Uchladil jsem vzduchem (Thermaltake tower - měděnej + 2 větráky na bokách) E4300 s Conroe jádrem při 3,57ghz a 1,65V, nevim čeho se bojíte. Ale to bylo jen na testy, dlouhodobější provoz na 3,3ghz s 1,45v.
Printable View
Uchladil jsem vzduchem (Thermaltake tower - měděnej + 2 větráky na bokách) E4300 s Conroe jádrem při 3,57ghz a 1,65V, nevim čeho se bojíte. Ale to bylo jen na testy, dlouhodobější provoz na 3,3ghz s 1,45v.
Dostal sa mi konecne do ruk E2160 steping M0, kedze doma mam povodny L2 ktory mi sice bezi stabilne aj na 3,4+GHz ale nemam ho cim xladit, tak ze vyskusam tento novy a pripadne vymenim... No ale na moje sklamanie mi nenabehol na viac ako 3GHz s nastaveniami ako mam pre moj CPU cize fsb 399 multi 8 a Vcore na 1,851v BIOSe, tak som si zasportovala musel vratit nas5 moj stary CPU :( Potom som xvilu hladal po nete zue ako vysoko sa dostali s touto novou reviziou a max bol niekede pri 3,1GHz na 1,5V!!! Sice teplota bola trosku nizsia pri tych 3GHz ako na mojom starom asi o 5-7 st. co by bolo pekne keby aspon siel na tyx 399*8... a kedze vravim nasiel som peknu databazu kde testoval kopec L2 aj M0 stepingov tak asi je zbytocne cakat ze nejaky iny kus bude lepsi (aj ked never say never :))
Kua chlapi už se těším až mi za pár dní dojdou komponenty a taky to trošku natočím :-D
Dismembered: Ty to točíš s box chladičem? To je tak slušnej? :lol:
Tak tak, box chladič od Intelu (lepší je s měděným jádrem), stačí do 3GHz na default napětí celkem bez potíží - problém je trochu s hlukem, pokud ho zapojíš přímo na 4-pin napájení CPU na desce, protože při zátěži se roztáčí do nehezkého zvuku a v IDLE se zase co chvíli zastavuje... vyřešil jsem manuálním regulátorem a vypnutím inteligentní regulace v BIOSu...
Tak tak ale aj na 3,2 mi to bezalo stabilne s BOX ale ten hluk... :( Boxy uz niesu to co byvali - huciaky co nic neuchladia uz su len huciaky co chladia :)
este k mojmu predch postu doplnim www o spominamom teste M0vsL2
http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=1542430
Ja mam tiez M0 stepping (E2180) a zvlada stabilne 3,3GHz pri 1,4V. Nabootuje aj na 3,6GHz, ale potom nepomoze ani 1,5V aby bol stabilny, tak mi to za to nestoji... Ale teploty mam skarede pri full loade - do 75°C.
ak mi robi 2160 chyby vo vypoctoch tak uz asi chladic nepomoze co? napr superpi nevypocita ani na 1m ale win nepadne ide dalej len vypise error. orthos tiez pada a to ked to mam na 1.425v
2 ricixxx: vsak aj ty mas skoro 3200MHz na R2160...
EDIT: aha... ty asi nemas M0 :) Ale aj tak si nemyslim ze M0 by mal byt horsi na OC.
Ak by si chcel este zvysovat VCOre s tym, ze to chces mat stabilne na tej samej frekvencii s touto vyssou voltazou a sucasny chladic by to nezvladol, tak by Ti lepsi chladic pomoct mohol. Ale z pohladu cena/vykon (celkovy) toto uz nebude zrovna optimalne ak bude k novemu chladicu vela priplacat.
Skus najprv, ci ten procak by bol pri vyssom VCore vobec stabilny a pocas tohto testu zabezpec nejake extra chladenie ( nejake extra fany smerujuce na CPU chladic atd).
Ale co riesite sak to tam nenecha 2 hodiny :) odskusa 15 min orthos a to musi stacit na to aby vedel ci mu chladenie pomoze alebo nie... a druha vec ved si to rovno supne zapnute vonka a aj dovnutra takze ziadne kondenzovanie vody nehrozi za tu chvilu...
ja neviem uz som bol na 1.425 neni uz troxa nebezpecne davat viac? :) sice som mal len 54C co sa este da tak ale nechcem ho nejako prerazit :-/
na 3tej strane bol test a tam bolo toto
http://www.xbitlabs.com/images/cpu/p...0/cpu-3402.png
mam to chapat ako chybu cpuz? ako mohli na takom vcore dosiahnut take napatie?
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...-e2160_14.html
Tn cpu-z im zle ukazoval...
viz titulok nad obrazkom :
Citace:
First of all we decided to test Pentium E2160 processor. We overclocked it by raising the FSB frequency, with the clock multiplier remaining at its nominal 9x. By increasing the processor Vcore to 1.5V we could push the FSB frequency to 378MHz thus hitting 3.4GHz clock speed. The CPU was running stably at this speed and passed the ORTHOS stability check.
hopla sry ze necitam
No mne to tiez ukazuje podla nalady asi v CPU-Z ale v mojom pripade je to skor chyba dosky ktora undervoltuje v biose mam 1,381 a cpu z je 1,3V
Tieto GB dosky undervoltuju... a mozno nie len tieto :-)
Ja mam def. (1.325V) a idle mam 1.28V, load (orthos) 1.26V a load TAt sem tam dokonca 1.25V podla Speedfanu, to same ukazuje aj CPU-Z.
Ale kazdopadne som videl pripady,kde cpuz ukazoval cl3 namiesto cl5 u casovania pamati. A toto s tym VCore, kde rozdiely boli uz v ramci niekolko desatin volta.
Pridam svoji zkusenost s E2140. Na desce ABIT IP35pro mi tento cpu s voltazi kolem 1,3V jede na krasnych 3200MHz, takze OC +100%. Kdyz vezmu cenu, ktera v dobe nakupu byla nejakych 1650Kc, tak se jedna opravdu o super kauf. Na def. 1600MHz je vykon popravde o nicem, ale po pretaktovani nad 2,5GHz je uz vykon docela zajimavy a nad 3GHz opravdu pohodicka.
A aky mas stepping, Neller?
Hele neporadil by mi tu někdo nějakej solidní monitorovací softík? Hledám něco na způsob Motherboard Monitoru, který bohužel nezná desku Gigabyte GA-P35-DS3 :-( Nebo používáte (vy co tuhle desku máte) ke sledování jen ten soft dodaný spolu s deskou, tedy Easy Tune 5?
Chci dát novýmu procesoru přes víkend trošku zabrat, tak hledám čím ho sledovat :wink:
tak prvni nastrel po hodce laborovani 8x420. ale na 9x uz to neuchladim, svine pecici, nebo mam krive nasazeno...
http://img527.imageshack.us/img527/2095/e2160jf8.th.png
na to ze to je mr*ka z krtka, teda vlastne z okraje wafferu.... :-D
jinak ten coretemp keca s tou frekvenci, je tam co ukazuje cpu-z
a v cem je teda problem? proc se vyskytuje FSB wall? ikdyz nastavim nizsi nasobic tak to vejs neleze...Ani s vyssim PLL napetim procaku to vic neda :-( nebo ze by pameti?! ale to se mi nezda...
Vyskusal som FSB 420 a FSB wall sa nekonal...
Dotaz pro majitele GA-P35-DS3 desky :
Při taktění v BIOSu v sekci Motherboard Intelligent Tweaker při přepnutí na ruční nastavení frekvence jsem upozorněn, že voltáž není optimální a mám přepnout "Voltage control" z "Manual" na "Auto". Předpokládám, že v tomto případě systém "přitápí" napětí automaticky (tj. že již pravděpodobně při malém kroku o +25 MHz FSB něco přidal). Pokud chci tedy "jet" na default voltáž, mám to nechat na Manual přes červené blikající upozornění, že "System voltage not optimal", že?
Mne to na AUTO nasekalo do CPU pri 3GHz vyse 1.4V a to mu staci default :-)
Takze Optimized AUTO nebrat.
Jj už jsem to natlouk na Normal a jede to prima a teplota o 7°C dole na stejný frekvenci, asi si deska sama pěkně "přitápěla" :-D
Tak ja bych si dnes mel jít pro 2180, puvodne jsem myslel vzit 2140 je o petikilo levnejsi ale nasobic 10x by mel byt lepe taktovatelnej. Kdyz s ohlednim to ze si beru MSI Neo2-FR s P35, tak nevim jak se tam dostanu vysoko s FSB ale 300 to snad pojede. Prozatim to zkusim na default se stok chladicem. Doufam v dobry vysledek. Mylsim ze priblizit se k hranici 3GHz je super a vykonu je to habadej.
Jaky myslite ze ma smysl procesor dal rvat s lepsim chladicem na 3.2 -3.3? Vyplati se ta investice do poradneho chlazeni coz muze byt kolem 1tis. korun?
Bude to pc na hry, s 8800GT, a myslim si ze ten tekt pokud by vysel k tem 3GHz to grafiku uzivi dostatecne.
Na tyhle otazky si musis odpovedet sam. Kvalitnim chlazenim se oproti boxu muzes dostat tak o 10% vys. K tomu jeste dostanes nizsi teploty a ticho.
Jestli ti to za ty prachy stoji vis jenom ty a na to ti nikdo odpovedet nedokaze.
Pokud bys kupoval kvalitnější chladič jen kvůli dosažení vyššího OC, tak se imho investice nevyplatí (za cca 1000Kč dostaneš mizerných 10% výkonu navíc). Pokud ale budeš zohledňovat i jiné faktory (především nesrovnatelně nižší hluk oproti BOXu), pak se investice určitě vyplatí. U mě už jen kvůli nesnesitelnému hluku v zátěži BOX vydržet prostě nemohl.
ok, to sem potreboval vědět, prozatim se do nového chladiče nepohrnu nejprve otestuju stock.
Pokud to dobre dopadne tak večer a v průběhu noci bych to mohl nahodit a otestovat dám vysledky.
No já teda při max zátěži extra hluk nepociťuju, ale když je to tak "napůl", tak ten můj fan na boxáku chytne zrovna nějaký blbý otáčky a začne nějak rezonovat - takový napůl pískání, napůl vrčení, ale když člověk píše na klávesnici, tak to cvakání přehluší... Ale třeba když je uplný ticho, tak to slyšet je :-/
Ale je to asi kousek od kousku, když si vzpomenu co jsem za srágoru kdysi dostal jako "BOX chladič" k Duronu 1300... :wink:
Tak jsem doma, mam e2180, MSI NEO2-f s P35, neudrzel jsem se a koupil jsem si u kamarada na krame GeminII a dal nato dve osumdesatky, tak snad se oplati. Default se nastavil nasobic na 9 divny :), a napeti na 1.285V, tak mi to postlo jenom na 260x10 takze sem nastavil 1.325V a dal 280x10 a instaluju OS.
Sehnal jsem k tomu 88GT tak cekejte testy v prubehu noci, asi to nevydrzim a skoncim u toho do rana :). Prubezne budu informovat :).
Jeste poznatek, delaj asi dva ruzny druhy chladicu box, k tem slabsim davaji chladic a ten ma pasiv tak 2-3cm vysokej a u te moji e2180 byl klasickej velkej sice bez medenyho jadra ale pasiv tak 5-6CM.
Ted instaluju Visty a je to nejaky pomali se mi zda, blbe to kopiruje vse to dela nejak pomalu, to je divne, dvd od lg furt huci a nic se nedeje, snad nebude spatna.
Aha tak to sem nestihl, trvalo to jen zacatek a najedno blik a uz sem prihlasenej, tak tohle bylo teda az extreme rychle :). Snad sem instaloval Ultimate :).
Zatim tedy 2.8GHz , grafika default 8800GT BFG OC , 625/1566/1800 GPU/Shader/mem .
3Dmark06 - 10 292 bodu
To se mi zda malo du testovat a taktovat dal. Teplota - cpu pri marku 41stupnu a grafika 72.
Občas tam šoupni taky Orthos a dej CPU trošku pokouřit :-D
a podla toho ako mas nastavenu delicku pameti, tak aj memtest alebo goldmemory (to v pripade ze by si ich pretaktovaval, kym ich budes drzat do ich nominalnych frekvencii, tak netreba)
Prozatim budu drzet na stejne frekvenci pres delicku, nejprve testuju procik a desku, pak az budu delat pokusy s ramkou, az budu znat strop deska/cpu, pravdepodobne pri nasobici 10, narazi na strop prave CPU. Ted jeste instaluju Crysis, riva tuner atd... a pak pustim nachvili ortose tak na 15min. a pak pujdu dat crysis.
Ted testuju 330x10
ten orthos alebo Prime95 nechaj dlhsie ako 15 minut, bez Crysis to chvilku vydrzis, nechaj ho cez noc, Crysis zadrvis zajtra
Asi tak, Orthos na 15 minut nic moc neříká, může to rachnout klidně po delší době
No necham ale pro zacatek se mi to zda zbytecny celou noc, pokud je dobrej chladic, tak pokud to nespadne do 15min. tak to ani ve hrach ani jinde padat nebo blbnout nebude, takze to ze to vydrzi orthos stable 50hod. to uz je podle me zbytecnost.
Podle me je dulezi ty si uvedomit, ze muze nastat chyba i kdyz jede vse na default. Uvidime.
3.3GHz zatim stable s geminII a 2x80 vetrakama zatim 70stupnu to je docela sila :) respektive max. jde to mezi 55-70. Primo na jadru, druha teplota mensi je kolem 50-60.
To, co jsi řekl, je s prominutím pitomost.
Je jasné, že teplota CPU po cca 15min 100% zátěže už nestoupne, nicméně procesor stabilní být nemusí, což se může projevit za delší dobu. Kluci mají pravdu, dokud nebudeš mít Orthos stabilní přes noc, nemůžeš si být ničím jistý.
Dobra ok necham pres noc.
Zatim jedu tedy 1.5V 340x10 ortos stable par hodin ale teplota vcelku velka, je to jen test, 3.5 a 3.6 pada i pri 1.55V vic nepujdu i kdyz sem cetl na zahranicnim oc foru a videl cpu-z s vzduchovim chlazenim 1.67V 3.7GHz ale je to asi zbytecne :). Pres 3GHz je vykonu az dost :).
Psali jste dlohodobé maximum jako 1.45V to nastavim a budu snizovat dokud nebude stable tak to asi necham. Chladič je tichonkej takze s tim problem neni, spis aby zas tak extreme netrpel procesor i kdyz mi to je vcelku jedno za pul roku to vidim na 45nm. Zatim ho necham trosku zahored a pozdeji zkusim hardoverclock este :).
2 pulec7: Ako tak citam, tak to mas podobne ako ja. Mne ide na 3,3GHz pri 1,4V a teploty full load 70-75°C Na 3,4 uz nie je stabilny ani pri 1,5V, tak mi to za to nestoji...
70-75st. s noctuou? To uz je trosku moc ... teda predpokladam, ze to je v orthosu ... radeji ani nepoustej TAT, protoze to by uz imho odesel do kremikoveho nebe ... pokud to je v TATu, tak mas pro zmenu zas dobry kousek, protoze ten muj jede na cca 72st TAT pri default napeti a 3.15ghz
tak jsem uz taky majitelem c2d a to e4500 def V jsou 1.32 a je mozny ze na 1.35V mejede stabilne na 2.9ghz? je to jen zkusmo ale jeste budu muset chvili ladit. ps deska je P35 DS3R a pameti bezej na DDR780 a to mam adata ddr800
omyl :)
Ja by som si dovolil k tomu orthosu a prime len tolko ze kazdy CPU co som mal AMD aj INTEL nebol stabilny ani v jednom z programov cca po 10-15 min to vyhlasilo chybu a napriek tomu sa mi NIKDY nestalo ze by mi pc padol v nicom, cize nebudem trapit pc celu noc nejakym pocitanim debilneho cisla ked na to co ho potrebujem HRY a BET je to 100p stabilne... NO FLAME :)
nechcem rypat ale odkial beriete tie doby do kedy PCU zomrie, to ste niekde seriozne citali alebo to strielate len tak od brucha?? Vazme ma to zaujima lebo seci sa tym ohanaju ze ked cpu pojde na tolko a tolko tak za 1,2 roky umrie...
dfpmaster: kludne tomu ver ratal som to od doby co som mal athlon xp 1700 pretoceny na XP 2200 tusim viac to ftedy neslo ;) a PC mam len na HRY a sem tak inet...
Nekde jsem tohle cetl ... nevzpomenu si kde ... neco jako ze standardni vydrz cpu je kolem 10-ti let provozu a s rostouci teplotou se drasticky snizuje ... coz normalne nevadi, protoze tou dobou, kdy prestane pracovat je uz hooodne pomale ... ale pokud se jedna o OC, kde jdou teploty na hranice spec., tak tam uz to bude o dost razantnejsi ... ale priznavam ... 1-2 roky byl nastrel
ricixxx:
Z vlastnej skusenosti zatial ->
Celeron Coppermine 566 at 850 z 1.5 na 1.7V 3 roky, potom bolo treba pridat na 1.75V.
Celeron Tualatin 1100A at 1466 z 1.475V na 1.7V 4 roky, potom zacalo cele PC blbnut (nahodne restarty), tak som kupil terajsiu zostavu (E2160) - nemal som to este cas testnut, takze neviem ci nebol problem v zakladnej doske, ale tipujem to na CPU.
ja mam doma barton 2500+. 3 roky mi fical na 3200+ na 1.5V (default je 1.656) ak si dobre pamatam prime95 mi padlo dost rychlo. za tie 3 roky si nepamatam moc padov akurat v gtasa mi vyhodilo viac krat bsod ale to aj na 2500 a aj na novom c2d mi to uz stihlo spravit. takze asi tolko k skusenostiam s testami cpu :)
2 jaluvkap: to je vela? Ty mas asi zly orthos, lebo orthos zatopi tak isto ako TAT. Musi ti to bezat na oboch jadrach small FFT. Ale aj tak sa mi tie teploty nepacia. Vyskusal by som thermalright ultru 120... Ten ma lepsi sposob uchytenia, ale 1 clovek to tazko nasadi :)
Ohledně té voltáže a odcházení procesoru, to je určitě pravda, ale vemte si kdyby vydržel ten procesor rok, tak investice jednou za rok 2tis. kč do procesoru, na kterém ušetříte mnoho tisíc, když počítám cenu stejně výkoného procesoru jako c2d na 3 a více GHz, tak se to stále vyplatí.
Já musím změřit výkon cpu, jaký je tam rozdíl třeba 3GHz oproti 3,3-3,4 jestli má cenu tam do něj pouštět 1.5V, kde opravdu topí jak šílenej, to už je podle mě hranice, protože při větší voltáži by se při orthosu ten procik musel roztéct.
Měl jsem v biosu 1.5V a ždibíček ale ve win to ve vysledku kolísalo mezi 1.5 až 1.55V, a procik na 3.6 postnul ale nenabootoval, na 3.5 se to bylo nestabilni na 3,43 se to jevilo jaks taks stabilni ale při orthosu nestíhá GeminII odvádět to teplo z povrchu jádra. Ná jádře bylo přes 80stupnu (opravdu z jádra, senzor s patice ukazuje vetšinou tak 68 ), a chladič byl vlažnej, a nemyslím si, že bych ho špatně nasadil, při 3.3GHz 1.45V v burnu tak 65 max. Vychazim z predpokladu, ze pokud by byl chladic spatne nasazen, tak teplota senzoru v patici bude vetsi, a ne vzdy tak 12-15stupnu nizsi. Ta vysoka teplota v jadru je podle me dana jen mistnim zahratim, a prodlevou nez se teplo protlaci skrze heatsink na jadru k povrchu geminu.
Ale projistotu, to o víkend rozeberu a překontroluju, třeba u pasty sem se řídil heslem méně je více. Dal jsem tam opravdu microskopickou vrstvičku téměř průhlednou, jelikož povrch Geminu je krásně vylapovaný, jediná možnost, že by byl trošku nakřivo, ale při dotažení matek se mi jevily všechně přesně na závit stejně zaroubované.
Edit: dnes este jdu pro 2x 12cm akasy tak uvidíme či to stím něco udělá, ted jsem tam měl jen dvě osumdesátky.
on tim myslel, ze kdyz mu jednou za rok shori CPU za 2kkc, ktery ma vykon jako to za 10kkc, tak se mu to vyplati ;-) (alespon tak jsem to pochopil a prislo mi to docela rozumny)
nehlede na to, ze v tech 2kkc/rok je zahrnutej prubeznej upgrade ... to pri koupi vyssiho modelu neplati ...
Jasně máš pravdu ja sem to trošku preteoretizoval :). Ja bral tu usporu špatně, je vlastně jen 3GHz oproti třeba 3.4GHz. To sem nedomyslel.
Ja to bral jako, přetaktovanej procik a nepřetaktovanej procik. Ja sem tím, chtěl spíš říct, že to neni nic drastického, kdyby za dvojku jednou za rok za dva odešel procik, jelikož stejně pruměrně tak každé dva roky máte nový cpu, pokud ne dříve, záleži jak kdo, kdo hraje tak určitě na práci asi netřeba.
Nicméně, spíš to je jen tak na zamyšlení, protože faktem asi zůstane, že není moc pádných důvodů dlouhodobě provozovat 1.55V a 3.43GHz, oproti třeba 3,1, při rozumny voltáži nicotnej rozdíl. Krom třeba, jen několika denních testů co to dokáže.
samotna teplota se vypocitava odpoctem z tcase max ... bud je to 100 nebo 85 ... proto ten 15°C rozdil :)
No mam novu E2160 reviziu M2 tusim, novu dosku a hele FSB mi ide cez 400 jupiii :) este ho poriadne prevetram ale zatial ide na 401 FSB *8 pri 1,35V
Ziskam vyssi FSB znatelne vyssi vykon nebo je navyseni vykonu minimalni? Jde mi o to, ze jsem zatim vychytal dvoje nastaveni se kterymi se CPU kamosi s moji E2160 a to 375x8 =3000MHz DDR 900MHz a nebo 333x9=3000MHz DDR 830MHz.
Pokud bych tou vyssi FSB ziskal i znatelne vyssi vykon, tak bych to provozoval na tech 375, jinak se mi ale vic libi nasobic 9, jelikoz mi pak EIST snizi jeste o neco vic(9-6) frekvenci CPU nez kdyz bych mel nasobic 8-6
Mam tu stale takovy problem, co mi neda spat..
Nekde v tomhle vklane jsou me neuspesne pokusy o pretakt E2160 na 3GHz.
Mam druhy E2160 (od markra), prvni kus novemu majiteli udajne jede pres 3GHz. Max byl na obou kouscich 2.7GHz. Od markra tu ma spousta lidi E2160ku, na 3GHz, ale memu se nechce.
- vymenil jsem zdroj (aktualne 400W Nexus NX-8040 4x12V)
- vymenil jsem desku (Asus P5B -> Asus P5K Pro)
- vymenil jsem pameti (Adata -> Adata Vitesta) i jsem zkousel jine (Kingmax)
- vymenil jsem grafickou kartu, disk, zvukovku
- zkousel jsem original box chladic od C2D
- zkousel jsem odpojit vsechny periferie a nahradit grafiku starou pci vga
- zkousel jsem vsemozne nastaveni biosu, i stejne jako maji jini lide tu na foru (diky hlavne PiTovi za konzultace)
Proste si myslim, ze jsem zkusil vsechno mozne, ale nejde to. Nenapada nekoho, co bych mohl jeste zkusit? :)
Napr. 9x333, 1.375V, pameti libovolne - Orthos padne do 4s.
Mě nenapadá (teda napadá, prostě to ten procesor nedá), jen musím říct, že máš tímhle postupem nejdražší low-end procesor minimálně ve střední Evropě :eek: ;) .
Ale tak vsechny ty veci jsem nemenil kvuli pretaktu :D Ale pri prilezitosti zmeny sestavy jsem to vzdy zkousel a nikdy uspesne. Myslel bych si, ze to cpu neda, kdyby ten prvni u noveho majitele nejel lip, nez jel mne..A kdyby tu nebylo tolik lidi s e2160 od markra.. Asi koupim jeste nove cpu, at to rozlousknu :lol: Pak uz mi zbyva jen verit v prokleti.
Anduril - můžeš zkusit: jinou děličku pro ram (ať běží paměti pomaleji) / přidat ram třeba +0.2V / jak to poběží na 8x333 (jestli to padá díky FSB 333, nebo CPU 3GHz).
Do těch FSB 333 by to mělo běžet bez jakéholi zvyšování napětí pro čipset. Pokud jsi to zkoušel, tak nevím...
Pameti jsem zkousel, ty imho problem nezpusobuji.
Vyzkousel jsem v sestave Celeron 420...8*375 (3GHz) Orthos bezel pres 5 hodin, pak jsem to vypnul... Zkusil jsem e2160 se stejnym nastavenim, i vyssi Vcore, ale nic. Tak bud to ten muj P-DC fakt nedava nebo je problem jeste jinde.
Tak ked to dal Celeron, tak mas snad jasno, nie?
2jaluvkap: UPSku nemam, ale zkousel jsem komp i u kamose v uplne jinem meste :lol:
2PiT: No nevim.. Preci jen to neni dual core, je mene narocny. A hlavne je tu porad to, ze predchozi kus mi jel uplne stejne blbe a novemu majiteli jede dobre..Ale vzhledem k tomu, ze uz jsem vymenil vse, tak je to proste uplne divne :)
Ked si presvedceny o tom, ze to ten procak da, tak si ho mal skusit u kamosa v jeho compe...
Za seba - ten zdroj netusim, co je zac, ale ked nie su poklesy napatia pri zatazi, tak by to snad nemalo byt nim...
Jj, to jsem mel, bohuzel nebyl cas v obou kompech oddelat Ninju a spol. Ale nekdy to mozna zrealizujem. Ted tomu dam zas chvilu pokoj :)
2 Anduril : mozno Ti pomoze toto :
http://4um.overclocking.cz/showpost....7&postcount=35
Mas skoro rovnaku dosku (moja SE je lacnejsia a menej vybavena verzia tej tvojej), mas lepsie chladenie, rovnake pamate, tak musis ist aj ty na tych 3000MHz...
Inaq niekde som cital , ze stabilnejsie OC bez vysokeho zvysovania voltaze sa da dosiahnut vypnutim vsetkych setriacich ficuriek (EIST, C1E a podobne) a ze mas nasobic natvrdo na 9... Ale to zrejme vies.
ako pisem v linke hore, mne staci tych 2700 na 1.3V a EIST mam zapnuty... ked mi bude malo - skusim sa s tym este pohrat...