou složku a pak směle do ní kopírovali soubory, které uvidí všichni ze zúčastněných.
Hodí se to i pro naprosté BFU, prostě mu řekněte, cokoli zkopíruješ do téhle složky, tak uvidím hned i u sebe a nemusíte mu vysvětlovat, jak se posílají soubory třeba na rapidshare, uložto nebo cokoli jiného (navíc to vidí jen ti daní dva (či více) uživatelé, vše se navíc provádí v dobře známém Průzkumníkovi (či jiném správci souborů) ;)
Omlouvám se za mírný offtopic, jen jsem chtěl upozornit na další vhodné použití DropBoxu, těch je samozřejmě ale daleko více, nejsem proti pokračovat v diskuzi zde:
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=75905
Osobně mi přijde daleko lepší Live! Mesh (http://mesh.com) než Dropbox. V Meshi si můžu synchronizovat kolik adresářů chci, mám 5GB prostoru a k datům se dostanu i z prohlížeče (což ale Dropbox asi umí taky).
Trillian sám o sobě nic nesynchronizuje (zatím - do budoucna se tuším něco plánuje). Ale veškeré logy ukládá do adresáře, kde každý kontakt má svůj .log a .xml soubor ve kterém je uložená historie. Když si chvíli s někým píšu, tak po chvíli vidím, jak mi bliká Mesh klient, že odesílá data, takže sync probíhá pravidelně.
Když jsem měl Mirandu, tak moc dobře synchronizace nefungovala, protože než se odeslal můj 50MB profil (mám malý upload), tak jsem mezi tím stihnul vypnout počítač :D. A rozdílový upload to opravdu neumí, ono by to ani nešlo že, každý soubor je řešen jinak.
Michal:
Momentálně mi Trillian bere 22,5MB RAM. Asi je to pro tebe asi otázka principu, protože mně to s 8GB RAM opravdu ale opravdu žíly netrhá :D. I kdyby měl Trillian 50MB v paměti, tak by mi to nevadilo. Ono je také nutné říct, že v Mirandě jsem měl jen ICQ, MSN, Jabber. Trillian mi obstarává Astru, ICQ, MSN, Jabber, Facebook, Twitter, Skype ;)
ripper:
Cheš říci, že ti dropbox uploadoval z 40MB profilu jen části? To se mi nějak nechce věřit, jak by mohl vědět, jak jsou v tom souboru ukládána data?
To by ses divil, co umí rsync (a vsadím boty, že dropbox používá úplně stejný algoritmus).
http://en.wikipedia.org/wiki/Rsync
Aby tady nevznikali dezinformace, dovolím si doplnit:
a) je sice pravda, že Dropbox má pouze jeden centrální adresář ( např. C:\Dropbox), ale v něm může být adresářů kolik je potřeba, navíc se to dá dle rippera i obejít a synchronizovat jiné adresáře (já to nezkoušel).
b) Dostanu se k datům na Live Meshi i z linuxu či MacOS, nebo pomocí Opery, Konquera, či jiných?
c) Ano, k datům se samozřejmě dostanu i pomocí jakéhokoli prohlížeče s flashem v jakémkoli OS a i v některých telefonech (toto jsem nezkoušel).
Výhod Dropboxu je více, nechci to tu pitvat, jsme v špatným topicu ;)
No pokud to je v textové podobě, neměl by být problém sledovat rozdíly...
No, vidím, že by možná stálo za to založit / přesunout nějaké posty do nového topicu o synchronizačních programech.
a) Pořád to není pohodlné, já mám synchronizováno plno adresářů růžně po disku, musel bych vyvářet symlinky -> ztráta času.
b) Ano, dostaneš se k ním odkudkoliv. Tedy, nevím zda je pro Linux a MacOSX klient, ale z browseru určitě.
Live! Mesh tu je zatím jen krátkou dobu, pořád je ve stádiu BETA, ale musím říct, že jej používám už asi rok a super. Mám takto syncnutou diplomovou práci, a plno důležitých dat - pohybuji si NB - PC.
Samozřejmě, že existuje klient pro Windows Mobile :).
Jelikož používám všude Windows, tak jsem neměl důvod Dropbox vůbec zkoušet, navíc v základní verzi nabízí o 3GB prostoru méně než Mesh.
jsem to tu už psal, zde je dávno založený topic ;-)
uznávám ;)
Ano, klient je i pro MacOS i Linux.
Dropbox tu není o nic déle, taky ještě nedošáhl na 1.0 verzi.
No, Dropbox má klienta pro IPhone, stránky dropboxu jsou ale oprtimalizované i pro Blackberry a prý i pro ostatní mobily, tohle nevím, jen to čtu z jejich stránek...
https://www.dropbox.com/features
No, na 5 GB zdarma se dá taky dostat, ale je potřeba pro to něco udělat, stačí pozvat několik kamarádů do DP a pokud se zaregistrují a nainstalují klienta, dostanete za každého 250 MB (a i dotyčný dostane těch 250 MB ) navíc. Ale pravda, je potřeba hold něco udělat...;)
Tak a další věci ohledně Dropboxu (a jeho srovnávání vůči konkurenci) již prosím zde:
Problem Mirandi historie je v tom, ze to je "koule u nohy". Jak jste si za posledni leta vsimli, temer kazda komponenta Mirandy prosla nejakym znovuzrozenim - system pluginu, jazykove komponenty, hlavni menu, contact listy, protokoly - krome historie.
Ta se momentalne uklada v jakesi binarni podobe primo do profilu (tedy kontejneru, ktery by v mych ocich mel byt pouze paklikem s nastavenim).
Problem nejake synchronizace tedy tkvi ve dvou vecech:
1) diffy z binarek nebyvaji uplne koser
2) Aby se mohlo delat neco jako "opravdova" synchronizace, musely by obe Mirandy v dany moment byt vypnute, popr. by si ten sync softik toto musel ohlidat, nez zacne nekde zbesile updatovat soubory.
Nemluve tedy pak o tom, ze profil par let datlujiciho Mirandisty muze nabyt opravdu obludnych rozmeru (muj ma 153MB).
Reseni kdysi vznikalo, byl to plugin spravu db, ktery dedikoval historii do bokem ulozene SQLite, nicmene, pokud vim, je to momentalne dead end :(.
Takze, ac verny priznivce Mirandy po nejakych 6 let, musim doporucit to, co vetsina mych predchudcu - pro "pohodlnou" synchronizaci vymenit klienta. Pidgin, ci rozmahajici se Digsby (ktery syncuje i nastaveni a dela to velmi dobre) jsou asi nejlepsi volby; pripadne na svetlo se dostavajici Trillian Astra (btw kecinzere, diky za tip; jo a s tim hdb na tebe myslim, PORAD je zavreno :)).
K topicu dropbox vs. Live Mesh - ono to nejde moc dobre srovnat, kazdy funguje trosicku jinak. Ja osobne pouzivam Live Mesh, ale prestal jsem to lidem doporucovat, pac to ma nekolik rysu, ktery se mi nelibi. Je to "hack" exploreru; neumi to diffy, takze kazda zmena v nejakym pptx zpusobi upload sesti mega, i kdyz cil syncu je vedle na lance; je to efektivne schopny hned úp bootu smejdit po disku a vyvolat miliony ctecich operaci a nema to zadnej "blbec-proof" button. Pokud si omylem smazete nejakej adresar, Mesh nevaha a OKAMZITE to zpropaguje do celyho cloudu (rada pro ztracene - v Users se kdesi v Local Settings schovava lokalni kopie vasich dat na sync, tak se to ztama da zachranit).
To sum up - na sync binarnich souboru bych to moc nefavorizoval, nicmene za zkousku "nic nedas".
hmm nevim co je spatne,ale muj profil ma +-5mb a mirandu pouzivam uz tak 5 let...nevim kde berete ty velikosti 150+...to si skladujete 5 let stary konverzace?
aha..no ok...ty nekdy pouzijes vic nez 3 mesice, max 1 rok starou historii?
jestli jo tak ses docela vostrej:)))))))
ted me napadlo, co si treba vyexportovat poslednich par let(kdyz uz to musite mit) do html,txt souboru a tim se vam ta "dulezita" historie vo dost zmensi:),no nic, jen napad...ale samozrejme pro lidi kery si brouzdaj 5 let a vic starou historii alspon 2x tejdne to nemam smysl:DD
Také mám uloženou docela starou historii a nehodlám o to přijít. Jsou to například rozhovory s jedním bývalým velice dobrým přítelem, s kterým se teď už nevídám, ale rád někdy zavzpomínám, jaké "kraviny" jsme tenkrát řešili.
Moje historie je někdy z roku 2002 - 2003, kdy jsem právě začal používat Trillian. Tuto historii jsem pak importoval do Mirandy, ze které jsem zatím nepřišel na to, jak jí zpět importovat do Trillianu, takže mám zálohovaný .dat soubor z Mirandy.
Mám-li to tedy shrnout, je jasné, že pokud někdo má na IM soft téměř nulové nároky, nepotřebuje uchovávat historii atd. tak je jasné, že mu vyhovuje Pidgin, Miranda, či oreginální klient, ale když např. já mám ty nároky prostě vyšší, tak je pochopitelné, že si za takový soft i něco zaplatím, a mám dojem, že dát $10 za program, který využívám téměř 100% času co jsem u PC, je téměř zanedbatelná částka.
Nevím, kde jste vzal, že Pidgin se nehodí pro ty, co si chtějí uchovávat historii...
Narozdíl od Mirandy má historie v Pidginu textovou formu, není problém si to kdekoli přečíst a čímkoli, navíc se to dá krásně komprimovat pro archivaci. Není problém i pro nativní ukládání do html, stačí to přepnout v nastavení Pidginu.
Historie je i dobře organizovaná, první adresář obsahuje adresáře pojmenované dle protokolů, které používáte (ICQ, IRC, Jabber), v každém z nich jsou další adresáře pojmenované dle jednotlivých účtů, které u daných protokolů máte, tyto adresáře obsahují další adresáře pojmenované dle kontaktů, které v těchto účtech máte a v nich jsou konečně standardní TXT soubory, a je jich tolik kolik konverzací jste s danou osobou provedly.
Každý TXT soubor je pojmenován datem a časem, kdy jste danou konverzaci zahájili. V každém TXT adresáři máte u každé věty napsáno, v kolik jste ji danému člověku poslali.
Co ještě více chcete ;) Navíc Pidgin obsahuje poměrně přehledný nástroj pro procházení této historie, ale jak jsem již psal, jedná se klasické prachobyčejné TXT soubory, které když na to příjde přečte i můj prastarý telefon.
Osobně se nebojím označit Pidgina za nejlepšího alternativního klienta pro IM komunikaci...
Michal:
No nezlob se na mě, ale podle toho co tu píšeš, tak to vypadá, že ti je celkem jedno co používáš za IM a nekladeš na něj moc velké nároky, já ano.
Pokud si dobře četl, tak jsem Mirandu používal cca. 2 roky a troufnu si tvrdit, že s ním mám celkem solidní zkušenosti, ale problém se zlobením MSN jsem prostě nevyřešil a s verzí 0.8 se to ještě zhoršilo.
Já si tady na žádného děda vševěda nehraji, akorát reaguji na příspěvky. Pokud vím, tak si to byl ty, kdo první reagoval na to, že jsem si koupil licenci na Trillian, tak nechápu co máš za problém.
Blackknight:
Asi jsem to špatně vyložil, nemyslel jsem to co se týká historie, ale celkově když jsem pidgin testoval, tak mi přišel takový dost jednoduchý a osobně mi prostě nevyhovoval. Netvrdím, že je špatný, nebo se nedá nastavit, ale mně prostě nesedl.
Temer denne. A jinak samozrejme, povazuju se za extremni pripad (v tomhle kontextu). Neukladam si historii, abych demonstroval nedokonalost designu ad absurdum, ale fakt v tom hledam. Pusobil jsem nejakou dobu na Miranda foru, takze jsem mel moznost pozorovat mnozstvi lidi a to, jak sve Mirandy pouzivaji (soucasti dotazu byl povinny vypis z VersionInfo, kde je videt velikost profilu) - historie malokoho presahovala stovky kB. Spousta lidi dokonce pouziva HistorySweeper, ktery jim to pravidelne mazal. Tudiz blazen jsem opravdu spis ja. Ale jak vidno z dotazu, dotycny nema uplne malou historii (ono staci mit IM program jako komunikacni nastroj v praci a nabobtna to razdva) a jak jsem psal, ten binarni zpusob ulozeni je bohuzel docela fuj (u me HistoryStats hlasi, ze onech 1.25M zprav zabira cca 44MB v UTF-8 ).
Duvod, proc jsem si to davno neexportoval, je plugin History++, diky kteremu je mozno hledat globalne mezi vsemi historiemi a velice prehledne si zobrazovat vysledky, popr. omezovat podle data, pripadne bookmarkovat ruzne zpravy. Uzasna vec je take razeni podle rozhovoru (treshold pro rozhovor je myslim pulhodiny), takze se clovek muze k urcite konverzaci proklikat velice rychle.
Jen dodam, ze export historie do txt/rtf/html v Mirande samozrejme vubec neni problem, nicmene vetsina uzivatelu o to standardne nema zajem, protoze ten integrovany nastroj je daleko komfortnejsi.
Jak tu tak o tom ctu, tak si ten Pidgin asi vyzkousim. Klienta menit neplanuju, ale jako doporuceni pratelum by to mohlo byt fajn (momentalne lidem radim Digsbyho). Abych si usetril trochu praci, zeptal bych se jeste na nasledujici:
- Umi oznamovani prichozich zprav ci jinych udalosti pomoci blikani klavesnice? (NumLock/ScrollLock/CapsLock)
- Je tam nejak elegantne poresena podpora vice instanci jednoho protokolu? (namely Jabber, GTalk, IRc)
- Je mozne prepinat statusy na vsech protokolech globalnimi zkratkami?
- Je mozne mergnout vice kontaktu do jednoho? Je to obdoba MetaContacts z Mirandy, slouzi ke spojeni jednoho cloveka na vice protokolech, vcetne mergnuti historii a transparentniho prepinani protoklu na pozadi, kdyz jeden vypadne.
- Umi vnorene groups? (hloupy dotaz, ja vim, ale mam pocit, ze uz jsem natrefil na IM klient, ktery to neumi)
Predem diky za pripadne odpovedi
no tvoje uvahy sou spatny...dost dobre nevim z ceho usuzujes ze nemam naroky na IM kerej pouzivam. Uz jen fakt ze pouzivam mirandu neco vokolo 5ti let mluvi za vse... Kadopadne po tom co sem si od tebe precetl mi je uplne jedno co si myslis...tvoje nazory maj pro me informativni hodnotu 0...nazdar
kecinzer:
U Pidgina, stejně jako Firefoxu nebo i zde zmiňované Mirandy(pokud se nepletu) hrají prim pluginy, bez nich toho moc tyto programy neumějí.
Já z pluginů používám jen právě tu historii (tento plugin je součástí Pidgina jako takového ) a potom ještě Guifications (ten už si musíte stáhnout a doinstalovat), díky kterému se mi objevuje v pravém dolním rohu informace o tom, že se někdo připojil, odpojil nebo mi píše ( těch situací je dostupných samozřejmě daleko více ). Ještě jsem si doinstaloval QIPovské smajlíky a toť vše.
Kdysi jsem ve Windows nedal dopustit na QIP a při přechodu na linux jsem se bál, že nenajdu náhradu. Po pár dnech s Pidginem už jsem nechtěl nic jiného, nainstaloval jsem si ho i do Windows, do kterých se velmi zřídka ještě musím přihlásit.
Poté jsem si ho hodil i na flešku a nakonec nainstaloval i přítelkyni, která ho nyní s velkou radostí používá místo oficiálního ICQ, navíc jsem ji nalákal i na Jabbera.
Co Vám chybělo v Pidginovi?
ted si me docela potrestal...kdyz sem odeslal ten prispevek,tak sem si rikal, ze kdyz to nekdo pouziva pracovne, tak je docela normos ze si skladujes i starsi historii nez je klasika:) jinak history++ pouzivam taky a mam to moc rad...jinak historySweaper je taky fajn...Blikani me bavi hrozne moc, ses ve fullscreenu a vidis kdyz ti nekdo pise,super vec.Hele ted me tak napadlo, myslis ze nejakej jinej IM klient ma tolik pluginu jako miranda?Podle me je to mozna nejkomplexnejsi klient...ja nad tim premejlsim tak ten frajer kecinzer napsal hroznou hloupost:))))lidi s temer nul. narokama pouzivaj mirandu:DDDDDDD
Nevím, kolik jich má Miranda, ale tady je seznam základních pluginů pro Pidgina, samozřejmě existují další, to je ale už jen můj odhad, já nikdy žádné další nehledal...
http://developer.pidgin.im/wiki/ThirdPartyPlugins
Já jsem se tu snažil jen informovat o tom, že momentálně Trillian prodává licence za $10 a pak jsem psal důvody, proč ho používám. Opravdu nechápu, proč se tady do mě navážíš a ještě mě pak pomlouváš.
Jestli pro tebe mají moje posty nulovou hodnotu je tvůj problém ;). Pokud vím, tak je toto diskusní fórum, kde se diskutuje.
On to je stejny design jako spousta jinych programu, za vsechny jmenujme Firefox, MeGUI, Foobar2000...
Co se poctu pluginu tyce, wiki uvadi okolo 500, ja osobne si myslim, ze to cislo je daleko vetsi, protoze spousta pluginu na te oficialni site neni (ona se tam jednou za cas nejak podivne zmeni politika, treba History++ na te strance jednu dobu nebyla, stejne jako TabSRMM nebo aktualni buildy CList Modern). Muj hruby odhad za leta smejdeni ve svete Mirandy: 800~1000.
Tak ci tak Miranda bude vest na plne care, nicmene to je udaj, ktery nic neznamena, protoze Miranda ma pluginy _UPLNE na VSE_, vcetne spravy databaze, okna kontaktu nebo okna pro psani zprav - coz jsou veci, ktere jsou, predpokladam, v ostatnich klientech "hardcodovany" v jadre programu. Pojeti plugin jako "rozsirime jiz fungujici vec o neco noveho" tak v pripade Mirandy trosku ztraci vyznam a spis by se hodilo oznaceni z Foobaru "component". Je prece nesmyslne, aby se program bez nekterych pluginu (sprava db) vubec nespustil. Hence srovnavat pocty nema smysl :).
Necetl jsem celou vasi debatu (popravde me to moc nelakalo, ale to asi chapete), nicmene k tomuhle bych se vyjadril.
Blby je, ze "nulove naroky" je slovni spojeni, ktery si muzes vylozit dvema zpusoby:
1) Nizke systemove naroky
Pak Miranda, kdyz uz nebude vest, bude figurovat mezi top3, protoze ta nejorezanejsi verze o asi 6 pluginech je opravdu minimalisticka. Myslim, ze podobneho stavu orezanosti se mi podarilo dosahnout jen se starickym SIM.
2) Nizke naroky na funkcionalitu
Pak je celkem jedno, co tomu cloveku das. Hadam, ze nizke naroky jsou porad naroky (aby to IM vubec fungovalo, nepadalo to, bylo to svizny, nemusim se o to starat) a i tam Miranda umi fungovat. Jedinej problem je v pocatecni konfiguraci, kterou dotycnymu bud udela nekdo jinej, nebo si stahne hotovej pack (pricemz nekteri tvurci packu za ta leta dotahli svoje pakliky k dokonalosti).
(pro oba dva) Ja myslim, ze to muzete nechat plavat, ne?
Ja jsem si kecinzerovy slova vylozil tak, ze "kdo ma nizke naroky, pouziva, co chce"; podle me jste ho zbytecne zacali chytat za slovicka stran neukladani historie a dalsich. Jeho Trillian ale nehajim :).
Nejaky velky zajem o mou historii... :)
Jeden cas jsem mel i 800 kontaktu, postupne jsem to promazal na jen ty fakt fakt nejpouzivanejsi (jak jsme si nepsali dyl jak mesic, tak pryc) a jsem nekde u cisla 120. A komunikace... me bavi. S clovekem, se kterym mam nejvice zprav, mam nablaboleno presne 200000 zprav (shodou okolnosti mi vcera napsal tu jubilejni :)).
Hele zkoušels to projet dbtoolem? Ono to občas docela znatelně zmenší.
tak to je jedno, jestli někomu řeknu o synchronizaci adresářů tím, že někde naklikám, aby je synchronizoval, nebo tím, že vytvořím symlink...
Dropbox ale očividně diffy binárek dělá a vcelku úspěšně (viz výše). Zatím jsem se smířil s tím, že budu Mirandu ukončovat chviličku před vypnutím počítače, protože celá synchronizace trvá asi 30 sekund.
Co se Pidgina nebo jiných klientů týče, když ukládají historii zvlášť pro každý kontakt, zamykají právě ty soubory, které se používají (tj. na kterých probíhá konverzace)? Rád bych, aby klient zamkl soubor pro celou dobu konverzace a právě po jejím ukončení ho odemkl (takže by pak Dropbox synchronizoval při ukončení rozhovoru).
Hledal jsem plugin do Mirandy, který by historii taky ukládal pro každý kontakt do zvláštního souboru, ale v tom jsem neuspěl...
Zrovna se mi objevilo v RSS:
The Miranda IM team is proud to introduce Miranda IM v0.8.11
blalabla....
Enhancements:
Windows 7 Taskbar support for file transfer progress
To se mi líbí :)
http://www.miranda-im.org/download/
Zrovna čtu na živě, že vyšla i Miranda 0.9.0.4, viz:
http://www.zive.cz/bleskovky/vyzkous...3/default.aspx
Začal jsem používat zajímavý programek pro Skype nahrává hovory, udajně i videohovory, to se mi zatim nezdařilo. :)
http://www.dobreprogramy.cz/pamela-f...-basic-version
Mám takový problém s Mirandou, když posílám linky některým lidem s ICQ 6 nebo 7, tak se jim na jejich klientovi některé části transformujou na smajlíky.
(viz např. http://forums.miranda-im.org/showthread.php?t=23849)
Nenarazil jste někdo na něco podobného? Pokud jo, nevíte o nějakém řešení?
řešením bývá nastavení, že smajlící musejí být obalení mezerama. Měli jsme stejný problém, když jsme si posílali po ICQ zdrojové kódy. Tam to obvykle dopadlo dočasným vypnutím smajlíků.
"Nesystemove" se to da vyresit posilanim short URL
Tak jasné, short URL používám, ale je to prostě práce navíc. Přijde mi, že je to chyba na straně ICQ, protože špatně interpretuje odkaz. Možná to mají v protokolu naimplementováno trošku jinak.
Tak to mi povězte, na co přejít z Mirandy. Už me totiž se*e, jak se pořád aktualizuje! 0 .8.16, to se zblaznili ne?
Trillian Astra asi doporučovat nemám což? :)
PS. Tu historii má řešenou stejně jako Psi.
Mě samozřejmě nevadí aktualizace SW, ale vadí mi když ji musím ručně stahovat :)
Trillian se aktualizuje automaticky jen po odkliknutí aktualizace - stáhne, vypne, nainstaluje, zapne - na jedno kliknutí.
Bohužel je placený ($25), nicméně já využil akce $10 a jsem spokojen :)
Tak jakmile bude problem, tak aktualizujes. Stazeni a rozbaleni maleho zipaku jednou za rok/dva (zhruba tak casto je opravdu potreba Mirandu kvuli rozmarum AOL aktualizovat) mi neprijde jako velky ukon.
Ale to uz asi spise rikam neco ocividneho, co tu podle me nikdo nechtel psat, protoze mu to prislo... automaticke :)
Nicmene pokud je i tohle pro tebe problem, tak pro tebe Miranda asi opravdu neni - je to proste specificky klient.
Mam klavesnici logitech g15 (blue) a v mirande pouzivam plugin pro komunikace pres lcd na klavesce (takovy next level blikani num locku :)). Umi to nejaky jiny klient/plug-in
tak mam problemek s icq
reinstalnul jsem prac ntb a tam mi nejde se prihlasit pres icq a doma mi to jde.
zkousel sem soft na hesla v icq MessenPass a ten mi rekl heslo
akorat na soukr pc mi icq ukazuje jiny pocet pismen v hesle nez ma byt to heslo v tom softu
na firemnim jsem zkousel icq 6 6.5 7 a miranda posledni
jj pokud máš heslo delší jak osm znaků, tak zkus napsat jen prvních osm znaků toho hesla, ostatní nepiš.
akorat ja tam mam mit 6mistny heslo
ICQ prodáno
Novým majitelem se stala ruská společnost Digital Sky Technologies za částku 187,5 miliónu dolarů.
Více zde:
http://www.zive.cz/bleskovky/icq-pro...0/default.aspx
A máme qip 2010 http://qipim.cz/viewforum.php?f=156
1. na co jsem narazil, posílam soubor kamaradovi, uploaduje se na qip server a jemu pak přijde jen odkaz na down
Tak oprava je tam moznost poslat primo anebo pres server
jj, sice QIPa nepouživám, ale možnost posílání skrze QIP servery je tu už déle...minimálně tak cca rok to je, co jsem od kamaráda používajícího QIPa dostal odkaz na stáhnutí odkazu, co mi chtěl poslat.
Spíše by mě zajímalo, jak je to s rychlostí. Já osobně s ní kdysi nebyl spokojen (teď myslím klasické posílání souborů) a raději jsem přeučil kamarády na Dropbox a posíláme si soubory skrze něj, je to jednodušší, rychlejší a pohodlnější...
Jo a jak dlouho tam zůstanou ty soubory?
Pidgin byl aktualizován na verzi 2.7 :
info:
http://developer.pidgin.im/wiki/Chan...n2.7.005122010
Download:
http://pidgin.im/download/
* no nevím přesně, ale odhaduji 3 měsíce, poslední dostupný soubor tam mám z 19.2.2010, odesílám tam tak 3 soubory měsíčně
* poslední upload na qip.ru byl kolem 45kBps - mám 512kb up od O2 (ADSL)
* maximální velikost co jsem zkoušel nahrát 60MB, 175MB už je moc :-D
* současný limit schránky je 5GB
Tak jako záložní cesta ok :)
Posílání souborů přes ICQ (klasické) se mi zdá pomalejší a ne vždy funguje v alternativních klientech...(ale je to už fakt hodně dlouho, co jsem takhle něco posílal, radši to zkopíruji správcem souborů na dropbox a v nejhorším pošlu veřejný odkaz, pokud dotyčný nemá Dropbox)
navíc, pokud se nepletu, ta stránka se souborem je taková nehezká a obsahuje až přespříliš reklamy ( což mě osobně hodně odrazuje )...
Koukal jsem, že vyšla Miranda 0.9.x. Máte s ní již někdo zkušenosti?
Stále používá pro ukládání nastavení a veškeré historie jeden .dat soubor?
zrovna to testuju :) a vypada to, ze jo ... akorat uz neni umistenej v rootu ale ve slozce .../Profiles/jmeno/... chce to akorat novej tabsrmm (je i pro 64bit verzi) a nejaky ladeni ... ale nechci se s tim ted dlouze zabejvat ... to zakladni rozhodne funguje
Ukladani .dat profilu do uzivatelova adresare se menilo uz driv (snad v 0.7.x branch; mrknete se do mirandaboot.ini). Standardne je to kdesi v Users (Documents and Settings), jinak jde vynutit prakticky cokoliv (pomoci relativni adresace).
Co se 64bit tyce, asi bych se bal, hadam, ze to bude nejakou dobu trvat, nez vsechny pluginy jejich tvurci zkompiluji do nove arch. Zalezi na tom, jak stare/obskurni/pocetne pluginy mate :)
S tím .dat profilem je to škoda. Je to jeden z důvodů proč jsem odešel od Mirandy. Nedá se totiž synchronizovat historie.
A já třeba vůbec nevidim smysl provozovat Mirandu na 64b. Vždyť je to malinkej a rychlej prográmek, proč by proboha potřeboval adresovat tolik paměti :-)
Já osobně s upgradem na 0.9 počkám, ono se to občas vyplácí, zvlášť u Mirandy, naskočit až o pár bugfixů dál :-)
Tak jsem si aktualizoval Mirandu na 0.9.6. zaprvé má teda hnusný ikony, to nevím proč se muselo měnit, ty původní byly klasa :) No ale co je horší, že mi to neustále háže errory při odesílání zpráv rychleji zasebou "you sending too fast". Nevíte čím to je? Docela překvapivě jsem to nevygooglil.
zkus 0.9.8 :)
Já právě dneska v naprostý zoufalosti downgradoval na 0.7.19. Ta 0.9.8. tohle řeší, nebo je to to jenom "tip" ? :)
To je jen tip. Nepamatuju si co do changelogu psali.
....
Tak nakonec jsem to našel
Jinak 0.8 je úpln v pohodě, nemá smysl downgradovat tak nízko.Kód:Enhancements:
– Improved method selection for proxy authentication
– Jabber: Added SMS service support
Bugfixes:
– HTTP authentication fixes
– Fixed SPN resolution for Kerberos authentication
– Fixed auto scroll if log is focused (srmm only)
– Fixed message window blinking even if focused (srmm only)
– ICQ: Fixed retrieving user details deleting status message
– ICQ: Fixed read status dialog
– ICQ: Fixed default settings for SSL connection
– Jabber: Hide custom search option if no interface is available
– MSN: Fixed offline messaging
nj s prechodem na 0.9 je potreba si trochu vyhrat ... ja ted jedu na 0.9.6 a sem spokojenej ... blyo teda zvlastni, ze pri prechodu z 0.9.5 prestalo fungovat tabsrmm, ale jeste ten den byla vydana ofic kompatibilni verze, takze momentalne bez problemu