Původně odeslal
no-X
To se to zas rozjelo :roll:
1. Pokud si někdo myslí, že jsem tu napsal nějaký nesmysl, ať to ocituje konkrétně a napíše, co se mu na tom nezdá. Pak se o tom můžeme rozumně bavit.
2. Jsem fanATik, protože jsem si dovolil nesouhlasit s několika výroky, které jsou prokazatelně zavádějící? Na rozdíl od některých osob neposuzuju grafické karty podle toho, co mám momentálně v case...
---
Takže se ptám, co na následujících tvrzeních není pravdivé?
1. HD2900XT má v současné době v průměru výkon mírně lepší, než GF8800GTS
2. HD2900XT je u nás nepatrně levnější, než GF8800GTS
3. HD2900XT má tedy i mírně lepší poměr cena/výkon
4. GF8800GTS má tišší chladič
5. Grafické chyby (vinou apliakce, driverů atp.) má na kontě jak R600, tak G80 . Pokud má někdo zájem, můžeme se pokusit dát dohromady konkrétní seznam. Tvrzení typu "ale u ATi je to 10x častější" od člověka, který HD2900XT ani neviděl, jsou k smíchu. Objektivnímu srovnání se nebráním.
6. Ad "špatné drivery, malý výkon neodpovídající parametrům" - už jsem tu (poněkud méně vážnou formou, kterou někteří nepochopili) nastínil, že některá "čísla" má vyšší XT, jiná GTS. Takže stejně jako někdo může říct, že výkon XT neodpovídá parametrům, tak můžeme pravdivě říct i to, že výkon GTS také neodpovídá parametrům karty.
Krom toho, pokud budeme hodnotit produkt takový, jaký je a kam byl výrobcem zaměřen - tedy jako konkurenta GF8800GTS, nemůžeme mluvit o neúspěchu. Ano, přišel později, ale to bylo ATi vytýkáno celou dobu až do vydání. Nyní máme na trhu dva konkrétní a dostupné produkty a pokud chceme objektivně řešit, který je lepší/výhodnější/zajímavější, je argumentace o nedostupnosti takového produktu před půl rokem zcela irelevantní a vypovídá o neobjektivnosti jejího autora.
(Ještě se jednou vrátím k těm "teoretickým parametrům". Nechci nikoho urazit, ale co si čtu některé posty, tak většina lidí nemá představu, co ony parametry znamenají, s čím jsou svázané a jak si je ve vztahu ke konkrétní architektuře těchto čipů vykládat. Vyjadřovat se samozřejmě mohou všichni, ale já taky nelezu na diskusní fórum o autech, abych psal bláboly a la "proč se mi v autě XYZ nesedí pohodlně, když má podle specifikací výrobce dokonce 12 válců a ty seš debil když mi tvrdíš, že to nesouvisí" atp.)
Dalo by se pokračovat, ale myslím, že šest bodů stačí až až. Pokud tedy někdo chce o těchto věcech seriózně diskutovat namísto toho, čím se thread plnil až dosud ("píšeš nesmysly, jsi fanatik, blablabla..."), budu jedině rád.