-
Re: Poradna - Jaký repro na Hudbu/film/hry - porovnávání, koupě
Citace:
Původně odeslal
stano
Tiez mam zaujem o nieco lepsie k PC,rozmyslal som zvukovku M-AUDIO revo 5.1,ale teraz neviem ci ma zmysel kupovat k tomu zvlast zosik asi NAD c325, a repro asi Xavian xn 125 II ak ix zozeniem, alebo by stacil set M-AUDIO LX4 2.1 System ,v podstate mi staci stereo,pocuvat by som na tom pocuval asi len mp3,popr. filmy,chcem si urobit taky mensi media center :) tak neviem ci by nebola skoda kupovat k PC nieco ine ako ten LX4 set ...
Tak Xavi si zaslouží učitě něco lepší než je M-Audio Revolution, nehledě na to, že chceš poslouchat mp3 a spol. Takové bedny k PC primárně nepatří. Sám to mám podobně a celý poslechový řetězec chcu od PC odloučit koupí CD přehrávače. Jednoznačně lepší volbou (v tvém případě, ne po zvukové stránce) je ten setík LX4.
-
Jéé tohle opravdu nejde vydržet a musím si rejpnout :)
Citace:
Původně odeslal
Aspon
Tak Xavi si zaslouží učitě něco lepší než je M-Audio Revolution
No tak já bych tohle formuloval navopak :cool:
Citace:
Původně odeslal
Aspon
nehledě na to, že chceš poslouchat mp3 a spol.
No a, lidské ucho není schopno rozeznat rozdíly
Citace:
Původně odeslal
Aspon
Takové bedny k PC primárně nepatří. Sám to mám podobně a celý poslechový řetězec chcu od PC odloučit koupí CD přehrávače.
Ok, dělej jak uznáš za vhodné, ale zlepšení ve zvuku nečekej ;).
Jinak k PC velmi doporučuji studiové monitory. :idea:
-
Erdo...tohle taky nejde vydržet....mám pocit, že si nejhlušejší človek na tomto fóru.....:eek:
Lidské ucho JE schopno rozeznat rozdíl mezi mp3 a nekomprimovaným zvukem, zvlašť, pokud mp3 končí na 16kHz.
Odloučení PC je hlavně kvůli možnosti poslouchat při vypnutém PC. Samozřejmě zlepšení zvuku očekávám a vím, že se dočkám.
-
Citace:
Původně odeslal
Erda
Jinak k PC velmi doporučuji studiové monitory. :idea:
Hmm za 1. mam malo miesta,tak tie studiovky budu ok co sa tyka miesta
a za 2. radsej si kupim repro s kvalitnejsim a vernejsim zvukom,za cenu mensieho vykonu, pretoze aj tak by som nejake logitech z 5400 nevyuzil, a neviem kto by ix doma vyuzil,ked ma sub cez 100W mal som sub 25W a robi to brutal bordel a poxybujem ze to budes doma pocuvat na plne gule ...by ta susedia hned vystahovali, ale ked byvas niekde na sedlaci a nikto okolo teba 100m nebyva tak si kludne kup nieco ako logitechy a vyhul si ich na plne gule,a za pol roka budes stale tak dobre pocut ako pocujes teraz ked nepoznas rozdiel medzi nejakou mp3 a CD,mp3 pod 160kbs tusim orezava f nad 16KHz a to pocujem ja v pohode ....
-
Citace:
Původně odeslal
stano
Hmm za 1. mam malo miesta,tak tie studiovky budu ok co sa tyka miesta
a za 2. radsej si kupim repro s kvalitnejsim a vernejsim zvukom,za cenu mensieho vykonu, pretoze aj tak by som nejake logitech z 5400 nevyuzil, a neviem kto by ix doma vyuzil,ked ma sub cez 100W mal som sub 25W a robi to brutal bordel a poxybujem ze to budes doma pocuvat na plne gule ...by ta susedia hned vystahovali, ale ked byvas niekde na sedlaci a nikto okolo teba 100m nebyva tak si kludne kup nieco ako logitechy a vyhul si ich na plne gule,a za pol roka budes stale tak dobre pocut ako pocujes teraz ked nepoznas rozdiel medzi nejakou mp3 a CD,mp3 pod 160kbs tusim orezava f nad 16KHz a to pocujem ja v pohode ....
Šak říkám, že studiovky sou okej. Zabývat se výkonem (rozumějme příkon :)) je v domácích podmínkách zbytečné. Já žádný logitechy nemám a mít nikdy nebudu to ti garantuju. Já slyším dobře- neboj, ale nemám potřebu to tu komukoliv dokazovat, takže si mysli co chceš. Víš ono tu frekvenci 16khz jako základní (rozumějme ,,první harmonickou") nic neumí vydat a vždy je jako vyšší harmonická to znamená, že doprovází nějakou nižší. No a v důsledku efektu tzv. maskování ty (rozuměj já :mweheh:) neslyšíš tu vyšší harmonickou. Vo malé citlivosti ucha na těchto frekvencí a důsledků z toho plynoucích rači ani nemluvím :rolleyes:.
2Aspon: Neboj mě nemusíš říkat kde končí mp3, vím dokonce trochu i jak funguje ten proces komprese :idea::cool:. S tim oddělení běžícího kompu od poslechu samo souhlasím, taky mám rači klídeček a noční klidnej poslech. Ale zlepšení fakt nečekej a ten cd přehrávač si kup nějakej levnej ze sekáče, páč bohatě stačí.
-
CDP bude nový. O zvukový rozdíl oproti revu strach nemám, stačilo mi slyšet rozdíl mezi SB Live a Revem.
-
Mno, pokud bude kdokoli tvrdit, ze nejde poznat nekomprimovany audio CD vs MP3 160Kbps, tak bud
1) opravdu spatne slysi
2) posloucha na aparatu, ktery kvalitni signal domrvi na uroven tech MP3
3) velmi zalezi na kodeku, kterym jsou prislusne MP3 komprimovany
4) zjistil jsem, ze muzu 80% svych MP3 v 160Kbps zahodit pote, co jsem si postavil nove satelity s charkou a fazi odladenou v LSPCad a poradny subwoofer.
5) jde to poznat i na celkem bidne zvukovce SbAudigy2 (poslech pres ASIO plugin Foobaru2000)
-
Citace:
Původně odeslal
Erda
Šak říkám, že studiovky sou okej. Zabývat se výkonem (rozumějme příkon :)) je v domácích podmínkách zbytečné. Já žádný logitechy nemám a mít nikdy nebudu to ti garantuju. Já slyším dobře- neboj, ale nemám potřebu to tu komukoliv dokazovat, takže si mysli co chceš. Víš ono tu frekvenci 16khz jako základní (rozumějme ,,první harmonickou") nic neumí vydat a vždy je jako vyšší harmonická to znamená, že doprovází nějakou nižší. No a v důsledku efektu tzv. maskování ty (rozuměj já :mweheh:) neslyšíš tu vyšší harmonickou. Vo malé citlivosti ucha na těchto frekvencí a důsledků z toho plynoucích rači ani nemluvím :rolleyes:.
No lol,ked uz hovoris o maskovani(Nemam 5 rokov a mal som nahodou Dig. sprac. zvuku v skole ...) asi myslis frekvencne, to zalezi na tom co pocuvas,takze v urcityx pripadox je mozne ze ti urcita blizka frekvencia moze maskovat inu, ale pokial su tie frekvencie uplne odlisne tak sa daju v pohode rozoznat a POCUT, potom existuje maskovanie casove , ak po hlasnom zvuku nasleduje do nakyx 50 ms tixy zvuk tak ho nepocujes, alebo ak tixy zvuk a nasledovne (tak do 10ms) hlasny zvuk tak ten tixy zvuk tiez nebudes pocut,na vine je oneskorena adaptacia sluchu na rozne hlasitosti, zapricinena najma chvenim bazilarnej membrany....
-
Ano i časové maskování hraje svojí roli. Dokonce sem vyhráb jednu tabulku, kde je vyznačen posun sluchového prahu na ose y a trvání impulsu na x
pro 1ms je posuv sluchového prahu o cca 22db a 0db je to až u cca 500ms, platí pro signál 1kHz
-
Plánujem si kúpiť reproduktory Creative Inspire T7900 a zvukovú kartu Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook. Predpokladám, že sú spolu dostatočne kopatibilné. Tú zvukovú kartu som si vybral kôli Notebooku HP Compaq nx 6310 s využitím na internáte. Ak má niekto skúsenosti s nejakým s týchto produktov, prosím upresnite situáciu...
-
Řeším teď problém s repro, hodlám do nich investovat 2,5k s DPH a protože mám zatím jen AC97, tak pořádnější zvukovku časem. Celou dobu jsem měl vyhlídnuté Altec Lansing CS21, které sice mají všichni v cenících, ale sehnat je není schopen nikdo.. Tak hledám něco podobně kvalitního a je mi celkem jedno, jestli 2.1 nebo 2.0, i když jsem repro se subwooferem doma nikdy neměl a tím pádem ani nevím, jestli ho využiju. Hry nehraju, na film kouknu občas, sloužily by z 95% času na hudbu (snažím se shánět odpovídající kvalitu, tj flac, přinejhorším mp3 320kbps). Z hudby je to nejvíce elektronika, nějaký chillout a downtempo, čili těch basů bych si nakonec stejně asi neužil, i když jeden nikdy neví.
Momentálně poslouchám na té integ. zvukovce a Genius HF-2.0 800 Blue (20W RMS), hlasitostí celkem stačí a i ten zvuk, co z toho leze, bych označil za vcelku kvalitní - nemám možnost srovnání..
Co jsem se zatím díval, těm Altecům by zvukově mohly odpovídat Logitechy z-2300, ty jsou ale cenou někde jinde. Přemýšlím i o M-Audio Studio Pro 3, celkem mě ale děsí některé reakce, které jsem k nim přečet.
Co byste teda za těch 2500 doporučili? A tip na prodejnu v Ostravě, kde bych si je moh potom třeba i poslechnout?
-
No, pokud ti vicemene staci, to co mas, tak si dovolim tvrdit, ze nicim, co stoji do 2500kc si nijak vyrazne nepomuzes.
Ja jsem byl spokojeny s Genius HF-1250X (2.0), pripadne jsou taky dobre Creative M80 (2.0; ale ty uz asi nesezenes).
Rekl bych, ze bezne dostupne 2.1 bednicky maji sice velke suby, ale satelitky budou pozadu za slusnejsi 2.0 sestavou.
M-Audio Studio Pro 3 jsou imho moc male. Mozna tak Genius HF 5.1 5000 by i v zapojeni stereo mohly hrat celkem slusne (cena kolem 2500).
-
No moc jsi mě nepotěšil, i když jsem chtěl (a pořád chcu) ty Altecy, tak možná jejich nesehnatelnost mě nutí hledat alternativu.. Možná nakonec skončím u těch 1250x (moje nynější lupou taky, ale jen při zapnutí větráku, světlo jim nevadí), každopádně kdyby měl někdo ještě co říct, budu rád.
-
Teď jsem narazil na GENIUS SP-HF2.0 2000X, má je minimum obchodů a nikde o nich skoro ani zmínka, nemá někdo zkušenosti? Jsou celkově menší než 1250x, mají tenčí stěnu, ale udávaný výkon 60W.. a designově se opět povedly.
-
Tomu vykon bych zas tak neveril. Chtelo by je slyset, ale spise bych bral bednu vetsi a s pevnejsi konstrukci.
-
Tak jsem vzal ty 1250x, oproti HF 800 Blue je rozdíl větší, než jsem čekal, hrajou pěkně a počítám, že až se rozehrajou, bude to ještě o něco lepší.
-
Citace:
Původně odeslal
Matess
vsechna digitalni komprese je ztratova..... Ale prece jenom jde poznat rozdil mez 48kHz 16bit(CD audio) a 96kHz 24bit(DVD audio).
Dovolim si oponovat, NE vsechna komprese je ztratova. On psal m.j. o DVD Audio a to jinak nez MLP kompresi (neztratovou) prehrat nejde. SACD (o tom uz nepsal) jakbysmet.
-
Citace:
Původně odeslal
shapet
Dovolim si oponovat, NE vsechna komprese je ztratova. On psal m.j. o DVD Audio a to jinak nez MLP kompresi (neztratovou) prehrat nejde. SACD (o tom uz nepsal) jakbysmet.
Reakce na 2 roky stary prispevek urcite rozjede plodnou diskuzi :rolleyes:
Navic pojem "digitalni komprese" je zjevne nesmysl. Je bud digitalizace nebo komprese.
Jsem rad, ze se diky novemu clenu 4a v sekci zvuk neco deje , ale vseho s mirou ;)
-
No možná by se tu nějaká diskuze rozjela, kdyby se tohle téma udržovalo aspoň trochu aktuální. Z těch repráků, který jsou uvedený v anketě nejsou imho ani jedny, který by šly sehnat jinak než vyloupením technického muzea...
-
Neni nic jednodusiho nez sepsat nejake aktualni oblibene reprosoustavy a to mi poslat. Muzu zalozit novej thread s hlasovanim, a z tohoto na nej odkazat.
-
Sám za sebe může vřele doporučit Logitech Z-3e/Z-4e. Pokud nemáte možnost u počítače efektivně rozmístit reproduktory v konfiguraci 5.1 (jako například já), tak jsou výše zmíněné modely v kategorii 2.1 reproduktorů v poměru cena/výkon vynikající volbou pro univerzální použití.
Oproti modelu Z-3e má Z-4e navíc následující:
- ovladač basů na DO
- konektor na mikrofon na DO
- 2 tlakové reproduktory na každém satelitu (Z-3e má jeden)
- cca o 400 Kč vyšší cena
V ostatních aspektech jsou modely víceméně stejné. Já jsem sáhl po "vyšším" modelu z následujících důvodů:
- ovladač basů na DO se hodí pro pohodlné ovládání basů, takže pokud si s basy hrajete tak často jako já (večer je vždy třeba je postupně tlumit, protože basy se jak všichni víme šíří všesměrově a sousedi mají jen jedny nervy), určitě zainvestujte do novějšího modelu
- hráči využívajícímu TS, popřípadě náruživému Skyperovi dokážou konektory na headset v DO výrazně ulehčit život :)
Pokud se vám tyto dvě výhody jeví jako zanedbatelné, nemáte důvod si připlácet a právě pro vás je určen starší model Z-3e.
Reproduktory mám teprve pár dní, ovšem doposud jsem 100% spokojen. V satelitech neregistruju ani náznak šumu, a to ani když si je připlácnu na uši jako sluchátka, což se mi ještě nestalo (předchozí Creative Inspire T5800 šuměly jak havajskej příboj). Reprodukce zvuku ve filmech/hrách/mp3 je vzhledem k cenové kategorii plně uspokojivá. Výšky, středy i basy na mě působí celkem vyrovnaně. Se středy a výškami jsem spokojený a basy si reguluji dle pořeby. A tohle všechno skvěle funguje na integrované zvukovce. Doporučuji.
Poslední odstavec berte s rezervou jakožto subjektivní názor naprostého laika :cool:
-
Už jsem si chtěl koupit M-Audio BX5A, ale pak jsem kdesi čet, že mají údajně "úplně" nah.. středy. Vůbec tyhle repráky neznám, tak mě zajímalo, jestli k nim někdo má co říct.
Podotýkám, že mám nepříliš zdatný uši ve smyslu rozpoznání kvality zvuku :)
-
-
-
Od M-audia bednicky nebrat. Jsou to studiove monitory asi jako ty Geniusy 1250. Taky jsem o nich kdysi uvazoval a po poslechu v Audioteku jsem je naprosto zavrhl.
Pokud uz premyslis o bednach v cenove relaci tech BX5A, doporucuju
a) kontrolovat bazary (hlavne midi.cz apod., kam chodi lidi, kteri monitory pouzivaji) a divat se po Tannoy Reveal, Event, KRK, Alesis apod.
b) podivat se na Thomanna, ja osobne mam KRK RP5, ktery odtam vyjdou cca na 7K, coz se IMHO urcite vyplati priplatit oproti tem BX5A
Pri vyberu reprobeden si musi clovek rozmyslet to, jestli to ma primarne na hry a filmy, nebo hudbu. Myslim, ze stereo zaznam zvuku bude jeste nejakou chvili prumyslovy standard a poslech stereo nahravky na 5.1 je logicky horsi nez na 2.0 za stejnou cenu. Osobne take moc nemam rad levne 2.1 sestavy, vetsinou maji obrovsky subak, ktery proste dela bordel misto toho, aby hral basy, a pak jsou k nim dva miniaturni vyskace, ktery hrajou rozumne tak od 2kHz nahoru. Otazkou je, co pak hraje stredy... Samozrejme nic. Vysledny zvuk je pak vetsinou na urovni dvakrat rozjetych Koss sluchatek - hodne to duni a tomu prizvukuji plastove znejici vysky. Mozna jsou i vyjimky, ale par 2.1 sestav jsem slysel a tenhle dojem jsem mel v podstate ze vsech.