najlepsie je cele tie originalne vysekavane mriezky vyrezat a vytvorit vzduchu na co najmenej prekazok a hran
Printable View
najlepsie je cele tie originalne vysekavane mriezky vyrezat a vytvorit vzduchu na co najmenej prekazok a hran
Ja som zadnu mrezu vyrezal nelutostne aj zo svojho Sola .. napriek tomu, ze patrila k tym nerestriktivnym. Nechapem preco najdrahsie skrine este stale mavaju sekane mriezky :roll: a nie dratenne!
Nho Lian Li ma tuším drátene, ktoré sa dajú dať bez problémov preč ;)
nie vsetky a nie vsade ;)
Momentálně mám tento chladič na E6750, do vánoc jsem měl jeho předchozí verzi F na X2 4200+ sct.939. Postřehy: nová Noctua lépe chladí víceméně jen díky novému 120mm ventilátoru (aspoň mě to tak přijde). Oproti staršímu bratříčkovi (sestřičce) vypadá tak nějak levněji, abych řekl pravdu tak se mi ty měděné heatpipes a základna líbily více než v tomto poniklovaném stavu. Zpracování výborné, chladí taky dobře, provozuju ho přes regulátor na 1000 otáčkách.
OT: teď nevím jestli jsem to psal tady, ale Noctua mi přirostla k srdci svým postojem k zákazníkům - řešil jsem ve Zlíně reklamaci jejich 800otáčkového 120 ventilátoru, kterému prostě nešly regulovat otáčky. Prodejce se vymlouval že je to normální atd., tak jsem napsal e-mail na vedení Noctuy do Rakous s tím, ať mi toto potvrdí anebo vyvrátí. No vyvrátili mi to (samo že fan MUSÍ jít regulovat) a na závěr napsali, že pokud mám problém s prodejcem, tak ať jim fan pošlu a oni mi ho ZCELA ZDARMA vymění a zašlou do ČR. Tomu se říká přístup...
Toz noctua je noctua a hlavne ich 5rocna zaruka. Ja som vymenil iba P12 za S12/chladi momentalne Accelero S1/ a povodny "medeny" na CPU som nechal a samozrejme rozdiel tam je a hlavne co sa tyka ticha a prietoku. Co si pametam, tak AC tiez dava tusim 5/6 rocnu zaruku, ale vsimol som ti toho len na chladicoh na grafiku. /OT
EDIT: Ano 6 rokov, dikes GABO ;)
No tak na NOCTUA máme 6 ročnú záruku, prístup je viac ako výborny ako som už písal niekde v inom vlákne. Spolupracujem s nimi a distribuujem od doby kedy začali s výrobou a fakt je to výborný prístup.
Nová NOCTUA je aspoň pre mňa osobne krokom vpred (vypočuli žiadosti k vyššiemu položeniu spodných rebier) aj čo sa dizajnu týka, takto poniklované sa mi to páči proste viac. No a ventilátory nové čo k tomu dodať...výborné vidno to aj na predaji.
2MadCap: máš úplne recht s tými Lian Li, moja hlúposť že som to tam nepripísal ja v podstate montujem len s tými, ktorým sa odobrať tie mriežky dajú.
Jsem četl že máte 6 měsíční záruku, jsem se úplně lekl :-)
Moje řeč, stoupli u mě v ceně (viz. http://4um.overclocking.cz/showthrea...286#post757286)
K tomu vyřezání mřížky.. Komu by se to chtělo rozebírat, nést to k někomu, kdo na to má nějaký forichtung ( já mám doma akorát tak šroubovák a hasák..) a otravovat ho, aby mi to vyříznul.. Jasně, budu mít ve skříni o 5°C míň, ale je to vážně pro komp životně nutný?? Asi ne.. ( ačkoliv, nikdy neříkej nikdy.. ;-) )
a jak to řežete, myslím taknějak v domácích podmínkách..? Co na to vzít..? Co třeba vrtákem do toho vyvrtat větší ďoury?
Na flus-plechy stacia kombinacky...
Na tie hrubsie plechy treba sprevodovane klieste alebo pilku na zelezo. (prve je podstatne rychlejsie)
V oboch pripadoch potom dokoncit (zahladit) pilnikom...
Dík.. no, ten muj Armor bude asi bytelnej 1mm plech, takže spíš kus Semtexu by snad bylo to pravý.. :-)
Uvidim, zblbli jste mě, takže se možná jednou do toho dám..
Dremel http://forums.bit-tech.net/images/sm...bit-dremel.gif Pekne po okraji odrezat celu mriezku, brusnym nastavcom zacistit a je to ako keby to tam bolo odjakziva tak :)
SajmoN:
Aaaa, pan je motorizovany ;D
Pro majitele CPU chladičů Noctua: v jaké poloze máte chladič na desce - tak, že jakoby vyfukuje vzduch ze skříně (tak jako já) anebo natočený tak, že fouká vzduch pod sebe/na dno bedny? A nezkoušeli jste si obě varianty, která chladí lépe (pokud to teda není jedno)?
Od grafiky smerom ku zdroju. Pripadne mozem este opacne, ale to by bola zrejme haluz.
Koukám že si za chvíli napíšeme pěkné MB dat :-D jen tak dál...
Jestli to chápu správně, tak ho máš natočený tak, že ti defacto fouká vzduch nahoru směrem k fanu ve zdroji, jo? A vzadu v bedně máš normálně 120mm fan? Přijde ti - osobně nebo podle testů nebo jsi se někde dočetl - že to chladí lépe - nebo se tím zlepší cirkulace vzduchu v bedně?
Já se právě teďko někde dočetl (vzhledem k principu heatpipe), že tohle nastavení CPU chladiče může mít vliv na chlazení CPU. Samo nic velkého, ale každý stupeň dolů je dobrý, že jo.
Ja to inac nemozem dat. http://ajsti.ic.cz/abit/065.jpg
Nemam moznost ho otocit, takze mi taha od grafiky cez CPU k zdroju a hadam aj von odtial.
preto sa tieto upravy snazim robit vzdy na novej prazdnej bedni (ked nema akurat dremela bracho v brne :D )
aj ked raz som uz rezal mriezky tak ze som mal pripaskovanu igelitku okolo celej dosky (lenivost je svina :)) )
kdysi jsem delal testy kdy jsem postupne otacel chladic do vsech pozic a nejlip vychazi ze to fouka dozadu do bedny a outake vetrakem ven ;).. i nova Noctua nebude vyjimkou
rombo: Taky jsem si doteď myslel (protože jsem to stoprocentně někdy dávno někde vyčetl), že nejvhodnější je umístnění větráku na CPU (pokud je vůbec taková možnost), tak aby se podpořil směr proudu vzduchu a foukat zpředu dozadu na outake mi přišlo smysluplnější. Nenabírám tak teplý vzduch od grafiky a neperu ho nahoru na zdroj, čímž by měl větrák ve zdroji leda tak chuť točit se rychleji... ale snažím si to jen nasměrovat jinak.