Megaobchod.cz - chyba obsluhy - help pls
Zdravim. Tak mam nemilou zkusenost s eshopem Megaobchod.cz a potreboval bych poradit.
Nekdy v unoru jsem tam zakoupil vysavac Daewoo RC 4008S a je to asi dva mesice a porouchal se. Normalne nesel zapnout. Tak jsem tam psal maila a jakasi pí.Senčuková mi tehdy poslala mail, abych to rovnou poslal do servisu a dala mi na ne kontakt. Z uvedeneho servisu se vysavac asi po tydnu vratil na dobirku 180 Kc s tim, ze oni tuto znacku neopravuji. Takze nasledovalo par telefonatu a nasledne jsem tedy vysavac zaslal primo na Megaobchod.cz, bylo mi prideleno cislo reklamace a vse se zdalo v poradku. Dnes se vysavac vratil PPLkem zpet a kdyz jsem jej otevrel, tak na me koukalo vyjadreni ze servisu: Z605 Nespravne pouziti - chyba obsluhy - neopraveno, vraceno. Nic vic, zadne vysvetleni, jen toto. Takze vubec nevim, co si o tom mam myslet. Nic jsme s tim neprovadeli, ani nevim, jak by bylo mozne vysavac rozbit chybnou obsluhou. Na nic jineho nez na vysavani jsme ho samozrejme nepouzivali. Mate prosim nejaky napad, jak dale postupovat? Jeste jsem tak nasranej, ze jim tam ted nechci hned volat, asi by si to za ramecek nedali...
Ono se to nezda, ale byt jiz skoro 2 mesice bez vysavace a porad si ho pujcovat od neni nic prijemnyho...:confused:
Diky moc za jakoukoliv radu, jak dal postupovat.
Re: Megaobchod.cz - chyba obsluhy - help pls
no, jedinou cestou pro tebe je napsat slusny, ale tvrdy dopis, ve kterym jim reknes, ze je to od nich nehorazne s ohledem na to, jak se to porouchalo. za druhe, ze doufas, ze jsou si vedomi toho, ze to budou muset prokazat a za treti, ze jestlize do nejake doby od nich nedostanes funkcni vysavac, pak ze pujdes k soudu.
u soudu to pak budou oni, kdo bude muset prokazat, ze jsi ten vysavac pouzival nespravne a ze prave to bylo duvodem poruchy toho vysavace.
jen tak mimochodem, jestlize se ta vada stala v prubehu prvnich sesti mesicu zarucni doby, pak jsi jim mel napsat, ze pozadujes vymenu za novy kus - protoze na to mas podle institutu rozporu s kupni smlouvou narok.
Citace:
Původně odeslal
riksa
no, jedinou cestou pro tebe je napsat slusny, ale tvrdy dopis, ve kterym jim reknes, ze je to od nich nehorazne s ohledem na to, jak se to porouchalo. za druhe, ze doufas, ze jsou si vedomi toho, ze to budou muset prokazat a za treti, ze jestlize do nejake doby od nich nedostanes funkcni vysavac, pak ze pujdes k soudu.
u soudu to pak budou oni, kdo bude muset prokazat, ze jsi ten vysavac pouzival nespravne a ze prave to bylo duvodem poruchy toho vysavace.
jen tak mimochodem, jestlize se ta vada stala v prubehu prvnich sesti mesicu zarucni doby, pak jsi jim mel napsat, ze pozadujes vymenu za novy kus - protoze na to mas podle institutu rozporu s kupni smlouvou narok.
dekuju moc za radu, jdu jim napsat, zkusim to nejdrive elektronickou cestou, v pripade ze nebudou reagovat, tak jeste doporuceny dopis a pak je pripadne dam k soudu, protoze timhle me vazne nakrkli...holt to zkousej, ale ted narazi...
Citace:
Původně odeslal
Hrady
dekuju moc za radu, jdu jim napsat, zkusim to nejdrive elektronickou cestou, v pripade ze nebudou reagovat, tak jeste doporuceny dopis a pak je pripadne dam k soudu, protoze timhle me vazne nakrkli...holt to zkousej, ale ted narazi...
jo, to je to, s cim pocitaji. ze je to moc mala vec na to, aby ses tim dal zabyval...
Takze jsem poslal rediteli spolecnosti toto:
Dobry den,
dne 30.1.2007 jsem zakoupil ve Vasem eshopu Megaobchod.cz vysavac Daewoo RC 4008S, c.objednavky 1169640359.
Bohuzel vysavac se dne 10.4.2007 porouchal, najednou nesel zapnout, po stisknuti tlacitka pro zapnuti vysavac nenastartoval. Kontaktoval jsem tedy pani Sencukovou z reklamacniho oddeleni, ktera mi uvedla adresu servisu, na kterou mam porouchany vysavac zaslat. Servis mi vysavac vratil asi po tydnu na dobirku s tim, ze tuto znacku neopravuje - naklady spojene se zaslanim vysavace do spatneho servisu mate nyni na stole, jak jste psal ve svem mailu pred 2 dny (doresime pozdeji).
Vysavac jsem tedy pote zaslal primo na Vasi pobocku, bylo mi prideleno cislo reklamace a vse probihalo v poradku. Bohuzel vcera se vysavac vratil s tim, ze na reklamacnim protokolu c.2701424 je vyjadreni:
neuznano, nespravne pouziti, zakaznikovi predano vyjadreni ze servisu
pricemz na prilozenem vyjadreni ze servisu je uvedeno:
Z605 Nespravne pouziti - chyba obsluhy
Toto je Vas standartni postup pro jednani se vsemi zakazniky?!
Nechapu, na jakem zaklade servis dosel ke stanovisku "chyba obsluhy", neni zde uvedeno zadne dodatecne vysvetleni. Vysavac neni nijak mechanicky poskozen a nikdy nebyl pouzivan v rozporu s uzivatelskym manualem.
Doufam, ze jste si plne vedomi toho, ze u pripadne soudni pri to budete Vy, kdo bude muset prokazovat, ze zavada opravdu vznikla tak, jak uvadite, tj. "chybou obsluhy".
Dale jelikoz vysavac byl zakoupen dne 30.1.2006, tj. od data koupe neubehlo jeste 6 mesicu, mam narok dle instititu rozporu s kupni smlouvou pozadovat novy kus.
Prosim, zvazte peclive dalsi kroky, nebot pri pripadne soudni pri Vam budou k uhrade nauctovany i poplatky spojene s zapujcovanim nahradniho vysavace, ktere jsem ochoten nepozadovat v pripade, ze bude cela zalezitost rychle vyresena.
Nyni je dalsi krok na Vas, ale ujistuji Vas, ze jiz rozhodne nehodlam cekat dalsi mesic na probehnuti nove reklamace a na opetovne zasilani vysavace do servisu.
Byl bych rad, kdybyste me v teto veci co nejdrive kontaktoval a povedlo se nam nalezt rychle a prijatelne reseni, jinak bohuzel budu muset predat celou zalezitost svemu pravnimu zastupci.
S pozdravem
Lukas Hradecky
Tady je odpoved reditele spolecnosti.
Dobry den pane Hradecky,
dekuji za Vas email upozornujici na mozne nedostatky v nasich sluzbach.
Celou vec jsem proveril a rad bych Vas timto informoval o nasem stanovisku.
Posouzeni servisu je pro nas smerodatne. Z protokolu, ktery jsme obrzeli ze
servisu vypliva, ze se nejedna o zarucni vadu. Pokud se domnivate, ze
stanovisko servisu je mylne, tak nam prosim dolozte vyjadreni autorizovaneho
servisu a nebo pripadne posouzeni soudniho znalce, ktere podpori Vase
tvrzeni. Pak muzeme hovorit o rozporu s kupni smlouvou a dale muzete
uplatnovat Vase pravni naroky.
Rad bych Vas informoval, ze neni nasim cilem zamerne poskozovat zakaznika,
vzdy se snazime o spokojenost, primarne proto zakaznikovi verime, avsak
pokud existuje legitimni podklad, ktery hovori v neprospech zakaznika, tak
ho bereme jako smerodatny.
S pozdravem
Ivan Matosyan
njn, oni v podstate ani jinou moznost nemaji. kdyby vymenili kazdy produkt kvuli kteremu udela zakaznik bububu, prestoze jim ho v servise nevezmou (tzn dali by ti novy kus a stary vyhodili) tak by tady brzo nebyli. lidi jsou mrchy, nekdy by ses divil co vsechno zkousi reklamovat, prestoze si to rozbijou sami. a oni tezko budou vedet, ze zrovna ty mrcha nejsi a ze jsi si to sam nerozbil - kdyz maji vyjadreni servisu o opaku. a zcela logicky veri vic servisu nez tobe. nezbyva nez opravdu zajistit toho soudniho znalce. myslim, ze pokud prodejce spor prohraje (coz prohraje, pokud znalec uzna ze chyba obsluhy to nebyla), urcite se pak prodejce bude se servisem soudit o nahradu skody...a servis si treba priste da pozor...a treba taky neda :confused:
To vyjadrenie servisu smrdi - nie je tam identifikovana zavada, ale jej pricina ano (nespravne pouzitie).
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
To vyjadrenie servisu smrdi - nie je tam identifikovana zavada, ale jej pricina ano (nespravne pouzitie).
Prave, kdyby tam bylo alespon napsano, co je ta konkretni zavada, jestli se rozbilo zapinaci tlacitko nebo odesel motor...ja se do toho nechci hrabat, pak by zase byla tahanice, ze to bylo neodbornym zasahem do pristroje... Mozna bych mohl zkusit zavolat do prislusneho servisu, jestli bych se nedozvedel neco blizsiho...
Citace:
Původně odeslal
Hrady
Prave, kdyby tam bylo alespon napsano, co je ta konkretni zavada, jestli se rozbilo zapinaci tlacitko nebo odesel motor...ja se do toho nechci hrabat, pak by zase byla tahanice, ze to bylo neodbornym zasahem do pristroje... Mozna bych mohl zkusit zavolat do prislusneho servisu, jestli bych se nedozvedel neco blizsiho...
hlavne se v tom nehrabej !!! to by byla nejvetsi hloupost.
jinak k tem servisum - nektere servisy bohuzel zamitaji skoro vsechny zavady. uz jsme kvuli tomu prestali nabizet treba nektere znacky mp3 prehravacu, protoze 95% reklamaci bylo zamitnuto z duvodu "kondenzace vody a nasledna koroze pcb", prestoze po otevreni bylo pcb ciste a bez koroze. a pak t reste se zakaznikem...:rolleyes: prestat prodavat je jedina moznost, jak muzou prodejci "naznacit" vyrobci, ze neco neni v poradku...
Panove, ja se asi picnu. Prave jsem ze sebe udelal naprosteho blba.
Tak jsem se dovolal do servisu, dokonce se mi povedlo dohnat i osobu, ktera se pod protokol podepsala a on me pozadal, abych zkusil vysavac zapnout. Jsem to udelal a...vysavac nastartoval...:o V tu chvili me teda polilo pekny horko a do ted si to nedovedu vysvetlit, protoze vysavac opravdu nefungoval, zkousel jsem to snad 20x, nez jsem ho na tu reklamaci posilal... Kazdopadne ted funguje, pry fungoval i po prichodu do servisu. Omluvili se mi za tu hlasku "chyba obsluhy", ale pry to bylo mysleno tak, ze ho jako neumime zapnout. Tak nevim, asi neco mezi nebem a zemi... Kazdopadne mel jsem si ho ted po prichodu ze servisu vyzkouset, bohuzel me to nenapadlo. :confused: Verejne si sypu popel na hlavu.
Jinak vsem Vam moc dekuji za rady, rediteli asi napisu jeste omluvny mail s informaci, jak se veci maji.
Citace:
Původně odeslal
Hrady
Panove, ja se asi picnu. Prave jsem ze sebe udelal naprosteho blba.
Tak jsem se dovolal do servisu, dokonce se mi povedlo dohnat i osobu, ktera se pod protokol podepsala a on me pozadal, abych zkusil vysavac zapnout. Jsem to udelal a...vysavac nastartoval...:o V tu chvili me teda polilo pekny horko a do ted si to nedovedu vysvetlit, protoze vysavac opravdu nefungoval, zkousel jsem to snad 20x, nez jsem ho na tu reklamaci posilal... Kazdopadne ted funguje, pry fungoval i po prichodu do servisu. Omluvili se mi za tu hlasku "chyba obsluhy", ale pry to bylo mysleno tak, ze ho jako neumime zapnout. Tak nevim, asi neco mezi nebem a zemi... Kazdopadne mel jsem si ho ted po prichodu ze servisu vyzkouset, bohuzel me to nenapadlo. :confused: Verejne si sypu popel na hlavu.
Jinak vsem Vam moc dekuji za rady, rediteli asi napisu jeste omluvny mail s informaci, jak se veci maji.
jojo, uz vis proc prodejci nepadnou na kolena kdyz na ne zakos udela bububu ze neco nebylo vyreklamovano ? presne kvuli tomuhle...nu coz, i mistr tesar se nekdy utne ;)
ale z druhe strany - ono je klidne mozne (i kdyz mozna trochu paranoidni), ze tam neco opravili, ale aby se s tebou nemuseli hadat ze chces novy produkt a ne opraveny, tak to "oficialne" zamitli...:)
No nevím, kdyby v servisu nebyli líní a nepoužívali formulace jako troglodyti, nemuselo k nedorozumění vůbec dojít...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
No nevím, kdyby v servisu nebyli líní a nepoužívali formulace jako troglodyti, nemuselo k nedorozumění vůbec dojít...
ano, aneb vsechno je chyba prodejce, i kdyz zakaznik neumi produkt ani zapnout. nebylo by ti lepe v americe ? tam taky za kazdou blbost muze prodejce, nebo vyrobce... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
MaWa
ano, aneb vsechno je chyba prodejce, i kdyz zakaznik neumi produkt ani zapnout. nebylo by ti lepe v americe ? tam taky za kazdou blbost muze prodejce, nebo vyrobce... :rolleyes:
promin, ale formulace: "Z605 Nespravne pouziti - chyba obsluhy - neopraveno, vraceno" pripada dost dementni a nejednoznacna i me, a to mam na to skoly... :)
Citace:
Původně odeslal
riksa
promin, ale formulace: "Z605 Nespravne pouziti - chyba obsluhy - neopraveno, vraceno" pripada dost dementni a nejednoznacna i me, a to mam na to skoly... :)
Presne tak, podle me, bez ohledu na stav veci prodejce porusil zakon tim, ze nedodal reklamacni protokol. Je to jeho povinost a soucasti takoveho protokolu je samozrejme vyjadreni co funguje/nefunguje, pripadne co bylo/nebylo opraveno.
Tudiz bych ocekaval neco ve smyslu ze se zadna zavada neprojevila a vyrobek byl vracen jako funkcni.
Je tu samo jeste alternativa "pripajeli tam upadlej kusdrat a ze zakaznika delaj debila". Dneska aby si clovek ze vseho radsi delal videozaznam a mel u toho 5 svedku. Nekolikrat sem resil podobny reklamace - zakaznik prisel s tim, ze neco nefunguje, nam to fungovalo, odnes si to a za tejden byl zpet. Radsi sme to proste vymenili a danou komponentu kvuli bezproblemovy reklamaci u dodavatele zlikvidovali uplne (12V na swaby a tak podobne).
S tymto mam tiez svoju skusenost, mal som zakladnu dosku ktora sa samovolne vypinala tak 3x denne vsetky komponenty okrem monitora sa vymenili minimalne 3x ale pocitac sa vypinal , reklamacia nebola uznana pretoze v servise doska fungovala, len je rozdiel ked oni to testuju 45 minut, a mne sa ypne kazdych 5-6 hodin , tak mi na reklamacnom oddeleni v obchode naznacil ze keby ta doska uz nesla vobec tak dostanem iny kus ze to im dodavatel reklamuje bezproblemov, tak som zobal 12V, dva bananiky, pekne som vedla procesora poskratoval vsetky MOSFETY a doska uz nenabehla, ako dovod reklamacie som uz po treti krat uviedol ze doska sa samovolne vypina a momentalne po jednom vypnuti nejde zapnut, a o 7 dni sa vratil novsi model s vyjadrenim servisu ze zavada sa pri teste potvrdila vymena za novy model .
Ako ja viem ze je to svinstvo taketo veci robit, ale co zmôzem ked 70 percent zavad je medzi nebom a zemou ze doma to nejde 2 tyzdne vkuse a akonahle pridem do servisu to funguje... naozaj najlepsie je dorazit to tak nech neni nic videt... a nic nemozu proste sa vyplo a neslo zapnut konec nic viac .Cize fakt sa mi potvrdilo ze pred reklamaciou ak je to taka zavada ze sa v servise moc neprejavi tak produkt dorazit a je pokoj .
Teda ale samotny servis nas zakaznikov nuti k tomu aby sme komponenty zamerne poskodili do takej miery ze budu total death ... vtedy servis otestuje za 5 minut a rad vymeni,ked je tam nejaka slahnuta chyba tak neuznaju reklamaciu ako v mojom pripade .
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
S tymto mam tiez svoju skusenost, mal som zakladnu dosku ktora sa samovolne vypinala tak 3x denne vsetky komponenty okrem monitora sa vymenili minimalne 3x ale pocitac sa vypinal , reklamacia nebola uznana pretoze v servise doska fungovala, len je rozdiel ked oni to testuju 45 minut, a mne sa ypne kazdych 5-6 hodin , tak mi na reklamacnom oddeleni v obchode naznacil ze keby ta doska uz nesla vobec tak dostanem iny kus ze to im dodavatel reklamuje bezproblemov, tak som zobal 12V, dva bananiky, pekne som vedla procesora poskratoval vsetky MOSFETY a doska uz nenabehla, ako dovod reklamacie som uz po treti krat uviedol ze doska sa samovolne vypina a momentalne po jednom vypnuti nejde zapnut, a o 7 dni sa vratil novsi model s vyjadrenim servisu ze zavada sa pri teste potvrdila vymena za novy model .
Ako ja viem ze je to svinstvo taketo veci robit, ale co zmôzem ked 70 percent zavad je medzi nebom a zemou ze doma to nejde 2 tyzdne vkuse a akonahle pridem do servisu to funguje... naozaj najlepsie je dorazit to tak nech neni nic videt... a nic nemozu proste sa vyplo a neslo zapnut konec nic viac .Cize fakt sa mi potvrdilo ze pred reklamaciou ak je to taka zavada ze sa v servise moc neprejavi tak produkt dorazit a je pokoj .
Teda ale samotny servis nas zakaznikov nuti k tomu aby sme komponenty zamerne poskodili do takej miery ze budu total death ... vtedy servis otestuje za 5 minut a rad vymeni,ked je tam nejaka slahnuta chyba tak neuznaju reklamaciu ako v mojom pripade .
imho pokud to proste nechteji uznat a ty mas OPRAVDU jistotu, ze to deska je, tak to svinarna neni. casto se takhle chovaji treba desky s nF4 chipsety a reklamace se uznavaji, protoze je vsem jasne ze ten chipset hreje a obcas se holt pripece, z cehoz pak vznikaji takovehle ruzne restarty atd :confused:
no jo, ale nesmí to vše dojít do extrému kdy si to člověk záměrně odpálí po 23měsících a chce vrátit peníze.