-
Re: IBM ThinkPad Series -update
Citace:
Původně odeslal
Euphon1c
ne ty win 98 jedou perfektne a dokonce mi prosel i test super pí na 1M.
dalsi poznatek je ze notas jede jen kdyz je v zasuvce, baterka je taky mrtva.
jak se rozebira? jednou sem se do toho vrhl ze se podivam jak to vevnitr vypada a nemohl sem najit nejaky skrity srouby, uz sem nasel snad vsechny ale stale to tam za neco drzelo, ve finale sem se na to vyprd.
mel sem vymontovany ty hlavni srouby pod tema gumovyma zaslepkama, pak pod baterkou, pod diskem, vsechny mozny a stale nic
Stahni si servisni manual. Je to tam vsechno strasne jednoduse popsane. Bez toho to napoprve je docela risk:-)
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Stahni si servisni manual. Je to tam vsechno strasne jednoduse popsane. Bez toho to napoprve je docela risk:-)
Presne tak, bez servisniho manualu (IBM/Lenovo je na strankach maj k jedotlivym typum) notebook na poprve budes spatne rozebirat, respektive ukrutne dlouho budes hledat, co jeste kde za co drzi a kde je co jeste prisroubovany a co naopak uz jde vyresit primerenou silou. Reseni primerenou silou bez vedomi, kde je co na co spojeny nebo relativne skryte prisroubovany se rovna stavu, kdy neni problem neco urvat nebo poskodit. Jak blbe se pak urcita zlomena soucastka schani, to je na snade...
-
OT: ale pro spravneho technika a koumaka je rozebrat T23 bez manualu vyzva ktera se neodmita :-D
(poprve jsem ho rozebiral ukrutne dlouho a az zbytecne moc do detailu. Podruhe uz jsem pouzil efektivnejsi zpusob :-D )
-
pod toto se podepisu! :)
Samozrejme je na tobe jak rozborku udelas, kazdopadne dej pak vedet co si nasel, pripadne nafot a nahod fota.
-
Panové, T23 2647 AG, po instalaci win xp s integrovaným SP3 nejdou nainstalovat video drivery. Nevíte?
-
Citace:
Původně odeslal
Prokop
Panové, T23 2647 AG, po instalaci win xp s integrovaným SP3 nejdou nainstalovat video drivery. Nevíte?
nevim, SP3 na T23 mam, ale SP3 bylo instalovane az po nahozeni driveru. Bez nejmensiho problemu.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
nevim, SP3 na T23 mam, ale SP3 bylo instalovane az po nahozeni driveru. Bez nejmensiho problemu.
Diky za reakci, uz jsem to rozchodil.
-
Panove co T23 presneji 2647-AG a 2x512MB pameti? Sezere uz T23ka i neorigo?
-
U T23 bych nakup pameti bez vyzkouseni predem (nebo "certifikovane" IBM) neriskoval, tyhle chipsety byly jeste furt dost vybiravy, teprve od Centrin se da do notebooku cpat prakticky vse, co je typove kompatibilni (s malymi vyjimkami) nicmene u T23 bych risknul jen pri velmi nizke cene modulu.
-
Citace:
Původně odeslal
tiktak
U T23 bych nakup pameti bez vyzkouseni predem (nebo "certifikovane" IBM) neriskoval, tyhle chipsety byly jeste furt dost vybiravy, teprve od Centrin se da do notebooku cpat prakticky vse, co je typove kompatibilni (s malymi vyjimkami) nicmene u T23 bych risknul jen pri velmi nizke cene modulu.
Ok diky, na ebay jsou 512tky ibm certified za par stovek, tak to vyzkousim.
-
Citace:
Původně odeslal
Dazzle
dostal se mi do ruky stařičkej notas IBM TP 600E,
daji se na tenhle notas sehnat pametove moduly? 64 MB co tam mam je pekelne malo, kdyz se zahlti tak se mi otevira mozilla klidne 5 minut. pracovni efekt nulovej :)
-
Zdravim,
prave se odhodlavam k upgrade ram a hdd na T42(512MB,30GB).
Ctu tady o haklivosti tehle stroju a navic nemam s hw notebooku zadny zkusenosti. Proto me zajima, jestli existuje neco jako dualchannel u ram nebo proste prikoupim rovnou 1GB DDR400. Ale jakou znacku?
A dal, jak to je s vymenou hdd, mam 4200 otacek, chci asi 5400, 7200 by uz asi moc hralo. Navic jen vim, ze je disk v nejakym supliku, ale snad by s montazi nemel byt takovy problem. Ted vidim, ze existuje i redukce na IDE40, takze bych snad mohl udelat zalohy na desktopu.
Mimochodem k DVD mechanice. nepouziva rada T6x stejnou jako T4x?
Dik za odpovedi
-
Citace:
Původně odeslal
Toncek
Ale jakou znacku?
mělo by to být fuk
Citace:
Původně odeslal
Toncek
Navic jen vim, ze je disk v nejakym supliku, ale snad by s montazi nemel byt takovy problem.
jo je v šuplíku v pravém rohu, pod rukou. jeden šroubek na šuplík, disk je přimontovaný 4mi. nic nejde pokazit, dyžtak si stáhni z podpory manuál
Citace:
Původně odeslal
Toncek
Mimochodem k DVD mechanice. nepouziva rada T6x stejnou jako T4x?
fyzicky jsou trošičku odlišné, takže ne
-
Citace:
Původně odeslal
berraneck
mělo by to být fuk
jo je v šuplíku v pravém rohu, pod rukou. jeden šroubek na šuplík, disk je přimontovaný 4mi. nic nejde pokazit, dyžtak si stáhni z podpory
manuál
fyzicky jsou trošičku odlišné, takže ne
Dik za bleskovou odpoved.
Me prave zmatlo tohle: http://www.levnapc.cz/ibm-thinkpad-d...palovacka.html
A tu je primo pro T4x:
http://www.levnapc.cz/lenovo-dvd-rw-...palovacka.html
Ale kdyz vidim tu cenu, tak to stejne nema smysl.
-
Citace:
Původně odeslal
Toncek
Tak to mají blbě.. mám je oba a liší se, i když jen v detailech. Možná by to šlo přebastlit, ale spíše bych to řešil externí palírnou..
-
mam T23 a když vložim do USB flasku, napíše mi to, že zařízení může pracovat rychleji.
Chtěl bych se zeptat kde seženu ovladače na radič USB?
Zkoušel jsem 5x ovladače na desku, chipset a nic.
díky
-
T23 má jen USB v1.1 co vim.. bohužel
-
Citace:
Původně odeslal
berraneck
T23 má jen USB v1.1 co vim.. bohužel
Presne tak, USB 2.0 nema
Jinak u me probehlo pridani 1GB ram(celk. 1,5) i 160GB disk a spokojenost. Odezva se slusne zlepsila.
-
Citace:
Původně odeslal
Toncek
Presne tak, USB 2.0 nema
Jinak u me probehlo pridani 1GB ram(celk. 1,5) i 160GB disk a spokojenost. Odezva se slusne zlepsila.
ano díky, v tom případě vyřešeno :)
btw kolik tě prosím stál ten upgrade? já mam 512 GB ram a 40 GB disk a po nahrátí win XP sp3 + maličko důležitých programů je odezva systému docela mrzutá..
-
Citace:
Původně odeslal
Dazzle
ano díky, v tom případě vyřešeno :)
btw kolik tě prosím stál ten upgrade? já mam 512 GB ram a 40 GB disk a po nahrátí win XP sp3 + maličko důležitých programů je odezva systému docela mrzutá..
cca 2300,- na konci ledna. V mym T42 jsou DDR333, tusim 2x drazsi, nez dneska nejmasovejsi DDR2. Ale na tvym T23 budou nejspis jeste SDRAM a ty budou jeste drazsi. Muzes zkusit aspon disk. Tech 512MB se na XP da, kdyz si system trochu orezes. Ja jsem presel na Ubuntu, i kdyz na mensi partition mam jeste i XP, ale ty lezi spis ladem. Rychlostne se ty systemy zdaji "od oka" porovnatelny.
-
Dazzle:
Imho staci vymenit disk. Pamet jsem nechal 512MB, ale stary 4200ot disk jsem vymenil za 5400ot WD 160GB a rychlost vseho rapidne skocila nahoru. Pochybuji totiz, ze by na P3 delal nekdo slozite veci, ktere by dokazaly vyuzit extra moc pameti (a 512 na normalni veci v XP myslim taky staci).
edit: 1,5GB ram do T23 nedostanes ani nahodou. Zkousel jsem nekolik velkych modulu (nevim zda 1GB ci 512MB) a nesel plne ani jeden.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Dazzle:
Imho staci vymenit disk. Pamet jsem nechal 512MB, ale stary 4200ot disk jsem vymenil za 5400ot WD 160GB a rychlost vseho rapidne skocila nahoru. Pochybuji totiz, ze by na P3 delal nekdo slozite veci, ktere by dokazaly vyuzit extra moc pameti (a 512 na normalni veci v XP myslim taky staci).
edit: 1,5GB ram do T23 nedostanes ani nahodou. Zkousel jsem nekolik velkych modulu (nevim zda 1GB ci 512MB) a nesel plne ani jeden.
Presne tak. Svyho casu sem mel XP na 256MB a kdyby neslo o hry, tak se to da provozovat i tak. Staci povypinat nektere nepouzivane sluzby a instalovat s rozumem.
edit: sam sem se divil, ze po odkrytovani ramky na T42 je k dispozici jen jeden volnej slot, ten druhej obsazenej je nepristupne pod deklem celyho tela, takze vyjmout tu 512 a vrazit tam druhou 1GB, abych mel 2GB by stejne nebylo jen tak.
-
Citace:
Původně odeslal
Toncek
Presne tak. Svyho casu sem mel XP na 256MB a kdyby neslo o hry, tak se to da provozovat i tak. Staci povypinat nektere nepouzivane sluzby a instalovat s rozumem.
Musím říct, že bych rád viděl co se na takovém počítači dá dělat kromě čtení a psaní textů. Sám jsem měl T23 s 256 RAM a vydržel jsem na tom jen pár týdnů. Stačilo spustit jedno IDE na programování a byl konec práce.
Citace:
Původně odeslal
Toncek
edit: sam sem se divil, ze po odkrytovani ramky na T42 je k dispozici jen jeden volnej slot, ten druhej obsazenej je nepristupne pod deklem celyho tela, takze vyjmout tu 512 a vrazit tam druhou 1GB, abych mel 2GB by stejne nebylo jen tak.
Stačí pouze sundat klávesnici, což je otázka pár vteřin a uvolnění asi čtyř klávesnicí označených šroubků. Dokládám ilustraci (http://www.insidemylaptop.com/replac...1-t42-laptops/) - zdá se mi to téměř stejně přístupné jako ten spodní slot.
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
Musím říct, že bych rád viděl co se na takovém počítači dá dělat kromě čtení a psaní textů. Sám jsem měl T23 s 256 RAM a vydržel jsem na tom jen pár týdnů. Stačilo spustit jedno IDE na programování a byl konec práce.
Stačí pouze sundat klávesnici, což je otázka pár vteřin a uvolnění asi čtyř klávesnicí označených šroubků. Dokládám ilustraci (
http://www.insidemylaptop.com/replac...1-t42-laptops/) - zdá se mi to téměř stejně přístupné jako ten spodní slot.
Ad1) Pokud budu programovat v modernim prostredi, tak to nebudu delat na 8 let starym stroji. U kancelarske prace a netu si vyberu ty programy, ktere pokryji potreby a zaroven nemaji prehnane systemove pozadavky.
Ad2) me to nepripada temer stejne. Krome toho bych nerad pri rozborce nahnul zakladovku vic, nez bude zdravo grafickemu cipu, se kterym u tehle rady byvaji takove problemy
-
Citace:
Původně odeslal
Toncek
S tim servisnim manualem to neni problem opatrne rozdelat, pak se da menit RAMka, jak potrebujes. 2GB (2x1GB modul) neni pro T42 problem.