-
PC do 40tis sk bez dph - doladenie
Procesor: Intel C2D E6750
Doska: GB DGA-965P -DS4
Grafika: XpertVision GF8800GTS 320MB DDR3 DDV PCX
Ramka: OCZ DDR2 2GB Kit 800MHz SOE
HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA2 16MB
Zdroj: Tagan/OCZ/Thermaltake 500-600W
Case: CoolerMaster RC-532-SKN1 Centurion 532
LCD: SAMSUNG SyncMaster 215BTW wide 8ms DVI
Čo by ste na to pomenili a prečo :)?
Ramky OCZ nepoznám, ale nikto sa nesťažoval, či skôr mám zobrať nejaké CORSAIR?
Neviem aký HDD, či 1x500 GB, alebo 2x250 GB, či radšej seagate/hitachi ako samsung.
Zdroj neviem vôbec, nejaký spoľahlivý, s reguláciou (manuál/automat) a relatívne tichý (nepíšte mi, že Fortron je tichý, lebo hučí ako krava a to je len 350W)
Bedna tiež neviem to som dal len ta od brucha, nejakú bez skrutkovú, hliníkovu, kde sa dávajú disky z boku, veľa miesta pre pasívne chladiče
dík za rady a názory
-
Re: PC do 40tis sk bez dph - doladenie
Já bych osobně vzal MB taky GB DS4ku, ale s novým P35 chipsetem. Zdroj jedině Corsair 620W- nemá sice manuální regulaci, ale je super a nejtišší co seženeš + 5let záruka (kvalita Seasonic).
//Jo a disky poslední roky používám zásadně WD, tichý a nikdy žádný problém. Poslední 500GB AAKS -> rychlý a tichý disk. Seagate bych nebral. Hitachi a Samsung taky nejsou zlý.
-
Ja bych koupil Corsair 520,dle testu nejtizsi na trhu.Kdyz procak tak rovnou ctyrjadro.HDD bych koupil HITACHI a pameti ADATA Vitesta 800 MHz EE-ja koupil rovnou 4GB-:).Se zbytkem souhlasim.
-
Disky kludne 2. Jeden na system a jeden na data WDC/HITACHI. Zdroj by som pouzil Corsair , ked uz to pozeras v AGEME a pamete su ok. Co sa tyka grafiky - ok /a to som sa XpertVision ako znacky obaval/ , skladal som nieco podobne s jednym diskom , do inej bedne z Liberty zdrojom a zatial ziadne staznosti.
-
Citace:
Původně odeslal
xmen
Ja bych koupil Corsait 520,dle testu nejtizsi na trhu,620 je podle mne zbytecne moc.Kdyz procak tak rovnou ctyrjadro.Se zbytkem souhlasim.
Jj, 520ka určitě stačí. Myslel jsem, že tam má požadavek 600W, ale ted koukam 500-600, takže 520 je v poho. Mám doma taky 520ku.
-
Jo teda dám tu s P35 :).
A-DATA hm?, nepoznám
Skusim kuknuť teda po nejakých zdrojoch od Corsair
Rozmýšľal som nad:
Seasonic M12-500 500W
Seasonic S12-550 550W
Enermax EG701AX-VH(W)SFMA 600W
Enermax EG701AX-VE (W)SFMA 600W
Enermax Liberty DXX 500W
alebo ak ho vtesnám do ceny, tak aj:
Enermax Liberty DXX 620W
No pozerám to v ageme a v czechcomputer
Ale kludne, môžu byť aj iné, ja skočím do jedného krámu, a nech mi napíšu, za koľko sú to schopný zohnať a mal by mi dať ešte 10% a ešte si odpíšem daň, tak by to celkom šlo.
xmen
Zbytočné kupovať 4-jadro to ja nevyužijem
-
Taky se priklanim ke zdroji Corsair HX520. Utahne to v pohode a jak bylo zmineno vyse, je to velice tichy a spolehlivy zdroj s dlouhou zarukou. Enermaxy sou taky dobry zdroje, ale sou docela hlucny. Seasonic je vice mene to samy co Corsair, ale nema tak dlouhou zaruku (Corsair 5 let a Seasonic "jen" 2 roky).
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Jo teda dám tu s P35 :).
A-DATA hm?, nepoznám
......
A-DATA Extreme Edition mám 4x1GB a naprostá spokojenost, jsou na nich čipy MICRON D9GCT což je špička a jdou dobře taktovat. Taky můžu doporučit.
http://www.jmax-hardware.com/bdd/BDD_Puces_DDR2.htm
//A k těm zdrojům -> Corsair = Seasonic jen tišší (jiná regulace otáček, do asi 50% zátěže jede FAN na minimum) a záruka 5let je taky paráda
-
Jo super, tak zoberiem teda tie A-data a ten Corsair a asi zoberiem menší HDD na 250 GB (šak DVD napalka je:)) a pozrem lepšiu grafárnu.
-
Mimochodem, ted mám nově Asus P5K Deluxe (P35 chipset), nahodil jsem A-Data EE 800DDRII 4x1GB na 1000Mhz a jinak nechal vše na auto (čili 5.5.5.18 ) a hle, vypadá stabilní (zatím necelé 3h Orthos). Ale hlavně jsem nepřidával Vdimm. Věděl jsem, že se s novým čipsetem dá dosáhnout lepších taktů pamětí. Zatím si tu desku jen osahávám, ale takové zlepšení oproti Gigabyte GA-965P-DS4 jsem nečekal a to jsem si s ní opravdu vyhrál.
//oprava (čili 5.5.5.18) na (čili 5.5.5.18 )
-
Tak bol som v kráme a trochu som tam pomenil zostavu na túto:
Grafika:
Asus GF8800GTS 320MB DDR3
Ramka:
2x OCZ DIMM 1024MB DDR II 800MHz OCZ2P800R21GK Platinum Rev 2 - doživotní záruka
HDD:
2x Hitachi Deskstar 250GB-SATA II 16 MB
Zdroj:
Corsair Power Supply HX520 520W - 5 ročná záruka
-
Ech preco tie Hitachi disky ? Zober radsej jeden mensi 80GB WDC a jeden vetsi WDC 400-500GB rada YS alebo AAKS. Alebo proste dve 500vky.
-
Proc furt chces ty OCZ pameti,kdyz ty ADATA maji spickove chipy a navic s nima usetris penize??Primo na baleni se da vycist jake maji chipy takze se nemusis bat rovnou pri koupi,jinak fakt te ted nechapu.Jinak 80GB a 400GB HDD je naprosta blbost,to uz je rovnou lepsi jak psal on 2x250GB.Asi je chce do raidu.
-
Logicky sa neda s 80GB a 400Gb diskom robit raid. To si iba tak tresol ze :D Od zaciatku nikde nepise o raide , skor o kapatacite 500GB.
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Logicky sa neda s 80GB a 400Gb diskom robit raid. To si iba tak tresol ze :D Od zaciatku nikde nepise o raide , skor o kapatacite 500GB.
No i tak s tvoji kombinaci by mnel stejne kapacitu jen 480GB.Takze mam zase pravdu no-:).Jinak ty ADATA EE maji i o neco lepsi casovani nez ty tvoje OCZ.
-
Ke grafice. Je to možná je náhoda na kus. Ale vybral jsem si GB 8800GTS. Nebyla ale dlouho dostupná, tak jsem vzal na rychlo Asus. Nestihnul jsem tu první stornovat a taky mi ji poslali.
Nakonec jsem za to byl rád. Asus totiž měl nějaký hrozný paměti, který nešli vůbec taktit a už při frekvenci okolo 1800Mhz (GPU 621) se objevovali tečky v obraze (max. šly až někam na 1900). Naproti tomu GB zvládá bez problémů 2214Mhz (GPU 648 ). Je to týden z5 co jsem ji koupil, takže jestli Asus vypustil nějakou várku s horšími pamětmi....
-
Citace:
Původně odeslal
xmen
Proc furt chces ty OCZ pameti,kdyz ty ADATA maji spickove chipy a navic s nima usetris penize??
No, ale aké majú tie špičkové čipy? či Micron je dobrý čip?
Len ten z obchodu to objednáva zo skladu a tam nikde nebolo nič o čipoch písané.
Ved nehovorím, že to je konečné v pondelok to idem až obejdnať, ale tie A-data nevedel najsť a kde sim čítal, že an tie EE je doživotná záruka, ale to je aj na tie OCZ.
No nakoniec som sa rozhodol ísť do RAIDU, takže preto som dal 2x250 :), niekto WD vychvaluje niekto zastracuje, Hitachi mám a nemám s nim žiadne problémy
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
No, ale aké majú tie špičkové čipy? či Micron je dobrý čip?
Jsem ti to už psal, ano Micron patří k tomu nejlepšímu (nic lepšího není) co tam můžeš dostat.
-
Nj, len ja si a-data pamätám ako šmejdi, no chudák obchodníček, bude musieť na sebe zamakať a najsť ich :)
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Nj, len ja si a-data pamätám ako šmejdi, no chudák obchodníček, bude musieť na sebe zamakať a najsť ich :)
Šmejdy jsou V-DATA jestli si to nepleteš. Neříkám, že jsou extra značka, ale já mám jen dobré zkušenosti i s tou value řadou A-DATA, které dávám do všech sestav už pár let a zažil jsem jediný modul, který házel chyby. Ve svém compu jsem měl OCZ, G.Skill, Geily, Corsairy, Hynix, A-DATA a nevidím rozdíl, záleží hlavně na požitých čipech a štěstí.
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
No nakoniec som sa rozhodol ísť do RAIDU, takže preto som dal 2x250 :), niekto WD vychvaluje niekto zastracuje, Hitachi mám a nemám s nim žiadne problémy
Raid bych si rozmyslel ... pokud samozrejme nemas na mysli Raid 1 ... predpokladam, ze Raid 0 ... oproti jednomu disku neprinasi ve vykonu pro normalni praci temer nic navic a zdvojnasobuje riziko selhani ... to neni dobra volba ... kdyztak spis jak tady radi 80 + 400
-
Tak mňa z toho picne už fakt, jedne hovorí, že raid je shit, druhý, že je super,...
Ja už fakt neviem :(
Preto som na začiatku ani raid nechcel,
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Tak mňa z toho picne už fakt, jedne hovorí, že raid je shit, druhý, že je super,...
Ja už fakt neviem :(
Preto som na začiatku ani raid nechcel,
mno ja tady nic o tom, ze je raid super nevidim ... raid je dobry pro maximalni rychlost, ale spise docasne data ... napr. pri editaci videa ... pokud se teda bavime o raid 0 ... raid 1 nepredpokladam, ze bys zuzitkoval ... v domacim PC je vcelku zbytecny ... proste na system nejakou 80-ku a na data neco vetsiho a mas klid
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
mno ja tady nic o tom, ze je raid super nevidim ... raid je dobry pro maximalni rychlost, ale spise docasne data ... napr. pri editaci videa ... pokud se teda bavime o raid 0 ... raid 1 nepredpokladam, ze bys zuzitkoval ... v domacim PC je vcelku zbytecny ... proste na system nejakou 80-ku a na data neco vetsiho a mas klid
A vo tom to je ;) mam citak ze ani nevie co je raid , /okrem ineho je to na komare/ nie to este jeho vyuzitie ;) Ber kombinaiu maly disk + velky disk a mas pokoj.
-
Tak to mi prijde jako naprosta uchylarna,proc by mnel vyhazovat litr za 80GB kdyz si muze koupit 500GB disk za trojku?!Pokud bude chtit jeden disk na system tak at jde rovnou do WD Raptor 36GB tam uz pozna velke zrychleni protoze je to 10000 otackovy disk,a co sem vycetl tak zrychleni je fakt hodne velky a i o neco vetsi nez dva disky v raidu.Ja si budu za mesic kupovat podobny pc,a vsechno sem si hezky nastudoval takze vim o cem mluvim.
-
AjsTi
Viem čo je raid mám ho v noci v zásuvke :) a som veľa o tom načítal, ale stále to je rovnako niekto WD vychvaluje niekto zatracuje.
Bavíme sa o Raid 0, čiže 2 disky a data sa delia, čiže ked jeden prdne smola
Raid 1 dva disky, mirror
Raid 5 - 4 disky raid0+raid1
xmen
Nepotrebujem doma letisko :D ten disk má pri záťaži 37 db a v klude 30 db :)
A jeho cena je prehnaná.
Pozrem ceny a dám asi 120GB+320GB podľa ceny ako sa to oplatí, je pravda, že vždy ked dávam widle, tak musím všetko presúvať na kamošov disk, aby som dal čistú instalaciu
-
Citace:
Původně odeslal
xmen
Tak to mi prijde jako naprosta uchylarna,proc by mnel vyhazovat litr za 80GB kdyz si muze koupit 500GB disk za trojku?!Pokud bude chtit jeden disk na system tak at jde rovnou do WD Raptor 36GB tam uz pozna velke zrychleni protoze je to 10000 otackovy disk,a co sem vycetl tak zrychleni je fakt hodne velky a i o neco vetsi nez dva disky v raidu.Ja si budu za mesic kupovat podobny pc,a vsechno sem si hezky nastudoval takze vim o cem mluvim.
Proc zrovna uchylarna? Samostatny disk na system a samostatny na data neni nic uchylneho ... prijde mi logicke oddelit data a system ... uz jen pro pripad reinstalace OS ... da se to sice udelat i u jednoho disku, ale tam je imho rychlostni prinos spis negativni ... pokud budes mit 2 disky, tak uz to poznas i na rychlosti odezvy apod. (bavim se o rozumnem zatizeni, ne o spusteni wordu a exploreru) ... spis bych videl jako uchylarnu ten raptor ... takhle preplati jen cca. 500,-(80G+400G) oproti jednomu 500GB, kdezto u raptoru(74G+400G) "jen" 3.5kkc(74GB) ... to uz bych si sakra rozmyslel
-
No nacitani ma Raptor daleko rychlejsi a casem si clovek muze koupit Silencer a s hlukem uz to taky bude ok.Pokud jde o vykon tak raptor + nejakej 7200ot.;pokud o cenu tak je lepsi 1x500GB clovek usetri oproti reseni 1x400GB a 1x80GB a ten rozdil ve vykonu rozhodne nebude tak brutalni kdyz si ho rozdeli na vic disku,jak se nam tady snazite namluvit.Ja chci mit vetsi rychlost takze pujdu do kombinace raptor + dalsi disk.
-
Citace:
Původně odeslal
xmen
No nacitani ma Raptor daleko rychlejsi a casem si clovek muze koupit Silencer a s hlukem uz to taky bude ok.Pokud jde o vykon tak raptor + nejakej 7200ot.;pokud o cenu tak je lepsi 1x500GB clovek usetri oproti reseni 1x400GB a 1x80GB a ten rozdil ve vykonu rozhodne nebude tak brutalni kdyz si ho rozdeli na vic disku,jak se nam tady snazite namluvit.Ja chci mit vetsi rychlost takze pujdu do kombinace raptor + dalsi disk.
Pokud jde o vykon ... souhlas ... pokud o cenu ... souhlas ... ale ja se tady bavim o zlate stredni ceste, kdy si clovek mirne(ne 100% ale 15%) priplati za rychlejsi reseni ... doporucil bych si tuto kombinaci vyzkouset pod ekvivalentnim zatizenim ... neco ve smysly kopirovani dat na datovem disku + spousteni programu ze sys.disku ... ten rozdil je patrny prave diky tomu, ze se jedna o dve nezavisle HW jednotky .... pokud by to byl HW jeden disk, taxi logicky "utluce" hlavicky ... s ohledem na lokaci dat, ktere cte/zapisuje
-
xmen:
Tak som to chcel aj ja, ale nevleze sa to do môjho limitu, takže asi zvolím voľbu 80+400, alebo 120+320 uvidím čo výjde lacnejšie
-
Tak ted si mi udelal radost.Neboj casem na Raptora nasetris.
-
Objednal som toto (v utorok by som to mal mať):
Procesor:
Intel C2D E6750
Doska:
GB GA-P35 - DS4 rev.2 (pripadne rev. 1.2)
Grafika:
Asus GF8800GTS 320MB DDR3
Ramka:
A-Data Vitesta Extreme Edition 800+, (2X 1024 MB)
HDD:
Nejaky Seagate 2x250GB 16MB asi ich nedám do raidu
Zdroj:
Corsair Power Supply HX520 520W
Case:
CoolerMaster RC-532-SKN1 Centurion 532
LCD:
SAMSUNG SyncMaster 215TW wide 8ms DVI
Všetkým ďakujem za rady
-
2x250 ... imho nejhorsi moznost .... jedna na data je malo a pro zmenu jedna na system je moc ...
-
No za 80 dám 1200sk za 160 dám 1400 za 250 dám 1600
Teraz mám 60GB :), Jedna - 250-tka systém, programy, hry, druhá 250-tka - proste data
-
Pěkný veletoč s těmi disky :o . Každopádně z řešených alternativ (WD, Hitachi, Samsung, Seagate) jsi vybral to nejhorší, nevím proč, pánové výš radili dobře.
-
Neviem prečo, mal som aj seagate aj hitachi a nikdy problémy (žiadne BAD bloky, žioadne straty poruchy, žiadny extremny hluk ani prehrievanie, ani som moc sťažností na to nepočul.
na WD som počuj chvalu aj sťažnosti 50:50, vždy ked sa mi dostalo WD do ruk malo BAD blocky a vrčalo :)
ved uvidím hadam niesu tak zle na tom :)
-
Seagate už dlouho nepoužívám, ale stejně by byl to poslední co bych volil. Jak ty alternativy vypsal Jan555, tak bych já volil značku disků - WD, Hitachi, Samsung.
Ale budiž, neznamená to, že ty nebudeš spokojenej se Seagate i když budou hlučnější a pomalejší.
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Neviem prečo, mal som aj seagate aj hitachi a nikdy problémy (žiadne BAD bloky, žioadne straty poruchy, žiadny extremny hluk ani prehrievanie, ani som moc sťažností na to nepočul.
na WD som počuj chvalu aj sťažnosti 50:50, vždy ked sa mi dostalo WD do ruk malo BAD blocky a vrčalo :)
ved uvidím hadam niesu tak zle na tom :)
Od doby WD2000JD s FDB ložisky si nemůžu na Westerny stěžovat, dokonce i to WD2000JD jede celá ta léta v celkem drsných podmínkách v pohodě a doteď nemá ani hlučnější ložiska. Poruchovost bych neřešil, bavili jsme se o ní jinde a na úrovni výrobců je to asi prašť jak uhoď ... Na Westerny jsem ale dost dlouho nadávat tedy neslyšel, nevím, kde jsi to slyšel ty - naopak třeba tady je už nezanedbatelně userů, kteří po úvodní mánii se 7200.10 tyhle disky vyměnili většinou za WD a jsou velmi spokojení. Samozřejmě, že zas tak špatné nejsou, jen jsou lepší disky.
-
Ked som chcel hitachi, tak ste nadávali na neho, teraz nadávate na seagate :)
ten seagate tiež má FDB ložisky ložíská ved uvidíme čo to povie
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Prosel jsem cele vlakno a zadne nadavani na hitachi jsem nenasel ... snad jen od AjsTi, ale to byl spis dotaz proc, nez nejaka nadavka na hitachi ... aktualni seagate disky jsou hlucne(tusim, ze ani nemaji AAM - to jsem nekde slysel, nevim to na 100%) a ve svych kategoriich vetsinou okupuji spodni vykonostni patra ... to uz neni doba barce IV ... abych to shrnul ... prijde mi, ze sis stejne vzal co se ti hodilo, ale to uz je tvuj problem
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Myslíš to, kdy se Ajs zeptal proč Hitachi a namísto Hitachi doporučil WD a ty sis na to konto vzal Seagate? :mweheh:
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Dneska už mají (alespoň doufám!) všechny nové disky FDB ložiska, jenže před pár lety to tak nebylo - některé modely měly, některé neměly a některé existovaly ve více verzích, jako právě WD2000JD, jen proto jsem to zmiňoval. A už v té době byla WDčka rychlejší, studenější a tišší. Že pak udělal Seagate 7200.10, který měl první kolmý zápis a protože dosáhl nejvyšších burst speedů v HDTachu, tak si ho koupil každý druhý, aby pak dost často zjistil, že je hlučný, vibruje a nepodporuje AAM, ale mohl se těšit teploměrem v benchi, to je trochu jiná pohádka. Každopádně dnes jsou rychlejší a zároveň i tišší disky než je dosluhující 7200.10. Samozřejmě pokud tě vibrace a hlučnost nezajímají, tak jsou ty disky v pohodě.
-
No to bolo treba skôr napísať, zajtra ráno skočím k predajcovi a uvidím čo povie, či ich vymení, alebo či ich už objednal.
Hodete sme nejaké modely 250 GB a 500GB diskov do WD, možno ho ukecám.
Prípadne ich predám a kúpim teda nejaké WD, radu AAKS, alebo YS
jaluvkap:
NIeje pravda, priplatil som a zobra som ASUS grafárnu, ramky A-data a zdroj corsair, takže som toho pomenil dosť, mal som vybraté Hitachi disky, neviem prečo som zobral seagate, uvidíme čo sa s tým dá robiť.
-
Normální lidé řeknou prostě DĚKUJU a ne
Citace:
Původně odeslal
Ovca
No to bolo treba skôr napísať ...
Takže viz jaluvkap - je to tvůj problém, kup si, co chceš :rolleyes: .
-
Dřív? Já ti WD doporučoval hned v druhém postu (a hlavně tam píšu Seagate nebrat). Dal jsi zdroj i ramky co jsem doporučoval, tak jsi mohl rovnou dát i ten WD disk.
Je to tvoje věc, ale myslím, že jsme ti radili to nejlepší. Snad ti to vymění. Pokud ne, uvidíš sám jestli budeš spokojenej.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Normální lidé řeknou prostě DĚKUJU a ne
Takže viz jaluvkap - je to tvůj problém, kup si, co chceš :rolleyes: .
hm? tak keby si každý kupoval čo chce, tak ty by si tu nemal čo robiť potom
M.K.
Ja to potrebujem vysvetliť :)
Pri ramkách a zdroji si to vysvetlíl, ale pri HDD, až teraz :)
Takže uvidím, zajtra, čo povie, lebo zoberiem ešte tie WD a tei Seagate mu tam nechám, a ked ich predá, tak mi dá prachy za ne späť a hotovo :)
A čo radšej zobrať, aký model?
Z 250 GB neviem čo by som mal zobrať s 500 GB to je jasné.
-
Vzhledem ktomu, že 320GB disk stojí např. v CC jen o 135Kč víc, tak bych bral WD3200AAKS (pokud chceš mít dva stejné "menší" disky). Dá se sehnat už za cca 1850,-
-
Jo dík, zajtra tam v behnem a zoberiem dva, uvidíme čo povie :)
-
Pretoze ja tie Hitachi mam v case , niesu zle , ale dnes by som si ich nekupil , siel by som do WDC. Bud rada YS alebo AAKS. A mam vid disky v podpise a je to uz dost chaos , preto zvazujem predat a prejst rovnoa na 2x 500GB WDc bud YS , ale AAKS , ale to uz som OT/.
-
Dal som si ranných 5 km do krámu :)
A v pohode vymenili za 2xWD3200AAKS sú o 300 sk drahšie, ale mám tam aj o 140GB viac :)
Inak ešte som kukal tú radu YS, to je nejaká Raid Edition, tak ma napadlo keby som chcel tie AAKS dať do raidu nebude problém?
O rok možno zoberiem raptora s nejakým silentom.
Ešte musím počkať 2 dni na ramky a potom sa ozvem ako som dopadol a ako som spokojný :)
dík moc všetkým za rady :)
Jo a našiel som, že jeden kúpil 10 diskov WD5000AAKS a 8 z nich sa mu dosralo za 3 mesiace, potom na Nové rady nadávali len z dôvodu tých vybráci a seekov, inak spokojnosť a neutrál bol Hitachi. Na staršie WD boli sťažnosti, ale na tieto nové nie, a zas naopak na Staré Seagate bola spokojnosť a na nové sťažnosti :)
Predajca ich predal asi 100 ks a nikdy reklamácia, ale povedal, že mu nejako bedna lieta (to má taký testovací), ked moc pracuje :)
-
Ten raid ti pujde v pohode i s ne raid diskama aspon co sem tady vsude cetl.Jinak chlapci kdyz uz se tu celou stranku hadate tak co je lepsi AAKS nebo YS??!!!!!!!!!!!!
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Jo a našiel som, že jeden kúpil 10 diskov WD5000AAKS a 8 z nich sa mu dosralo za 3 mesiace, potom na Nové rady nadávali len z dôvodu tých vybráci a seekov, inak spokojnosť a neutrál bol Hitachi. Na staršie WD boli sťažnosti, ale na tieto nové nie, a zas naopak na Staré Seagate bola spokojnosť a na nové sťažnosti :)
Predajca ich predal asi 100 ks a nikdy reklamácia, ale povedal, že mu nejako bedna lieta (to má taký testovací), ked moc pracuje :)
Mohol by si dodat link kde si to cital , nakolko rad si o tom precitam , predsa len kazda info pred kupov je dolezita. Pretoze neoverena informacia je holy blud a ja budem potom jaksi za K- i s podpisom.
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Mohol by si dodat link kde si to cital , nakolko rad si o tom precitam , predsa len kazda info pred kupov je dolezita. Pretoze neoverena informacia je holy blud a ja budem potom jaksi za K- i s podpisom.
Neporuchová 7200.10 je samozřejmě iluze, jen na 4u jich bylo odešlých už celkem dost (ale taky z velkého počtu).
-
-
Na nete som našiel toto:
Citace:
YS je určený do zálohovaných RAID polí, protože má zkrácenou dobu pok terou se snaží přečíst chybné sektory z desítek sekund běžných disků pod 8 sekund, což je vhodné třeba pro RAID 5, ale jako samostatný disk nebo do RAID 0 se díky tomu vůbec nehodí.
Citace:
rozdiel je aj v zivotnosti 1.2mil/h a to v 100% zatazi disku. normalne disky udavaju zivotnost 0.5mil pri 8h/denne pri 20%loade.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Neporuchová 7200.10 je samozřejmě iluze, jen na 4u jich bylo odešlých už celkem dost (ale taky z velkého počtu).
Kazdy disk sa moze pokazit tak ako kazda komponenta , ide skor o % rocne ktore sa kazia. Ja to vim a Ty to vies tiez , mna len zaujima stale ten link , o ktory som ziadal od zakladatela threadu. Hold uz som ale silne OT/ sorry
-
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Najneutrálnejší postoj je ku Hitachi :)
Kazovosť WD:Seagate 50:50
Hlučnosť Seagate vedie
Konkurencia pctuning.cz
Skusim to tam niekde pozrieť, dal som hľadať Seagate.
Ako na tie 7200.10 tam boli veci popísané, jeden bol spokojný :D
Ale aj na WD AAKS som videl nadávky, ale len kvôli poruchovosti aj na inýách forach, ale skôr bola spokojnosť, ale mal som doma Seagate 3,5GB :D, WD 40 MB :D :D :D, 750MB (nejakú taku pod 1GB ver), Maxtro 3,5 GB, Hitachi 60 GB a s ním som najspokojnejší, všetky boli rýchle, ale ten Hitachi je najrýchlejší z nich a po 5 rokoch je stále tichučký :), čo sa o maxtoroch a Seagatoch po 2 rokoch nedalo povedať :D
Ešte tu je niečo o tých rozdieloch AAKS a YS:
http://ocguru.cz/showthread.php?t=60...ght=WD3200AAKS
///Edit:
Tu je niečo o prehrievaní:
jeden tam píše spokojenosť a druhý, že sa mu prehrievaju
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.p...agate&start=60
-
Nikdo ti nezaručí, že nenarazíš na špatný kus (u jakékoliv značky). WD jsou v pohodě, má je tu spousta lidí. Radí ti je lidi co mohou srovnávat i s jinými. Dle kritérií hluk/rychlost. Jak jsem psal, já v poslední době už nepoužívám skoro nic jiného než WD a to mi taky dřív WD nesměl do PC a preferoval jsem hlavně IBM/Hitachi a později Samsung.
btw: kdysi dávno jsem koupil IBM ze série, kde byla neskutečná úmrtnost /nepamatuju něco podobného/ a ten můj maká spolehlivě do dnes.
-
No ja mám viac ako 5 rokov tento:
IBM/Hitachi IC35L060AVVA07-0
Totálna spokojnosť v tej dobe vyhrával jeden test za druhým a patril medzi najrýchlejšie disky vo svojej triede :)
Teraz ked mám XP, skoro rok, tak už počuť, ked moc pracuje, ale teplota a také veci super, ale po roku nahadzujem vždy systém na novo a ide, zas tichúčko :).
Možno sa mi to zdá, ale bednu mám pod stolom dosť vzadu, takže nepočujem všetko :)
-
Menší problém, nedarí sa mi zohnať tú dosku v rev. 1.2 alebo v rev.2
Bude nejako vadiť, alebo nejaký rozdiel výkonnostný, teplotný v nich?
Viem, že rev. 1 je vyrobená 90nm a novšie už 60 nm (čiže chladnejšie), ale zas tá rev. 1 má väčší chladič, ktorý treba vyhnuť, ked sa tam dáva pasív, a pri novších rev. to moc nevadí.
Alebo mám zobrať Asus P35K ? Alebo nejakú podobnú verziu? Alebo ten GB je aj tak lepší?
-
Citace:
Původně odeslal
Ovca
Menší problém, nedarí sa mi zohnať tú dosku v rev. 1.2 alebo v rev.2
Bude nejako vadiť, alebo nejaký rozdiel výkonnostný, teplotný v nich?
Viem, že rev. 1 je vyrobená 90nm a novšie už 60 nm (čiže chladnejšie), ale zas tá rev. 1 má väčší chladič, ktorý treba vyhnuť, ked sa tam dáva pasív, a pri novších rev. to moc nevadí.
Alebo mám zobrať Asus P35K ? Alebo nejakú podobnú verziu? Alebo ten GB je aj tak lepší?
Mno AFAIK se rev. 1.2 od rev.1 lisi prave jen chladicem ... jinak to jsou stejne desky ... jiny chladic je tam z toho duvodu, ze se na desku nevleze noctua a spol., coz je vcelku zasadni omezeni u OC desky ... o tom, ze by mela nova revize mit uz cipset v 65nm jsem nikde nic nevidel ... jsi si jisty? Zkusil bych se podivat po Abitu IP35-Pro jako nahrade
-
to 65 nm sú pravdepodobne domnenky, že chladič sa zmenšil - lebo 90nm viac hreje ako 65nm (nie?), tak sa zmenšila aj výrobná technologia na 65 nm (to čo som čítal, kde možne)
No NH-U12F sa tam zmestí, len trochu treba opilovať asi 4 rebrá, aj dalšie sa tam vobchajú, takže to tak až taký problém nevidím.
tam je ten problém, ale je tam týpek čo to tam napchal po uprave :)
http://www.overclex.net/forum/viewtopic.php?id=27&p=1
Hlavne mi šlo o tú 65 nm tech. lebo tá predsa menej žere a hreje (nie?)
A na druhej rade bola tá veľkosť chladiča.
Ale napr. sa mi páči do toho chladič Germin II ten tam ide v pohode a s 2x120 cm vetráčikmi na 750-1200 otáčkach, čo je celkom v pohode, to parádne chladí.
Tu to nejaký polák pekne dal:
http://www.benchmark.co.yu/forum/sho....php?p=1142699
NIečo o ňom + test :
http://www.svethardware.cz/art_doc-C...5006B634F.html
-
soráč, že to oživujem, ale keby niekto hľadal tak:
Na GB GA P35-DS4 rev.1 je Thermalright Ultra-120 Extreme
čo si myslím, že podľa vyššie uvedeného testu patrí medzi TOP chladiče a super to pôjde na OC :)
http://i18.tinypic.com/4lg1v82.jpg
http://i16.tinypic.com/4viqd8g.jpg
http://i14.tinypic.com/66dkvtc.jpg
-
Toto
"YS je určený do zálohovaných RAID polí, protože má zkrácenou dobu pok terou se snaží přečíst chybné sektory z desítek sekund běžných disků pod 8 sekund, což je vhodné třeba pro RAID 5, ale jako samostatný disk nebo do RAID 0 se díky tomu vůbec nehodí." je v podstate picovina
YS podporuje tzv. TLER (najdite si) ktory komunikuje z radicom (raidovym) a zabezpecuje to, aby disk nevypadol z pola, ked sa snazi precitat nejaka data dlhsie ... obecne sa preto HODI do ktorehokolvek raidu ....
-
Imho TLER na YS funguje tak, jak je popsáno - prostě limituje (zkracuje) dobu, po kterou se disk snaží přečíst data a díky tomu při těchhle operacích omezuje riziko, že ho řadič na to konto (proti vlastnímu tresholdu) vyhodnotí jako vadný, nic víc. Při použití jako single-disk tohle imho znamená to, že pokud disk sníží dobu, po kterou se snaží opravit data a neopraví je, může systém kleknout (narozdíl od RAIDu). Imho je to celé ale víc teorie než že by to někoho v reálu pálilo nebo by to byl jen schopný vysledovat ... (aneb na RAIDu málokdo ten přínos pozná a bez RAIDu bude mít málokdo asi kdy problém)