-
Re: Windows 7 (Microsoft Confirms Windows 7 for 2010)
Microsoft Windows 7 Build 7227 x86 *PRE-SP1*
7227.0.x86fre.winmain sp.090602-2110.client en-us.ultimate.iso
MD5: CE8FBA7A34E96BBC52F1D13D7EB16120
Tak budeme muset pockat na RTM verzi, jsem se unahlil a vypada to na fake, pardon. Ale za par dni by mela RTM byt venku
-
Nema byt za dva dny venku RC2?
-
Tak mám jeden zásadní nedostatek, který mi dost vadí:
V síti používám "dohledávací DNS domény" (domena.com a moje.druhadomena.cz) - tj. když dám ping www, tak to zkusí nejprve dotaz na www, pokud nejde nalézt, tak dodá první doménu - www.domena.com, když taky není platná odpověd tak zkusí druhou v pořadí - www.moje.druhadomena.cz, pak teprve ohlásí že www nelze nalézt.
U WinXP funguje i ping www.test => www.test.domena.com => www.test.moje.druhadomena.cz, ale to druhé (když je tam už tečka) ve W7 prostě neběží.
Sere mě to, protože mám dostupné servery přes VPN z jiných sítí a používám na ně A záznamy nazevserveru.firma.mojedomena.com s IP přes VPNku a u W7 to musím psát celé, u WinXP stačí napsat jen nazevserveru.firma :(
-
Chtel bych si Win7 zkusit a pouzivat jako plnohodnotny system. Uz jsem si stahl RC z microsoft.com, ale ted jste me trochu znejistili s tou RTM/RC2 verzi. Co to vlastne RTM je? Mel bych s instalaci jeste chvili pockat?
-
RTM = release to manufacturing
Neboli verze, ktera pujde do vyroby. Proste ta kterou pak budou kupovat zakaznici :)
-
Citace:
Původně odeslal
MEluZíNa
RTM = release to manufacturing
Neboli verze, ktera pujde do vyroby. Proste ta kterou pak budou kupovat zakaznici :)
Jasne, dik.
Takze co mi doporucite? TED nainstalovat RC, nebo pockat nejakou dobu na tu RTM? Ale jak dlouho, ze? :smile:
-
Já osobně bych si klidně RC nahodil :-) Přesně jak píšeš - bůhví jak dlouho si na RTM počkáš :-)
-
A hlavně....kde by jsi RTM vzal? Pokud nejsi členem MSND či Technetu...
-
Citace:
Původně odeslal
Crusheer
Jasne, dik.
Takze co mi doporucite? TED nainstalovat RC, nebo pockat nejakou dobu na tu RTM? Ale jak dlouho, ze? :smile:
No pokud se jedná o primární systém, tak bych raději počkal, protože z RC verze, pokud se nepletu, nepůjde oficiálně aktualizovat (upgadovat) na verzi finální, která vyjde 22. září tohoto roku, čili by se muselo reinstalovat, či použít nějaký neoficiální (MS nepodporovaný) postup.
Pokud je to jen na testování, klidně nainstalovat hned RC verzi.
-
Citace:
Původně odeslal
Crusheer
Chtel bych si Win7 zkusit a pouzivat jako plnohodnotny system.
Rozhodně bych se toho nebál, užívám již dlouho jako jediný systém a naprosto bez problémů.
Pravda, nejsem příliš velkým hráčem, takže serepetičky typu Daemon Tools neužívám. (údajně s virtuálními mechanikami je největší problém)
Vlastním build 7201 x64 a vše funguje tak jak má. Takže na RTM bych nečekal a vrhnul se na installation ;)
-
Nejvetsi problem je zatim spise s firewallem ;-)
-
Mám Comodo a funguje bezchybně.
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Pravda, nejsem příliš velkým hráčem, takže serepetičky typu Daemon Tools neužívám. (údajně s virtuálními mechanikami je největší problém)
Novy DT podle vyjadreni kolegy funguje na buildu 7100 (ma ale 32bitu, nevim jak u 64)
-
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
Novy DT podle vyjadreni kolegy funguje na buildu 7100 (ma ale 32bitu, nevim jak u 64)
Jede i na x64ce. Mam 7100 Sedmovy Widle a DT jede v pohode. Starsi verze sla jen s knihovnou z PRO dema. Ale posledni fici jak drak :)
-
Já bych počkal na RTM, podle neoficielních informací má vyjít již kolem 20. června. Vzhledem k rychlosti vydávání buildů bych tomu i věřil.
Ovšem to jak je získat je věc druhá.
-
build 7229 je venku vč. language packů
prý je i b 7231, ale ten zatím nikde není...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
build 7229 je venku vč. language packů
prý je i b 7231, ale ten zatím nikde není...
Ano vic o 7229:
Pise se na netu ze je to RTM
7229.0.090604-1901_x64fre_client_en-us_OEM_Ultimate-GRMCULXFREO_EN_DVD.iso
CRC32: 04FC6B18
MD5: 32460CB7ABB9BF5EAC65AEA7034C798B
SHA1: F3DF1990D9242C48BC56515534911838DF0ABEA9
Neco o 7231:
MICROSOFT.WINDOWS.7.BUILD.7231.WINMAIN.X86.VHD.ENG LISH-WZT
FILE: 7231.0.x86fre.winmain.090608-1900.client_en-us.ultimate.vhd
(the original VHD in packed RAR archive, size RAR file: 1,956,847,719 byte
SHA1: E947CB5AAD1DB581162C1F44F97C9B0E49E70E0A)
SIZE: 5,214,876,672 byte
CRC: 5710D7DF
MD5: E11D5A0BE7EC9379141A07F831DE87ED
SHA1: D6315A1D8D89D30D7EA948AD93D572203D155193
-
nene :)
On June 2, 2009, Microsoft confirmed that Windows 7 will be released on October 22, 2009 and will have the RTM code finalized in July.
-
Používám x64bit build 2137 a zatím u mě panuje spokojenost. Chvilku me deptalo UAC než jsem zjitil že za odebíráním pravomocí může právě on. Nainstaloval jsem si i engineering preview Officu 2010 a taky se mi to zamlouvá. Sice to není takový skok jako z 2003 na 2007 ale i tak jsou tam nové prvky které se mi líbí.
U W7 jsem si celkem oblíbil i dolní lištu z předělaným systémem slučování stejných oken pod jednu ikonku i kdyz mi to někdy přijde i trochu nepřehledné (hlavně kdyz jich je tam víc jak 3) , u dřívějšího systému se zobrazovaly při najetí na ikonu aplikace názvy souborů v čemž se dalo rychle orientovat ted je to s těmi náhledy trochu mín přehledné.
Doposud jsem se snad nesetkal s aplikací které by nefungovala. Bezpečnostní aplikace jsem zatím neinstaloval ale asi neaké vyzkoušim. Comodo tedy pracuju z W7 ?
Kdyz jsem W7 prvně nainstaloval tak jsem si procházel themes co jsou k dispozici a docela mě překvapilo že tu chybějí ty animované. Někde jsem něco přehlédl nebo to ještě do W7 neimplentovali ? vím že pro Visty to bylo pojmenované Dream Scene .
-
Natrefil jsem na velmi nemilý problém s RC1. U některých her (konkrétně jedi academy a splinter cell double agent) se mi stane to, že seřízne obraz na 5:4 (neširokoúhlý) a po stranách se zobrazí černé pruhy. V nastavení her to není.
Dával bych to za vinu graf. ovladačům - mám GTX275 + dell 2408WFP.
Setkal se s tím někdo? Ostatní hry jsou v poho..
-
Pánové, jaký build mi v současné době doporučíte? Mám někde jeden z prvních, ale co tak čtu, bude určitě lepší něco posledního.
Díky.
-
Doporucil bych necekane ten posledni :-) Pokud mas k nim pristup. Jinak asi 7100 kterou mozna jeste ted muzes stahnout z netu. Posledni instalator je Microsoft Windows 7 build 7229. Tak bud 7100 nebo 7229 :) Ja sam mam 7100, ale budu prechazet na posledni az dodelam praci na PC :)
-
Zkoušel někdo integrovat do 7229 buildu českej language pack? Pomocí vLite - jestli to jde i jinak nemám ponětí. Hlásí mi to že chybí soubory, což moc nechápu.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Zkoušel někdo integrovat do 7229 buildu českej language pack? Pomocí vLite - jestli to jde i jinak nemám ponětí. Hlásí mi to že chybí soubory, což moc nechápu.
Má nějakej důvod se pachtit s integrací do bety? A dokonce i do finalu, když je instalace tak jednoduchá...
-
Čistě teoreticky ne, ale je to pohodlnější integrovat do instalačky, obzvlášť když děláš i nějaký další změny.
-
Zaintegrovat to určitě jde - na jedněch nejmenovaných forech jsou takové verze dokonce i ke stažené. Ale zatím to IMHO nemá význam. Stejně nakonec počkám na FINAL v češtině již v základu.
-
To ale pár měsíců ještě potrvá :)
-
Jestli to má být tak, jak to MS plánoval a připravoval, tak je ti naprosto jedno, s jakým jazykem W7 nainstaluješ, protože veškeré jazyky už budou oddělené (tak jako v MUI verzích XP).
Mé první poznatky (po vydání lokalizačních balíčků u verze 7100) toto potvrzují.
Je jen jedna věc, na kterou můžeš narazit, že bude v "originál" česky instalovaných jiný než v angických a počeštění přes balíček jinak je konfigurace již spuštěných aplikací v cizím (anglickém) jazyce. Myslím takové části konfigurace, které si aplikace vytváří z mustru s již vyplněnými proměnnými, které se také lokalizují.
-
Přesně jak píšeš, jsem to také čekal, že to bude fungovat. Ale už na Win XP jsem se právě mohl přesvědčit, že prostě komplet CZ verze, jsou přeci jen více CZ.
Výhoda EN je v tom, že nějaké aktualizace atd. vychází dřív, ale zase nevýhoda je ta, že se do nich špatně shánějí MUI. Myslím tím rozšíření systému.
-
Nejsou už náhodou na lokalizačních balíčcích postavené i Visty? Bych se divil, kdyby tomu pak ve Win 7 bylo jinak.
-
Já jsem si tak zvyknul na ENG že už na ni nedám dopustit....příjde mi čeština nějak zbytečná, navíc :) jediný problém je, když někomu něco na dálku vysvětluji, to se pak hůře překládá/odhaduje...
-
Sice to sem nějak nepatří, ale já to vidím tak, že angličtina mi nedělá nejmenší problém, ale pokud mohu mít OS v češtině, tak se tomu nebráním. Jsem na to zvyklý. Všichni kolem ho mají v CZ a už třeba kvůli tomu zmíněnému vysvětlování. Sám třeba už vím po paměti kde co najdu v ovládacích panelech a když to mám najednou v EN, tak jsou ty položky jinak seřazené a už nejsou přesně tam, kde jsem zvyklý :D.
-
Já mám systém v EN hlavně z důvodu googlení problémů, když na mě vyskočí nějaká chyba, tak ji stačí překopírovat do googlu a nemusím řešit jak tu chybu překládat. Zpětně když něco radím ostatním se ten překlad většinou zvládá snadněji :).
-
Citace:
Původně odeslal
sAd
Nejsou už náhodou na lokalizačních balíčcích postavené i Visty? Bych se divil, kdyby tomu pak ve Win 7 bylo jinak.
Pravděpodobně jsou, ale ty mi nesmí překročit práh, takže nejsem schopen subjektivně hodnotit. ;)
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Přesně jak píšeš, jsem to také čekal, že to bude fungovat. Ale už na Win XP jsem se právě mohl přesvědčit, že prostě komplet CZ verze, jsou přeci jen více CZ.
U XP je právě rozdíl v tom, že MUI a CZ verze není jedno a to samé, což u W7 už není pravdou... ;)
-
Aha, tak to jsem pochopil špatně. Myslel jsem, že v XP to už tak právě bylo.
Musím uznat, že ve Win 7 mi opravdu připadá přeloženo vše, jen v novějších buildech jak 7100 se vyskytuje divná chyba s reprezentací EN stringů.
-
Drobnej rozdíl jsou např. jména adresářů. Můžete si milionkrát nainstalovat češtinu, ale pořád vám v Users budou strašit "application data", "favorites", "my documents" atd.
Není to nic kritickýho, ale mně osobně to dost leze na nervy.
a aby zase někdo neměl řeči, že "spamuju", přiedituju to sem:
Build 7260, build on June 12, 2009, leaked on June 14. It is the offical RTM escrow build and Wzor.net states that Windows 7 will hit RTM on June 19
-
No, když už jsme u těch rozdílů v překladu, tak všechny české verze Windows mají "Program Files" případně "Documents and Settings" ;)
Jsou věci, které IMHO je lepší nepřekládat, navíc když by k tomu BFU raději nemělo mít přístup.
PS: Osobně taky nejsem zastánce několika příspěvků pod sebou, takhle je to určitě lepší... ;)
-
Osobně mi ty názvy adresářů nevadí, pokud se s tím systém umí vypořádat - má uložené aliasy. Často to bývá tak, že z aplikace se adresář jemnuje jinak než ve skutečnosti.
BTW. tu informaci máš z Wzor.net?
-
Tak předně ve Vistách už jsou všechny názvy složek anglicky a staré názvy v národním jazyku jsou jenom symlinky do anglických adresářů. Třeba u "Dokumenty" jsem český název ještě pochopil, ale "Data aplikací" je fakt strašný (nejen kvůli mezeře v názvu), tohle je ve Vistách taky překopaný a rozhodně to kvituju.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
BTW. tu informaci máš z Wzor.net?
z Wikipedie :)
co je vlastně wzor.net zač?
-
Citace:
Build 7260, build on June 12, 2009, leaked on June 14. It is the offical RTM escrow build and Wzor.net states that Windows 7 will hit RTM on June 19
Já právě taky nevím, tys to uváděl :).
-
w7 sem zatim videl spis z rychliku, ale u vist rozhodne plati, ze lokalizovany != cesky. Neni to zdaleka jen o odresarich, napr cmdline chyby jsou v lokalizovanych en v cesky jsou cesky. Svedci to IMO hodne o "schopnostech" M$, delaji si tak do vlastniho hnizda.
-
Jde v levé části okna Průzkumníka zrušit zobrazování oblíbených položek, knihoven a domácí skupiny? Bral bych jen disky....
Druhá věc kterou jsem nevykoumal je jednotný nastavení zobrazování složek. Vytrvale se mi všechno zobrazuje v podrobnostech, i když jsem v možnostech složky naklikal co chci, a dal "použít pro všechny složky".
-
Tak pánové, první rádoby-RTM build je na světě - 7260.
Podle mých info by měl být ale ten konečný RTM až 7300. Takže já čekám :).
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Druhá věc kterou jsem nevykoumal je jednotný nastavení zobrazování složek. Vytrvale se mi všechno zobrazuje v podrobnostech, i když jsem v možnostech složky naklikal co chci, a dal "použít pro všechny složky".
No tohle je taky tak pekne dodrbane ve Vistach, jestli to nechali i do 7cek, tak potes koste :mad:
-
No trochu líp to funguje, ale má to jistý vyjímky, např. v okně Tento počítač to pro normální složky nenastavíte... Musí se otevřít jakákoli normální složka a pak jo.
Kde se mi to nepovedlo změnit ani tak je okno kde si vybíráte kam se uloží stahovaný soubor. Opruz.
-
Mám RC1 teda build 7100. Ak chcem "zvýšiť" build, tak si ho musím najprv niekde stiahnuť a urobiť čistú inštaláciu alebo iba urobiť update. Rozumiem tomu správne? Ak spravím iba update bez čistej inštalácie, zostane mi systém legálny so súšobnou dobou ako 7100?
-
Dneska rano me B7100 docela vyklepala. Hned pri bootovani systemu se mi objevil program System Repair s tim, ze Windows nemohou naskocit. Tak asi 15-20 minut neco resil a nakonec jen suse odpovedel, ze "System Windows nedokazal opravit problem".
Tak restart a co nevidim? Windows normalne nabehly :?:;D
Stalo se vam nekomu neco podobneho?
-
Hej stalo, keď som počas štartu okien počítač reštartoval.
-
-
7260 nainstalován...čistá instalace z 7000 a zatím jen příjemné věci :)
-
1 Příloh-a(y)
sakra furt ponuka na stiahnutie iba 7100... vid priloha...
mozno preto ze taham 64b verziu?
-
Poslední, oficiálně veřejně dostupný build pro širokou veřejnost, je opravdu build 7100, 7260 je dle mého názoru jen pro úzkou skupinu beta testerů vybraných MS nebo stažená z torrentů (nelegálně)...
Čili pokud nejste oficiálním betatesterem vybraným MS (neznám přesná pravidla, za nepřesnosti se předem omlouvám) nebo nechcete warezit, pak Vám zbývá pouze ta 7100, další už nebudou asi. 22. září bude uvolněna finální verze, která bude už samozřejmě placená.
-
jj, je to tak....ono mezi betatestery se mohl dostat každý, chtělo to jen rychlou reakci....po buildu 7000 přibrali ještě 500 uživatelů navíc. Není špatné odebírat ten jejich buletin, občas tam jsou hodně zajimavé věci
-
Dnes jsem při browsení objevil tento sofware: Tweak-7
Více info na web stránce tohoto produktu:
Tweak-7
Třeba se to někomu bude líbit ;)
BTW: Stránka píšící o všem co se týká 64bitů (jen tak pro zajímavost) Start64.com
-
V EU budou dvě speciální verze W7:
http://digitalne.stahuj.centrum.cz/w...ze-pro-evropu/
Pokud nemáte Windows Vista N (verze BEZ WMP), tak si upgradu neužijete ani s jednou z nich. Bude možná jen čistá instalace. Pokud Windows Vista N máte a koupíte si Windows 7 N, upgrade bude možný.
Upgrade z Windows Vista bude možný jen s celosvětovou verzí, která nebude na území EU dostupná.
PS: Jako bonus od MS dostanete CD, na kterém bude IE 8 :D
Sice nemám opravdu MS rád, ale tohle je i na mě moc. Ještě ale uvedu, že toto není na rozkaz EU, MS se chce vyhnout tímto krokem případnému rozsudku od EU, které se ale řešení MS nelíbí.
-
-
Tož ještě že jsem student až do února 2010 - na MSDN AA by se mezi tím mohla ta Pro verze objevit, a měl bych to hodně levně :D
-
Tož si myslím, že to je od MS unáhlené, protože EU se nechala slyšet, že tato cesta, co zvolil dobrovolně MS, je cestou špatnou a nelíbí se jim, viz link, co jsem tu kdysi už vložil. MS si tak od EU nepomůže, naštve si zákazníky ( cena, oficiální nemožnost upgrade (beztak to ale nějak půjde obejít) ) a sám sobě v konečném důsledku uškodí. Samozřejmě to jsou jen mé úvahy na základě toho, co čtu na netu...
Dle mého měl nechat vše tak, jak bylo zvykem.
Jinak cena W7 pro zákazníky MS, co si před pár měsíci pořídili Vistu, je výsměchem, dle mého...MS tak naštve další procento svých zákazníků...
Toť můj názor a mé úvahy :)
-
Přesně tak. Souhlasím. ;)
Trošku mě mrzí, že je cena dle mého názoru celkem vysoká. Nemožnost upgrade (XP-W7) je jen dalším negativním bodem na účet Microsoftu. Windows 7 sleduji od dob prvních testovacích verzí a opravdu jsem čekal, že MS bude chtít vyjít zákazníkům více vstříc.
Bohužel zatím jsem nenabral toho dojmu, že by těmito kroky k tomu směřovalo :confused:
No, zůstávám nadále dualboot Ubuntu + W7. Ale vypadá to, že po vypršení W7 testing verze půjdu opět do XP (potřebuji to k pouštění Sony Acid 7 na mixování) pod wine bohužel není podpora pro tento sw.
EDIT: Windows 7 sa bude ponúkať od 120 eur
-
No pokud potřebuješ nějaký WIN OS pouze k spouštění jednoho programu, pak bych to neřešil, nač dávat tisíce za nový, když v tomto případě stačí OS 7-8 let starý, dávno koupený ;-)
Nač utrácet :)
-
Blbnu už to dava Tukancheez Jen ceny, vskutku lidské a masové. V diskuzi. Jen jeden pisatel má IE8:lol: Asi velký odborník.
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
Jen jeden pisatel má IE8:lol: Asi velký odborník.
OT: Radek Hulán? :-D
EDIT: tak ne, spletl jsem se ;-)
-
Tak ty ceny mě teda krapítek znechutily... Mohli to nasadit níž... Docela pěkně to shrnul jeden diskutující na webu na který je zde odkaz:
Citace:
this is ridiculous! XP and Vista owners get the SAME upgrade price?!!!!!!!!! Windows 7 is practically a service pack of Vista. It's what Vista should have been.
-
Někde ty ztracený prachy za pokuty Evropskému parlamentu nahrabat musí :D.
BTW. všimnul jsem si perfektního chování Windows 7 ve spojení s interní čtečkou paměťových karet. Zatím co ve starších systémech se pořád ve Windows zobrazovalo dalších X disků, i když nebyla paměťovka připipojená, ve Win 7 se zobrazí přímo konrkétní disk po vsunutí karty.
-
2keci: A neni ono to takhle normalni ? Nebo jinak, nechovaj se takhle slusny OS odjakziva ? :D. Ve slusnym OS neuvidis ani CDcko kdyz v nom nic neni, proc bys mel, ze.
-
eing scheduled for a release on October 22nd, some very interesting new information regarding Windows 7 was released today. Microsoft revealed for example that "on October 22nd, Windows 7 will be available in the following 14 languages: English, Spanish, Japanese, German, French, Italian, Dutch, Russian, Polish, Brazilian Portuguese, Korean, Simplified Chinese, Traditional Chinese and Chinese (Hong Kong).
Then on October 31st, the remaining 21 languages will become available: Turkish, Czech, Portuguese, Hungarian, Swedish, Danish, Norwegian, Finnish, Greek, Ukrainian, Romanian, Arabic, Lithuanian, Bulgarian, Estonian, Slovenian, Hebrew, Thai, Croatian, Serbian Latin, and Latvian."
To bude snad poprvý co čeština nevyjde půl roku po vydání anglický verze :)
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
To bude snad poprvý co čeština nevyjde půl roku po vydání anglický verze :)
Protože češtinu už mají z Vist. Jen poladí drobnosti. :)
Proto dle mého názoru najednou ta změna.
-
Tukancheez: No nechci ti brát iluze, ale jelikož jsem na překladu Win7 do ČJ taky spolupracoval, tak musím říct, že ano, něco je převzato z Vist (stejně jako do Vist byly převzaty stringy z jiných předchozích verzí), ale že by šlo jen o "poladění drobností", to bych teda moc netvrdil :wink:
Mimochodem na lokalizaci Win7 se tak průběžně pracovalo někdy od loňského srpna - září, jestli mě paměť moc neklame :-)
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Tukancheez: No nechci ti brát iluze, ale jelikož jsem na překladu Win7 do ČJ taky spolupracoval, tak musím říct, že ano, něco je převzato z Vist....
Aha, no trošku jsem se v tomto unáhlil ;) Omlouvám se. :)
Věřím, že to není jen tak, překládat něco do OS, to může být leckdy složitější než překlad filmů. Každopádně některé odborné termíny nebudou znít v češtině nikdy jako v angličtině (IMHO).
BTW: Cením si práce překladatelů, protože vím jaká je to dřina. (osobně jsem si vyzkoušel taky pár překladů, zatím zůstávám pouze u filmů)
-
Mno zrovna u projektů MS moc prostoru pro "překladatelskou kreativitu" nemáš :-) Na jedné straně je Style guide, což je cca dokument o cca 20-30 stránkách, obsahující zakázané termíny, zakázané způsoby překladu určitých spojení, na druhé straně je poměrně obsáhlá databáze různých slovních spojení z předchozích verzí OS a jiných produktů, různé Termbase na webu atd., čili člověk spíš tak "kličkuje" mezi tím co mu MS dovolí... A když ještě dostaneš pokyn ve smyslu "translated length should not exceed the original string" tak je to na zabití, zvláště, když se některé v AJ jednoslovné výrazy překládají do ČJ opisem třeba třemi, čtyřmi slovy :-)
Navíc co se týče některých výrazů - mě se taky určité překlady nelíbí, ale na to jsou koncoví překladatelé straaašně malí páni, to vymýšlejí a schvalují jazykoví odborníci přímo v ústředí MS (samozřejmě feedback překladatelů je brán v potaz, ale není to rozhodně tak, že by bylo, krom vyložených kravin, možné si nějak moc vymýšlet), tobě jako překladateli nezbývá, než to respektovat, nebo případně opravovat, když ti to MS poté otluče o čumák a vrátí :-)
-
D_a_v_i_d: Je nekde volne pristupna Termbase na webu pro EN > CZ?
-
Prtik: Co vím, tak my vždy používali nějakou do které se lezlo přes login, netvrdím, že není, ale nevím o takové, protože jsem ji nepoužíval...
-
D_a_v_i_d: Skoda, docela by se mi hodila :-)
-
Zkusil jsem ty dvě známé co jsme používali a používáme vyhledat ale přes vyhledávače se k nim nedostaneš, takže bohužel :-)
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Mno zrovna u projektů MS moc prostoru pro "překladatelskou kreativitu" nemáš :-) ..
OT: Jeste ze tak. Kdyz kazdy den vidim Ginis a tlacitko občerstvit (=Obnovit, =Refresh), tak mě berou všichni čerti.
-
Citace:
Původně odeslal
Geeker
OT: Jeste ze tak. Kdyz kazdy den vidim Ginis a tlacitko občerstvit (=Obnovit, =Refresh), tak mě berou všichni čerti.
jo, to pouziva i Abra a ja vzdycky marne cekam, kde se objevi pivko :D
-
OT: Kurňa chlapi, vy se máte, náš systém má tlačítko "Přepočítat hodnoty" :-D Já v žádný pivko doufat nemůžu :-D
-
hmm, tak jsem chtel zkusit sviznost windows 7 (x32 build 7260) na mem starem notebooku s Pentium-M 1.6GHz, 1GB RAM a ATi IGP9100... bohuzel jsem zjistil, ze podpora pro ATi IGP9100 jaksi neni a asi ani nebude. Nastesti se da najit driver pro Radeon 9000, ktery po "vnuceni" funguje (samozrejme mimo Aera)... no alespon neco :)
-
Já si pečlivě ořezal build 7260 ve vlite, celý den se s tím párál, pak čistě instaloval, abych po půl hodině zjistil že tohle prostě ne a za další půl hodiny už vesele obnovoval v acronisu... Já nevím, přijde mi celkově práce s tím systémem pomalejší, to bude nejspíše navyknutím na XP. Holt, co se dá dělat..
-
Tak to asi soudruzi někde udělali chybu :)
XP jsem měl roky, Visty pár měsíců, teď jedu na buildu 7229 a neměnil bych ani za zlatý prase, a to ani kdyby to nakonec nedodělali :)
-
Visty jsem přeskočil úplně. U 7ček jsem zkoušel jeden z prvních buildů, nebyl jsem moc nadšen, tak jsem si řekl že počkám.. Zbytečně. Prostě mi to nesedí..
-
A co přesně? Třeba je to v nastavení...
Celkem bych chápal vzhled a Start menu. Ale jinak... Stejnej princip :)
Když i JÁ, fanatickej zastánce klasickýho vzhledu, jsem s přechodem neměl problém a navíc si nad Aerem bublám blahem, pak snad nemůže mít problém nikdo ;D
-
tak jsem zacal jet na ostro a vadi mi jedna vec a to je rozdrbanost kodeku, ffdshow poradne nefunguje a musi se instalovat nejaky shark kodek a stejne si wmp12 dela co chce, coz me docela mrzi, pac vypada dobre :-)
-
FFDShow funguje a to bezchybně. Žádný žraloky jsem nelovil a všechno mi funguje.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
FFDShow funguje a to bezchybně. Žádný žraloky jsem nelovil a všechno mi funguje.
taky me prekvapil tim co napsal, ja mam zkusenosti s Win7 perfektni, vetsinou ocekavam, ze to co zrovna instaluju nepojede, ale opak je pravdou a paradoxe spis cumim, kdyz teda opravdu neco nejede, zatim jedina vec kterou sem musel nahradit je daemon tools :)
-
A i ty už mají W7 podporu, pokud se dá věřit webu autorů :)
-
maji uz podporu, me fungujou supr (stejne jako snad vse co sem zatim zkousel a potreboval),
akorat je treba poohlidnout se po posledni verzi
se systemem velka spokojenost (klep, klep) beha to pekne svizne (64bit build 7229)
-
na buildu 7100 to fungovalo, na buildu 7201 64 bit to nevali, bohuzel novejsi 64 build nemam.... 32bit mam uz 7260 a 64 bit nic :(
-
no vidite ja mam samozrejme nejnovejsi ffdshow a ve wmp12 se proste nenacte, ty videa vam samozrejme jedou ale ne pres ffdshow... ja to porebuju kvuli filtrum a tak...
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
no vidite ja mam samozrejme nejnovejsi ffdshow a ve wmp12 se proste nenacte, ty videa vam samozrejme jedou ale ne pres ffdshow... ja to porebuju kvuli filtrum a tak...
Možná to chce něco rozumnějšího než vmp12 ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Warlord
zatim jedina vec kterou sem musel nahradit je daemon tools :)
Daemon by mel jet, ne? (me jede, W7 64bit)
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
No taky to musíš nakonfigurovat. Otevřeš si nastavení videa a u jednotlivejch formátů dáš buď libavcodec, nebo cokoli jinýho, hlavně ne disabled.
-
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Daemon by mel jet, ne? (me jede, W7 64bit)
jak v kterym buildu... v RC (7100) ano, v 7201 ne... ale uz mam konecne novejsi build 7264, dneska to nainstaluju, tak sem zvedav.... clonedrive mi moc nesedi, uz sem si za ty lety moc zvyknul na daemon tools
-
Vcera jsem nahodil novej built W7, do nej Alcohol a vse jede jak ma.
PS: na ten Start si budu zvykat pekne dlouho :-(
-
Asi otazka, ktera tu pada porad: da se nahodit novy build bez nutnosti ciste reinstalace?
-
Da se nahodit pokud das pri instalaci upgrade ale Windows se po upgradu chovaji prapodivne.. napr. daemon po upgradu zmizel a nesel znovu nainstalovat, problemy s itunes.. alespon u me.. Cista instalace je nejlepsi volba..
pokud tedy budes delat upgrade tak pred nim odinstaluj daemona :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Crusheer
Asi otazka, ktera tu pada porad: da se nahodit novy build bez nutnosti ciste reinstalace?
1) vysmahnes to na DVD
2) prdnes to pod woknama do mechaniky, naskoci ti okno, kliknes na UPGRADE a je to :)
Pred samotnym upgradem ti asi napise, ze budes pote muset preinstalovat nejake drivery (presne ti napise jake, me to pise o Catalystech) a treba, ze ti asi nebude fungovat Daemon Tools pokud je pouzivas, ale to jsou jen drobnosti ;-)
co se tyce toho, co popisuje mic.hal... no nevim, myslim si o tom sve.... budu se naposledy opakovat :)
mam dva pocitace, na kazdem je momentalne x64 build 7201
1.PC uz ma na sobe nekolikatou verzi W7, na prvnich buildech mi daemon tools nefungovaly a to ta uplne prvni instalace byla cista, samozrejmne. Na buildu 7100, coz je RC a byl to upgrade, mi DT jely. Na aktualni verzi 7201 coz je opet upgrade mi zase DT nefunguji a nejen ony, ani alcohol ktery rovnez pouziva SPTD, funguje mi na tomto buildu Clone Virtual Drive. V brzke dobe budu upgradovat na 7264 tak uvidime :)
2.PC je cista instalace 7201 pac je to novej pocitac a svete div se, DT i ALkohol tam taky nejdou :) ...takze jak je to s tema upgradama? ;-) Dnes budu upgradovat na 7264, vsadim boty ze to pojede :)
-
Aha. No, pokud by slo jen o Daemon, tak bych to risknul.
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Vcera jsem nahodil novej built W7, do nej Alcohol a vse jede jak ma.
PS: na ten Start si budu zvykat pekne dlouho :-(
takova nabidka start uz je od dob Windows XP a pokud myslis listu, tak na tu si zvyknes velice, velice rychle, to mi ver ;-)