-
Jaký mini NOTEBOOK? (12-13")
Jaký mini notebook byste mi doporučili? 12-13" displej? Četl jsem tu problémy s FSC, tak ten nechci. Cenově tak do 35.000,- plus mínus, novej.
Líbí se mi ASUS:
http://www.alza.cz/notebook-asus-u5f-2a099-d68525.htm
Nebo IBM LENOVO:
http://www.alza.cz/notebook-lenovo-3000-v100-d63824.htm
O PRESTIGIO nevím, jak je to s kvalitou, o MICROSTAR nechci ani slyšet...
Který z těch dvou byste brali Vy?
--------------------------------------------------
EDIT
Takže jsem se právě v pár příspěvcích dočetl, že z hlediska budoucnosti a přechodu na VISTY je výhodnější mít procesor CORE DUO 2 a paměť min. 1GB s tím, aby byl ještě jeden slot volný... Tzn., si pořádně připlatit...:(
http://www.alza.cz/notebook-toshiba-...182-d67980.htm
Díky za názory, Marek.
Zde jsem ještě našel solidní cenu:
http://www.asus.as/inshop/scripts/gr...4972&level=920
-
Re: Jaký mini NOTEBOOK? (12-13")
Jake problemy ti vadi u FSC?
-
-
No a vyresilo se to tak, ze teplota je sice vysoka, ale v norme podle vyrobce HDD.
Cena je u tohohle notebooku trochu jinde a uz jsou i modely s Core 2 Duo, 120GB HDD a 1GB RAM.
-
A jak ho máš dlouho? Jsi s ním spokojenej? Ta teplota, spálíš si stehna když ho máš na klíně?:) Co by jsi na něm vyzdvihl, naopak co ti chybí, byla by možná minirecenzička?:)
Zajímá mě:
Displej, lesk, vadné pixely, vše o.k.?
Výdrž na baterky: Jak dlouho při běžné práci?
Šasi: Vrže někde něco, co kloub displeje?
Celkově zpracování atd..
-
A co treba Dell? Podle me slusna cena a kvalita bude asi take odpovidajici...
http://commerce.euro.dell.com/dellst...sd&co=&b=71564
-
Hmm, to vypadá dobře, DELL je bezesporu kvalitní značka, díky za tip. Škoda jen, že není CORE DUO 2!
-
2bizoon:
- leskleho displeje jsem se bal, ale po chvili jsem si toho ani nevsimnul, nezkousel jsem s nim ale pracovat venku. Pri rozliseni 1280x800 je pismo na me docela male tak jsem si ho ve windows zvetsil.
- vadne pixely, nasel jsem ve spodni casti obrazovky 2 vadne subpixely, premyslel jsem, jestli ho nevratim, ale nakonec jsem si ho nechal. Krome testu a dukladneho prohlizeni to nevidim a nechtelo se mi znova nastavovat OS.
- mam nastaveno, ze pri provozu na baterie jede celou dobu na 800MHz. Ve vlaku jsem tridil mp3, takze otevreny 2-3 dokumenty a neustale pousteni jinych mp3 (kazda cca 20s). Po 2h prace byla baterie na 60%.
- nic vrzajiciho jsem nenasel, kloub je pevny, jednou rukou notebook neotevres
Uz jsem i nekde tady na foru psal, ze jsem s nim celkove spokojenej a ani po mesici pouzivani nelituju koupe.
Jako zapory bych uvedl:
- uhly displaye, hlavne spodni nestoji za moc, ale proti stolnim LCD se da o dost vic naklanet
- popis klaves CZ/SK, radeji bych mel CZ/US
- ze stolniho kompu jsem zvyklej na nizsi teploty HDD
- na vrchni casti krytu notebooku je videt skoro kazdy otisk
A jako klady:
- dobre zpracovani, nikde nic nevrze
- vyborny pomer cena/vykon, konkurence je cenou o dost jinde
- male rozmery, nizsi hmotnost
Ke shlednuti je napr. v pocitacove prodejne v Kotve.
-
Super, díky. Uvažuju o něm, i když stále je můj největší favorit ASUS. Ovšem FSC hodně nahrává cena. A vypadá taky dobře:
http://www.fujitsu-siemens.com/rl/pr...205/index.html
Jak je to s hlučností HDD a větráčků?
-
- HDD je trochu slyset (predtim jsem mel stolni PC s HDD Samsung v SilentMaxxu a to bylo tissi :-D )
- jediny vetracek je zespoda v pravem hornim rohu, na 800MHz se zapne asi jednou za ctvrt hodiny na par sekund, pri plne frekvenci a zatezi jede porad, hluk je zpusobeny proudenim vzduchu, zadne piskani nebo vrceni lozisek
Edit:
Jo a mechanika neumi pracovat s DVD-RAM, ale da se to napravit zmenou FW :-)
-
Asi do něj půjdu, cena rozhodla. Nechám si před koupí zkontrolovat pixely, u CC je to bez problémů.:)
edit:
Tady:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41281
-
Jo prosím tě ještě o jednu věc, má klasický PCMCIA slot? Mám totiž PCMICA kartu od O2, na internet a v popisku na CC píšou, že se jedná o "Express Card slot". Tak doufám, že tam bude pasovat....
-
Nebude, je to novy slot. Maji ho skoro vsechny nove notebooky.
-
Citace:
Původně odeslal
zivan
Nebude, je to novy slot. Maji ho skoro vsechny nove notebooky.
A sakra...
EDIT:
redukce se na to asi nedělá, nebo externí slot PCMCIA přes USB....?
-
Doufam, ze nikoho nenastvu, kdyz jsem vznesu dotaz, zda nemate nekdo zkusenost s necim jeste mensim, tedy myslim displej cca.10" i mene, ale relativne plnohodnotny notas, tedy i s vestavenou mechanikou a dalsim beznym vybavenim klasickyho notase, sitovka, wifi, BT, alespon 2x USB atd. (myslim tim mininotebooky od Sony, Necu, FSC atd)
-
2bizzon:
Nejakou redukci jsem pres google nasel, ale cena pres 3000 neni moc dobra
http://obchod.eurocomputer.cz/Product.asp/kod=322873
-
Jo a navíc je to jen 16bit, já mám 32bit, ta je ještě dražší, u alzy za 7litrů....
-
Poslyš, já těm PCMCIA vychytávkám moc nerozumím, myslíš že by ta TOSHIBA by to měla mít?
http://pocitacdodomu.cz/d87016-toshi...p-wlan-bt.html
Píšou tam PCMICA slot typu II
EDIT:
líp je to posaný na CC, píšou tam, že ta TOSHIBA má:
"Na notebooku dále najdeme slot pro PC Card Type II a také ExpressCard karty."
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41212
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Doufam, ze nikoho nenastvu, kdyz jsem vznesu dotaz, zda nemate nekdo zkusenost s necim jeste mensim, tedy myslim displej cca.10" i mene, ale relativne plnohodnotny notas, tedy i s vestavenou mechanikou a dalsim beznym vybavenim klasickyho notase, sitovka, wifi, BT, alespon 2x USB atd. (myslim tim mininotebooky od Sony, Necu, FSC atd)
Kamarád má 11" Sony a já už bych to neukoukal a ani neuklávesnicoval... Je to opravdu hodně hodně malé...
-
Citace:
Původně odeslal
Kaltas
Kamarád má 11" Sony a já už bych to neukoukal a ani neuklávesnicoval... Je to opravdu hodně hodně malé...
Jestli to byl tenhle Sony Vaio TX2XP http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35964 tak toho jsme meli v praci a podle me hodne luxusni kousek, maly, lehky, dobre vybaveny a pekny. Protoze je sirokouhly, tak klavesnice neni nejak extremne prtava, proste asi jako u 12" non-wide notebooku ;-)
-
No ja prave nad necim podobnym premyslim, chci prave tak maximalne 11" displej, nebudu na tom samozrejme celej den pracovat, ale potrebuju neco hodne malyho, skladnyho a prirucniho a pritom "dospelyho". Jelikoz nejakej Palm, Pocket a podobny veci uz jsou z hlediska ovladani a prace skutecne o necem jinem a ja potrebuju maximalni kompatibilitu s nekterymi PC programy.
Mozna jeste neco v podobne velikosti, ale v Tablet verzi, to myslim je taky dobra cesta.
-
Citace:
Původně odeslal
MV
Jestli to byl tenhle Sony Vaio TX2XP
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35964 tak toho jsme meli v praci a podle me hodne luxusni kousek, maly, lehky, dobre vybaveny a pekny. Protoze je sirokouhly, tak klavesnice neni nejak extremne prtava, proste asi jako u 12" non-wide notebooku ;-)
To je ono :) ... (asi mám velký pracky ;D)
-
Citace:
Původně odeslal
Kaltas
To je ono :) ... (asi mám velký pracky ;D)
Pokud jsi kdy pracoval treba s bejvalejma databankama od Casia rady SF, zvyknes si za chvilku na jakejkoliv rozmer, kdyz samozrejme na tom nebudes delat celej den :)
To Vaio je super, jen ta cena je priserna :)
-
hm to sony neni v podstate mensie ako X6x/X4x Thikpady a to je vyrazne lepsia klavesnica ... akurate nemaju integrovanu mechaniku (naco to vlastne chcete? teda tu mechaniku myslim ...)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
hm to sony neni v podstate mensie ako X6x/X4x Thikpady a to je vyrazne lepsia klavesnica ... akurate nemaju integrovanu mechaniku (naco to vlastne chcete? teda tu mechaniku myslim ...)
Mensi preci jen trochu je a integrovana CDRW (DVDRW) mechanika treba k me praci je docela nutnost, jelikoz s nejakymi materialy na CD/DVD pracuju. A reseni externi mechaniky je alepson pro mne dost nepohodlne, zvlast kdyz bych musel notas nekam tahat.
Mel jsem chvilku nc4200 a prave kvuli absenci mechaniky v notasu jsem si ho nenechal (ac jsem mel i cukani ze jo :) )
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Mensi preci jen trochu je a integrovana CDRW (DVDRW) mechanika treba k me praci je docela nutnost, jelikoz s nejakymi materialy na CD/DVD pracuju. A reseni externi mechaniky je alepson pro mne dost nepohodlne, zvlast kdyz bych musel notas nekam tahat.
Mel jsem chvilku nc4200 a prave kvuli absenci mechaniky v notasu jsem si ho nenechal (ac jsem mel i cukani ze jo :) )
A jakej byl ten HP, dobrý?
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
Urcite, kdyby mel mechaniku, byl by vybornej. Cela nc-ckova rada je velmi slusna, zpracovani je diky pouziti kvalitnich materialu velmi dobry, funkcne mi nic nechybelo (BT, Wifi, Centrino na i915 IHC6, slusnej displej, ikdyz tedy v 1024x768, ctecka karet, PCMCIA, vydrz hodne pres 4h na plnym Dothanu 1.73GHz atd.) Jediny co bych tedy lehce vytkl je jedinej sdruzenej knoflik na zapnuti/vypnuti BT+Wifi (tohle jediny se mi libi u Aceru, ze ma oddelny zapinani Wifi a BT na dve tlacitka) a tedy chybejici mechanika, ktera se resi HP dockingem s mechanikou (ukrutne draha a neni v cene) nebo klasickou USB mechanikou.
Respektive jak nc4xxx rada HP, tak xkova rada IBM ci Dell D300 (ted jsou samozrejme novy obdobny modely) atd jsou vyborny strojky, ale mne prave vadi ta absence mechaniky. Kdo s ni nemusi pracovat denne, pro toho dulezita neni, mne bohuzel v tele notebooku chybi.
-
ja ted nedavno porizoval zmineny Dell XPS M1210 a nemuzu ho vynachvalit.
konfigurace viz podpis, vetrak se pri bezny praci pousti minimalne, nikde se neprehriva, prace relativne pohodlna...
pokud mas jakejkoliv dotaz, tak se zeptej. Pripadne bychom se mohli i nekde sejit - myslim, ze by to nebyl zas takovej problem
-
Citace:
Původně odeslal
Sadam.
ja ted nedavno porizoval zmineny Dell XPS M1210 a nemuzu ho vynachvalit.
konfigurace viz podpis, vetrak se pri bezny praci pousti minimalne, nikde se neprehriva, prace relativne pohodlna...
pokud mas jakejkoliv dotaz, tak se zeptej. Pripadne bychom se mohli i nekde sejit - myslim, ze by to nebyl zas takovej problem
Mno, já měl před tím 15" NB Acer, a ASUS. Acer byl hrozný shit, ASUS neměl chybu. Proto jsou moje zkušenosti takové, že chci jen značkový věci. Teď řeším to, jestli 12" nebo 13", protože jak tu psal zivan, musel si pismo zvětšovat. Dost cestuju a notas tahám sebou skoro pořád, proto chci něco menšiho. Programuju, upravuju fotky, sem tam film, COD hra atd.. Nevadil by mi ani 14", zkrátka, jaký máš zkušenosti s tim 12"? Dá se do toho koukat 8 hodin denně, aniž bys do dvou let oslepl, nebo je lepší pro každodenní práci vzít 13", rsp. 14"?
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Urcite, kdyby mel mechaniku, byl by vybornej. Cela nc-ckova rada je velmi slusna, zpracovani je diky pouziti kvalitnich materialu velmi dobry, funkcne mi nic nechybelo (BT, Wifi, Centrino na i915 IHC6, slusnej displej, ikdyz tedy v 1024x768, ctecka karet, PCMCIA, vydrz hodne pres 4h na plnym Dothanu 1.73GHz atd.) Jediny co bych tedy lehce vytkl je jedinej sdruzenej knoflik na zapnuti/vypnuti BT+Wifi (tohle jediny se mi libi u Aceru, ze ma oddelny zapinani Wifi a BT na dve tlacitka) a tedy chybejici mechanika, ktera se resi HP dockingem s mechanikou (ukrutne draha a neni v cene) nebo klasickou USB mechanikou.
Respektive jak nc4xxx rada HP, tak xkova rada IBM ci Dell D300 (ted jsou samozrejme novy obdobny modely) atd jsou vyborny strojky, ale mne prave vadi ta absence mechaniky. Kdo s ni nemusi pracovat denne, pro toho dulezita neni, mne bohuzel v tele notebooku chybi.
tak si kup nc2400 ta ma integrovanu mechaniku a za dnesnu dost dobru cenu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38340 sa hodne oplati ;)
-
mam ho tak 3 tydny a 8hod v kuse jsem na nem jeste nepracoval, max tak 3hodky a myslim, ze celkem v pohode. Pro predstavu, notebook je pudorysem zhruba stejne velikej jako papir A4. displej ma cca 1,5cm okraj. Nejdriv sem se taky obaval, ze to bude az moc maly, ale nemam s tim problem. Rozliseni ma 1280*800. Zatim jsem na tom programoval v C, psal nejaky dokumenty, koukal na filmy, dokonce i kreslil v CADu a modeloval v Inventoru. Vse OK, jen musis casteji pouzivat zoom a scrolovani. Doma si pripojuju 17" lcd.
Pokud bych mel finance, tak bych asi vzal 14,1" Dell D620 s nVidia Quadro, ale nakonec nelituju, ze mam 12" - pokud ho budes casto prenaset, tak je to daleko pohodlnejsi. Ja ho nosim v neoprenovym pouzdru(tucano 2nd skin) normalne v batohu mezi sesitama, apod. Se 14kou by uz asi byl trosku problem.
Pokud by ses chtel podivat na zivo, klidne napis PM a domluvime se
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
Já mám teď HP nc4200 třetí týden a až na jednu konstrukční vadu (předpokládám, že je to jen u mého kusu, protože v recenzi nic takového nepsali - u klávesy ESC to nějak vrže) jsem dost spokojenej. Optická mechanika mi osobně vůbec nechybí, výdrž na beterie je dost slušná (mám to především na přednášky a následnej film ve vlaku a dostávám se i přes pět hodin) a podle mě vypadá fakt hezky ;).
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Jedinej průser je ten trackpoint, kterej narozdíl od IBM/Lenovo nemá scrollovací tlačítko. Asi to má IBM patentovaný, protože můj nc4200 ho taky nemá :'(.
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Rad si hraju s necim novym a protoze premyslim o necem opravdu hodne extra mobilnim, tak se mi cim dal tim vic libej ty extra mininotebooky, nejmensi s mechanikou se snad dela s 8.6" wide displejem.
Ale jak rikam, ja teprve premyslim, takze spis sonduju, zda s necim takhle mrnavym mel nekdo osobni zkusenost a zazitky :)
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Já mám teď HP nc4200 třetí týden a až na jednu konstrukční vadu (předpokládám, že je to jen u mého kusu, protože v recenzi nic takového nepsali - u klávesy ESC to nějak vrže) jsem dost spokojenej. Optická mechanika mi osobně vůbec nechybí, výdrž na beterie je dost slušná (mám to především na přednášky a následnej film ve vlaku a dostávám se i přes pět hodin) a podle mě vypadá fakt hezky ;).
Jedinej průser je ten trackpoint, kterej narozdíl od IBM/Lenovo nemá scrollovací tlačítko. Asi to má IBM patentovaný, protože můj nc4200 ho taky nemá :'(.
to neni o patente :) ibm ma patentovany trackpoint ale nie tri tlacitka, tie nie su u HP zevraj kvoli comusi z MS (nativny support v XP? neviem, tak som dostal, ale nepametam si to presne) na nc2400 to ale ide aspon simulovat stiskom oboch naraz, da sa na to zvyknut, ale sralo ma to dost (pouzival som nc2400 vramci dlhodobeho testu 4 tyzdne)
BTW> ta hyperextra mobilita uz je na moje gusto prilisna dan za ergonomiu, mal som FSC p1510 (dnes celkom lacny stroj inak) a zaujimave, ale klavesnica uz zufalo mala ... mechanika vovnutri ani omylom, ten stroj bol uzsi ako CD :)
-
taky to znáte, že když něco vybíráte, tak večer už chcete zase něco jinýho než ráno? :D Po tom všem už vím, že nechci 12", minimálně 13". A asi ASUS. Tohle vypadá slušně, co říkáte:
http://www.asus.as/inshop/scripts/gr...4972&level=930
A nebo 14"
http://www.asus.as/inshop/scripts/gr...4987&level=854
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
taky to znáte, že když něco vybíráte, tak večer už Po tom všem už vím, že nechci 12", minimálně 13". A asi ASUS. Tohle vypadá slušně, co říkáte
Mých 1024x768 (12") je i na delší dívání dost v pohodě, ovšem jestli trváš na větším rozlišení, tak je ta 13tka asi krok správným směrem. 14" už není u mě kompaktní notebook...
-
nemozem si bohuzial pomoct ale Asus pre mna nikdy nebude dobry notas, aj tie co si dal za vela od pohladu nestoja, mozno som zhyckany pravymi znackami a nie azijskym asemblerom
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
nemozem si bohuzial pomoct ale Asus pre mna nikdy nebude dobry notas, aj tie co si dal za vela od pohladu nestoja, mozno som zhyckany pravymi znackami a nie azijskym asemblerom
Moje řeč, obzvláště poslední poslední modely s kůží mě nutí smát se vždycky, kdykoliv na ně vidím reklamu v metru.
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Moje řeč, obzvláště poslední poslední modely s kůží mě nutí smát se vždycky, kdykoliv na ně vidím reklamu v metru.
btw, ked ti pozeram do podpisu, tak by si mal mat BOLD ten Compaq a nie HP :) pretoze vsetky moderne "HP" booky su compaq heritage ;) (a este pred compaq firmy Digital, pametnici vedia, kto videl "hinote ultra" pred davnymi rokmi ako take MEGAdelo co to bolo a snad este aj je)
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
btw, ked ti pozeram do podpisu, tak by si mal mat BOLD ten Compaq a nie HP :) pretoze vsetky moderne "HP" booky su compaq heritage ;) (a este pred compaq firmy Digital, pametnici vedia, kto videl "hinote ultra" pred davnymi rokmi ako take MEGAdelo co to bolo a snad este aj je)
Všude píšou HP Compaq nc4200, tak jsem myslel, že jméno firmy je Hewlett-Packard a označení notebooku "Compaq nc4200".
Nevíš, jestli jde nahradit scroll tlačítko u trackpointu stiskutím obou tlačítek i u mýho notebooku?
-
neviem, pozri sa v ovladacoch, ale skoro by som tvrdil ze aj hej, pouzival som to .... (v opere)
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Všude píšou HP Compaq nc4200, tak jsem myslel, že jméno firmy je Hewlett-Packard a označení notebooku "Compaq nc4200".
Nevíš, jestli jde nahradit scroll tlačítko u trackpointu stiskutím obou tlačítek i u mýho notebooku?
Na 90% nejde, taky jsem to zkousel :)
Ale pokud to chces pro Firefox a jeho otvirani noveho tabu scrollem (stredni mysitko) tak ja to + - ke spokojenosti resim na noteboocich, ktery nemaj stredni tlacitko (prakticky bohuzel vsechny, mimo IBM a meho prastareho Omnibook 6000 atd) a to namapovanim touchpadu na stisk jeho leveho horniho (samo ze muze bejt i jinde, ale po dlouhym zkouseni mi to prijde nejergonomictejsi) okraje.
Tedy v ovladacich touchpadu zapnu tapzones, levy horni roh trosku roztahnu a prizadim na nej midle button. A da se na to zvyknout, lepsi nez pravy tlacitko a "otevrit odkaz v novem tabu".
Tedy pokud si tuhle moznost nezkoumal nebo uz nezavrhl :)
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Na 90% nejde, taky jsem to zkousel :)
Ale pokud to chces pro Firefox a jeho otvirani noveho tabu scrollem (stredni mysitko) tak ja to + - ke spokojenosti resim na noteboocich, ktery nemaj stredni tlacitko (prakticky bohuzel vsechny, mimo IBM a meho prastareho Omnibook 6000 atd) a to namapovanim touchpadu na stisk jeho leveho horniho (samo ze muze bejt i jinde, ale po dlouhym zkouseni mi to prijde nejergonomictejsi) okraje.
Tedy v ovladacich touchpadu zapnu tapzones, levy horni roh trosku roztahnu a prizadim na nej midle button. A da se na to zvyknout, lepsi nez pravy tlacitko a "otevrit odkaz v novem tabu".
Tedy pokud si tuhle moznost nezkoumal nebo uz nezavrhl :)
Díky za tip, aspoň to otevírání tabů, když už není prostřední tlačítko. Zkoušel jsem jen tak ze srandy přiřadit pravýmu tlačítku trackpointu funkci scrollování a fungovalo to nějak divně. Přiřazení kombinace levýho a pravýho tlačítka scrollování jsem vůbec nenašel, takže to asi budu muset vzdát. Jedině snad nějakej externí program na mouse gestures.
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
lol, chceš říct, že HP je kvalitativně lepší? Pomineme-li image? U IBM či Dell nepochybuju, ale HP???
Nicméně souhlas s tím, že ty modely v kůži jsou fakt na .... :D
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
lol, chceš říct, že HP je kvalitativně lepší? Pomineme-li image? U IBM či Dell nepochybuju, ale HP???
Nicméně souhlas s tím, že ty modely v kůži jsou fakt na .... :D
Ty máš s HP notebookama nějaké špatné zkušenosti? U mě je teda HP o několik tříd výš než Asus.
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Ty máš s HP notebookama nějaké špatné zkušenosti? U mě je teda HP o několik tříd výš než Asus.
Asi tak a rovnez jde dost o vyrobni radu, urcenou urcitymu segmentu zakazniku, treba ve srovnani nc-ckove rady od Compaq HP proti Dellu rady Latitude tak mi vychazi zpracovanim lepe nccka.
Tedy notebooky to chce srovnavat predevsim pro ucel jejich prace a rovnez stejne (podobne drahe) vyrobi rady. Tedy IBM Rko neni Tcko (ikdyz vetsinu soucastek bude mit asi totoznych), Latitude neni Precision, a Ackovej Asus bude skoro stejna hruza (samozrejme vztazeno k cene a zpracovani, aby mne nekdo nenapadl, ze mu hanim jeho notas :D) jako levny Acery, zatimco Mko ci Sko uz bych za slusne zpracovanej notas treba povazoval.
-
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Já ne, ale kolega si koupil tehdy tuším nx6110, tu nejmenší řadu a byl to děs, příšernej display, hluk, ergonomie klávesnice .... Pak si někde něco přečteš v diskuzi, třeba na CC, kdy ti obchodník na dotaz, jestli si vybrat mezi tím nebo tím řekne, že HP nic moc, nebo v jiné diskuzi ti někdo udělá žebříček
1. IBM
2. dlouho nic...
3. DELL
4. dlouho nic...
5. SONY, TOSHIBA, ASUS
6. HP
7. dlouho nic...
8. dlouho nic...
9. ACER, PREMIO, PRESTIGIO a další
(newim, jestli to bylo přesně tak, už jsem to nenašel)
a uděláš si jakejsi subjektivní dojem, že prostě HP nechceš. Což ale neznamená, že u luxusních tříd typu nc4200, to nemůže bejt jinak.;)
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Asi tak a rovnez jde dost o vyrobni radu, urcenou urcitymu segmentu zakazniku, treba ve srovnani nc-ckove rady od Compaq HP proti Dellu rady Latitude tak mi vychazi zpracovanim lepe nccka.
Tedy notebooky to chce srovnavat predevsim pro ucel jejich prace a rovnez stejne (podobne drahe) vyrobi rady. Tedy IBM Rko neni Tcko (ikdyz vetsinu soucastek bude mit asi totoznych), Latitude neni Precision, a Ackovej Asus bude skoro stejna hruza jako levny Acery, zatimco Mko ci Sko uz bych za slusne zpracovanej notas treba povazoval.
jj, tak nějak to bude... :)
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
Já ne, ale kolega si koupil tehdy tuším nx6110, tu nejmenší řadu a byl to děs, příšernej display, hluk, ergonomie klávesnice .... Pak si někde něco přečteš v diskuzi, třeba na CC, kdy ti obchodník na dotaz, jestli si vybrat mezi tím nebo tím řekne, že HP nic moc, nebo v jiné diskuzi ti někdo udělá žebříček
1. IBM
2. dlouho nic...
3. DELL
4. dlouho nic...
5. SONY, TOSHIBA, ASUS
6. HP
7. dlouho nic...
8. dlouho nic...
9. ACER, PREMIO, PRESTIGIO a další
(newim, jestli to bylo přesně tak, už jsem to nenašel)
a uděláš si jakejsi subjektivní dojem, že prostě HP nechceš. Což ale neznamená, že u luxusních tříd typu nc4200, to nemůže bejt jinak.;)
Je to dost o predsudcich, nicmene i nxko6110 (taky jsem ho mel nekolik tydnu na stole) mi po strance ergonomie a vybaveni vzhledem k cene rozhodne nepripada spatna, respektive dle odezvy jejiho prodeje, kdyz v notasu low end rady za 15kkc dostanes (tedy dostal jsi, uz se chvilku nedela a spis jen vyprodavaj zasoby :) ) DVDRW burner, Wifi, Bluetooth (coz v te dobe za obdobnou cenu prakticky nikdo nenabizel a lidi hlavne po tehle vybave za levnou cenu touzili. Ze to bylo na chipsetu jen pro mobilni celer I910, ze zacatku se dodavaly jen s 4200ot disky a displej spis podprumernej - na to dost lidi kaslalo (ostatne i jini vyrobci v tehle cenovce nenabizeli nic lepsiho, spis horsiho) A ohledne kvality plastu a zpracovani je byt blby zakladni nxko6110 rozhodne nekde jinde, nez treba Acery 1,2.3xxxx rady, ktery delali a delaj snad z recyklovanejch PET lahvi :D .
A ja jsem vystridal nx7000, nx7010 a ted pracuju na nx8220 a rovnez to je vuci cene a vybave dobrej book.
Respektive jak opakuju, jde skutecne o jednotlivy modely a jejich zamereni, ze obecne rada T od Lenovo ci luxusni Delly jsou spickou v tehle oblasti, o tom zadna, nicmene ceny hodne vybavenejch uvedenejch kousku jsou taktez diametralne jinde, nez je bezny prumer :D
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
Ono je to taky o preferencích. Já třeba preferuju kompaktní rozměry a solidní konstrukci než dobrej displej. Takže proto mi připadne lepší nx6310 než ty levný Asusy. Dost by mě ale zajímalo, proč má nx6110 podle tebe blbou ergonomii klávesnice, to bych právě řekl že má tenhle typ hodně dobrou klávesnici.
U mě je "velká trojka" výrobců notebooků IBM, HP a Dell. S tím, že pořadí těchle tří závisí spíš na subjektivním vjemu každýho. Ale plést do TOP3 Asus je podle mě naprosto mimo...
-
2frelichl:
Klávesnice - pouze subjektivní dojem, byl jsem zvyklej na jinou.
Top - já dal ASUS až na 5. místo spolu s SONY, TOSHIBA, ASUS. :)
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
2frelichl:
Klávesnice - pouze subjektivní dojem, byl jsem zvyklej na jinou.
Top - já dal ASUS až na 5. místo spolu s SONY, TOSHIBA, ASUS. :)
Ad klávesnice: věřím, že používat tu HP klávesnici dva týdny, tak si budeš říkat, jak hrozný klávesnice Asus má ;).
Moje chyba, nějak jsem si dal špatně dohromady tvoje příspěvky o Asusu.
-
Ještě bych uvedl, že HP má problémy s displeji.
Dostal se mi do rukou dopis z jedné nejmenované školy:
"Minulý týden jsem od společnosti HP obdržel zprávu, že kvůli problémům, které mají se svým dodavatelem LCD displejů nejsou schopni dodat objednané tablety, které jsme vám nabízeli. Tento problém se týká nejen naší školy, ale všech zákazníků HP po celé Evropě. Bohužel tuto skutečnost jsem mohl jen vzíti na vědomí a zařídit se podle ní."
Proto jsou skoro u všech internetových obchodů u técéček popisky "další dodávky nepotvrzeny" apod...
Další důvod, proč mi HP nevoní.:)
-
1 Příloh-a(y)
Jinak jsem lezl po webu a skoro nahodou jsem prisel na to, ze se tady uz prodava tohle
http://www.alza.cz/asus-r2h-bh067t-c...let-d68032.htm
Coz je myslim docela bomba, mechanika teda samozrejme chybi (ale vzhledem k rozmerum bych ji zde asi skutecne ozelel), pak jsem dost nepochopil, proc do takhle ultramobilniho tabletku/notasku nacpu celer ULV misto ULV Dothana (vydr na standartni baterii 2 hodiny by sla urcite lehce nahoru diky speedstepu) a displej by sel udelat asi taky o chlup vetsi, ikdyz uznavam, ze na bocich ma ovladaci kursory a tlacitka a i baterie v zakladu by mohla byt vetsi (pokud se da dokoupit baterka s dvojnasobnou kapacitou jako prislusenstvi).
Jinak pro mne moc zajimavej prcek (nicmene samozrejme chapu, ze to neni na standartni praci, ale diky pouziti XP Tablet Edition a standartnim periferiim beznejch notebooku by to mohla byt pekna verze prakticky PDA s vyhodama notebooku.
-
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
nojo, taky bych ho radsi, ale cenovka je dvojnasobna, to je hlavni problem :o)
-
pro případní zájemce a okukovače je tu mini recenzička na
Fujitsu-Siemens AmiloPro V3205.
Vygooglil zivan.:)
http://www.zoned.cz/review/fsc_amilopro_v3205.html
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
Horsi recenze uz jsou snad jen na pretaktovani.cz.
Doporucuju radsi vygooglit neco ze sveta.
-
4 Příloh-a(y)
-
Takže ta minirecenzička mě krapítek odradila, pak jsem ho viděl i naživo a pro moje potřeby je 12" už málo.
Zakouoil jsem tedy tento:
http://www.alza.cz/notebook-asus-w6f-k028-d68550.htm
Hned jak PPL dodá, a ošahám si ho, napíšu recenzi. Už se na něj teším.:)
-
Zakoupil jesem FSC V3205. A abych pravdu rekl, za tu chvilinku co jej mam, z nej mam velice rozporuplne pocity a jsem z nej docela zklamany. Mozna je to jen vada meho kusu, protoze jestli by tohle delal kazdy z tehle serie tak teda :-( Jen pro doplneni. Doposud jsem vlastnil jednu z nizsich konfiguraci Dell D400 http://notebooky.idnes.cz/preview/de...rew030711.html
Ale ted k jadru pudla.
FSC V3205 vypada velice dobre. V zavrenem stavu je velky skoro jako A4, zpracovani dilesnke docela jde, i kdyz mensi vyhrady bych mel ke klavesnici (v jednom rohu nesedi a pri mackani klaves v tom miste se to projevuje lehkymi pazvuky pri stisku klaves). Displej vypada velice dobre, uhly docela jdou az na ten ze spodu, ktery je nejhorsi. Co se tyka lesklosti. Zatim jsem s nim nedelal zadnou zasadni praci a to co jsem na nem delal me displej nijak neztezoval (odlesky a pod). Vydrz na baterie je taky uchazejici. Podle typu pouziti vydrzi pres hodku a pul, kdy z nej clovek macka max co da (jas, bezdrat, vykon CPU atd.) po nejake necele 4 hoiny, kdy na nem koro nic nedla a jas je hodne stazeny (surfovani, word a pod.)
Ted prejdu k vlastnostem z kterych jsem rozcarovan az zklaman. Co me zklamalo nejvic je hlucnost. Sem si rikal ze to snad neni mozne, takovy fen. Vetrak ma asi 4 polohy rychlosti otacek. Prvni 2 jsou docela akceptovatelne. 3 je snesitelna (nikoli vsak trale) a nejvyssi otacky jsou uz docela obtezujici. Do rukou jse mi dostal s biosem 1.01. Tento mel tu vlastnost, ze pri bezne praci (surf, word) ci stacilo aby jen stal nastole si co chvila zvedl otacky a odfoukl, coz bylo docela obtezujici. Ani silent mode nepomahal. Tento nesvar castecne vyresil bios 1.10. Za normalniho nastaveni se moc nezmenilo, ale silent mode aspon zacal fungovat. A to tim stylem, ze neodvetrava co chvilku. Dani ze to je postupne zvyseni teploty v prave casti. Je to citit jak ze spodu tak i z klavesnice. Az notebook dosahne urcite teploty, cca na 30 sekund spusti vetrak a pak je zase na dlouhou chvili klid. V non silent modu se vetrak ozve kdykoli se v systemu objevi spicka vykonu (staci jen otevirani noveho programu). Toto sice trva jen sekundu, ale je to hodne rusive. Toto podle mych odhadu a dedukci zapricinuje spatne rizeni. Behem teto chvilinky si teplota v jadre vyskoci pres 80°C (mereno RM Clock utility). Predpokladam, ze toto neni normalni stav reagovat na jakoukoli kratkodobou zatez vetrakem.
Avsak co me upne vyazilo dech je, ze se notebook vypnul pri spusteni dvou testu (je to prec dvoujadro, tak at se zapoti) Prime95 (ver.23.8.1). Toto se mi povedlo nekolikrat a to jak v silent tak non silent modu (notebook byl pripojen k napajeni ze site). Podle rychloti vypnuti odhaduju na nejakou tepelnou pojistku v CPU. Toto tvrzeni zakladam na informacich ziskanych z RM Clock a SpeedFan (ten mari ponekud sejdrem). RM Clock pri spusteni jednoho ci dvou testu okamzite ukaze teplotu na jadre motajici se kolem hodnoty 99°C. Z tohoto duvodu zacnou fungovat zpomalovaci a chladici mechanismy. Vysledky vypadaji asi takto. Zde uvadim nejake obrazky co jsem pri zbeznem testovani poridil:
1 x prime95 - http://ruka.ic.cz/v3205/V3205-RM.jum...1xPrime95_.png
2 x prime95 - http://ruka.ic.cz/v3205/V3205-RM.jum...Prime95_2_.png
2 x prime95 silent mode - http://ruka.ic.cz/v3205/V3205-silent...few.minut_.png
2 x prime95 a teplota merena RM clock - http://ruka.ic.cz/v3205/V3205-RM.teplota.2xPrime95_.png
A tak se ptam. Mate nekdo podobne zkusenosti a nebo se asi jedna o vadny kousek a mam ho jit reklamovat??? Za odpovedi a namety predem diky a sry ze sem se tak rozepsal.
-
Urcite bych reklamoval, tohle by se v zadnem pripade nemelo stavat, a pokud je to obecna vlastnost modelu tak tim hur, aspon je videt na cem vyrobce setri :-( Ne nadarmo se tyhle male notebooky osazuji LV a ULV modely procesoru a telo maji ze slitiny horciku - jenze to se pak zakonite odrazi na cene ...
-
1 Příloh-a(y)
Zkousel jsem pustit Prime95 (verze 24.15 se mi nechce pustit 2x, prehledl jsem nejake nastaveni?) a sledovat frekvenci a teploty stejne jako ty asi 10 minut.
Obe jadra jeli na 1600MHz a teplota CPU se drzela na 63 stupnich.
Tvuj notebook bych dal urcite na reklamaci. Pokud by se stejne choval i ten muj, tak uz je tam.
-
Citace:
Původně odeslal
zivan
Zkousel jsem pustit Prime95 (verze 24.15 se mi nechce pustit 2x, prehledl jsem nejake nastaveni?) a sledovat frekvenci a teploty stejne jako ty asi 10 minut.
Obe jadra jeli na 1600MHz a teplota CPU se drzela na 63 stupnich.
Tvuj notebook bych dal urcite na reklamaci. Pokud by se stejne choval i ten muj, tak uz je tam.
Ne neprehledl jsi zadne nastaveni. Prime jde pustit ve vice instancich tak, ze si jednou instly Prime zkopirujes do jineho umisteni a pustis ho odtamtud.
Ta teplota by i odpovidala. Sem zkousel poustet 2xPrime u kamose na booku co ma V3505 (skoro ty same streva akorat v 15") a teplota nesla pres 75°C
Hmm, tak to vypada, ze je bud nejaky vadny CPU a nebo nekde selhava chlazeni/power management. Takze ho poslu na reklamacku. Smula ze jej ted potrebuju a bude to muset paru dni pockat.
Jinak co jsem ho dnes zkousel pres RM Clock nastvatit na minimani nasobic 6x a napeti na 0,950V tak jel krasne potichu (vetrak nemel ani snahu se roztocit). Akorat se trosicku zahral (prekvapive vic predevsim v oblasti disku nez CPU). Ale nebylo to nic tragickeho. Takto nastaveny vydrzel vic jak 3,5 hodiny prace (vzdalenoa plochu + pripojení na net pomoci Wi-Fi).
-
da se s tou integrovanou grafarnou Intel Graphics Media Accelerator 950 aspon neco hrat ? ted mam v T40 radeon 7500 je ten intel jeste horsi ?
koukam po lenovu 3000 V100 . . .
-
Ja myslim, ze GMA950 bude vykonnejsi nez R7500 a to hlavne tehdy kdyz budes mit ramky v dualu.
Ted kdyz mam moznost srovnavat R7500 v IBM T42 a Tridenta XP4 v Toshibe, tak trident je na tom o dost lip (a to by mel cca odpovidat R9000 se 64bit).
-
to rad slysim . marne hledam notas ktery by kvalitou dosahl na T40 a vykonove ho predcil . potrebuju neco kompaktniho dobre udelanyho a do 35k .
-
V 3D Marku 2001SE dava asi 5200 bodu.
-
DOT:
jak si mi psal tu PM, tak jsem zkousel Richard Burns Rally a 800*600 low detail to jede v pohode, 1024*768 full detail se ale uz sekalo, mozna ze by pomohlo dat novejsi ovladace, apod. ale pro me zbytecny, stejne na hry nemam cas. Mozna sem ale mel zapnuto rezim max battery, tak byl system podtaktovanej. jeste to zkusim jednou a poradne
jinak kvalita ntb podle me hodne dobra, zatim sem nezjistil v podstate zadny minus
EDIT: tak mam asi nejaky pojebany ovladace, protoze 3Dmark03 jsem zkousel, kdyz to bylo novy a dal jsem asi 4300b., kdezto tedka se to skube jako blazen
EDIT2: Tak jsem preinstaloval ovladace a RBR uz je 1024*768 high detaily v pohode hratelny, v 3DMarku03 4371b.
-
libi se mi hodne a za ty penize asi nabizi i nejlepsi vykon , jen se mi na nem nelibi ta precnivajici baterie vzadu . . .
-
vycnivajici baterie je jen u ty s vetsi kapacitou, kdyz si vezmes tu 6ti clankovou, tak nevycniva. Abych pravdu rek, tak ta koukajici cast vubec nevadi, do neoprenovyho pouzdra na 12" book se vejde uplne v pohode...
-
Po nějaké době užívání mého nového subnotebooku ASUS W6F se podělím KRÁTCE i já o své dojmy:
Displej 13" je pro mě tak akorát. Viděl jsem naživo 12" a ten už je pro mě moc malý.
Když jsem notebook rozbalil a zapnul, zdálo se mi, že je displej nerovnoměrně podsvětlený, ale toto bylo jen při bootování, při takovém to přebliknutí (asi do jiného rozlišení), při nativním rozlišení je vše ok.
Displej je lesklý, můj první notebook s lesklým displejem. Chvíli trvalo než jsem si na to zvykl (třeba jinak směrovat lampičku), ale výsledný dojem po několika týdenním užívání - vynikající, špica, to "sklo" má něco do sebe a každý kdo ten displej vidí se nestačí divit.:)
Klávesnice - je o.k. Akorát když mačkám jedničku vlevo nahoře, občas nenaskočí, jakoby se v tom místě klávesnice nepatrně (o dva milimetry) prohýbala víc. Koupil jsem si přídavnou klávesnici, takže není co řešit a v buse nebo ve vlaku je to o.k.
Touchpad je skvělý, není to jen obyčejná plocha, ale je složený s malých buněk, po kterých prstem jezdíte jistěji.
Výdrž na baterie - cca 3,5 hodiny, ale to displej září přec celej autobus.:)
Hluk - při instalaci je mechanika krapet hlučnější, ale pak se zklidní a neslyšíte ji.
Obal je perfektní - je to nějaká slitina, je vidět že na zpracování nešetřili a že se jedná o manažerskou řadu notebooku.
Kontrolky mají příjemné modré podsvětlení, i touchpad.
K notebooku dostanete příjemnou brašnu a jako bonus neoprenové pouzdro a bluetooth myš.:) Čistící tkaninu na displej nepočítám, to je milé překvapení.
Závěr - neměnil bych za ty peníze. Jediné co mi chybí je nemožnost otočit a zaklopit displej, jako u Tabletu, ve vlaku nebo v buse by se to hodilo.
Resumé:
klady:
+ vynikající displej
+ vzhled a zpracování
+ výkon/výdrž
zápory:
- pouze 3 usb sloty
- v rohu klávesnice nestandardní stisk
- při načítání dat z mechaniky se rozjede naplno a mírně hlučí, pak se srovná a o.k.
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
...
K tem lehkejm zaporum si neuvedl cenu kolem 40kkc, sitovku jen ve verzi 10/100 a nakup operacniho sytemu navic (v cene pokud vim neni) Linuxaci a ostatni other operacni systemaci at prominou, u takovehoto produktu by mela byt licence v ramci uz tak vysoke ceny (ze si tam pak kazdy, kdyz mu budou widle vadit muze dat jakykoliv distro, to je jasna vec :D )
A problem s klavesnici je doufejme "kusovy", pokud by na to trpelo vice kusu, nesvedci to o jinak dobrem zpracovani, ikdyz se notasek tvari jako docela hi-tech kousek...
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
K tem lehkejm zaporum si neuvedl cenu kolem 40kkc, sitovku jen ve verzi 10/100 a nakup operacniho sytemu navic (v cene pokud vim neni) Linuxaci a ostatni other operacni systemaci at prominou, u takovehoto produktu by mela byt licence v ramci uz tak vysoke ceny (ze si tam pak kazdy, kdyz mu budou widle vadit muze dat jakykoliv distro, to je jasna vec :D )
A problem s klavesnici je doufejme "kusovy", pokud by na to trpelo vice kusu, nesvedci to o jinak dobrem zpracovani, ikdyz se notasek tvari jako docela hi-tech kousek...
Upřímně řečeno, kolik uživatelů pozná rozdíl mezi 100 a 1000 síťovkou? Já ne.
-
Citace:
Původně odeslal
bizzon
Upřímně řečeno, kolik uživatelů pozná rozdíl mezi 100 a 1000 síťovkou? Já ne.
No tak ja myslim, ze rozdil znatelny je, kdyz jsi pripojeny na gigabitovou sit..ale na druhou stranu takovy cestovni notebook asi moc gigabitovych siti nepotka :) takze bych to taky za nejake minus nepovazoval...u nejakeho DTR notebooku budiz.
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
No tak ja myslim, ze rozdil znatelny je, kdyz jsi pripojeny na gigabitovou sit..ale na druhou stranu takovy cestovni notebook asi moc gigabitovych siti nepotka :) takze bych to taky za nejake minus nepovazoval...u nejakeho DTR notebooku budiz.
Nejde o to, zda je to u takovehoto notasu vyuzivano, ale ze to nema :)
V tehle kategoriich je to uz trosku snobsky o tom, zda to ma posledni verze features, co jsou dostupny. A at nekdo sitovku ve verzi 100 ci 1000 vyuziva ci ne, verze 1Gb karet uz jsou na svete dobre snad 5 let, tak proc tam neni? :)
Mohl bych se zeptat jinak - vyuzije vetsina majitelu tohoto notasu naplno potencial C2D T5600? K tomu v zakladu na chipsetovy grafice I945? 100% ne a taky tam proste C2D T5600 davaj... :)
-
Kdyz se tu psalo o XPS M1210, tak mohu jen doporucit, jsem s nim velmi spokojen, ta vetsi baterka opravdu nicemu neprekazi a doporucuji jim primo napsat pozadovanou konfiguraci, daj tam i veci, ktere nemaj v nabidce...ja si tam nechal dat Core2Duo T5500. A kdyz jsem trosku poskadlil grafiku, tak v 3DMarku2005 da cca 2150 bodu, bracha na nem pari Armed Assault...:D
-
Citace:
Původně odeslal
ruka
Zakoupil jesem FSC V3205. A abych pravdu rekl, za tu chvilinku co jej mam, z nej mam velice rozporuplne pocity ....
Ahoj prosimte jak jsi nakonec vyresil problemy, ktery popisujes? Chtel bych si ho poridit, ale ted nevim :confused: .
Dik
-
Zasel jsem do servisu a dal to ne reklamaci. Tam to v pohode prijali a za 3 dny mi poslali mejl, ze je secko spravene. Chyba byla pri assembleni, kdy nesundali z zvykacky mezi heatpipe a CPU prepravni ochranou folii a tak nedochazelo k prenosu tepla.
Od te doby funguje vse jak ma.