-
zrusena zaruka na MT dôvod oxidacia kde ze je a ako vznikla ???
Tyka sa to mojho telefonu, napisal som to na semaniu ale nech to vedia vsetci akych mame grazlov v servisoch tak to supnem sem vsetko foto servisu : http://www.ukazto.com/img_small/foto_gsmobil-ura1.jpg telefon nema este ani dva mesiace, napisali mi z GSMobilu ze v telefone bola voda , zistena oxidacia pod tym integracom a zrusena zaruka
môj nazor je ze v servise pri odletovavani to znicili a preto mi zrusili zaruku lebo keby tam bola voda alebo co tak ten telefon nezacnu opravovat... naco by preboha odletoval chip s mobilu ... potom odfotil az a az potom ze oxidacia ?? Nejak to maju v GSMobile pomylene, ved uvidim ako to bude, ale pochopte ma k telefonu sa spravam ako k najvecsiemu pokladu ,, mal som ho novucicky 1,5 mesiaca, na display-i folia screenprotector , fakt neposkodene nic , anilen kontakty na datovy kabel niesu zoxidovane co byvavaju, a oni mi toto spravia .
Prave som si spomenul odkial ja som si vryl do pamete ze GSMobile su svine na oxidaciu ...
a v televizii som to videl !!! je to neco ako vase obcanske judo ci co to je ... a jedna pani dala reklamovat sony ericsson ,, a presne to iste ze servis z prahy jej zrusil zaruku z dôvodu oxidacie a znalec v obore nic nenasiel tak nakoniec jej vratili peniaze za telefon !!!!!
Cize som sa uz skontaktoval zo znalcom, bol mimo niekde tak sme sa dohodli ze zajtra rano mu zavolam medzi 7:30 - 8:00 , a uvidime.... ja som slepy neni a GSMobile si somnou nebude zametat a este to bude mat aj dohru som zvedavy co mi odpisu na email, ale na 90 percent tam znalec ziadnu oxidaciu nenajde, lebo som ten telefon mal rozobraty vrukach ked mi ho predomnou technik rozobral a aj on povedal ze ziadna oxidacia tam neni ... a je pitchovina aby len pod integracom bola oxidacia a nikde inde .Tak dufam ze coskoro budem mat vypracovany znalecky posudok ... a velmi ma mrzi ze takej dobrej znacke ako je SE robi zle meno taky lajdacky servis .
Moja foto dokumentacia :
http://www.ukazto.com/img_small/foto_gsmobil-czs1.jpg
http://www.ukazto.com/img_small/P6060511.jpg
http://www.ukazto.com/img_small/P6130524.jpg
http://www.ukazto.com/img_small/P6130508.jpg
http://www.ukazto.com/img_small/P6130522.jpg
Ako by mohla do telefonu cez joystick vniknut voda ako tvrdi servis ?!?! ked Nic nieje zoxidovane ani nikde niesu stopy po vode alebo inej kvapaline, a ten integrovany obvod ma realnu velkost na PCB 4x4 milimetre, fakt take mini volaco... a vsetko vyzera ako nove ... a servis podla jeho slov zistil oxidaciu az po odpajkovani IO ... a potom ho tam napajkoval naspet cim zrejme uz zrusil dôkazy oxidacie alebo neviem co ... a ak si vsimnete odbornost odpajkovania IO servisom tak sa ani necudujem ze telefon sa uz neda opravit podla vyjadrenia technika teda neopravitelny .
-
Re: zrusena zaruka na MT dôvod oxidacia kde ze je a ako vznikla ???
Voda tam samozrejme vniknout muze, ale jak jsi sam spravne psal, je to obvykla praktika nekterych prodejcu (hlavne tech, co ve velkem prodavaji "sedivky") a tim padem by museli zaruku uplatnovat mimo republiku nebo vubec - telefony jsou flashly na CZ/SK, odblokovany atd, coz samozrejme degraduje zaruku kdekoliv a u kohokoliv.
Obvykla praxe tedy je, ze se to da do servisu "podmazlymu" mechanikovi-prasakovi a ten napise oxidaci na desce a prodejce ti pak s usmevem muze omlatiti telefon o hlavu, ze zarucni opravu nemohl nechat provest, protoze jsis telefon poskodil sam.
A bohuzel chytrejsi "mechanici-prasaci" ti klidne na otevreny telefon na desku nacakaj nejaky spravny sairajt ci slanou vodu a oxidace je pak dilem relativne par hodin.
Tim padem samozrejme i znalec v oboru musi oxidaci desky detekovat a zakaznik ma smulu.
Je to prasarna, ale bohuzel to takto funguje. A nejen u telefonu, zacalo se to rozmahat i u jinych vyrobku elektroniky.
Pokud dostanes telefon zpet a zkouknes ho, ze v nem dle tveho zadny oxidace neni, vzal bych ho rychle ke znalci na posudek a pokud by se povedlo, sel bych jim ho pak omlatit s posudkem o hlavu, samozrejme je treba zvolit znalce, ktery ti udela kompletni dokumentaci, ktera poslouzi jako dukaz toho, ze i po vraceni ze servisu s neuznanou reklamaci v telefonu oxidace neni a tim padem ani nebyla pri reklamaci.
Nicmene i pokud tole vyjde, muzes se pripravit taky na dlouhy spor s nejistym vysledkem, dost vynalozenymi penezi za posudek, sepsani zalobu atd.
Nicmene pokud v telefonu dle tveho nic zoxidovanyho neni, prubnul bych to, at to tem smejdum zneprijemnis.
-
Držím pěsti. Jsi v právu, protože telefon určitě NENÍ ZOXIDOVANÝ - tím pádem je to na dvě žaloby - náhrada škody a tresný čin podvodu (tam pozor, do tuším 5000 je to jen přestupek, ale pokud by se našlo poškozených víc a bylo to podáno jako hromadná žaloba, tak už se škoda sčítá)
-
No nevím jak GSMobil na Slovensku, ale tady v ČR se jedná o jednoho ze tří autorizovaných distributorů (a servisů) Nokie, SE atp., takže žádné šedivky - tedy na něco takového nemají IMHO důvod, pokud by tam oxidace nebyla, tak jim opravu proplatí výrobce telefonu :rolleyes:
Ad. oxidace jen pod "švábem" - to je docela normální, že se vlhkost usadí někde v nějaké skulině a tam si hezky žere PCBčko (btw.: stačí pot, který proteče na desku přes škvíru na sluchátku - agresivní je až až).
P.S. tím ale neříkám, že se nemáš bránit, pokud to uznáš za vhodné!
-
Citace:
Původně odeslal
Vykuk
No nevím jak GSMobil na Slovensku, ale tady v ČR se jedná o jednoho ze tří autorizovaných distributorů (a servisů) Nokie, SE atp., takže žádné šedivky - tedy na něco takového nemají IMHO důvod, pokud by tam oxidace nebyla, tak jim opravu proplatí výrobce telefonu :rolleyes:
Ad. oxidace jen pod "švábem" - to je docela normální, že se vlhkost usadí někde v nějaké skulině a tam si hezky žere PCBčko (btw.: stačí pot, který proteče na desku přes škvíru na sluchátku - agresivní je až až).
P.S. tím ale neříkám, že se nemáš bránit, pokud to uznáš za vhodné!
Tez je mi divny, ze by tohle delal zrovna GSMobil, psal jsem to obecne. Nicmene je to dost o pristupu a jednotlivem zakaznikovi, pokud budu hajzlik, zakaznik se mi nebude libit a rozhodnu se mu takto "ukoncit" zaruku, moznost tu je. :)
A je to tez o tom, co stanovi servis za "miru nepripustne oxidace", protoze co si budem povidat, v podstate kazdy par mesicu pouzivany telefon ji bude pod mikroskopem vykazovat, muzu telefon m it ve trech pouzdrech a stejne mi vzdusna vlhkost oxidaci technicky zjistitelnou na PCB udela.
-
Samozrejme ja vas chapem, bude sa to riesit sudnou cestou to je jasna vec. Len tu ide o to ze znalcovy som napisal ze ziadam zistit kde sa nachadza na telefone oxidacia ktora spôsobila jeho nefunkcnost, ja by som to uz naozaj velmi rad videl .... a jediny pristup k tomu integrovanemu obvodu je z vonkajsej strany telefonu cez joystick ...a IO je centimeter od joysticku , tak ked sa tam dostala kvapôcka potu ,voda , hociaka ina kvapalina, ako je mozne ze vsetko sa tvary normalne len akoze pod IO je oxidacia ???
A este je tu druha vec ktora je najvaznejsia.... AJ keby tam ta oxidacia bola tak telefon je opravitelny vymenou IO ,po zasahu servisneho technika je uz telefon neopravitelny .... cize na 90 percent funkcny telefon ktoremu len nejde klavesnica je uz neopravitelny... je tu strasne vela veci ktore su maximalne podivne ...
A preco servis nepozna nieco ako oxidacia spôsobena vyrobnou chybou ?? Jedine vety co servis hovori na vsetko ze zakaznik je debil .
Kedze znalec mi povedal ze on tam ziadnu oxidaciu nejako nevidi, tak stym bude muset ist na vyskumny ustav atd. ale ajtak preco ja mam niest zodpovednost za nieco co som viditelne nespôsobil ??? Toto sa Vam zda správne ? A Napíste kolkati z Vas na fotke vidia ze cez joystick sa dostala voda a hlavne kde je ta oxidacia .... ja tam vidim len nejaky zlty flak na boku IO ktory nevyzera moc ako oxidacia a skorej vznikol pajkovanim .... no uvidime . Aj znalec sa vyjadril k tomu ze kvalita odpajkovania tej suciastky nieje na urovni technika ale na urovni amatera tak aj na to sa bude klast dôraz, najlepsie je ze druhy telefon mam HTC , a zarucny servis zasa len GSMobile, cize to tak vyzera ze ked sa aj na tom nieco pokazi tak nebudem nikam vrazat peniaze len do sudu z gsmobile .
-
Reklamace MT v CR je jeden velkej podvod. Reklamace telefonu, ktery nikdy nebyl ve vlhkem prostredi, nikdy nespad do louze a nikdy ani nezmok, a ty supaci tam napisou oxidace. Pricemz se nenamahaly ani zjistit jestli to neni necim jinym. A clovek nezmuze nic, nejhorsi na tom je ze ty autorizovany servisy zamitaj tak 90% reklamaci ( ze prej oxidace ) a jeste porad maj na to licence. Takze ja uz si snad nikdy zadnej novej telefon nekoupim.
-
Presne tak ja si myslim ze servis ma pekne podviedol a sam si to uvedomuje co spravil pretoze uz som im surovo napisal ze to ide sudnou cestou a oni budu hradit naklady stym spojene ktore presiahnu cenu telefonu aj dvojnasobne... a servis somnou ajtak nekomunikuje v tejto veci a asi vieme preco --- kedze su si vedomy ze toto im neprejde, a zadalsie mi bolo povedane nech ja zo servisom uz v ziadnom pripade nekomunikujem onicom komunikacia jedine postou doporucene a medzi servisom a pravnikom .
Naozaj som zvedavy ako toto cele skonci a servisu by uz mal niekdo klepnut po prstoch za tieto prasaciny co robi... ved je to neeticke a servis si neuvedomuje ze na jeho rozhodnuti zavisi nemala financna ciastka zakaznika .A proste vsetko co sa netyka softwaru musi byt na 95 percent chyba zakaznika a hotovo ved nechapem ... a ked uz servis najde teda tu oxidaciu atd. tak to ma odfotit riadne a nie tak ze sa z toho neda nic vidiet .A odbornost servisu pri odpajkovani a pripajkovani je tiez na povazenie ... ved len to ked sa ohodnoti tak je jasne ze nieco nieje v poriadku .
Niekdo sa vyjadril ze na tom odpajkovani nieje nic nenormalneho a neodborneho ... tak uz 3 ludia mi povedali ze to je amaterska praca ... a ako sorry aby po znovu pripajkovani sa v okoli IO nachadzali stopy po cinovej paste len tak na PCB ... sak to je odbornost jak svina ,, vôbec sa necudujem ze sa menia rovno cele zakladne dosky telefonov ved ked servis nevie preletovat ani 25 nozickovy integrac tak co potom chce .
-
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
Presne tak ja si myslim ze servis ma pekne podviedol a sam si to uvedomuje co spravil pretoze uz som im surovo napisal ze to ide sudnou cestou a oni budu hradit naklady stym spojene ktore presiahnu cenu telefonu aj dvojnasobne... a servis somnou ajtak nekomunikuje v tejto veci a asi vieme preco --- kedze su si vedomy ze toto im neprejde, a zadalsie mi bolo povedane nech ja zo servisom uz v ziadnom pripade nekomunikujem onicom komunikacia jedine postou doporucene a medzi servisom a pravnikom .
Naozaj som zvedavy ako toto cele skonci a servisu by uz mal niekdo klepnut po prstoch za tieto prasaciny co robi... ved je to neeticke a servis si neuvedomuje ze na jeho rozhodnuti zavisi nemala financna ciastka zakaznika .A proste vsetko co sa netyka softwaru musi byt na 95 percent chyba zakaznika a hotovo ved nechapem ... a ked uz servis najde teda tu oxidaciu atd. tak to ma odfotit riadne a nie tak ze sa z toho neda nic vidiet .A odbornost servisu pri odpajkovani a pripajkovani je tiez na povazenie ... ved len to ked sa ohodnoti tak je jasne ze nieco nieje v poriadku .
Niekdo sa vyjadril ze na tom odpajkovani nieje nic nenormalneho a neodborneho ... tak uz 3 ludia mi povedali ze to je amaterska praca ... a ako sorry aby po znovu pripajkovani sa v okoli IO nachadzali stopy po cinovej paste len tak na PCB ... sak to je odbornost jak svina ,, vôbec sa necudujem ze sa menia rovno cele zakladne dosky telefonov ved ked servis nevie preletovat ani 25 nozickovy integrac tak co potom chce .
Nedivim se, ze jsi rozcileny, a fandim ti, nicmene jak to bude s narovnani skody a pripadnymi soudnimi spory - bohuzel bych zatim byl radsi skepticky... :(
-
Takze dneska sa mi ozval telefonicky znalec ktoremu som odovzdal telefon na vypracovanie znaleckeho posudku .Oboznamil ma o priebehu jeho skumania a prve poznatky : v telefone absolutne ziadna oxidacia nieje, praca servisu je na urovni amatera, neopravitelnost telefonu tympadom nieje spôsobena oxidaciou a vnikom kvapaliny ale kvalitou servisu ktory pri odpajkovani a pripajkovani integrovaneho obvodu znicil zakladnu dosku telefonu za co mu velmi pekne dakujem - GSMobile Praha .Cize dostanem do ruky znalecky posudok ktory potvrdi ze servis ma oklamal a spachal trestny cin kedze mi znicili telefon a este drzo napisali aby som si kupil novy za 5300 SK ci kolko . T.j. oni ma o 5500 obrali a ja mam dat dalsich za novy, v SR je nad 5000 SK trestny cin .
Servis uz môze ukazovat rozmazane fotky z imaginarnou oxidaciou tak maximalne detom v skôlke ktory tomu nechapu .
Cize znalecky posudok vsetky dokumenty a telefon poslem do alzy v Prahe ktora je predajca telefonu a som zvedavy ako sa to bude dalej vyvijat ... kludne sem dajte hlasovanie kedy dostanem svojich 10 000 SK naspet , t.j. 5000 telefon , 5000 znalecky ... navrhujem hlasovanie za 1 mesiac , 3 mesiace , 6 mesiacov a nikdy .
-
No ono jde taky o to jak to v GSMobile chodi
Jejich servis krute rychle roste (viz to ze je autorizovany a servis pro CZ i SK a to vse v sidle na GreenPArku), takze nabiraji cim dal vetsi lamy plus tam chodi stredoskolaci na praxi (mozna i ucnaci co ja vim)
Jenze ono je to tezke, buhvi jake penize tam ty lidi nedostavaji a malokomu se chce makat az v Letnanech. A GSMobile jako firma je obecne drzgresle jako svina, takze jen jim dej ;)
-
Lenze toto je nelogicke .... ved oni za kazdy telefon co opravia dostanu prachy od SE ... tak preco potom polovicu mobilov odseru ze oxidacia ??? Ja TEJTO veci nechapem to totalne sa prieci vsetkym zakonom podnikania ja uz neviem o co tu ide .
-
daj im do tela, takych zmrdov treba byt hlava nehlava
-
No len sa nebojte,, mam taky pocit ze ta prava sranda este len pride .A to hned ako alza zisti ze list je adresovany od JUDr. xxxx , hned si bude davat sakra pozor nato co robia a ne ze to hodia pod stolik a hotovo .
-
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
No len sa nebojte,, mam taky pocit ze ta prava sranda este len pride .A to hned ako alza zisti ze list je adresovany od JUDr. xxxx , hned si bude davat sakra pozor nato co robia a ne ze to hodia pod stolik a hotovo .
Jak opet opakuju, ne ze bych ti v tve veci nefandil, nicmene cas, zkusenosti a hlavne cesky pravni system mne naucil, ze "papirove" naprosto jasna zalezitost, nemusi naprosto jasne skoncit. Tedy fandim ti, nicmene proti tvemu posudku od soudniho znalce, se muze postavit x posudku znalcu v naprosto opacnem zneni (to je skutecna realita posudku na cokoliv), proti tvemu dopisu od JUDr. xxxx muze byt nekolik dopisu od JUDr. yyyy a JUDr. zzzz, soudni spor tahnouci se x let a tvoje nadseni z puvodniho a jednoznacneho vykladu veci se postupem doby dost vytrati.
Jak rikam, fandim ti, preji uspech a dle vseho mas naprostou pravdu, ale byt tebou, skutecny optimismus bych si nechal az po vyplacene skode + nahradach, ci po vyhranem soudnim sporu s pravomocnym rozsudkem bez moznosti odvolani pro GS Mobil.
-
diky moc, ty vies cloveka povzbudit a nasmerovat spravnou cestou ,,ale mam nato podobny nazor ako ty a tiez si nemyslim ze to dopadne len tak jednoznacne ,ale tak aj samotny znalec mi povedal ze tam oxidacia nieje ani stopy po vniknuti kvapaliny cize fakt by bolo zaujimave dostat dalsi posudok ktory by to tam vsetko nasiel ... a zadalsie aby sa kvoli tomu servis sudil sa mi tiez nezda realne ajked v CR je asi vsetko mozne ako pises, ale tak neviem uz takto sa prenich naklady zdvojnasobily , tak sudom sa zdesatnasobia ? a este je nebezpecie ze do sudu sa zapoi COI a budu mat po chlebe,, neviem unas to uz raz bolo medializovane a z vysledkami znalca GSMobile ticho suhlasil a vratil prachy, tak som zvedavy ako to pojde teraz a pred sudnym sporom uprednostnim medializaciu .
A navyse mi znalec povedal ze hocikdo iny len tazko niekde najde nejaku oxidaciu na tej doske PCB .Tak neviem ked ide o takuto jednoznacnu vec tak nemyslim si ze iny znalec by siel proti tomuto posudku. Ale tak v CR to nepoznam mno ako pises tak uvidime co bude teda .
-
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
Lenze toto je nelogicke .... ved oni za kazdy telefon co opravia dostanu prachy od SE ... tak preco potom polovicu mobilov odseru ze oxidacia ??? Ja TEJTO veci nechapem to totalne sa prieci vsetkym zakonom podnikania ja uz neviem o co tu ide .
jj to dostanou, ale imho v tomhle pripade slo o to, ze se ho pokusili opravit a "trochu" se jim to nepovedlo, takze to oficialne zamitli ze oxidace... :rolleyes:
btw hlavne si udelej podrobnou fotodokumentaci driv nez bys to dal znalci protistrany nebo komukoliv od nich - aby se tam ta oxidace "najednou" neobjevila...:evil:
-
tak natoto uz som upozorneny bol znalcom takze kompletna podrobna dokumentacia bude vyhotovena uz mojim znalcom .
Este toho pravnika si musim vybavit nech je pokoj .
-
Dej jim co proto. Je to opravdu neuveritelne co se tady deje. DOufam ze za to prijdou o zivnostak.
-
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Dej jim co proto. Je to opravdu neuveritelne co se tady deje. DOufam ze za to prijdou o zivnostak.
To pochybujem ze sa im stane vôbec nieco ... ale aspon chcem ziskat pravdu na moju stranu a dat vsetko do takeho stavu v akom to ma byt ...
-
A) posilej vsude jen kopie, originaly nedavej z ruky (maximalne ukazat, a zase si vzit)
B) pokud dobre chapu, telefon ted mas u sebe => totez c A), nedavej ho z ruky, v pripade ze by chteli delat dalsi znalecky posudek, tak trvej na sve pritomnosti vcetne pravnika (+ samo viz predchozi - foto).
C) Pokud by se soud tahl dostatecne dlouho, muzes podat zalobu do Bruselu na CR, dostanes s pravdepodobnosti blizici se jistote odskodne ve vysi nekolikanasobku veskerych nakladu.
D) Nezapomen uplatnit i veskere dalsi naklady spojene s reklamaci = postovne, jizdenky, ...
E) Pokud ti vznika nejaka skoda, tak si zajistit dostatek podkladu a uplatni i tu.
F) Nezapomen, ze tvym protejskem je prodejce! (ktery te pravdepodobne nejakym zpusobem odkazal na servis).
Optimalne pokud to za tebe bude resit pravnik, ale hlidej si jestli opravdu resi, znam par lidi, kteri kvuli tomu ze pravnik delal prd propasli terminy. Naklady na nej si samo muzes uplatnit i pokud nedojde k soudu.
-
Mno telefon v ruke nemam ma ho momentalne stale znalec, ale uz sa vyjadril ze k neopravitelnemu zniceniu zakladnej dosky telefonu doslo pri neodbornej praci servisneho technika a nie oxidaciou , vnikom kvapaliny alebo nespravnym pouzivanim .Ako ale nemam davat telefon z ruky ked ho musim zo vsetkymi dokladmi + znaleckym poslad do alzasoftu ktory to nasledne posle do gsmobilu, a ked aj oni budu chciet vyhotovit novy znalecky tak ja len tazko budem osobne pritom s pravnikom ... BA - PRAHA ,,pravnik je dlhodoby znamy a vlastne ja som mu to ponukol takym spôsobom ci si nechce zarobit pretoze mne pomôze a on si zarobi cize obidvaja budeme spokojny a prijal to takze uz mam na svojej strane znalca a pravnika a myslim ze aj alzasoft kedze mi veducy z alzy napisal ze v pripade ze znalecky posudok zisti chybu servisu budu mi preplatene naklady na znalca a nevyhnutne naklady, a zrejme si dam preplatit aj telefon pretoze som volal sice z tmobile na tmobile ale minuta stoji 9 korun a ja som prevolal 40-50 minut , co som obvolaval rôznych znalcov a potom stym mojim som mnoho krat telefonoval .Hned mam 400 sk len telefon + 200 SK vyhotovenie vypisu za telefon .
Ked som volal zo znalcom tak som mu povedal ze ci proti tomu posudku môze servis namietat pretoze gsmobile si stoji za tym ze na fotografii je viditelna oxidacia zrejme pod IO ale nikdo ju nevie najst ,, cize to bude tvrdenie proti tvrdeniu ale znalec ma ubezpecil ze servis moze tvrdit aj .... zaprve to znalec neodpajkoval pretoze aj keby tam oxidacia niekedy bola tak tym ze to servis znovu pripajkoval tak dôkazy znicil cize vlastne servis si sam sebe znicil dôkazy ktorych existencia je ajtak hrozne pochybna .A zadalsie som zvedavy ako sa k tejto veci postavi samotny sony ericsson ,, som na slovenske zastupenie napisal email ako mi servis znicil telefon a vinu hodil namna, a ze ci si ich spolocnost uvedomuje aka kvalita zarucneho servisu sa dostava ich zakaznikom napisal som potom IMEI atd. info o servise a ze to budu presetrovat .
-
Mno telefon tam poslat mozes ked uz bude hotovy posudok, ale rozhodne neposielaj originaly dokumentov, iba ich kopie ... verim ze Alza ako predajca nemam zaujem o negativnu publicitu, takze sa to vyriesi :) ja som si inak dnes bol pre M600i z opravy a bez problemov, tusim ze to robil tiez GSMobil :D takze je to iste individualne ...
-
oki takze setko im dam kopie a bude, ved predsa nech si to na slovenskej pobocke overi ked bude mat problem a hotovo dufam ze nebude chcet overenie od notara lebo to bude poriadne drahe overit 8 dokumentov a 1 znalecky
EDIT : 27.6.07 : napisala mi spolocnost Sony Ericsson a ze im je to luto atd. ale ze autorizovany servis sa nezmylil a ponukaju mi ako riesenie vymenu telefonu za novy . Co som samozrejme odmietol lebo keby som to prijal neviem kdo mi zaplati vsetky moje naklady a hlavne znalecky posudok ktory zrovna lacny nebol .Tak som im napisal pozdrav a uvidime dalej, kazdopadne zajtra to ide setko aj s pozdravom od pravnika do servisu .
-
Takze dalsie info a zvrat v celom pripade : potom co som odmietol novy telefon stym ze ziadam uhradenie nakladov na co mam zo zakona pravo, tak dnes mi spolocnost Sony Ericsson odpisala ze nic take nebude, nesuhlasia stym a kedze odmietam novy telefon tak mi uz nedaju ani telefon ani naklady, a nadalej trvaju na stanovisku servisu ktory sa urcite nezmylil a ich servis ma vysoku odbornost technikov ktory by urcite toto nespachal . Cize Sony Ericsson spochybnuje FAKTY zistene znalcom .Takze som vsetko postupil predajcovi kontaktoval som pravnika a taketo detinske chovanie tejto spolocnosti nadalej nebudem tolerovat ak coskoro nedospejeme k zaverom tak to vsetko postupim mediam a podam zalobu na sud a hotovo .
Urcite bude media zaujimat ako mi najprv chcel SE zavret hubu novym mobilom cim nepriamo suhlasili z pochybenim servisu ... a ked som nesuhlasil tak ma zacali obvinovat ze pisem nepravdive veci o servise co su vlastne FAKTY zistene znalcom .Takze uvidime co poriesi predajca ktory sa k tejto veci zatial stavia kladne a uz som mu osobne odovzdal vsetky nalezitosti a doklady tykajuce sa tohoto ... ak nie tak sa vidime v TV a budem priebezne pisat ako prebieha sudny spor .
Toto ma uz vytocilo do nepricetnosti co si ten sony ericsson dovolil mi napisat sak ty sa budu este cudovat .
-
No fandím ti,já to řešil před nedlouhou dobou,jen se mi nechtělo to řešit přes znalce a soudy.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.p...132888#7132888
-
mna to uz nezaujima nebudu to riesit tak prinesiem na predajnu zalobu z trestneho cinu podvodu kedze telefon stal vyse 5000 SK co je na slovensku aj v cechach klasifikovane ako trestny cin a nezajima ma to , uz vtom mam 9000 co je trochu moc namna uz a nervy nemam tiez do zasoby tak si tu zomna nebudu nejaky hajzlici robit srandu .
-
[ot]Nie je trestny cin dnes uz nahodou az od 8000?[/ot]
-
fuha to neviem ak ano tak prinajhorsom tam zaratam aj toho znalca ved zo zakona mam pravo aby mi ho preplatili takze sa to zrata a hura 8000 pod slnkom ... ale mne sa zda ze to bolo nad 5000 SKK aj KC , a niekdo na fore mi to potvrdil inom ,, ale neviem teraz si ma zaskocil netusim ani ako to mam zistit .
-
Viem, ze bolo, ale pred mesiacom, a teraz niekedy, som v spravach na Markize pocul komentar v zmysle, ze "skoda presiahla 8000, tak je klasifikovana ako trestny cin"... Proste formulaciu ako keby bol trestny cin az nad 8 litrov na SK teraz :|
Chcelo by to vyjadrenie pravnika, hladat sa mi to nechce :oops:
[edit]
Tak predsalen:
Citace:
Původně odeslal Napísal Antonio dňa 19.03.2006 o 16:12:53
čo sa tyka toho hlasovania je to na stranke NR SR, schôdza č.60 a hlasovanie č.119.
aktuálne číslo kedy sa jedna o trestný čin je od 1.1.2006 8000,- Sk
vymysleli si to dobre, pridali jednu vetu: „možno však prejednať priestupok poslanca, o ktorom to ustanoví zákon.“ a je to.už si to aspoň zákonne odobrili, že majú imunitu len nemôžu chodiť nadrb.. autom!!!
Zdroj: http://www.ambience.sk/rozpravka-o-uberludoch
-
A teda ked mi nebudu chcet vratit peniaze ani za telefon ani za znacla ajked mam na obidve plne zakonne pravo tak tympadom ma podviedli o telefon+znalec = viacej ako 8000 korun = trestny cin ?? Fungovalo by to aj takto ?
-
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
A teda ked mi nebudu chcet vratit peniaze ani za telefon ani za znacla ajked mam na obidve plne zakonne pravo tak tympadom ma podviedli o telefon+znalec = viacej ako 8000 korun = trestny cin ?? Fungovalo by to aj takto ?
Nevim, jak u vas, ale v CZ se pro pravni kvalifikaci pocita pouze skoda prima, skoda nasledne (treba poplatky za znalce atd.) ne.
K tomu - na kvalifikaci trestneho cinu se musi prokazat umysl jednotlivce se v tomhle pripade obahatit nebo te jinak poskodit (treba konkretniho mechanika) coz pri postupu celeho GSMobilu i zastoupeni Ericssonu vidim nerealne.
Respektive organy cinne v trestnim rizeni jsou povini prijmout tvoje oznameni o nejake skutecnosti, tuto skutecnost kvalifikovat a nasledne s ni nejak nalozit (zacit ji prosetrovat, postoupit ji atd.) V tomto konkretnim pripade bych byl ale jak opakuji velmi skepticky a pokud vidim reseni, tak v oblasti civilni zaloby na servis, kde mas podstatne vyssi sanci na uspech i nahradu cele skody.
Prokazat v trestnim rizeni servisakovi, ze te chtel umyslne poskodit s cilem obohatit se je totiz maximalne problematicke.
-
Mno niekde mi pisali ze ked v CR bude prebiehat sud tak nakoniec sa poplatky sudne atd. rozdelia 50:50 aj ked ja sud vyhram zaplatim poplatky ?? To je nejaka blbost teda, vyhram sud, vratia mi 8300 SK , a za poplatky zaplatim 10 000 napriklad ... kde je zmysel toho sudu potom ? Budto je to blbost stymi poplatkami alebo nevim .
-
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
Mno niekde mi pisali ze ked v CR bude prebiehat sud tak nakoniec sa poplatky sudne atd. rozdelia 50:50 aj ked ja sud vyhram zaplatim poplatky ?? To je nejaka blbost teda, vyhram sud, vratia mi 8300 SK , a za poplatky zaplatim 10 000 napriklad ... kde je zmysel toho sudu potom ? Budto je to blbost stymi poplatkami alebo nevim .
To ti psali blbost, soucast standartniho rozsudku je i vyrok o zaplaceni soudnich poplatku, v ruznych vyjjimecnych situacich muze soud od jejich vymahani po nektere ze stran upustit.
Standartne tedy poplatky + primerene naklady protistrany plati ten, kdo soud prohrava.
-
aha tak to si ma potesil... lebo neviem preco by som ja mal platit poplatky za niekoho chybu to by bola logika jak ... ale mozno to k sudu ani nepojde snad sa este niecoho zlaknu a hotovo ked zistia ze zastrasovanim mi mozu leda tak volaco
-
Jen upresnim, v pripade podani zaloby (nikoli trestniho oznameni) se musis domahat jak napravy skody, tak uhrady soudnich a dalsich vyloh. I pokud by byl spachan trestny cin (v tomto pripade by slo nejspis o podvod nebo tak nejak) tak to nema nic spolecnyho s tim, jestli dostanes/nedostanes nejaky $. Tech se musis domahat sam.
-
A neexistuje asi ziadna moznost sudit sa na slovensku ze ?? Pretoze som to len objednal cez internet ale podpisal fakturu , zaplatil aj prebral som to v slovenskom obchode alzasoft ... aj reklamoval som to v slovenskom servise gsmobile ,, len som si prezeral papiere a adresa firmy je alzasoft SK .
Alebo teda moznost zeby som podal tu zalobu na GSMobile Slovakia ?, To by sa uz predsa muselo unas v bratislave sudit nie ?? Lebo unas predsalen sa pravnik bude viac vyznat tak neviem teraz .Fakt rozmyslam nadtym ze dohodnut sa z predajcom nejako zeby som dal na sud servis ktory je slovensky - to ze to posielal do prahy je nepodstatne na papieroch zo servisu je slovakia vsade .
Co myslis ?
Alebo takto co vlastne sa dava k sudu ?? Ja predajcu ? Alebo ja servis ?? Ten druhy pripad by bol ja - GSMobil slovakia cize sud v bratislave , druhy pripad ja - alza - sud v pragly ?? hmm vyzera ze ty sa vtom vyznas tak co povies ??
-
Predevsim si ujasni, s kym ses ve smluvnim vztahu. Zaruku drzi prodejce. Tudiz je to on, kdo je zodpovedny vuci tobe. A to i v pripade, ze te odkazal s reklamacema na servis. Vzhledem k tomu, ze CR i SK je v EU, melo by jit podat zalobu na Slovensku (i vuci cesky firme). Ale pokud tam ma alza pobocku, neni asi moc co resit. Ta pobocka tam nejspis vystupuje jako samostatna firma.
-
Praveze nie, ta pobocka na slovensku vystupuje podla jej peciatky ako - Alzasoft a.s. jatecni 33a , praha7 - holesovice ,,,o slovenskej pobocke nikde v papieroch ani zmienka .
Mno neviem ako to je teraz v EU co sa zmenilo, ale na inom fore mi niekdo napisal ze ja musim ist na sud tam kde je firma s ktorou sa sudim cize umna to znamena ist na sud do prahy ??Preco tomu tak je ?Ved ja som ten poskodeny tak oni by mali do blavy prist obhajit si svoju nevidnu a nie ja chodit tam mno som zvedavy ako to bude teda .
-
A DPH si platil Ceskou nebo Slovenskou ?
-
a to sa pozna ako, ked jej vyska je rovnaka? :)
-
DPH som neplatil, a fakturu som platil v slovenskych korunach .DPH je nanej 0 percent .
-
1) soudni prislusnost bude podle vseho ceska, tedy podle ceskeho prava. odpoved bude zrejme spocivat v tve kupni smlouve s alzou, kde bude na 99,9% receno, ze se takova kupni smlouva ridi pravnim radem CR. i kdyby to tam nebylo, tak zak.c. 97/1963 Sb., o mezinarodnim pravu soukromem (ktery je tusim platny i na SR), rika, ze pravni vztah zalozeny kupni smlouvou se ridi pravnim radem prodavajiciho - tedy opet CR v tomto pripade;
2) i v pripade, ze podas trestni oznameni, se muzes domahat nahrady skody v tzv. adheznim rizeni. jinymi slovy, soud muze v rizeni o vysloveni viny/neviny rovnez rozhodovat o povinnosti odsouzeneho nahradit vzniklou skodu. tady je spis otazka, proti komu bys to trestni oznameni podaval vzhledem k tomu, ze podle ceskeho ani slovenskeho prava nemuzes podat trestni oznameni na pravnickou osobu (coz alza je), ale pouze na cleny jejich statutarnich organu, a to pouze jen nekdy.
-
-
tak zatial este nijako maju to tyzden , cize este maju casu dost aby sa vyjadrili ... potom napisem zatial neviem nic ale ihned jak budem napisem .
Este by som bol rad ak by mi niekdo pomohol vyriesit jednu hadanku na ktorej rieseni si lamem hlavu uz strasne dlho :
Na tomto odkaze http://www.alza.sk/Publish.asp?catpm=472 su zmluvne vztahy zo spolocnostou Alza : uplne dole je nejaka zmluva ktoru sme ako firma nepodpisovali ani nam ju nikdo nedal tak to sa nas zrejme netyka ,
tak teda k veci : Reklamace zboží prodávající vyřizuje bez zbytečného odkladu, maximálně však do 30 dní od data následujícího po uplatnění reklamace kupujícím. Tato lhůta není závazná ke kupujícímu, který při nákupu uplatňoval IČ a tudíž jeho vztah s prodávajícím upravuje Obchodní zákoník. ,, toto je co za hadanku na pctuningu mi to vyriesit nepomohli a dobre ze mi nedali BAN za to ze som sa spytal : tak problem je nasledovny .... KDE TO TEN ZAKONNIK UPRAVUJE ??? ja som asi blby ale ziadnu tu dobu tam najst neviem a ked som ohladom toho napisal do alzy aka je ta doba ... tak mi zasa skopirovali tieto ich podmienky tak neviem teda co si otom mysliet ... ide mi o jasnu odpoved : KOLKO DNI MAJU NA VYBAVENIE ?? 30 ? 45 ? 60 ? 120 ?? ,, na slovensku mam v podmienkach velkoskladu napisane ze tato doba je urcena dohodou medzi kupujucim a predavajucim ...no ale v alze ju upravuje zakonnik viem ze to neni slovensko ale CR a teda preto vas ziadam o pomoc ze ako ju upravuje ci o ocom to vlastne je
tu je ten zakonnik : http://business.center.cz/business/p...akony/obchzak/
-
Citace:
Původně odeslal
MaTTo S
tak zatial este nijako maju to tyzden , cize este maju casu dost aby sa vyjadrili ... potom napisem zatial neviem nic ale ihned jak budem napisem .
.... KDE TO TEN ZAKONNIK UPRAVUJE ??? ja som asi blby ale ziadnu tu dobu tam najst neviem a ked som ohladom toho napisal do alzy aka je ta doba ... tak mi zasa skopirovali tieto ich podmienky tak neviem teda co si otom mysliet ... ide mi o jasnu odpoved : KOLKO DNI MAJU NA VYBAVENIE ?? 30 ? 4..
http://business.center.cz/business/p...akony/obchzak/
Pokud jsi to kupoval na IC (Podnikatel) tak se to ridi obchodnim zakonikem tzn reklamacni doba neni striktne dana. POkud jako fyz. osoba nepodnikatel tak do 30 dnu. Jak je v pripade znaleckych posudku nevim, ale muze se to protahnout i na 3 mesice. Resil jsem neco podobneho cca 114 dni.
-
2MaTToS: jestli jsi ten telefon kupoval jako podnikatel, pak se ta kupni smlouva bude ridit obchodnim zakonikem - presne tak, jak pise geeker vyse. v takovem pripade je lhuta pro vyrizeni reklamace dana ve tve smlouve, jinak zadna fixni lhuta dana neni.
-
bude ridit obchodnim zakonikem - presne tak, jak pise geeker vyse. v takovem pripade je lhuta pro vyrizeni reklamace dana ve tve smlouve ,,,
a tu nastava najvecsi problem ,, nemame zmluvu s firmou alza ,len sme tam zaregistrovany ako firma a nakupujeme bez DPH to jest vsetko, jedine papiere co podpisujem a podpisoval som vzdy boli faktura a zarucny list, na internete pisu ze doba je dana obchodnym zakonnikom co aj podla slov mojho pravnika tam ziadna fixna doba nieje, a ja na ziadnom papiery z alzy ziadnu dobu uvedenu nemam taktiez len ze sa to riadi reklamacnym poriadkom alzy kde znovu pisu : 30 dnová lhůta není závazná ke kupujícímu, který při nákupu uplatňoval IČ a tudíž jeho vztah s prodávajícím upravuje Obchodní zákoník. Ten ziadnu fixnu dobu nema, ja som ziadnu extra zmluvu nepodpisoval, a na fakture-dodacom/zarucnom liste a taktiez liste o prijati do reklamacie sa to ma riadit reklamacnym poriadkom alzy, takze v konecnom dôsledku je doba neobmedzena .Tomu sice nechapem kedze v kazdom obchode kde nakupujeme na firmu mame fixne udane hodnoty a doby atd. dokedy sa co musi uhradit , vyreklamovat , dobropisovat ...a tu pisu ochodny zakonnik .---
-
IMO pokud neni lhuta upravena smluvne ani obchodnim zakonikem, da se predpokladat, ze je "beznych" 30 dnu. Minimalne si zjisti pripadny promlceci lhuty tykajici se techto veci. Matne tusim ze by to mohlo byt nekde kolem 3 mesicu, vic nez rok to asi nebude. Jop, jinak i v obchodnim zakoniku (CR) je par § o odpovednosti, takze si to pohledej a procti. Link by mel byt primo tu v sekci.
-
tak ja teda idem studovat ten obchodny zakonnik ... to som zvedavy
EDIT 13.7.2007 : dnes mi volali z alzasoftu ze oni mi daju novy telefon/dobropis , ale ze volali na obchodnu inspekciu a preplatenie nakladov mam sudnou cestou vymahat od servisu t.j. GSMobile Slovakia, ze stym predajca uz nic nema co sa nakladov atd. tyka ,, takto mi to doslovne povedal tak neviem co si otom mam myslet ale kontaktujem pravnika a spytam sa ho na to .
EDIT piatok-13-ho ach : takze som volal s pravnikom, a povedal mi ze predajca mi nema pravo povedat ze mi da novy telefon a naklady nech si vymaham od servisu sudnou cestou . Co je natom pravdy podla jeho slov mi predajca musi na moju ziadost vystavit dobropis ajked telefon bol kupovany na firmu ,a zadalsie predajca novym telefonom suhlasil z reklamaciou tak on musi uhradit aj naklady stym spojene takze nechapem vobec co mi to alzasoft ponukol , poradte prosim a kazdopadne v pondelok naobed mam dohodnute stretnutie s pravnikom v kancelarii tak tam idem a uvidime .
-
Nieco nove v tejto zalezitosti , sledujem ho uz od zaciatku a vcelku by ma zaujimalo ako to dopadne/lo
-
Takze konecne sa rozhybali ladovce a Okresny Sud Bratislava rozhodol v môj prospech cize fi. GSMobile Slovakia mi spôsobila skodu za ktoru nesie plnu zodpovednost a musi uhradit do 15 dni pozadovanu sumu telefon + znalecky posudok + pravnika .Rozhodnutie mi doslo predvcerom a ak sa do 15 dni neodvolaju a ani neposlu peniaze tak sa to postupuje exekutorovi .
Takze ja som na sude vyhral a uz je len nanich ako sa teraz zachovaju, predtym nereagovali na emaily, telefonaty a ani na listy od pravnika. Ak budu ignorovat aj sudne nariadenie - t.j. platobny rozkaz tak nanich poslem exekutora a bude .
-
moc hezke, moje gratulace!!! je videt, ze kdyz se clovek neda, pak muze dosahnout sveho. hodne stesti a preju, at zaplati ;)
-
Gratulace tez, jen aby se neodvolali a kolecko nebezelo nanovo.
Tak zase poreferuj, az budes vedet neco noveho, je to takovy modelovy pripad svinarny od servisu, se kterym se tady setkame drive ci pozdeji asi vsichni :)
-
Ja sam som tiez zvedavy ako to bude pokracovat dalej ci zaplatia alebo ci sa odvolaju .
Urcite sem napisem ako to pokracuje dalej .
-
koupil jsem pritelkyni k vanocum novy telefon a po pul roce se sam zacal vypinat. probehla reklamace, telefon byl na kontrole, vysledek - reklamace neuznana z duvodu oxidace.
nejhorsi na tom vsem je ze to napsaly do zarucaku takze sem nemohl zkusit reklamaci jinde.
pritelkyne uznala ze si bere mobil sebou do vany a sprchuje se v horky vode takze je polozeny nekde v koupelne a ty pary a vlhko mu asi fakt nedelaj dobre. i kdyz kdo vi jak to je. mobil sem vycistil doma sam a funguje. sry za OT je to je takova vsuvka :)
-
ja taky reklamoval telefon, slavny sony ericsson k750i. a tuto znacku si jiz diky pristupu jejich fucking servisu nekoupim. ale obavam se, ze u jinych znacek to bude stejne.
v prvnim servisu - reklamace zamitnuta, stopy po vniknuti kapaliny, oxidace. ale do zarucaku vam to nenapiseme.
nasledovalo rozebrani, vycisteni, vse jsem provadel pod lupou sam osobne.
v autorizovanem servisu - reklamace zamitnuta, oxidace, prej rozpor se zarucnimi podminkami, zruseni zaruky. smejdi. ulomili mi packu od mikrospinace fotaku, cehoz jsem si vsimnul az asi po mesici - s telefonem nefotim. fakt super.
a jak se ten telefon vlastne rozbil? jednoho kaliciho sobotniho vecera, jeste v zime, jsem se presunul 2x ven a zase nazpet dovnitr. kdyz jsem prisel domu, koukam telefon pod krytem zamlzeny - nebylo prilis videt na displej. susil jsem ho vypnuty minimalne 24h, ale asi tam pak neco zoxidovalo. proste suntovy vyrobek do ktereho vnikla vlhkost a jeste mi to ani navic neuznali jako reklamaci. nevim jak je to mozne. sony ericsson sucks. sony ericsson czech service sucks.
edit pro upresneni: zavada byla na kontaktech displeje jimiz se pripojoval na desku telefonu - nasledkem byla vyrazna ztrata kontrastu vsech barev na displeji. cena noveho displeje 1000,-. cena meho telefonu bez zaruky 1200-1500,-?
-
Kua toto je system, pri vsetkych vyrobkoch sa s beznym pouzivanim a opotrebovanim rata, nemaju vplyv na zaruku, len posrate telefony aby si vlastne nepouzival, alebo nosil v zavarene mikrotenovej folii... a aj tak ta odrbu, ked sa pokazi! >:{
Vyrabaju sracky a chrania sa vlhkostou, lebo by pri takej poruchovosti krachli.
To rovno mozu do podmienok zaruky napisat: Vyrobok vylucne na pouzitie vo vakuu, len to by ho asi nebolo potom pocut... :p
-
Mel sem K700i. odesel mi stejne jako u tohohle tipu joystik. No po doneseni do servisu mi zavolali, ze reklamaci neuznaji ze je zoxidovany, ze do nej zatekla voda. V zivote se mi nestalo ze by se do nej neco dostalo. Takze telefon sel pryc. Ted mam stary dobry SE p910i, hodne casto i zmokne ale nikdy neni sebemensi problem. Chjo proste koupit telefon pod 10k to je vo hubu:(
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
Chjo proste koupit telefon pod 10k to je vo hubu:(
neřekl bych :) spíše naopak... mám 2x nokii 1100, 6310 - ta už mi i regulérně několikrát spadla do vody - není vodotěsná - zkrat, topení, prostřik isoprop. a jede v pohodě, podobně i 1100, vlhko mráz, nic nevadí...
(omlouvám se pokud si někdo myslí, že dělám reklamu nokii, sposta z mých známých má s dražšími modely od N. dost problémů... asi mám na to štěstí)
Já jako předchozí majitel několika tel. značky Siemens jsem se zařekl, že již nikdy nekoupím telefon nad 2k, raději levný, který vyhodím, než abych donekonečna reklamoval...
-
nevim jak zatim dycky kliku nemel. 6230i- blbla. 6021 - blbla 6020 - blbla. Nemel sem asi kliku no:D ale nejhorsi byl c35i ten se kousal. Naopak nejlepsi 5110 a 3310 :
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
Mel sem K700i. odesel mi stejne jako u tohohle tipu joystik. No po doneseni do servisu mi zavolali, ze reklamaci neuznaji ze je zoxidovany, ze do nej zatekla voda.
Reklamoval jsem tento telefon kvuli stejne zavade a do 10ti dnu jsem mel novy mobil. Reklamace primo u Vodafonu (tel nebyl muj).
jinak ani moje stara T610, ani stavajici K750 nemela/nema zadne problemy (oba cca dva roky stare, o moc dyl mobil nemam)
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
nevim jak zatim dycky kliku nemel. 6230i- blbla. 6021 - blbla 6020 - blbla. Nemel sem asi kliku no:D ale nejhorsi byl c35i ten se kousal. Naopak nejlepsi 5110 a 3310 :
:) to je ono.. ta střední třída je už dost drahá, aby člověk telefon vyhodil a naproti tomu levné mobily jsou v pohodě (i když to člověk třeba nečeká - viz 3310, 5110 - to byl low-end nokia - vesměs největší procento spokojených uživazelů...)
jinak siemens c35i jsem měl taky... no comment
-
Citace:
Původně odeslal
s.skull
jinak siemens c35i jsem měl taky... no comment
Já měl C35i skoro 6 let. Vozil jsem ho i na mašině ve venkovní náprsní kapse, takýe i několikrát zmokl a nebyl s ním jedinej problém ;) Dnes ho stále používám pro zapínání kompu z mé současné K800i, kterou mám 1,5 roku a už jsem na ní musel i nechat přeflashovat FW páč se vypnul a už nenaběhnul ;) Hold jsem měl asi se siemensem štěstí na fakt luxusní kousek :D:mweheh:
-
Já mám s C35 taky dobrý zkušenosti, sloužil několik let žádný záseky, všechno v pohodě, bohužel jsem ho rozflákal.
Teď mám už víc jak 5 let C55 a naprostá spokojenost, dokud neumře nemám důvod shánět něco novýho.
-
Já měl C35i 3 roky, než mi ho nějaká krysa ukradla (vybrali nám pokoj na koleji - mně mobil, kolegovi foťák, byli vyplašeni, utekli). Absolutní spokojenost, nikdy nebyl žádný, byť sebemenší, problém. Alcatel OTG předtím byl fajn, ale vydržel jen dva dny, což bylo na to, že jsem ho měl jen abych byl v dosahu, velmi špatné.
Ukradenou C35 nahradila A60, vydržela 3 roky, ani dnes nemá větší problém (až na ztuha chodící klávesy, je-li venku pod 5°C), v něčem (třeba úprava zprávy) je pomalá, má proti C35 blbě udělaný budík (jen jednorázově) a jelikož mají důchodci v oblibě ve frontách u pokladen najíždět vozíky a vyrážet mobily z rukou, musel bych na něj koupit nový kryt. Takže s oběma Siemensy spokojenost (cíleně jsem nechtěl Nokii, nesedí mi styl ovládání "hračka" - nejdřív eyecandy a pak potřebné funkce).
Takže od ledna mám SE K320i a zatím maximální spokojenost. Tak snad vydrží.
-
joj, to máme pěkné OT
no, mám radost, že alespoň někomu siemens sloužil :) c35i jsem reklamoval jen jednou, zato baterka, výdrž a vše ostatní (baterka měněna 3x a pokaždé stejné).. pak jsem jej dal kamarádovi za 3310+jsem mu doplatil litr a oddechl jsem si. Pak znovu Siemens cf 62 - 4 reklamace, Siemens c45 matky - 3 reklamace, A60 ségry 3 reklamace.
Asi jsem si smůlu vybral na Siemensech a nokia šlape - tak proto ten despekt k c35i :)
-
tak co ty de*ky, zaplatili??
jinak kdyz uz je tu takovy OT, bratr mel (a porad ma!!!) uz asi 3 roky SE K700i, spadl mu do caje, regulerne celej, par dni ho susil (a to ho idiot zkousel hned potom utopeni zapnout) a nakonec se uplne v pohode rozjel, akorat ma takovej "zamlzenej" display
fakt je to o stesti
nicmene zastoupeni SE a gsmobile by fakt meli zaplatit, poradne, ale to by muselo byt takto odhodlanych spotrebitelu minimalne stovky kdyz ne tisice...
-
Nechci tu vyvolavat flame, takze jen tak obecne, u nekterych postu sem se velice zasmal, doporucuji nektere nazory zvazit, nez neco postnu a nesrovnavat nesrovnatelne. Nekamenujte me, ale to se proste neda. Kazdopadne preji kladne vyrizeni a vraceni penez zakladateli tematu.
-
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Kua toto je system, pri vsetkych vyrobkoch sa s beznym pouzivanim a opotrebovanim rata, nemaju vplyv na zaruku, len posrate telefony aby si vlastne nepouzival, alebo nosil v zavarene mikrotenovej folii... a aj tak ta odrbu, ked sa pokazi! >:{
Vyrabaju sracky a chrania sa vlhkostou, lebo by pri takej poruchovosti krachli.
To rovno mozu do podmienok zaruky napisat: Vyrobok vylucne na pouzitie vo vakuu, len to by ho asi nebolo potom pocut... :p
Asi tak... Denne sa stretavam s podobnymi zavermi reklamacii a je to fakt dost podobne ako pisal Amok... MT ako taky je urceny, aspon myslim, nato, aby ho clovek mohol mat stale pri sebe...Ale to znamena aj prechod medzi teplym a studenym prostredim a to dalej znamena kondenzovanie vodicky a ta znamena oxidaciu... Takze este raz Amokove slova...Vyrobcovia by s kludnym svedomim mohli uz vopred oznamovat, ze ak nechcete porusovat zarucne podmienky, je potrebne MT pouzivat vyhradne vo vakuu, resp. tam kde je stabilna teplota.. Dalej pri telefonate pouzivat respirator, aby ste nedychali vlhkost na mikrofon MT, aby sa nasledne nekondenzovala spominana neznama tekutina... Kedze result tychto reklamacii najcastejsie nesie hlasku: "MT po vniknuti neznamej tekutiny, oprava mozna v ramci pozarucneho servisu za XY korun.." :/