Re: Notebook cez inet shop
Urychlit se to da podle toho, jakou mas znacku, vetsinou uz je to soucasti nadstandartni zaruky, nebo si tuto zaruku priplatis. Mrkni na stranky vyrobce. Dale zalezi, jak se k tomu postavi prodejce, mozna ze by bylo rychlejsi reklamovat primo v orig servisu vyrobce.
Vraceni bez udani duvodu se tohoto netyka, protoze zbozi neni ve funkcnim stavu.
Mrkni na reklamacni podminky prodejce.
Dale pokud planujes si notebook nechat, muzes zakoupit zdroj nahradni, ja to u notebooku mam vetsinou take tak, jeden zdroj doma, druhy v praci a pripadne jeste jeden na cesty do auta apod.
Osobne bych tam zavolal, jestli lze reklamovat samotny adapter.
Jsi li si jisty ze z nej nic neleze. Meril si to?
Notebook je HP 530.
Zdroj som meral, ziadne napatie na vystupe, ale ze to bude len v, tak taku istotu nemam.
Ten notas nie je pre mna, takze nejaky nahradny zdroj nejdem kupovat - to by bolo nad ramec financi...
A pravdupovediac, ani neviem ci by som ho radsej nevratil... Ale zase ked mam kupene a aktivovane windowsy :confused:, tak zhanat nejaky iny, cenovo podobny, model s podobnymi parametrami, navyse bez OS sa mi uz nechce a ani na to nie je cas...
No, mozna b y bylo dobre, kdyby se k tomu vyjadril nektery ze zdejsich zakonoznalcu :)
Aby si mel jistotu, v pripade ze by si ho kupoval na VO by myslim nemel byt problem s vymenou, ale v pripade koncoveho zakaznika nevim.
Na 99% si myslim ze rozbite to bez udani duvodu v zakonnem terminu vratit nejde.
Ja som ho nekupoval ako VO, ale ako MO...
Vsak jiste, to sem pochopil a take sem na to odpovidal.
Jako VO, naky narok na vraceni ani neni. To je jen v pripade inetoveho prodeje pro koncove zakazniky bez ic.
imho, kdyz si to kupoval jako malobchod, ridis se dle obcanskeho prava... tzn vada do pul roku a muzes odstoupit od kupni smlouvy...
Citace:
Původně odeslal
macher
imho, kdyz si to kupoval jako malobchod, ridis se dle obcanskeho prava... tzn vada do pul roku a muzes odstoupit od kupni smlouvy...
Nechapu, kde se toto nepravdive tvrzeni porad "lihne" :roll: Jakmile je vada do pul roku, pohlizi se na ni, jako kdyby existovala pri uzavreni smlouvy a mas POUZE narok si vybrat vymenu za novy kus nebo opravu stavajiciho.
Citace:
Původně odeslal
IntEx
Nechapu, kde se toto nepravdive tvrzeni porad "lihne" :roll: Jakmile je vada do pul roku, pohlizi se na ni, jako kdyby existovala pri uzavreni smlouvy a mas POUZE narok si vybrat vymenu za novy kus nebo opravu stavajiciho.
pozadujes opravu -> opravu ti nik nebude delat (pro servis se to nevyplaci, dela se totiz vymena) -> kdyz se neda udelat oprava -> narok na odstoupeni od smlouvy
nejlepší řešení je vzít NB + vzít doklad o koupi, vyprdnout se na servis alzy a rovnou si zajít do českýho servisu nebo do servisu HP . zde ti to bud opraví nebo vymění za nový kus. S českým servisem mám velice dobré skušenosti při řešení záručních i pozáručních oprav.
Co jsem se tam bavil s lidma tak reklamace alzy neudlá nic jiného než že to zabalí a pošle bud sem nebo do HP na jeremonkovou.
http://www.ceskyservis.cz
Citace:
Původně odeslal
DarkArt
nejlepší řešení je vzít NB + vzít doklad o koupi, vyprdnout se na servis alzy a rovnou si zajít do českýho servisu nebo do servisu HP . zde ti to bud opraví nebo vymění za nový kus. S českým servisem mám velice dobré skušenosti při řešení záručních i pozáručních oprav.
Co jsem se tam bavil s lidma tak reklamace alzy neudlá nic jiného než že to zabalí a pošle bud sem nebo do HP na jeremonkovou.
http://www.ceskyservis.cz
Presne to bych doporucoval, obcas servis mile prekvapi, jak rychle je oprava vyrizena a nekdy treba sami navrhnou, ze vec vymeni za novou, abys jej mohl hned pouzivat, jelikoz je trapne, kdyz jim den po koupi neses vec nefunkcni. Neni to pravidlem a zavisi na rozhodnuti prijemce - servisaka a pripadne jeho nadrizeneho, nicmene obcas se usmeje stesti. Nehlede na to, ze pokud zjistej, ze jde skutecne o jen o trafo a notas jinak jede, muzou ti proste vymenit trafo kus za kus a pujdes domu za pul hodky s novym trafem a funkcnim notebookem.
U reklamace v ramci Alzy - minimalne se to zdrzi o dobu, nez treba hromadne jednou za tyden Alza posila do servisu urcite znacky, minimalne o dobu, nez zase hromadne si jede pro opravene zbozi a o urcitych naznacich praktik nekterych obchodu, snazit se zbozi "drzet" na servisu pro zakaznika tech cca. 30 dnu a pak jej teprve predavat je rovnez zrejma (aby si zakaznici nezvykli, ze maj za dva dny vec opravenou = reklamovat casto a i relativne zbytecne - takhle mi to bylo vysvetleno). :)
Jinak ohledne aktivovanych Widli - nevidim, v cem je problem, pokud ti daji notas zpatky, je to uplne OK, pokud by ti nahodou dali novy, pak si proste znova Windows aktivujes po instalaci, v cem je problem? :)
Ale muj predpoklad je, ze kdyz to doneses jak receno primo do servisu HP, tam uvedes, ze na 99% je notas v poradku, jen ti proste umrel zdroj, tak ti bud daj hned novy zdroj (pokud ho maj skladem), nebo tam bude notas maximalne nekolik dni, aby treba otestili notas, zda ho zdroj nejak neposkodil a kdyz bude OK, budes ho mit brzo doma.
Chce to nestahovat kalhoty pred brodem, kdyz je jeste daleko (jak se u nas rika :) ) a minimalne tam zatelefonovat a vysvetlit, ze ti po dni pouzivani noveho notasu chcipnul zdroj, jestli je to mozne rychle vyresit a nebo tam primo zajit a uvidis. Jak rikam, muzou prijmene prekvapit a za hodku budes doma s novym zdrojem a funkcnim notasem. :)
jen pro sradnu uvedu. používám delší dobu vybavení hp .) -> NB, po čase jsem se rozhodl reklamovat 2 proužky na lcd -> z reklamace nakonec jsem dostal "nový nb" -> věmenilo se lcd s celým krytem, základní deska,napájecí adaptér a disk. zustalo jen spodní šasí,paměti a procesor a mechanika.)
je opravdu lepší chodit přímo do autorizovaných servisů , kde se každá zakázka řeší individuálné přímo se zákazníkem a neodflákne se to jako když to přijede v hromadě z prodejny.
Asi som mal predsa len zajst rovno do HP servisu, ale kvoli praci mi alza prisla jednoduchsie riesenie... Navyse, ked je to takmer po ceste domov...
Druhy raz budem mudrejsi...
Ohladom okien - ja si nemyslim, ze by to bol problem, len som chcel vediet, ci ked dostanem novy notas, nebudu to okna vidiet ako nepovolenu vymenu a nepojdu zaktivovat cez net... Bo zatial som takyto pripad nemal...
Citace:
Původně odeslal
Arg
Na 99% si myslim ze rozbite to bez udani duvodu v zakonnem terminu vratit nejde.
Ale jde, lhuta je na otestovani zbozi, a to proto, aby se dotycny dostatecne obeznamil s funkci, vzhledem, .... jelikoz nemohl vyuzit jine zakone pravo - predvedeni vyrobku. Je asi jasne, ze pokud by vam nekdo predvadel vyrobek a ten v prubehu predvadeni chcip, tak si ho neodnesete a nebudete ho ani platit, natoz reklamovat.
Jedina podminka vraceni bez udani duvodu je, ze bude vraceno zbozi komplet a bez poskozeni zakaznikem (= odreni, ....), za pripadne (!!! prokazatelne !!! != zadny pausalni castky) opotrebeni muze byt uctovan poplatek.
Takze klidne lze vyuzit onoho ustanoveni zakona, s tim, ze bych v ramci slusnosti pripsal ze jelikoz vyrobek nevydrzel funkcni ani tech par dnu, ztratil sem duveru v dostatecnou kvalitu vyrobku a tim padem o nej nemam zajem.
Nakoniec bol podľa reklamačného listu len vadný zdroj...
Reklamácia celkom v pohode, za 10 dní to bolo späť, len ich bolo treba trošku pourgovať telefónom... Keby som zavolal skôr ako za týždeň, tak by to bolo možno aj rýchlejšie.
V podstate to vybavili k mojej spokojnosti, aj keď to mohlo byť lepšie...
Citace:
Původně odeslal
LtK
Nakoniec bol podľa reklamačného listu len vadný zdroj...
Reklamácia celkom v pohode, za 10 dní to bolo späť, len ich bolo treba trošku pourgovať telefónom... Keby som zavolal skôr ako za týždeň, tak by to bolo možno aj rýchlejšie.
V podstate to vybavili k mojej spokojnosti, aj keď to mohlo byť lepšie...
Ak by si sa obratil priamo na HP autorizovany servis mas to do 5 min vybavene ...viem menime ich 3-4ks denne :)
steve
Citace:
Původně odeslal
Steve
Ak by si sa obratil priamo na HP autorizovany servis mas to do 5 min vybavene ...viem menime ich 3-4ks denne :)
steve
ehm, v Brne by mel byt autorizovany servis HP a tam reklamace vadneho zdroje HP (nx7400) "trvala" do druheho dne a na reklamacnim protokolu byla uvedena lhuta 30 dni.
Citace:
Původně odeslal
Steve
Tak to su asi fakt kvalitne. To ich robi DEER alebo co? Zdroje k notebookom byvali kvalitne vyrobky firiem Delta alebo Lite-On.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
ehm, v Brne by mel byt autorizovany servis HP a tam reklamace vadneho zdroje HP (nx7400) "trvala" do druheho dne a na reklamacnim protokolu byla uvedena lhuta 30 dni.
Jasne ,ja sa nehadam a ani nechvalim ...len som poradil aby to nabuduce riesil rovno s autorizovanym HP servisom a nie tak komplikovane cez dodavatela usetri si cas a hadam aj nieco ine :)
rainbow-ano "byvali" kvalitne ,je to hadam rok aj daco co sa objavili tieto "kvalitne" vyrobky ...inak jeden som rozobral ale k skutocnemu vyrobcovi som sa nedopracoval
Hlavni duvod toho, ze je tam napsano do "30 dnu" je zakonna maximalni reklamacni doba v ramci vztahu subjekt-koncovy zakaznik a servis.
Dale se ve vsech zakonech k tomu prislusnych komentuje, ze by to mela byt doba bez zprodleni, tedy strucne receno - servis na to ma maximalne 30 dnu, nicmene pokud je zavada vyresena vymenou skladoveho dilu ci jinak rychle a jednoduse, pak muze byt oprava vyresena na pockani, do druheho dne, ci v daleko kratsi dobe naz 30 dni, aby zakaznik nebyl zbytecne omezovan na svych pravech radne zakoupenou vec pouzivat. Tedy laicky - 30 dni je doba ze zakona, ze to vetsinou slusnejsi firmy delaji podstatne rychleji zacina byt pomerne obvykle, nebot i rychly a kvalitni servis prodava vyrobky.
Takze 30 dni je formalne na vetsine reklamacnich protokolu, nicmene neni to dogma.
2 Steve: Ja som mal interný limit do Veľkej noci = do neho som sa vošiel, takže s tým servisom by to bolo asi skôr, ale pri zhode okolností možno ani nie...
A druhá vec bola tá, že som mal také pracovné vyťaženie, že mi to vyhovalo tak ako to bolo... BTW, noťas mi poslali späť až domov, takže som tam bol len raz.
Druhý raz budem múdrejší, ale keďže ma to s tým HP servisom nenapadlo, tak sú rady skoro mesiac po termíne čo som mal urobiť, slušne povedaní, dosť od veci...