Režim 1:1 mi jede ve Vistě (Business) v pohodě ve všech rozlišeních. HP Display Assistent nepoužívám.
Printable View
Díky za info, tak tím teda záhada trvá. Jinak všiml jsem si ještě, že zatímco v XP je OSD->Image Control->Sharpness aktivní ve Vistě nikoliv. Už mě nic moc dalšího kromě čisté instalace Visty nenapadá
A nezkoušel jsi odinstalovat HP Display Assistant? (ten já totiž ve Vistě nemám)
Tak jsem to odzkoušel na čistou instalaci Vista Ultimate CSY 32bit (+ ovladače desky, grafiky, monitoru v tomto pořadí) bez HP Display Assistant a bez výsledku - kromě 640x480 a 800x600 je vždy obraz při 1:1 roztažený po celé ploše. Naproti tomu stejný postup při Windows XP po nainstalování ovladačů grafické karty ihned přepne do 1:1.
Tak díky odpovědím v tomto vláknu jsem došel k jedinému rozdílnému prvku v sestavách - GK. Nejnovější (3dny) staré ovladače vyřešily problém se zobrazením v režimu 1:1, HP Display Assistant z WVista stále nefunguje, ale to už mě tolik nepálí, takže všem moc díky!
Vidím, že je zde několik majitelů LP2465. Měl bych jednu prosbu: byl by někdo tak hodný a přesně změřil výšku monitoru (od desky stolu k nejvyššímu vrcholku)? Monitor by měl být v nejnižší možné pozici a pokud možno lehce zakloněn (tak, jak je asi nejčastěji používán). Narážím na poněkud rozporuplné specifikace rozměrů monitoru na různých webech, tak bych rád "empirickou" odpověď dřív, než ho objednám.
Ufff díky, tak tohle mi hlava nebere. Jsem si říkal, že tady něco nehraje. Nechápu ovšem rozměry uváděné ve specifikacích na www.hp.cz (ostatně také jako na drtivé většině českých e-shopů). viz:
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs...reg_R1002_CZCS
Taky v recenzi na svethardare jsou ty rozměry udaný nějak divně - není jasné jestli je udávaná celá výška, nebo ne:
http://www.svethardware.cz/art_doc-9...9003B647C.html
Jsou ty rozměry opravdu v nejnižší možné pozici? Nedodává se monitor s různými stojany?
EDIT: to vypadá, jako kdyby tebou uváděné údaje byly skoro přesně o 10 cm vyšší oproti specifikacím - je to nějaké divné
Potvrzuji Jaluvkapovo info - v nejnižší poloze je vzdálenost vrchní hrany monitoru od desky stolu 46 cm. Maximální vzdálenost horní hrany od stolu je 57,5 cm. (Vše měřeno v nenakloněné poloze)
Děkuju. I když mě tahle informace vůbec netěší, ušetřila mi dost vyřizování - kdybych si objednal monitor podle specifikací výrobce, musel bych ho vrátit, protože by se mi výškově nevlezl na stůl. Dost jsem se divil, že by se 24´´ panel vlezl tam, kde je problém umístit drtivou většinu dvacetipalcových.
Jen tak pro zajímavost, mohl by někdo uvést rozměry panelu (tj. display i s rámečkem)? Jestli náhodou neuvádějí právě tyto rozměry (a hloupě k tomu napíšou, že je to i se stojanem).
Docela mě překvapuje i zřejmě tedy chybné okótování rozměrů v recenzi na svethardvare.
ak by ti tam vosiel samotny panel, tak si ho tam upevni VESA mountom :)
Díky, to opravdu vypadá, že ti idioti uvádějí rozměr samotného panelu:
Zabalený: 65,4 × 60,6 × 29,2 cm, vybalený s podstavcem: 55,4 x 23,2 x 37,1(min.) až 50,1 cm (max.), vybalený s podstavcem: 55,84 × 9,2 × 36,6 cm
... ten třetí údaj má být "vybalený bez podstavce" (špatný překlad z anglického originálu; že mě to nepřekvapuje...) - ony už ty údaje samy o sobě vypadají podezřele, když např. bez podstavce má mít údajně monitor o fous větší šířku (!) než s podstavcem. Nicméně tyto údaje se objevují i na americkém webu HP. Opravdu nechápu, kde je sebrali.
Už jsem si dělal chutě na 24 palcový monitor a nakonec stejně skončím u 20´´ Eiza za skoro stejnou cenu jako je tento HP (teda až se konečně začne prodávat s flexibilním stojanem i u nás). Ach jo.
Edit: tak jsem se na webu HP doklikal k manuálu a tam už jsou údaje mnohem bližší tomu, co zde uvádíte: VxHxŠ = 440 x 232 x 558,4 mm
No tohle řešení mě už taky napadlo - samotný panel by se asi těsně vešel (nevím, jak by to bylo s kabeláží). Výškově mám k dispozici 390 mm. Jde o pracovní desku zapuštěnou do "nábytkové stěny", tzn. naproti sobě nemám zeď, ale dřevo a zhora mě limituje skříňka. Navíc to není moje, takže jakékoliv vrtání a upevňování nepřichází v úvahu. Uvažoval jsem o tom, že bych panel prostě sundal ze stojanu a opřel o stěnu (desku), ale to se mi zdá krkolomné a asi by zavazely kabely.
Mohli by jste mi někdo zvážit ten monitor bez stojanu? anebo alespoň odhadnout, kolik ten stojan váží? Vybalený by měl mít 10.7 Kg, což je i na 24 dost, ale budiž. Jde mi o to, jestli mi to udrží tento ergotron http://www.ergotron.com/Products/Des...Z/default.aspx
Má limit 9.1 Kg
poradim ti fintu - kuk sem http://www.ergotron.com/SupportCente...6/Default.aspx ;)
chapem ze sa to v tom menu zle hlada, ale obsahuje to vsetky odpoved ...
úžasny, díky moc... tak ho unese, váží 7 Kg