-
Neuznaná reklamace iPhone 3G u Vodafone
Manželka reklamovala u Vodafone asi rok starý iPhone, kterému přestalo fungovat to jediné hardwarové tlačítko na přední straně. Blblo to postupně, nakonec to přestalo jít úplně. Ve Vodafone telefon převzali do reklamace, i náhradní telefon zapůjčili...
... a po týdnu jí oznámili, že reklamace byla zamítnuta z důvodu "mechanického poškození", čímž zřejmě měli na mysli běžné odřeniny vnějšího krytu. Nevím, přijde mi to poněkud přitažené za vlasy, ale poté, co jsem si našel stránky o firmě Britex (autorizovaném servisu na iPhony), spousta věcí mi došla.
http://forum.iphone.cz/viewtopic.php...st=0&sk=t&sd=a
http://mobil.idnes.cz/v-cesku-vam-ip...636_iphone_hro
Může mi někdo poradit, jak máme teď postupovat? Jsem připraven jít i do soudního sporu, ale odborný posudek mi může někdo udělat až na ten můj zamítnutý kus a já bych nerad něco podělal už při přebírání zamítnuté reklamace...
Btw, týden na zamítnutí přece taky není OK? To by mělo být do 3 dnů, ne?
-
Re: Neuznaná reklamace iPhone 3G u Vodafone
Mechanicky poskozeni nemuzou zamitnout tydnu, protoze jakmile telefon prevzali a neuvedli primo na predavak ze je a jak konkretne mechanicky poskozen, tak poskozen nebyl a tudiz to jde zanima. Je jejich povinost mit na pobockach cloveka, ktery to je schopen posoudit. Do 3 dnu by mohli reklamaci zamitnout rekneme proto, ze si ho nekde vykoupal, coz ti tam nejspis napisou ve druhe fazi.
Druha vec je, pozaduj uvedeni konkretniho poskozeni kvuli kteremu je reklamace zamitnuta - popis "mechanicke poskozeni" neexistuje. Vem si sebou svedka = nikoli manzelku ;).
Jakykoli poskozeni totiz neni duvodem k zamitnuti reklamace, pokud primo nesouvisi (a to musi prodejce byt schopen dokazat) s reklamovanou vadou.
----
Takze predne pri prebirani dbej na to aby vsechny tvoje namitky byli pisemne, jinak ti pak budou tvrdit zes to prevzal a tudiz s resenim souhlasil. Pokud odmitnou tvoje namitky napsat na predavak, tak to neprebirej a dostav se rovnou s pravnikem.
-
Blbé je, že reklamaci si bude muset jít vyřídit manželka, takže musí dostat správnou nalejvárnu... já jí tam můžu dělat leda bodyguarda... http://tracker.cztorrent.net/images/...s/shooting.gif
-
Proč? Půjdeš s ní ne jako bodyguard, ale jako právní zástupce;) :-D
-
možno ti to pomôže, i keď lepšie by bolo naštudovať si to ešte pred prvou reklamáciou:
Reklamace iPhone - jak postupovat a jaká jsou vaše práva
je tam i stať Co dělat, při neuznání reklamace
-
Super odkaz na super stránku... Díky moc a K+
Manželka vybavená těmito znalostmi naběhla do Vodafone, prořvala se až k manažerovi prodejny a momentálně běží reklamace na postup servisní firmy, která evidentně postupovala v rozporu s předpisy... tak uvidíme, jestli nakonec dostane novější model... ???
-
super odkaz a i výživná diskuse pod článkem. ještě nejsem příznivcem "mobilů" za 10k+, na tohle bych nervy neměl.
-
Bob: problém je, že plno lidí ten mobil koupilo za hubičku (1500-5000) v rámci tehdejších dotací.
A o firmě Britex jsem taky četl jen ty nejhorší komentáře - pomalu jsem dospěl jsem k závěru, než jim mobil předat, tak udělat napřed odborný posudek, který vyvrátí oxidaci a jiné oblíbené zamítací kecy Britexu.
Maule: pevné nervy.
-
ja teda nevim, u britexu jsme reklamovali pro zakazniky uz hodnekrat a nikdy nebyl zadny problem i kdyz treba mobil vypadal jak prejety bagrem...ale nikdy to nebylo nic od apple...
spis bych videl problem v systemu reklamaci u apple. pokud apple nedovoli servisu rozdelat telefon, tak je to dost blbe. co kdyz servis reklamaci uzna a pak apple jim reklamaci zamitne (kdyz se podivaji nekde v holandsku nebo kde dovnitr ?). zustane to servisu jako tezitko za 15 tisic. a to se vyplati, ne ? takze ja ten servis chapu...radeji vse zamitat. a dokud nebudou moci telefon rozebrat, tak to bude stale stejne. podekujte vyrobci :)
ale chapu, ze tu mozna budu zase za cernou ovci kdyz ten bozky a dokonaly apple kritizuju :)
-
a jako co? když je reklamace oprávněná a oni ji nějakým svinstvo-způsobem zamítnou jen kvůli svým obavám? to mě jako občana ČR a EU naprosto nezajímá. když jsou s iphony takováto reklamační rizika, tak ať to britex nedělá, resp prodejci neprodávají. mě jako člověka, kterému zcela nezaviněně odešel telefon tenhle přístup uráží a naprosto mě nemusejí zajímat důvody proč tomu tak je.
-
ja teda nevim, ale pokud ja na neco nadavam tak chci mit alespon trochu jistotu ze nadavam na toho, kdo za to muze ;) a ne na toho, kdo se k tomu nachomytne prvni. tot vse co jsem chtel predchazejicim prispevkem rict :rolleyes:
to je stejne jako s nekterymi vyrobci MB...kteri zamitaji reklamace pri sebemensich poskozenich patice CPU. taky lidi nenadavaji na prodejce ale na ty konkretni vyrobce. proc s iphonem je to jine ? aha uz vim, protoze nadavat na apple nebo nedejboze na iphone je div ne zlocin hodny upaleni :confused: a tak to odsere servis, ktery je z toho podle me take velmi nadseny...
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
ja teda nevim, u britexu jsme reklamovali pro zakazniky uz hodnekrat a nikdy nebyl zadny problem i kdyz treba mobil vypadal jak prejety bagrem...ale nikdy to nebylo nic od apple...
spis bych videl problem v systemu reklamaci u apple. pokud apple nedovoli servisu rozdelat telefon, tak je to dost blbe. co kdyz servis reklamaci uzna a pak apple jim reklamaci zamitne (kdyz se podivaji nekde v holandsku nebo kde dovnitr ?). zustane to servisu jako tezitko za 15 tisic. a to se vyplati, ne ? takze ja ten servis chapu...radeji vse zamitat. a dokud nebudou moci telefon rozebrat, tak to bude stale stejne. podekujte vyrobci :)
ale chapu, ze tu mozna budu zase za cernou ovci kdyz ten bozky a dokonaly apple kritizuju :)
Pokud má servis problém s reklamační politikou Apple, tak ať pro ně nedělá, ne? Sorry, ale tvojí argumentaci nerozumím, protože v tomhle případě je jednoznační chyba na straně Britexu, kterej porušuje smluvní podmínky Apple (snaží se rozebírat některé telefony).
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Pokud má servis problém s reklamační politikou Apple, tak ať pro ně nedělá, ne? Sorry, ale tvojí argumentaci nerozumím, protože v tomhle případě je jednoznační chyba na straně Britexu, kterej porušuje smluvní podmínky Apple (snaží se rozebírat některé telefony).
troufam si tvrdit, ze smlouva mezi nimi je na nejakou dobu urcitou...
jen jsem chtel rict, ze mi prijde divne, kdyz mobily jinych znacek nam dlouhodobe v britexu reklamuji i v pripadech, kdy o tom mam sam dost pochybnosti, kdezto s iphone jsou takove problemy. ach jo.
-
já se s tebou nechci hádat mawo, takže sem jen hodím tuhle reakci, nenačnu novou myšlenku a přestanu thread sledovat: mě je jako zákazníkovi jedno, jak se chová nějaký britex nebo apple. já koupil (hypoteticky, iphone nemám a nechci) mobil u nějakého prodejce a tamtéž také budu reklamovat, víc mě nezajímá. a pokud mě britex zprostředkovaně přes mého prodejce vosere, aby sám nebyl škodnej, tak si to rozhodně nenchám líbit. jestli je to pro ně tak prodělečné, že podvádějí lidi (jak jsem z odkazovaných zdrojů pochopil), tak ať to nedělaj a živí se nějakou slušnou prací. nadávat na apple klidně budu, ta firma se chová doslova fašisticky, na druhou stranu kdyby to nedělala, tak dnes není tam kde je. na stranu třetí si applu vážím, protože stojí na čele řady inovací (ať již gui, které by jinak xerox asi pohřbil, nebo myš, která s tím souvisí, nebo čerstvě třeba opencl).
-
Bohužel, politika Apple je sice dementní, ale za to, jaký je Britex, fakt nemůže. Máme s nimi zkušenosti už z dřívějška, kdy mi na Nokii svévolně vyměnili klávesnici za jinou, odrbanější, a když jsem docílil uznání jejich pochybení, mou klávesnici prostě nenašli - jednalo se tenkrát o různé verze toho joysticku na některých Nokiích.
Stejně tak Apple nemůže za to, že se i-Phone po neuznané reklamaci z Britexu vrátil v poničeném stavu, jako jsou praskliny krytu kolem konektorů apod. To je teď taky momentálně předmětem reklamace...
-
K Vodafonu dodám jen to, že mi v reklamaci opravili závadu, ale řekli, že se závada neprojevila, tudíš neni nárok na odstoupení od smlouvy a nebo na novej mobil. Taky dobrá taktika....
-
Citace:
Původně odeslal
Ištván
K Vodafonu dodám jen to, že mi v reklamaci opravili závadu, ale řekli, že se závada neprojevila, tudíš neni nárok na odstoupení od smlouvy a nebo na novej mobil. Taky dobrá taktika....
Jak ti mohli opravit závadu, která se neprojevila? To ti opravili nějakou jinou? Nebo "pro jistotu" vyměnili mobil? :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Jak ti mohli opravit závadu, která se neprojevila? To ti opravili nějakou jinou? Nebo "pro jistotu" vyměnili mobil? :rolleyes:
Závadu opravili, tvrdí ale, že tam žádná nebyla. Pro ně je to tak lepší, chápeš?
-
Ištván: Ty chápej, že nemohli opravit závadu, která podle nich neexistuje. Pokud by ti pro jistotu vymenili plošňák a tento důvod ti i řekli, tak je to ok. Tvrdit ale, že se závada neprojevila, ale přesto ji opravili, je logická kravina.
MaWa: pokud má Britex tak debilní smlouvu (že nemůže do mobilu hrabat a mimo SW chyb musí vše posílat do Nizození), tak je to chyba Britexu a Apple a ne zákazníka. Já mam u přepínače režimů malou prasklinu, ale toto pro mě není důvod mobil reklamovat a tak to ignoruju a tiše doufám, že mi těch 9m ještě přežije.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Ištván: Ty chápej, že nemohli opravit závadu, která podle nich neexistuje. Pokud by ti pro jistotu vymenili plošňák a tento důvod ti i řekli, tak je to ok. Tvrdit ale, že se závada neprojevila, ale přesto ji opravili, je logická kravina.
Bohužel, tohle je opravdu nový trend - dal jsem chrastící repráky na reklamaci do CZC a za týden se vrátily s tím, že se neprojevila.
Samozřejmě fungovaly OK a po otevření jsem zjistil čerstvé pájení...
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Jsi si jistej, že je to logická kravina? Mě teda nahráli jen novej soft, nešlo mi rádio. Kdyby mi řekli, že mi dali novej soft, tak si řeknu o novej mobil...byl starej jen 3 měsíce a tak na to mám nárok. Je to moje chyba, měl jsem si to pře reklamací lépe zdokumentovat a nechat napsat do protokolu např info o starém softu atd...Pořád nechápeš? Tajným servisním zákrokem si ušetřili jeden novej telefon......
-
Předpokládám, že v Ištvánově případě samozřejmě zákazníka servis neinformoval o tom, že závadu odstranil - předpokládám, že jediné vyjádření servisu bylo, že se závada neprojevila. To pak logický smysl dává.
A spolu s nedostatečně popsaným stavem telefonu při převzetí do reklamace (viz verze SW) mohou "legálně" provést zásah, kterým závadu zázračně odstraní a nemusí o tomto zásahu informovat.
Hnusné, ale asi to funguje.
-
Tak "to je opravdu humus, velebnosti" :rolleyes: aspoň jde vidět, že český človíček (firma) si vždycky poradí...
-
Nechci rict nejakou blbost, mozna se mi to povede, ale kdyz servis napr. prehraje firmware/verzi softwaru, muze se to brat ze opravil "zavadu"? Nebo je to zakrok, kterej proste projde s tim, ze to je standartni a ze "stacilo pouze" tohoto zakroku, ktery se nepocita?
-
Citace:
Původně odeslal
Ištván
Jsi si jistej, že je to logická kravina? Mě teda nahráli jen novej soft, nešlo mi rádio. Kdyby mi řekli, že mi dali novej soft, tak si řeknu o novej mobil...byl starej jen 3 měsíce a tak na to mám nárok. Pořád nechápeš? Tajným servisním zákrokem si ušetřili jeden novej telefon......
Aha, nenapadlo mě, že tím chtějí zatajit závadu, kterou opravili změnou FW. A nebo jestli automaticky updatují FW a pak teprve zjišťují co s telefonem je?