Hercules Gamesurround Fortissimo IV 7.1 za 1.297,- s DPH
Hercules Gamesurround Fortissimo IV 7.1
http://www.clubic.com/photo/00099017.jpg
Zvukové karty Hercules patří vedlě těch od Creative mezi nejznámější zvukové komponenty pro PC uživatele. Vysloví-li člověk pojem Gamesurround Fortissimo, je už každému hráči i příznivci DVD filmů jasné, o co jde. Nová generace s pořadovým číslem 4 se objevila na trhu a rozhodně má co nabídnout.
Stejně jako předchudce, model Fortissimo III, dostala čtvrtá verze do vínku hned osmikanálový zvuk s 24-bitovým zpracováním a 192 kHz playbackem. Via Envy24HT, kterým je tato karta osazena, však nabízí tento datový tok pro každý kanál, nehledě na jejich aktuání počet, takže si zvuk v maximální kvalitě vychutnáte i v 5.1 či dokonce 7.1 konfiguraci. Nabízí rovněž možnost 24-bitového zpracování záznamu se vzorkovací frekvencí až 96 kHz. Ke standardní 5.1 konfiguraci s přední a zadní dvojicí, středem a subwooferem přibývají pro 8 kanálů ještě levý a pravý kanál, které lze plně využít u vybraných DVD filmů a her.
Karta je osazena celkem sedmi vnějšími koenktory. Čtyři z nich jsou výstupní a slouží k připojení všech potřebných satelitů pro osmikanálový zvuk, dva vstupní porty pro mikrofonní a linkový zdroj signálu přes malý jack konektor a samozřejmě nechybí ani digitální výstupní S/PDIF. Karta je plně kompatibilní se standardy QSound and Microsoft DirectSound, dokonalého zvuku s Dolby Digital a Dolby Digital EX si můžete užít například díky přiloženému přehrávači PowerDVD.
Mezi základní požadavky karty patří Windows 98 SE a vyšší (WXP pro 192 kHz zvuk), 1 GHz procesor a 256 MB operační paměti.
Tak se nam objevila tato nova karticka, no nevypada to spatne, sice cena trochu vyssi nez u F3, ale hlavne jak to hraje, ze? Tak kdo k tomuto kousku muzete, co rict, tak sem:
EDIT: upravena cena ( z CC )
Re: Hercules Gamesurround Fortissimo IV 7.1 za 2.104,- s DPH
je nekde jeste funkcni odkaz na flash fortisima 7.1 na prodigy? Ten v tomto threadu je nefunkcni a vyhledavani mlci. Jinak jsem si vsiml, ze tech linku je v kategorii zvuk nefukcnich povicero.
Citace:
Původně odeslal
traktor2
je nekde jeste funkcni odkaz na flash fortisima 7.1 na prodigy? Ten v tomto threadu je nefunkcni a vyhledavani mlci. Jinak jsem si vsiml, ze tech linku je v kategorii zvuk nefukcnich povicero.
mel jsem navod na flash Aureonu na Prodigy, to jsem udelal a fungovalo to, ale nevim jestli to je stejny i pro Fortisimo, mozna to mam jeste na disku, podivam se
jinak kartu jsem prodal uzivateli lullu a tomu jsem to vypaloval na CD, takze se zkus kdyztak zeptat jeho, jestli to to nekam hodi
Edit: tak sem to doma nasel
http://sweb.cz/brs/Flash.rar
Citace:
Původně odeslal
baros
mel jsem navod na flash Aureonu na Prodigy, to jsem udelal a fungovalo to, ale nevim jestli to je stejny i pro Fortisimo, mozna to mam jeste na disku, podivam se
jinak kartu jsem prodal uzivateli lullu a tomu jsem to vypaloval na CD, takze se zkus kdyztak zeptat jeho, jestli to to nekam hodi
Edit: tak sem to doma nasel
http://sweb.cz/brs/Flash.rar
thx za ochotu, ale v tom raru jak rikas neni nic o fortisimu. Jeste chvili pockam, kdyby se nahodou nekdo ozval s postupem primo na fort. a kdyz nic tak to prubnu dle navodu na aureon a budu doufat ze to pojede.
mam nejasnou potuchu ze hercules mi nesel flashnout, stejne budes muset eventuelne zazalohovat a potom flashnout na prodigy...aby to melo vyznam.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
mam nejasnou potuchu ze hercules mi nesel flashnout, stejne budes muset eventuelne zazalohovat a potom flashnout na prodigy...aby to melo vyznam.
mno kdysi tu byl navod, a matne si vzpominam, ze tem co to zkouseli to fungovalo dle ocekavani. A jak sem tady cet starsi thready tak staci cokoliv s envy24 a flash na prodigy by nemel bejt problem...bo je tady jeste nekdo komu neslo flasnout fortisimo 7.1?
asi se mi to nakonec zdarilo, ale musis potom jet jen digitalni vystup...ale to urcite vis. Je tam jedinej problem a to ten, ze pro zpetnej flash na hercules musis mit rom v zaloze a v originalnim packetu(pro flash na prodigy) mam pocit, ze neni. Nez bych ji nenavratne flashnul popremejslel bych.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
asi se mi to nakonec zdarilo, ale musis potom jet jen digitalni vystup...ale to urcite vis. Je tam jedinej problem a to ten, ze pro zpetnej flash na hercules musis mit rom v zaloze a v originalnim packetu(pro flash na prodigy) mam pocit, ze neni. Nez bych ji nenavratne flashnul popremejslel bych.
to s tim dig. vystupem je jasny. Prvotni zaloha puvodni epromky je taky jasna.
Vidim ze se tu uz nikdo s nejakem presnejsim navodem neozval tak prubnu ten od barose.
update:
Takze proved sem flash podle navodu od barose a jevi se to funkcne. Drivery sly nainstalovat a kdyz si vyjedu vypis z epromu tak se to jevi jako prodigy. A co me velmi prekvapilo je funkcni vystup 3,5 na sluchadla i po flashi.
Jediny na co si budu muset zvyknout je mrnavej panylek od prodigy, kterej se na "prvnim setkani" jevil ponekud zmatene.
Takze pribeh s HGF7.1 ma necekane pokracovani:
Po uspesnem flasnuti na prodigy 7.1 se zacali objevovat problemy se zvukem. Jako, ze hry moc nehraju tak jsem jednu zkusil a lagovani, zpomaleni bylo jedinym viditelnym vysledkem. I pres nastaveni ve win vlastnostech zvuku primarniho zarizeni na prodigy 7.1 se ovladac neustale prepinal na Qve prodigy7.1 a pod. kokotiny. Sample rate pro optiku nefungovalo dle ocekavani. Respektive na jakykoliv jiny rate nez na 44.1 to bud "kasparkovatelo" nebo nehralo vubec. Taky "sila" zvuku ci max. hlasitost se zmensila o cca 20-30 procent. Apod. Mno dobre me tak, mel jsem si nejdriv precist forum audiotracku. Tam si majitele vlastnici originalni audiotrack prodigy7.1 kartu nemalo stezovali na drivery. Situace byla dokonce natolik pro vlastniky tragicka, ze jeden z majitelu karty vytvoril a naprogramoval vlastni ovladace http://www.esiforum.com/show.asp?db=...ode=0&msg=2359, ktere jsou momentalne spoustou lidi oznacovany jako neskonale pouzitelnejsi nez od vyrobce samotne karty. Tedy to co jsem se docelt na tomhle foru. tj. jak sou ovladace na prodigy 7.1 best... evidentne daleko tomu.
Pokorne jsem se tedy vratil k puvodnimu flashi s fortisimem a nainstaloval drivery primo od via http://www.download.com/VIA-Envy24-F...-10281491.html, protoze hercules ma podporu svych useru na haku. A vysledek? Po nainstalovani originalniho via WDM driveru pro envy24 a otestovani se vse jevi v poradku. Interface ovladaciho panylku vypada sice jako by ho nekdo kreslil ve windows omalovankach, ale svete divse vse funguje tak jak ma. Prepinani sample rate az do 96 bez problemu. Rozhodne sou tyto drivery na vyssi urovni nez originalni od herculesu. Digitalni opticky vystup funguje na jednicku. Pokud by se tedy jeste nahodou nasel nekdo, kdo by si chtel prznit svou zvukarnu ovladacema od prodigy tak necht se jim obloukem vyhne.
tak nakonec si to popsal moc hezky, nejak podobne sem se trapil, jedine s aureonem ty ovladace slapaly a kupodivu bezchybne i kdyz jak pises s originalama(prodigy) byly problemy. Takze schvalne jeste u kamarada ozkousim(tam totiz skoncil muj hercules) jak to chodi s VIA...