-
Už máte někdo E2140, E2160?
Koukal jsem, že se zrodily další přírůstky do rodiny Core 2 Duo...konkrétně modely:
E2140 - takt: 1600MHz
- systémová sběrnice: 800MHz
- cache: 1MB
E2160 - takt: 1800MHz
- systémová sběrnice: 800MHz
- cache: 1MB
Liší se tedy od modelů E4×00 ještě nějak jinek než cashe pamětí?
Už jste je někdo testoval?
-
Re: Už máte někdo E2140, E2160?
Taky jsem na ty procesory koukal, mám omezenej rozpočet na upgrade takze jsem o nich uvazoval stojej cca 2.2k a 2.5k . Ale po zlevnějí E4300 který ted je za 3.1k to uz možná neni az tak super. Pokud pujdou taktovat tak ta cache 1MB by nemusela moc vadit rozdíl ve výkonu nebude moc razantní.
-
Ty procaky by meli byt na trhu dostupne az v cervnu, pokud ma nekdo jine informace tak to tady napiste.
-
Jedinej obchod kde jsem je našel je zatím CzechComputer...ale ještě je nemaj skladem.
-
tady jsou testy... http://zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=134429 kdo jeste nevidel, jinak vypada to moc zajimave i oc okolo 3G nebude problém...
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Jedinej obchod kde jsem je našel je zatím CzechComputer...ale ještě je nemaj skladem.
v katalogu uz jsou i tady a dokonce za nizsi cenu nez u CZC
-
Tady jsou ještě nějaký testy http://xtreview.com/addcomment-id-21...benchmark.html
Jen mi moc nejde do hlavy proč se spojujou se starym označením Pentium E2140, E2160... přece se jedná o Core 2 Duo technologii...stejně jak je tomu třeba u E4300, E4400...
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Jen mi moc nejde do hlavy proč se spojujou se starym označením Pentium E2140, E2160... přece se jedná o Core 2 Duo technologii...stejně jak je tomu třeba u E4300, E4400...
Heh, asi moc nesledujes spravodajske servery. Inel sa rozhodol inkarnovat znacku Pentium ako C2D low-end. Bolo okolo toho dost vela plkania, ze taka slavna znacka skonci ako low-end.
EDIT: tak pridavam nejaky ten link co o tom pojednava.
-
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Inel sa rozhodol inkarnovat znacku Pentium ako C2D low-end. Bolo okolo toho dost vela plkania, ze taka slavna znacka skonci ako low-end.
To je prosté, branding značky Pentium je natolik silný, že o něm ví i obyčejní lidé, kteří by nebyly pomalu schopni vyšroubovat šroub z bočnice. Intel takhle do hry vrací svůj největší trumf v podobě tohoto jména, které vždy znamenalo pojem pro řekněme kvalitu. ;) Intel nezajímají plky IT komunity, tohle je business a těžkej :)
-
Citace:
Původně odeslal
neGryk
Ty procaky by meli byt na trhu dostupne az v cervnu, pokud ma nekdo jine informace tak to tady napiste.
na to, ze jeste neni ani pule kvetna, tak je vidim naskladneny ...
kdyby nekdo chtel na vyzkouseni, hodte PMku ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Bolo okolo toho dost vela plkania, ze taka slavna znacka skonci ako low-end.
No ja nevim, v dobe nastupu Pentii pro me byla lepsi znackou AMD 486 DX5-133, uprostred behu K6 resp. K6-2 a ke konci Athlon(XP) :-D
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
No ja nevim, v dobe nastupu Pentii pro me byla lepsi znackou AMD 486 DX5-133, uprostred behu K6 resp. K6-2 a ke konci Athlon(XP) :-D
nojo, ale ty ses jeden z tisice ...
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
Jasně, že pro někoho je AMD of the best, ale když se podiváš globálně a uděláš průzkum mezi lidma (rozumněj masy co se o to nezajmaj), tak určitě kejvnou spíš ja Pentium, než na nějakou K6...Athlon XP a podobně :-)
Já jsem taky třeba nikdy neměl Intela...prostě 386, K5-75, Durona 750, Barton 2500+, Venice 3000+, Opteron 144....a neni to proto, protože jsem odpůrce Intelu...ale nýbrž mě AMD přišlo v něčem zajímavější... Vždy koukám na výhodnost...proto mě začali zajímat nejslabší z Core 2 Duo...
Fox!MURDER: Zatím jsem je viděl asi jen ve 3 shopech....z toho nikde nebyly skladem... už je tedy máš k dispozici? a za jaké ceny?
Což o to rád bych je otestoval, ale jaksi na čem...
Ještě mě tak napadá....proč označení Pentium bude jen u těhle slabších CPU...nebylo by pro Intel výhodnější to třeba přilepit i řadě E4***
-
no ja kdyz sme kupovali DX4-120 za 1240kc (kdysi v praveku, kdy neslo vybirat, kupovano v KV), tak nejaky to pentium 75 stalo 2,5x tolik a znatelne vic stala i deska. takze proto. pravda, MDK nejelo, to chtelo pentium, ale ja byl tehda zavislej na jinejch hrach ;). ted mozna intel s core tlaci na AMD velmi brutlane, ale i tak se mi jeho sempron 300+ za 750kc jevi jako bezkonkurencni pro jisty segment trhu.
-
Ono to nelze generalizovat, ale zrovna při nástupu Pentia (60/66) stála Intelí DX4 na korunu stejně (a byla lepší) a alternativy od AMD a později i Cyrixu byly citelně levnější a ve value/money taky podstatně lepší. Jenže tam nebyl rozdíl v chipsetu, zatímco později (a dnes) rozdíly jsou a je dobře, že se dá pořídit slušný procesor i deska s kvalitním chipsetem za rozumné peníze.
btw: pokud nebudou dost rychle "super" nové procesory, tak může začít Intel ke svým chipsetům přibalovat poukázku na procesor zdarma a AMD přestat bundlovat k procesoru chladič a začít bundlovat k chladiči procesor :mweheh: . (je notoricky známé, že cenu neurčují výrobní ani vývojové náklady, ale marketing, současný vývoj cen to jen krutě potvrzuje, možná ale uvidíme, kde leží ta hranice, pod kterou se to už nedostane - padlo jich už dost)
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Fox!MURDER: Zatím jsem je viděl asi jen ve 3 shopech....z toho nikde nebyly skladem... už je tedy máš k dispozici? a za jaké ceny?
Což o to rád bych je otestoval, ale jaksi na čem...
2140 - 1883,- bez DPH
2160 - 2105,- bez DPH
+mimo Prahu naklady na postu
(jsem obchodnik, tak doufam, ze mi tu nikdo neutrhne hlavu)
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Jenže tam nebyl rozdíl v chipsetu, zatímco později (a dnes) rozdíly jsou a je dobře
Aaaah, jen sem hodim menší dodatek.
Tehdy rozdíly v chipsetu byly, a to mnohem větší jak dnes. Dneska to máš tak maximálně 10% výkonu mezi nejlepšim a nejhoršim chipsetem a to to docela přehánim. Dřív to bylo mnohem drastičtější. Pamatuju na mou 486, u který víc jak na frekvenci záleželo na tom, jaká je FSB, jak velkou tomu člověk narval L2 cache, a především jak velký měl latence do tý cache a taky latence do ram. Amd 5x86(říkám jí DX5, protože to odpovídá DX5) na 160 byla se špatnym nastavenim naprosto rozebrána klidně DX4 100mhz taky od AMD. Bohužel, tehdy se požadavky udávaly v mhz a že to neni pro výkon to hlavní se moc neřešilo. Nejhorší byly desky co tohle v biosu neumožňovaly nastavit. Dále pak se muselo switchvat co je tam za CPU. Stačil jeden jumper blbě a deaktivovala se třeba Writeback zapisování do cache a rázem jste ze své DX4 měli výkon DX2, ale jelo to a tak to většina lidí nechala, i firmy. Benchmarklovali a ladili jste ty systémy tehdy? Vůbec nejhorší bejvávalo nechat v biosu cokoliv na auto - to bylo automaticky co nejpomalejc, jen aby to bylo stable. A výběr samotného chipsetu byl taky důležitej. Šlo o podporu ECC pamětí a podobně. Na můj vkus je nejlepší 486 chipset co se výkonu týče jednoznačně SiS 496/497. Tehdy byly slušný i ALI ještě, UMC, pomalaá mi přišla VIA, to byly vždycky šmejdy.
Dřív jsem měl divnej cíl a to postavit tu nejrychlejší 486. A nakonec byla AMD X5 133 mhz (4x33) @ 150mhz (3x50) 512kb L2 cache agresivní letence (to tvalo než jsem sehnal tu co to zvládala) a 64mb ram. Deska měla chipset SiS496/497 a pro tenhle systém nebyl problém porazit Pentium 90. Pokud jsem vše nechal na defaultu což měl bejt ekvivalent P75 tak se k němu ani nepřiblížil.
U pentií se tohle zlepšilo, už žádný rozsáhlý switchování, nastavení biosu ovlivňovalo výkon jen trochu. Takže lidi měli radši pentia spíš proto, že šly vždy slušně, kdežto se 486 se to muselo drobátko umět aby něco předvedla.
Jo a Amd 486DX4 100@120 měla ve svý době mnohonásobně lepší poměr cena/výkon než jakékoliv pentium.
A Intelu se nedivim, že Pentium jako značku zahodil. Po tom co předvedlo P4, od začátku až do konce v podstatě, už by se tomu lidi spíš smáli.
-
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
A Intelu se nedivim, že Pentium jako značku zahodil. Po tom co předvedlo P4, od začátku až do konce v podstatě, už by se tomu lidi spíš smáli.
kolik znas BFU, kterym P4 nefungovala? Ja zadnyho ...
-
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Aaaah, jen sem hodim menší dodatek.
Pointa toho, co jsem psal je, že všechny ty procesory mohly běžet na stejné desce, což je s jakoukoliv pozdější generací nemožné. A tedy si člověk výběru procesoru musí přizpůsobit i výběr chipsetu (nebo naopak :) ).
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
kolik znas BFU, kterym P4 nefungovala? Ja zadnyho ...
Tady nejde o to jestli fungovala, ale jakej měla výkon, spotřebu, ale hlavně cenu. Jinak ani u Intelu ta spolehlivost neni hvězdná. I spousta těch jeho magaboardů první generace I850 časem odešla, ačkoliv měli 2 přídavný napájení atd. Většinou odešel regulátor voltáže u pamětí, protože se přehřejval, nebo odešly kondíky (ne nevytekly). Takže s tou spolehlivostí bych pomlčel. Systémy za posleních 8 let se svou životoností nemohou srovnávat se systémy z dob 486 nebo Pentium.
Ale šířím tu OT, necháme toho.
-
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Tady nejde o to jestli fungovala, ale jakej měla výkon, spotřebu, ale hlavně cenu.
spatne jsem to formuloval. kolik z tech BFU nebylo spokojeno a bylo by spokojeno, kdyby melo libovolny jiny procesor stejne ceny? (kolik z nich opravdu resilo spotrebu a vykon?)
-
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
jj, len velka skoda, ze tam nie su aj real life (excel, photoshop, mp3 encoding, ...) benche...
-
3 Příloh-a(y)
tak mi jeden probeh prackama. bohuzel jsem ho ani nevyndal z krabice, ale aspon jsem narychlo udelal par potretek (omluvte kvalitu, bylo na to asi minutu :( )
zaroven bych pozadal noveho majitele, o tech par benchmarku, jestli bude mit trochu casu ...
-
Tak co, podporuje EIST nebo ne?
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
jj, len velka skoda, ze tam nie su aj real life (excel, photoshop, mp3 encoding, ...) benche...
to by me taky zajimalo, rekl bych ale, ze by tam byl imho rozdil minimalni.. (soude podle real life benchmarku 6420, 6320 vs 6300 6400).. znatelny rozdil tam byl jen u her.. i kdyz 1mb cache je pravda neco jineho nez 2 a 4mb
-
Hlavne pri multicore nasadeni je uz 1MB cache MALO, pretoze je to pre obe jadra spolu ... naviac PS je dost od cache a vykon to bude preto skalovat slusne ...
-
Jsem jeho stastny majitel... zatim funguje skvele.. prvni poznatek je uzasne teplota 23°C po filmu a 3hodinach behu... s BOX chladicem...
takze real testy jsem urcite hodim.. zatim na zakladni frekvenci... a OC zkusim tez ale zatim bez zvysovani napeti... s tim bych opravdu nejaky tyden pockal nez se zahreje..
-
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
Jsem jeho stastny majitel... zatim funguje skvele.. prvni poznatek je uzasne teplota 23°C po filmu a 3hodinach behu... s BOX chladicem...
takze real testy jsem urcite hodim.. zatim na zakladni frekvenci... a OC zkusim tez ale zatim bez zvysovani napeti... s tim bych opravdu nejaky tyden pockal nez se zahreje..
a co ten EIST teda??
-
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
s tim bych opravdu nejaky tyden pockal nez se zahreje..
Preco? :) Nech si zvyka hned od zaciatku... Zahrievat som nechal svoj stary Celer 566, potom ho postupne pretocil az na 850, na ktorom bezal dlho ale casom mu prestavalo stacit napatie a muselo sa pozvolna zvysovat... Naopak Tualatina 1100 som hned obtrhal, spustil, ked sa rozbehol, resetol a nastavil rovno na 1466 a odvtedy tak uz 5 rokov bezi. Bez problemov. S napatim takym, na akom bol stabilny od zaciatku...
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
a co ten EIST teda??
funkce EIST Function (Enhanced Intel Speed Step) a zároveň i CPU Enhanced Halt C1E, systém bude za chodu snižovat násobič (a napětí) procesoru. Procesor pak trvale pojede na své finální frekvenci - v opačném případě systém EIST podtaktuje procesor podle potřeby (jako u notebooku).
funguje.
-
1 Příloh-a(y)
prvni test na zakladu 1,6GHz proste vse na zaklad... jaky test by jste chtely videt.. komprimaci v rar nebo neco podobneho?
tech 1,2GHz bylo pote v klidovem stavu...
-
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
tech 1,2GHz bylo pote v klidovem stavu...
ok tak to EIST ma
-
Tak OC nic moc. Je to od dob P3 muj prvni intel.. ale zatim nevim jak dal.. dostal jsem ke 2GHz s biosem F5 (bios pro nove E6420 atd) kde delicka pameti je jina.
na 245x8 nenabehne... Vcore jsem z puvodnich 1,32 zvysil na 1,42(vic jsem se bal) asi pameti no...
za nejake rady budu rad. dik
-
Nemas nahodou desku GA-965P-S3 a bios F9? 965 bez P snad ani neexistuje (neni na strankach gigabytu). V cem je problem s tou delickou? 2GHz by bylo dost malo.
-
vidim ze mas 667 pamete, pozor pri taktovani na delicku, nahod to na 1:1 aby si mal priestor :) a niekedy nejde posun po par MHz ale vacsi ano ;)
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Nemas nahodou desku GA-965P-S3 a bios F9? 965 bez P snad ani neexistuje (neni na strankach gigabytu). V cem je problem s tou delickou? 2GHz by bylo dost malo.
jj s P a F9.. prehlit jsem se... problem je ze s F9kou - nahraju ji a ona mi PC nastavi na 1,6GHz a pameti cca 580Mhz kdyz je posunu zpet na cca 660Mhz tak uz PC nenabehne... a posunem FSB musim stejne pameti drzet pod 600. S jinym biosem to nedela pameti bezi na 667 ale zase se nedostanu pres 1,8G neco delam spatne...
jak muzu s Vcore.. koukal jsem ze tu lidi nakladaj E4300kam az 1,5V tak jsem se docetl ze ma primarne E2140ka pracovat na 1,4V ale me mu deska dava 1,32V cpal jsem do nej tech 1,4V ale tohle vylozene neni procesorem ten by pri posunu o par herz zamrzl treba pri nabihani win.. ale tady nenabehne vubec...
jo a PCE express ma lock na 100Mhz?
-
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
jj s P a F9.. prehlit jsem se... problem je ze s F9kou - nahraju ji a ona mi PC nastavi na 1,6GHz a pameti cca 580Mhz kdyz je posunu zpet na cca 660Mhz tak uz PC nenabehne... a posunem FSB musim stejne pameti drzet pod 600. S jinym biosem to nedela pameti bezi na 667 ale zase se nedostanu pres 1,8G neco delam spatne...
BIOS F9 ma asi nejakou chybu s nasobickou pameti na DS4 i DQ6, tak je mozny, ze S3 je postizena taky
projevuje se u me tak, ze 2.00(712MHz) funguje, ale 2.50(890Mhz) a 2.66(947MHz) ne, pocitac ani nepostne
s F8 ty vyssi nasobice fugujou, tak ho zkus
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Hlavne pri multicore nasadeni je uz 1MB cache MALO, pretoze je to pre obe jadra spolu ... naviac PS je dost od cache a vykon to bude preto skalovat slusne ...
mezi 2 a 4mb je ale pak rozdil minimalni.. v PS:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...o-e6420_9.html
je to jen pouzitym testem, nebo to uz proste nevyuzije?
nechci byt moc ot, ale prave sem resil jesi maji ty 4mb cache smysl a krome her sem nejakej vetsi rozdil nikde nevidel
-
tak jsem postoupil na 2,28Ghz ale pomoci Easy Tune. zde narazim na pameti.. jelikoz easy si nastavuje RAM sam bez ohledu na to co nastavim ja a tak pameti na moc velke frekvenci to neustoji... no o dalsich pokusech dam vedet
-
Citace:
Původně odeslal
Hrochoslon
mezi 2 a 4mb je ale pak rozdil minimalni.. v PS:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...o-e6420_9.html
je to jen pouzitym testem, nebo to uz proste nevyuzije?
nechci byt moc ot, ale prave sem resil jesi maji ty 4mb cache smysl a krome her sem nejakej vetsi rozdil nikde nevidel
specialne pre teba to vyskusam na mojom teste, ktory robi normalne veci a nie kopu nezmyselnych efektov :) vlastne by som ho potom mohol dat na public pouzitie ... inak s tou cache to neni teoria, ale odsledovana vec napriklad aj pomocou performance monitoru :)
-
Asi nejzajímavější by bylo srovnání třeba E2140, E4300, E6320 na stejné frekcenci...řekněme 3Ghz aby byly rozdíly zřetelné...pak by se dalo smyslupně odpovědet jestli větší cashe ano či ne.
Nemá někdo možnost otestovat tyto různé CPU v běžných aplikacích?
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Asi nejzajímavější by bylo srovnání třeba E2140, E4300, E6320 na stejné frekcenci...řekněme 3Ghz aby byly rozdíly zřetelné...pak by se dalo smyslupně odpovědet jestli větší cashe ano či ne.
Nemá někdo možnost otestovat tyto různé CPU v běžných aplikacích?
na porovnani 2 vs 4mb cache ti nejlip poslouzi e6300 a e6320 ci 6400/6420
a o tom je to docela obsahle na tom xbitu, ale su zvedavej na 1mb :)
-
Az budete porovnavat cache, tak porovnajte pri nizkych (~2ghz, default) ale aj vysokych OC freq. (aspon 3,2. idealne 3,6) s nejakymi ddr800 ramkami, myslim ze to ma vacsina ludi.
-
Hrochoslon: Co se týče sběrnice tak řada E6××× by byla nejvhodnější, ale tam jaksi chybít zástupce s 1MB cashe
THX: To je dobrej nápad...alespoň by bylo vidět jak moc se vzrůstající frekvencí propadá výkon u verzí s malou cashe... jen asi těch 3,6GHz u modelů E2140/E2160 nebude moc reálnejch...spíš bych to viděl tak 3,2GHz
-
nasiel som nejake testiky:
2140ka na 3445MHz - tu
2160ka na 3,15GHz v porovnani s x6800(2,93GHz) - tu
2140,2160ka na def. vs 6320(1866MHz) - tu
v pravo dole sipka na dalsie stranky, alebo uplne dole index.
-
taketo "testy" zjavne robi po svete kazda druha opica, co vie nasadit procesor a pustit pocitac :( zbytocne mrhanie elektrikou :\
BTW: tych 3,4GHz > the vcore voltage used in overclock is 1.6-1.6375 v < krasny vcore :))
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
taketo "testy" zjavne robi po svete kazda druha opica, co vie nasadit procesor a pustit pocitac :( zbytocne mrhanie elektrikou :\
BTW: tych 3,4GHz > the vcore voltage used in overclock is 1.6-1.6375 v < krasny vcore :))
njn, teraz som tam este nasiel 2160ku na 3600 pri 1,6V. Treba pockat na nejaky serioznejsi test, kdesa porovnaju aj 1, 2 a 4MB cpu na rovnakych frekvenciach a potom sa uvidi.
-
Citace:
Původně odeslal
THX
Az budete porovnavat cache, tak porovnajte pri nizkych (~2ghz, default) ale aj vysokych OC freq. (aspon 3,2. idealne 3,6) s nejakymi ddr800 ramkami, myslim ze to ma vacsina ludi.
budu porizovat e2160, takze budu moct porovnat s e6600, dokonce maji i stejnej nasobic, takze uvidime
-
nejaky ten test, celkem zajimave OC.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
specialne pre teba to vyskusam na mojom teste, ktory robi normalne veci a nie kopu nezmyselnych efektov :) vlastne by som ho potom mohol dat na public pouzitie ... inak s tou cache to neni teoria, ale odsledovana vec napriklad aj pomocou performance monitoru :)
tak co tvuj test, ktory robi normalne veci :) ?
sem na nej porad nadrzeny jako stepni koza
-
a ja mam stale strasne malo casu :) takze este chvilku budes :D
-
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Tak to je zaujimave a dost to popiera MadCapove tvrdenia o velkosti cache :)
Kedy maju vyjst nove celerony? Tam by mohla byt ta velkost cache vzhladom k vykonu zlomova...
-
Nove celerony uz jsou v prodeji, pokud myslis Celeron 4x0.
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Tak to je zaujimave a dost to popiera MadCapove tvrdenia o velkosti cache :)
Kedy maju vyjst nove celerony? Tam by mohla byt ta velkost cache vzhladom k vykonu zlomova...
takt sekundy v CS3 teste
2,4 129% 91,2 126%
2,13 115% 102,2 112%
1,86 100% 114,8 100%
2,9 156% 77,3 149%
1,6 86% 135,2 85%
sekundy WMV9
2,4 129% 72 124%
2,13 115% 79 113%
1,86 100% 89 100%
2,9 156% 63 141%
1,6 86% 103 86%
Je to zaujimave a divia sa aj recenzenti, netusim vsak co ten "RAW Image Filter File Benchmark" zahrnuje ... musim vystrachat z testovacieho kompu ten moj a hodit ho na forum, urobime si taku databazu, pripadne ho mozeme spolu poladit (obsahuje bezny sled uprav fotografie)
-
-
Jen by me zajimalo, jak na tom budou vykonem ty celery ... zrovna zvazuju prechod z a64 na 775 a nechci do toho moc investovat ... zvazuju e2140(1,6/2x512) nebo celer 420(1,6/512) ... a nikde jsem zatim nenasel nejake testy ... urcite bude rozdil v reakci systemu a pri spusteni vice aplikaci, precejen 2 jadra jsou 2 jadra, ale myslite, ze bude nejaky zasadni rozdil v pouziti na hry? AFAIK moc her zatim na dvou jadrech bezet neumi ...
-
na hry bude celkem jedno jestli mas DC nebo ne, sice uz zacinaj bejt hry kde maj DC vyhodu, ale neni to nic extra. Ale co se tyce reakce woken, tak uz bych CPU bez HT / DC nebral, hold jsem se namlsal na P4 HT , pak byl zklamanej na Opteronu a ted se zase raduju.
-
Citace:
Původně odeslal
Wiruz
na hry bude celkem jedno jestli mas DC nebo ne, sice uz zacinaj bejt hry kde maj DC vyhodu, ale neni to nic extra. Ale co se tyce reakce woken, tak uz bych CPU bez HT / DC nebral, hold jsem se namlsal na P4 HT , pak byl zklamanej na Opteronu a ted se zase raduju.
mno ja zatim dc/ht neochutnal, takze zatim nevim, jestli o neco prichazim ... jinak jsem nasel preview celera 440 ... http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...preview_4.html ... maximalni oc je kolem 3ghz, takze asik jako allendale ... ale ocividne je i pri pretaktu na 3ghz dost pozadu za e4300 ... viz. http://jaja.kn.vutbr.cz/~jaluvka3/celer.png (2 obrazky z xbit v 1) ...
-
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
jj moc pekny test, hlavne pak vysledne srovnani s X6800, kde krom her se moc X6800 nechyta, hold na hry tendle procik diky cache nebude, ale kamkoliv jinam super CPU
-
Dneska jsem si poskladal:
E2160
Asus P5B
2x 1GB ADATA 800 CL5
Ninja na cpu
...
Zatim jen tak zkousim, nic jsem zatim poradne netestoval.
Zkousel jsem 9x 333 (3GHz), RAM na 833MHz, bylo treba nastavit VCore na 1.4V, NB na 1.4V. Nizsi Vcore resetovalo pri startu os. S timto jsem projel nejake to Super PI.
Ted jedu na 2.88GHz, VCore 1.375 (1.34 real), ram na 800MHz.
SuperPI 1M - 20s
SuperPI 2M - 51s
Az budu mit cas, tak si s tim jeste pohraju.
-
Jsem zvědav jestli dosáhneš 3GHz při slušnym nastavení...
-
Otazka je, co je slusne nastaveni :)
Jinak jsem zjistil, ze to NB Vcore neni treba zvysovat.
Jedu ted na tech 2.88, nechal jsem to zatizit pres Intel TAT a drzelo to, ale jeste to musim poradne proverit, az bude cas.
Co jsem videl na netu, tak 3GHz davali s dost vysokym napetim vetsinou a to mi za to nestoji. I na default je to lepsi nez muj byvaly Sempron s754 na 2.4GHz...
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Otazka je, co je slusne nastaveni :)
Jinak jsem zjistil, ze to NB Vcore neni treba zvysovat.
Jedu ted na tech 2.88, nechal jsem to zatizit pres Intel TAT a drzelo to, ale jeste to musim poradne proverit, az bude cas.
Co jsem videl na netu, tak 3GHz davali s dost vysokym napetim vetsinou a to mi za to nestoji. I na default je to lepsi nez muj byvaly Sempron s754 na 2.4GHz...
Tak to mas fajn.
Mne na 333 a 320 pri 1.375V ani nepostne.
Pri 320 skusane s RAM nastavenim 1066/960/800... ani tuk. Pritom pamate mam GEIL 1066... (doska ASUS P5B Deluxe)... PCI-E som dal na 100, PCI lock na 33...
Pri 300 mi to ak dam pamate na 1000 nabootuje. Skusal som 1.35V ale po dvoch minutach Orthosu to vytuhlo.
Pri 300 a pamatiach na menej ako 1000 to ani nepostne (wtf? )
Teraz skusam 9x300 pri 1.375 v BIOSe, uvidime, za kolko minut mi to vyhutne...
-
Hm, tak 9x300 nedam ani pri 1.45V...
Idem na 9x266 s pamatami na 1067 momentalne s default napatim :( Uvidime, co na to povie Orthos...
To som zase raz mal stastie na kus :/
-
No ten muj se ukazal, ze taky neni nic moc.
Jedu na 9*311 (2.8GHz), 1.35V v biosu, a pameti na 933MHz.
Pres 3GHz to nepostne, ale nezkousel jsem mu davat vice nez 1.4V v biosu.
-
Hm, tak som dvihol voltaz NB na 1.425V, CPU 1.4V a zatial sa tvari stabilne na 9x300, pamate 1000...
Na 9x266 na default V a pamate 1066 (2.3V ;D ) je to stabilne.
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Hm, tak som dvihol voltaz NB na 1.425V, CPU 1.4V a zatial sa tvari stabilne na 9x300, pamate 1000...
Na 9x266 na default V a pamate 1066 (2.3V ;D ) je to stabilne.
Mno tak to je fakt spatny kus ... ty co tu prodava markro v bazaru daji ... prozatim dle infa od Maula 2,8 bez zvednuti napeti, coz vypada zatim nadejne ... doufam, ze muj bude stejny, kdyz je ze stejne serie ... zatim neni deska :-/
-
jj, s Maulom sa tu bavime po ICQ a ja mu iba ticho zavidim...
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
jj, s Maulom sa tu bavime po ICQ a ja mu iba ticho zavidim...
Přesně tak - už skoro hodinu jedu ORTHOS na 333x9 na default!!! :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Přesně tak - už skoro hodinu jedu ORTHOS na 333x9 na default!!! :cool:
Jen doufam, ze ten muj kousek pujde taky tak pekne ... cim to chladis a pri jakych teplotach?
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Jen doufam, ze ten muj kousek pujde taky tak pekne ... cim to chladis a pri jakych teplotach?
Scythe Ninja rev. A na 800 rpm - 60°C dle CoreTemp 0.94 při ORTHOS Small FFT's
-
Už si to nějak porovnával výkonově se stejně taktnutym E4300? Třeba super pí...CPU mark a podobně...
Zkoušel si už jít přes 3GHz?
-
Tak ja jsem ho taky trosku testnul a zatim bez zvednuti napeti 330x9.Taky asi hodku SMAL FFTs.A teplota 54°C s Noctuou NH-U12F 1200rpm.
MB mam ASUS P5B-E Plus a RAM 4x512MB 667MHz.Sel by urcite i vic,ale mam spatny RAMky.
-
Zkousim E2140, zatim default bezi 30min Prime na 2.9GHz (8*363), 32min jedno jadro dead :( skoda
-
2 Anduril a PiT> Nepamatujete si, co mate za serie? To co prodava markro jsou sla3h z malajsie
-
Citace:
Původně odeslal
Boin
Už si to nějak porovnával výkonově se stejně taktnutym E4300? Třeba super pí...CPU mark a podobně...
Zkoušel si už jít přes 3GHz?
Myslím, že tam je tak 5-10% výkonnostní pokles kvůli cache, ale to za tu cenu IMHO není nic dramatického vzhledem k OC, který jsem ze svého E4300 nedostal - ten mám na default jen 2700MHz.
ORTHOS mi prošel přes noc bez potíží, dneska zkusím jít přes 3GHz, ale to už mě nijak nerajcuje...
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
2 Anduril a PiT> Nepamatujete si, co mate za serie? To co prodava markro jsou sla3h z malajsie
Taktiez SLA3H Malaysia... :(
[edit]
Pack date 5/15/07
Citace:
Původně odeslal
comm
Zkousim E2140, zatim default bezi 30min Prime na 2.9GHz (8*363), 32min jedno jadro dead :( skoda
Ako jedno jadro dead ?
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Taktiez SLA3H Malaysia... :(
[edit]
Pack date 5/15/07
Hmm, takovy rozptyl v jedne serii ... nechapu ... anebo si intel ty serie znaci jaxe mu zrovna chce ... jen doufam, ze se nebude ten muj kousek moc lisit od Mauloveho/Turokoveho ... btw. kde najdu ten packdate? Nekde na procaku zakodovano nebo to je jen na krabce?Na procaku nic, co by pripominalo datum neni ...
-
Serii nevim, to na krabici neni, ale pack date mam 04/25/07 a FPO Q652A310.
No chlapi zavidim vam..pekne kousky mate.
-
Tak ten 2140 jede stabilne na 2.8 (def., 350*8 ). To se da, za 2000kc.
pack date: 05/14/07, SLA3J MALAY
PiT: dead jako ze hodilo chybu v Prime :)
-
Hlásím procesor na default 344x9 (3,1 GHz) a ORTHOS už drží 2 hodiny!!! >:}
Paměti už nestíhaly 1:2,5 takže jsem je musel shodit na 1:2... :(
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Serii nevim, to na krabici neni,...
Seria su posledne znaky textu pri ciarovom kode ... mas tam nieco ako
blablablaE2160SLA3H
(Presnejsie Ti poviem/editnem tento post, ked budem doma v noci...)
[edit]
Kua, Maule, toto mi nerob. Take stastie na procak! :p
-
Aha, mas pravdu :D SLA3H
Akorat mam tak trochu problem, ze mi Orthos pada i na default :-/
Ale vypada to, ze kdyz dam vsechny volty na Auto, tak to jde..
EDIT: Hmm, divne..kdyz dam default takty a volty nastavim rucne (krome VCore ktere je auto), tak to pada, kdyz dam vsechny volty Auto, jede to.
Kdyz pretaktuju a volty nastavim rucne, jede to ..
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Kua, Maule, toto mi nerob. Take stastie na procak! :p
Já vím, že už je to trapné, ale už asi hodinku mi jede ORTHOS při 356x9 (3,2GHz) na default... :oops:
EDIT: Tak přeci jen konečná - po hodině dvacet jedno jádro v ORTHOSu SmallFFT žuchlo...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já vím, že už je to trapné, ale už asi hodinku mi jede ORTHOS při 356x9 (3,2GHz) na default... :oops:
Tak to uz je i na me moc ... ten muj mi urcite s mym stestim nepojede ani na 2,7 pri 1,5v ... nekecej, ze to chladis furt tim ninjou ... to ho mas oblity tekutym dusikem, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
jaluvkap
Tak to uz je i na me moc ... ten muj mi urcite s mym stestim nepojede ani na 2,7 pri 1,5v ... nekecej, ze to chladis furt tim ninjou ... to ho mas oblity tekutym dusikem, ne?
Chladím Ninjou na 800 otáček a v CoreTemp 0.94 mám 66°C v zátěži...
Teď jsem mu přidal jeden stupínek v napětí na 1,33125V v BIOSu a už to vypadá, že tohle bude držet!!! :)
-
tvuj ma default napeti 1.32V ?
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
tvuj ma default napeti 1.32V ?
1,325V IMHO
-
muj ma defaul napeti 1.275V
-
Citace:
Původně odeslal
Turok
muj ma defaul napeti 1.275V
A neni to jen podvoltovani zpusobene deskou?
-
Tak uz jedu taky na E2160, prvni me vylekalo BSOD, zjistil jsem ze s c2d si uz nemuzu dovolit takove casovani ramek jako s celerem, jeste to budu muset poladit. Podruhe jsem se lekl pri pokusu o spusteni 2x superpi najednou - haze to chybu vzdycky pokud se spousti 2x ze stejneho mista. Uz jsem si myslel ze nestiha zdroj (300W :)), uz me tu ale bezi nejakou dobu orthos a zatim vsechno ok, hodnoty napeti stejne / v idle jeste o neco lepsi nez s celerem. Budu jeste chvilku testovat a pak se pustim do lehkeho oc na defaultu...
edit: tak pro zacatek 9x300 :)
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Chladím Ninjou na 800 otáček a v CoreTemp 0.94 mám 66°C v zátěži...
Teď jsem mu přidal jeden stupínek v napětí na 1,33125V v BIOSu a už to vypadá, že tohle bude držet!!! :)
Muzu se zeptat jake napeti mas v realu? EIST a jine srandy zapnute?
Na 3,2GHz se dostanu s def.V taky, ale pri orthosu to vytuhne.
Ted mam nekolik moznosti proc se tak deje:
a) Slaby zdroj
b) Spatne chlazeni (CoreTemp 0.94 pri orthosu leze k 70°C)
c) Uz nestiha cpu -> pridavat napeti moc nemuzu kvuli bodu a) + b)
d) Nestiha deska - pridat napeti na NB nebo nekde jinde? velky vdrop/vdroop? - opet bod a)
Vidim to na upgrade zdroje i chlazeni, 300W + box chladic z celeru na nejake velke oc asi fakt nebude :D
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Muzu se zeptat jake napeti mas v realu? EIST a jine srandy zapnute?
Na 3,2GHz se dostanu s def.V taky, ale pri orthosu to vytuhne.
Ted mam nekolik moznosti proc se tak deje:
a) Slaby zdroj
b) Spatne chlazeni (CoreTemp 0.94 pri orthosu leze k 70°C)
c) Uz nestiha cpu -> pridavat napeti moc nemuzu kvuli bodu a) + b)
d) Nestiha deska - pridat napeti na NB nebo nekde jinde? velky vdrop/vdroop? - opet bod a)
Vidim to na upgrade zdroje i chlazeni, 300W + box chladic z celeru na nejake velke oc asi fakt nebude :D
V realu v zátěži dle CPU-Z mám 1.296V, EIST zapnutý...
-
Aha az ted vidim ze jsi musel zvednout napeti, ja mam na defaultu v zatezi 1.264V.
-
Pokud se jedná o různé mobo, tak to není porovnatelné.
-
-
Citace:
Původně odeslal
silenec
Jak máš nastavené paměti? Zdá se mi ten výsledek SuperPi 1M dost nízký, když já jsem měl na 3,2GHz lehce pod 20s...