-
Aktivní monitory cca 15k + zvukovka
Hraničí to s nakupní poradnou, kdyžtak prosím přesuňte :oops:
Geniusy HT uz nemůžu trpět a po obrovském halu jsem se rozhodl pro monitory, jelikoz na HiFi bedny sedím prostě moc blízko...
Potřebuju repráky k PC, a to na poslech, žádnej mástering. místnost cca 15m^2.
Stůl s LCD mam narazenej na zdi (no dobre tak 10cm mezera).
Poschlucham 99% u PC pri praci, takze proto monitory. Obcas z postele, sice nebudu mit asi super prostorovej zvuk, ale doufam ze to pujde zkousnout.
Potřebuji aby ty bedny trošku vypadaly, neunavovaly dlouhym poslechem, hraly i potichu a asi aby nemely bassreflex vzadu, protože budou kousek od zdi.
Ve výběru (nebráním se dalším):
Fostex PM-1 MkII
http://audiotek.cz/CZ/product.asp?ID...ategory=640000
KRK RP6
Yamaha HS50M
Alesis M1 ACTIVE MK2
problém je, že fostexy a alesis nejsou skladem, a nemůžu je porovnat spolu s yamahou a krky. Nevím kde je sehnat. Máte někdo zkušenost?
Co se týče zvukovky, byla mi doporučena E-MU 1212m... sedí?
-
Re: Aktivní monitory cca 15k + zvukovka
Zvážil bych i Adam A7. Za ty prachy (9k6 / ks) hodně zajímavý bedny.
http://prodance.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=88101
EMU1212m mám v kompu a je to super zvukovka. Rozhodoval jsem se mezi ní a ESI Juli@. Sice zdaleka nevyužiju její možnosti, ale to mě tak netrápí. Zvukově je na tom hodně dobře a hyper efekty do her nepotřebuju. Jen počítej s tím, že tyhle zvukovky nemají sluchátkový výstup.
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Zvážil bych i Adam A7. Za ty prachy (9k6 / ks) hodně zajímavý bedny.
http://prodance.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=88101
EMU1212m mám v kompu a je to super zvukovka. Rozhodoval jsem se mezi ní a ESI Juli@. Sice zdaleka nevyužiju její možnosti, ale to mě tak netrápí. Zvukově je na tom hodně dobře a hyper efekty do her nepotřebuju. Jen počítej s tím, že tyhle zvukovky nemají sluchátkový výstup.
díky za tip, ted jsem cetl 30strankovej thread na ty A7, veskrze vychvalujou, ale pry jsou dost "prisny" coz asi nebude na poslech (a to vcetne ehm nekdy mp3) moc vhodny...
Vidim ze mas HM1, jaky je tam rozdil od A7? Treba by byly fain i pro mne
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
díky za tip, ted jsem cetl 30strankovej thread na ty A7, veskrze vychvalujou, ale pry jsou dost "prisny" coz asi nebude na poslech (a to vcetne ehm nekdy mp3) moc vhodny...
Vidim ze mas HM1, jaky je tam rozdil od A7? Treba by byly fain i pro mne
Přísný určitě budou. Zejména v kombinaci s EMU1212m, která má hodně čistý až analytický zvuk. Adamy jsou na tom hodně dobře hlavně v oblasti středů a výšek. ART tweeter ti zahraje i to, co většina normálních beden prostě nedává. Na kvalitní nahrávce je to radost, ale na druhou stranu uslyšíš i to, co v nahrávce vůbec být nemělo. Všechny ruchy v pozadí, zakašlání, štěkot psa, etc.
Pokud se toho obáváš, tak zvaž volbu tý EMU zvukovky, Juli@ nebo revo 5.1 by v tomhle ohledu nemusela být tak krutá. Neměl jsem ale možnost přímého srovnání. Pokud ale koupíš 1212m, tak počítej s tím, že tě mp3ky přestanou uspokojovat a brzo přejdeš na FLAC/Monkeys nebo jiný bezstrátový formát.
Ad HM1: Původně jsem chtěl A7, HM1 jsem koupil na ebay uplně nový od jednoho švýcara. Nebylo to v plánu, prostě zajímavá příležitost. Je to pasivní verze modelu S1a ( http://prodance.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=88108 ), jenom v jiné barvě. Na stole vypadají hodně dobře a zvuk taky excelentní. Cenově už se ale dostáváme kousek jinam. Já v tom včetně zesilovače (Myriad MI120, zánovní z druhé ruky), zvukovky a kabelů utopil skoro 50k, což je o dost víc než jsem původně chtěl.
-
EMU 1212 za par supu...spousta zvuku...to sedi absolutne, u beden je to orech...a budes si muset vybrat ten "svuj" zvuk bud poslechem..nebo jen podle recenzi. Osobne bych mel celkem chut slyset ty KRK. Ale opravdovej narez je toto))) http://www.umerkura.cz/index.php?XBu...D%5B1%5D=12504
nechci nic rikat ani o vykonu a penezich..ale zhruba o tom, kde by mohl byt takovy nejvyssi strop.
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
EMU 1212 za par supu...spousta zvuku...to sedi absolutne, u beden je to orech...a budes si muset vybrat ten "svuj" zvuk bud poslechem..nebo jen podle recenzi. Osobne bych mel celkem chut slyset ty KRK. Ale opravdovej narez je toto)))
http://www.umerkura.cz/index.php?XBu...D%5B1%5D=12504
nechci nic rikat ani o vykonu a penezich..ale zhruba o tom, kde by mohl byt takovy nejvyssi strop.
jooo tak tydle musi byt mazec.. Znamy to slysel na MusicMessa a prej absolutni mazec.. akorat stoji skoro 50k vcetne zarizeni na mereni akustiky :(
Co se tyce ty E-MU, mam jit tedy niz? neco co neni tak "prisny" pro bezny poslech? Ono bedny poslechnu, ale zvukovky mi asi nikde nepredvedou :)
-
nechod niz...stejne ti bude vrtat hlavou jak ta EMU asi hraje....ja nez sem ji koupil prohazel sem mrte penez za ty nizsi, takhle ma clovek klid. Par tech 4300LSR stoji kolem 35-39tis (vcetne meraku a softu)...to sem jen nahodil pro chut, bohuzel i pro svou, nesetrit na bydleni uz je mam doma)))
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
jooo tak tydle musi byt mazec.. Znamy to slysel na MusicMessa a prej absolutni mazec.. akorat stoji skoro 50k vcetne zarizeni na mereni akustiky :(
Co se tyce ty E-MU, mam jit tedy niz? neco co neni tak "prisny" pro bezny poslech? Ono bedny poslechnu, ale zvukovky mi asi nikde nepredvedou :)
Ja bych se toho nebal vic nez je nezbytny. Je pravda ze budes asi vic resit kvalitu nahravky, ale s tim se da zit. Rozmyslel bych i otazku propojeni tech komponent. Abys pak nepripojoval bedny za 40 litru ke zvukovce s malym jackem.
-
Na electrozone nekdo psal ze mu E-MU 1212m nehraje WIN zvuky a nejde v zadny hre. Je to pravda, nebo jeho chyba?
-
Ja uz hry skoro nehraju, ale v tech 2 co na pocitaci mam tak zvuk hraje normalne. Samozrejme EMU nema podporu nejnovejsich hernich super 3D efektu, ale to me nijak netrapi.
Ad win zvuky, prijdes o ten uzasnej zvuk pri bootu/vypinani PC. V dobe kdy ho win hrajou, tak jeste neni naloadovanej patch mix, chvilku to trva.
-
mne win zvuky hraje bezpecne , protoze po kazdy instalaci musim zvuky zakazovat...a se hrou jako bf2, hl2 cod a podobne taky problem nemam.
-
Trosku technicka - ted jsem cetl ze softwarovym snizovanim hlasitosti se degraduje kvalita zvuku (nizsi bitrate) a ze je vhodne pouziti externiho ovladace hlasitosti.. Je to tak zhavy?
-
hm zhavy...to je kdyz budes tlumit treba na 1/2 a to dost pada v uvahu. takze regulovat pres krabicku je idealni.
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
hm zhavy...to je kdyz budes tlumit treba na 1/2 a to dost pada v uvahu. takze regulovat pres krabicku je idealni.
takze z PC poustim 100% a redukuju az venku je to tak?
mohl(i) byste nejakej doporucit? mozna i s vystupem na sluchatka, kdyz ta emu nema...
[achjo] neni lepsi rovnou vzit externi zvukovku? [/achjo]
si snad zase vratim ty Geniusy :)
-
externi zvukovka..stejne bude mit potak jen na sluchatka....a ja sam za sebe bych to umel resit mixakem, ale jsou i jednoduche krabicky na hlasitost a v tom sem nemel potrebu se orientovat. Proto mam pasivy+zesak tam je vse co potrebuju + vystup na sub a sluchadla - kterej obcas pouziju. Jinak na regulaci + sluchatka(tvuj pozadavek)...je asi opravdu idealni malinkatej mixacek.
-
Problem regulace jsem resil taky a snadny a uspokojivy reseni se tezko hleda... Bud se jedna o zvukovy kompromis, nebo je cena dost priserna. Tady mas par tipu do zacatku:
ATTY Passive Stereo Level Control ( http://www.adesignsaudio.com/atty.htm )
+ jednoduche kompaktni pasivni reseni
+ cena je celkem ok (cca 100 USD)
- u nas se spatne shani
- nekde jsem cetl zkusenost uzivatele se spatnym soubehem kanalu, ale mohla to byt vada kusu
CREEK OBH22 ( http://www.creekaudio.co.uk/main_pro...=obh22#Scene_2 )
+ pasivni reseni
+ dalkove ovladani, moznost prepinani vstupu
- cena je proste priserna (cca 12+k)
MACKIE BIG KNOB ( http://www.mackie.com/products/bigknob/index.html )
+ moznost prepinani vstupu a vystupu
+ sluchatkovy vystup
+- cena neni nizka, ale zase zastane funkci vice krabicek (cca 9k)
- aktivni reseni, ovlivnuje barvu zvuku (malo, ale vliv to ma)
Co se tyce sluchatek, nejlepsi volba je asi slusnej sluchatkovej zesik. Nevim ale co mas za sluchatka, aby to nebyl zbytecny overkill.
EDIT: pokud bys shanel neco do zacatku, mam tu skoro nepouzitej mixacek Tapco MIX60 ( http://www.audiotek.cz/CZ/product.as...ategory=610000 ) , nemam pro nej uz pouziti.
-
Mno sluchatka zase tak nepotrebuju, spis kdybych treba nemohl pouzit bedny (prenasel kompa) nebo tak neco, vlastne to neni vubec priorita...
Jak je to s tim zesilovacem? Mas pasivy (kde btw zase vim hov*o o reprakach a vubec jich asi tolik neni) + digi zesik, ktery krmis napr. optikou? Kdyztak sorry za dementni otazku.. Nicmene treba by to pro me bylo nejlepsi reseni...
EDIT: jinak mam kossy porta pro, ja fakt nejsem audiofil, chci proste poslouchat kvalitne u kompa, to je vsechno...
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
Jak je to s tim zesilovacem? Mas pasivy + digi zesik, ktery krmis napr. optikou?
Komp pouzivam na zpusob multifunkcniho prehravace. D/A prevodniky v EMU1212m jsou na tom dost dobre, byl by hrich je nevyuzit. Cili jedu analogove ze zvukovky signalovym kablem do integrovanyho zesiku signal a odtud vykonovej reprokabel do pasivnich monitoru. Analogicky s aktivnima monitorama bys to mel zvukovka -> analogove signal do regulatoru -> regulator -> analogove signal do beden ->aktivni monitory. Rvat to nekam optikou je dobry pokud potrebujes bypasovat prevodnik ve zvukovce a dovest digitalni signal do nejakyho recievru nebo neceho podobnyho co ma lepsi D/A.
Citace:
Původně odeslal
Commander
EDIT: jinak mam kossy porta pro, ja fakt nejsem audiofil, chci proste poslouchat kvalitne u kompa, to je vsechno...
Tak tohle jsem pred pul rokem tvrdil taky. Pak jsem to zacal prilis moc studovat a uz v tom litam.
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Komp pouzivam na zpusob multifunkcniho prehravace. D/A prevodniky v EMU1212m jsou na tom dost dobre, byl by hrich je nevyuzit. Cili jedu analogove ze zvukovky signalovym kablem do integrovanyho zesiku signal a odtud vykonovej reprokabel do pasivnich monitoru. Analogicky s aktivnima monitorama bys to mel zvukovka -> analogove signal do regulatoru -> regulator -> analogove signal do beden ->aktivni monitory. Rvat to nekam optikou je dobry pokud potrebujes bypasovat prevodnik ve zvukovce a dovest digitalni signal do nejakyho recievru nebo neceho podobnyho co ma lepsi D/A.
Co toto? (btw dalsi hnusna krabice na stole, to mam radost)
http://shop.mediaport.cz/product_inf...ts_id=52172710
Citace:
Původně odeslal
Camill
Tak tohle jsem pred pul rokem tvrdil taky. Pak jsem to zacal prilis moc studovat a uz v tom litam.
asi jako kdyz jsem se zacal zajimat o hodinky... Je to jako nemoc
-
no ta krabicka mediaport..vypada hezky a nema krom sluchatek nic aktivniho co by mrsilo signal cestou))) navic jdes rozumnejsi cestou nez u hodinek a dopredu vybiras a volis dobre komponenty...takze tady zase nezahucis tolik co ja..ja si zvuk kupoval a prodaval s prodelkem...buhvijak dlouho, nez sem udelal rozumnej memu uchu a egu lahodici nakup.)))) takze bedny a karta jsou temer jasny..mne u aktivu vzdycky vadil, fakt, ze k nim musim tahat o kabel a zasuvku navic, ale jinak balada tva volba...a ke krabicce bud trosku v pohode a za ty penize i se sluchatkacem ji vem a otestni...vyhazovat dalsi penize potom muzes vzdycky..ale v te cenove relaci by mohla byt uz trosku slusna.
-
sorry za technickou, ale muzu se prosim optat, co ma spolecneho hlasitost zvukovky a bitrate? Patrne se jedna o preklep, nebo to je mysleno jinak.
Citace:
Původně odeslal
Commander
Trosku technicka - ted jsem cetl ze softwarovym snizovanim hlasitosti se degraduje kvalita zvuku (nizsi bitrate) a ze je vhodne pouziti externiho ovladace hlasitosti.. Je to tak zhavy?
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
sorry za technickou, ale muzu se prosim optat, co ma spolecneho hlasitost zvukovky a bitrate? Patrne se jedna o preklep, nebo to je mysleno jinak.
http://www.electrozone.cz/viewtopic....=asc&start=75#
víc ti řekne asi někdo chytřejší...
EDIT: kde koupit? vim o audioteku v brne, audiopru a prodance v praze...
-
Aha, takze ne bitrate, ale bitova hloubka...no to uz je o neco lepsi. Autor tech prispevku zrejmne predpoklada, nebo to vi jiste, ze se SW regulace urovne hlasitosti provadi skutecne SW, tedy digitalnim prepoctem a s tim souvisejici degradaci. Ja bych spise ocekaval, ze alespon master vystup bude regulovan analogove, neboli ze se bude pomoci SW regulovat zesileni analogove casti. Jak to je ale netusim....
Citace:
Původně odeslal
Commander
-
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Aha, takze ne bitrate, ale bitova hloubka...no to uz je o neco lepsi. Autor tech prispevku zrejmne predpoklada, nebo to vi jiste, ze se SW regulace urovne hlasitosti provadi skutecne SW, tedy digitalnim prepoctem a s tim souvisejici degradaci. Ja bych spise ocekaval, ze alespon master vystup bude regulovan analogove, neboli ze se bude pomoci SW regulovat zesileni analogove casti. Jak to je ale netusim....
tak uz mi to bylo vysvetleno lepe...
Z vystupu jde porad sum, pokud snizuju hlasitost tak tim se zvysuje pomer sumu vuci chtenemu signalu (sw reseni).
-
v audiopru ti to daj na pult na osobku - brno a audiotek je prima..ale asi jen posta..otazka co ti vyhovuje.
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
v audiopru ti to daj na pult na osobku - brno a audiotek je prima..ale asi jen posta..otazka co ti vyhovuje.
Byl jsem v prodance kouknout na ty Adamy A7 a ted jsem nasel ze o ulici vedle je Muzikus, kde by meli mit ty Fostexy :O . Alesis jsem v praze uz taky nasel (http://www.inton.cz/index.php?l=0&m=6&c=-1.7&) a maj je skladem, takze vybiram mezi Adam A7, Fostex PM-1 mk2 a alesis M1 mk2.
Krky odpadly, ty mi v prodance tak rozebrali ze uz na ne nemuzu ani myslet :)
-
Co ti na KRKy řekli "pěkného"??
-
Citace:
Původně odeslal
Aspon
Co ti na KRKy řekli "pěkného"??
cinsky shit, spotrebka, plast. Kdysi dobre, po fuzi s cinou uz jenom rejze znacky.
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
cinsky shit, spotrebka, plast. Kdysi dobre, po fuzi s cinou uz jenom rejze znacky.
Z podobnych absolutnich prohlaseni nekterych 'nezaujatych' prodavacu je treba vyselektovat nosnou informaci pokud tam nejaka je a zbytek zahodit. Rozhodujici je nakonec ale stejne vlastni zkusenost a pocity, takze good luck pi rozhodovani.
Citace:
Původně odeslal
Commander
tak uz mi to bylo vysvetleno lepe...
Z vystupu jde porad sum, pokud snizuju hlasitost tak tim se zvysuje pomer sumu vuci chtenemu signalu (sw reseni).
To je urcite pravda, ale u kvalitni zvukovky to neni tak extremni aby se s tim prechodne nedalo zit. Casem te ta softwarova regulace stejne zacne stvat a nejakej regulator si poridis tak jako tak. Ja ted zkousel dat svoji EMU na -60 dB, zesik na max a poslouchat se to dalo. Porad to sumi min nez dobre zahraty Logitech Z680 ;)
-
Camil: souhlas ve vsem, zitra dam vedet jak jsem dopadl.
btw, ta 1212m, to nema mic vstup? Ty jo tak skype by mi to ale dovolit mohlo ne :confused:
V kazdym pripade potrebuju obyc mic vstup :(
-
1212m nema klasicky mic. vstup, pouze 2 linkovy vstupy (symetricky 6,3 jacky)
http://shop.audiopro.cz/nahled.php?i...0PCI%20DAS.jpg
Mic vstup ma az 1616m, ale to jsou pro tebe dost vyhozeny prachy. Nebo pak neco min profi jako je M-Audio Revolution 5.1, coz je zas skoda pokud koupis drahy bedny. V tvem pripade bych asi hnal Skype prez integrovanou zvukovku a zbytek prez EMU nebo podobnou poloprofi zvukovku.
-
na skype si koupis usb zarizeni sluchadla a mikrak...nebo kameru a mikrak..tak to mam ja.
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
na skype si koupis usb zarizeni sluchadla a mikrak...nebo kameru a mikrak..tak to mam ja.
genialni :idea:
-
Takze jsem slysel ty Fostexy pm1 mk2, nejaky soundkingy a adam a7.
fostexy jsou lepsi nez soundking. adam je lepsi nez oboje dohromady, tech 7k navic je slyset. Na alesis uz jsem nemel silu, a koupil adamy v prodance za 20k.
ted jeste zvukovku, kabely a ostatni "drobnosti"...
-
2Commander: a neporovnával jsi ty adamy s tapcy s8? s8 si chci pořídit ke kompu (pár nových se teď dá koupit pod 12k).
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
2Commander: a neporovnával jsi ty adamy s tapcy s8? s8 si chci pořídit ke kompu (pár nových se teď dá koupit pod 12k).
hele tapco S8 tam meli, ale nechtel jsem je ani slyset, rikal ze je to obrovska bedna. ja bych to nemel kam dat :(
btw sem koupil emu 1212m + Mpatch2. Asi rok si nekoupim ani ponozky :)
zitra kabely, a doufam ze to dam dohromady
-
Prihoriva---prihoriva....)))
-
Citace:
Původně odeslal
uberguru
Prihoriva---prihoriva....)))
Tak uz hori >:}
Uz to vydava nejaky zvuky, zatim ale nedobre postaveno, nenastaveno a nerozehrano..
Doufam ze mam neco blbe, protoze mi to moc nebasuje, a celkove mi prijde ze ten zvuk nema moc objemu. Na druhy strane ten vejskac je hustej, mam pocit ze slysim jak smycec dre struny.
A taky to hraje kur*va na hlas, pri utlmumu na vsech ovladacich -60dB (a buh vi na kolik jsem jeste zapomel) uz se neda skoro vydrzet v mistnosti :o
Co me ale trosku stve je jak to sumi pouze pri zaplych bednach a bez signalu, normalne to slysim :(
Uberguru: Ze se nebudes zlobit kdyz te budu otravovat s nastavenenim? je tu asi sto tisic hejbatek tlacitek a udelatek
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
Tak uz hori >:}
Uz to vydava nejaky zvuky, zatim ale nedobre postaveno, nenastaveno a nerozehrano..
Doufam ze mam neco blbe, protoze mi to moc nebasuje, a celkove mi prijde ze ten zvuk nema moc objemu. Na druhy strane ten vejskac je hustej, mam pocit ze slysim jak smycec dre struny.
Podobnej pocit jsem mel kdyz jsem poprve zapojil ty HM1ky. Prislo mi ze hrajou jen vejsky a stredy a preyslel o nutnosti zapojit subwofer. Pak jsem koupil novy koncovky na vykonovy kabely a kdyz doma nikdo nebyl tak jsem to vsechno prepojil, trochu osolil a hraje to ulne jinak. Nevim jestli tam byl spatnej kontakt na biwire svorkach nebo se proste rozehraly, ale jsou krasne srovnany (podle specifikaci se to lame az pod 50 Hz) a basu je dostatek. A7ky maji vetsi reprak, tak by meli basovat jeste lip.
Citace:
Původně odeslal
Commander
A taky to hraje kur*va na hlas, pri utlmumu na vsech ovladacich -60dB (a buh vi na kolik jsem jeste zapomel) uz se neda skoro vydrzet v mistnosti :o
Co me ale trosku stve je jak to sumi pouze pri zaplych bednach a bez signalu, normalne to slysim :(
Ja myslel zes koupil na regulaci ten MPatch2, sahat do ovladacu by melo byt zbytecne. Navic kdyz stahnes hlasitost v E-MU PatchMixu, tak by to hrat proste nemelo. Aspon me kdyz stahnu volume na min (-132 Db) to nehraje vubec ani kdyz vytahnu zesik na max.
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Camill
Podobnej pocit jsem mel kdyz jsem poprve zapojil ty HM1ky. Prislo mi ze hrajou jen vejsky a stredy a preyslel o nutnosti zapojit subwofer. Pak jsem koupil novy koncovky na vykonovy kabely a kdyz doma nikdo nebyl tak jsem to vsechno prepojil, trochu osolil a hraje to ulne jinak. Nevim jestli tam byl spatnej kontakt na biwire svorkach nebo se proste rozehraly, ale jsou krasne srovnany (podle specifikaci se to lame az pod 50 Hz) a basu je dostatek. A7ky maji vetsi reprak, tak by meli basovat jeste lip.
Zajimavy. Kabely jsem koupil:
MPatch > repro: adam hall liveline standard XLR Microphone Cable (jeste tam meli drazsi od adam hall, ale prodavac mi rek ze mi to staci) 3m za 100kč
E-MU > MPatch: to nikde nemeli takze mi to delali rucne. Uz nevim co to je presne, koncovka jedna stala kilo a metr kabelu 26kč.
Citace:
Původně odeslal
Camill
Ja myslel zes koupil na regulaci ten MPatch2, sahat do ovladacu by melo byt zbytecne. Navic kdyz stahnes hlasitost v E-MU PatchMixu, tak by to hrat proste nemelo. Aspon me kdyz stahnu volume na min (-132 Db) to nehraje vubec ani kdyz vytahnu zesik na max.
koupil spatne jsem se vyjadril, ovladacem je mysleno "ovladani hlasitosti at uz je kdekoliv". V priloze je jak to mam nastaveny, btw krasne neprehledny ovladace.
Z druheho E-MU CD jsem neinstaloval nic
EDIT: bohuzel nastal mensi problem (uz od zacatku) a to, ze mi jedna bedna hraje podstatne vic nez druha. Pri prepojeni kabelu z EMU do Mpatche zadny rozdil, ale kdyz vymenim L a R kanal z MPatche do beden tak se hlasitosti prohodi. Pokud vymenim oba kabely cely, tak nic noveho, takze dedukuju ze MPatch posila na R kanal vic nez na L. Je mozny ze je nekde neco zapomenutyho nastavit, ale pokud prohodim L a R z EMU do Mpatche, tak to hraje porad stejne, tudiz podezrivam Mpatch
-
Oni ty ovladace jsou celkem hodne prehledny, akorat se tam da nastavovat asi tak 10x vic veci nez normalni clovek potrebuje. Z druheho CD pro poslech nic nepotrebujes. Jsou tam nejaky softy na nahravani a kdovi do jeste, moc jsem to nestudoval.
Ad soubeh kanalu: tipnul bych to taky na ten MPatch. Zkus zapojit A7 primo na zvukovku. Jestli ta je v poradku, tak bych poslal ten MPatch rovnou na reklamaci. Pomoci balance v ovladacich zvukovky se to da korigovat, ale u novyho zbozi v tyhle cene bych trval na plne funkcnosti. Ty kabely jsou symetricky?
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Oni ty ovladace jsou celkem hodne prehledny, akorat se tam da nastavovat asi tak 10x vic veci nez normalni clovek potrebuje. Z druheho CD pro poslech nic nepotrebujes. Jsou tam nejaky softy na nahravani a kdovi do jeste, moc jsem to nestudoval.
Ad soubeh kanalu: tipnul bych to taky na ten MPatch. Zkus zapojit A7 primo na zvukovku. Jestli ta je v poradku, tak bych poslal ten MPatch rovnou na reklamaci. Pomoci balance v ovladacich zvukovky se to da korigovat, ale u novyho zbozi v tyhle cene bych trval na plne funkcnosti. Ty kabely jsou symetricky?
No v to doufam. Jak rikam, symetrickej do Mpatche mi delali rucne (tzn 6.3 stereo jack) a ten XLR snad taky - alespon teda jsem si myslel ze vsechny XLR jsou symetricky. Jsou to tydle: http://www.adamhall.com/de/AH_K--Liv...ophone%2Bcable
Jinak ale nevim jak propojit ADAMy primo na E-MU.
-
Citace:
Původně odeslal
Commander
No v to doufam. Jak rikam, symetrickej do Mpatche mi delali rucne (tzn 6.3 stereo jack) a ten XLR snad taky - alespon teda jsem si myslel ze vsechny XLR jsou symetricky. Jsou to tydle:
http://www.adamhall.com/de/AH_K--Liv...ophone%2Bcable
Jinak ale nevim jak propojit ADAMy primo na E-MU.
Pokud bys mel zajem tak ti muzu na testovani zapujcit 6.3mm -> XLR 2m symetricky kable co jsem mel puvodne pripraveny na A7 nez jsem koupil HMka.
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Pokud bys mel zajem tak ti muzu na testovani zapujcit 6.3mm -> XLR 2m symetricky kable co jsem mel puvodne pripraveny na A7 nez jsem koupil HMka.
no to by bylo uplne bajecny http://www.ocguru.cz/smileys/worship.gif
btw, taky se mi basak na jedny z A7 vychyluje znatelne vic nez na druhy. I po prepojeni kabelu. :cry:
-
tak sem to tady cely precet a jediny, co muzu rict, Commandere, drzim palce :D jen pevne doufam, ze me nikdy nenapadne zabrednout do neceho podobnyho ... i kdyz zrovna u ty hudby se toho dost obavam :rolleyes: :)
-
co se tyce nastaveni patchmixu..klidne ho nech tak jak si to nainstaloval..jen si povypinej vstupy...co nepotrebujes - tlacitko m v jednotlivych sloupcich nebo ty sloupce uplne smaz. Budes se s tim chvilku prat..ale pro prehravani nemusis vubec nic nastavovat, horsi je to pro nahravani a podobne legrace.
-
Tak diky ochote Camilla jsem vyhodil Mpatch z retezce a vse bylo jak melo. Kdyz trochu vohulim ten Mpatch a stahnu to bednach, tak se mi zda ze je to taky ok. Nicmene jak se blizi limita Mpatche tak to proste utlumi levej kanal. Nejlepsi by bylo nejaky merici zarizeni co by to ukazalo presne...
Je i mozny ze bez Mpatche to trochu vic sumi, a hlavne ten Mpatch povazuju (kdyz pominu ze je vadnej) za dobrej bezpecnostni prvek, protoze ucuknout si rukou ve winapmu na primo :o
-
uff takze mpatch=reklamace??? no ja mam stejnou smulu...na spoustu vyrobku(((
-
Tak na electrozonu rikali ze prej to je "normalni" ze levnejsi regulatory nemaj tak dobry potenciometry a trosku se rozchazi.. Takze jsem snizil citlivost beden a zvysil na mpatchi, takze jsem se dostal do faze kdy maj potaky lepsi soubeh.
-
ufff. ale rici, ze trosku a levnejsi za cca 5k nebo kolik si dal..asi bych to opravdu reklamoval a vratil.....((((
-
Citace:
Původně odeslal
Camill
Mohl bych se zeptat jak je na tom tenhle mixik zvukove?
Chtel jsem si ho koupit k regulaci svych Tapec S5, ale trochu se bojim kvality zvuku. Prece jenom je dost levny.
Diky.
-
Pouzival jsem ho jenom kratce k propojeni EMU zvukovky a starsich KOSS sluchatek. Za ty prachy je celkem v pohode, ale nemuzes ocekavat zazraky. Pokud bys ho chtel koupit, tak posli SZ. Mam tu komplet baleni vc. zaruky, necham ho za dobrou cenu.
Citace:
Původně odeslal
Mythos
Mohl bych se zeptat jak je na tom tenhle mixik zvukove?
Chtel jsem si ho koupit k regulaci svych Tapec S5, ale trochu se bojim kvality zvuku. Prece jenom je dost levny.
Diky.
-
mohu doporucit tapco S5, za ty prachy to je dost bomba, ucite aspon na poslech. Pokud si z prahy zajdi si do prodance.cz a poslechni si.