Původně odeslal
forest CNT
Měl jsem Prescotta 3,6Ghz s HT, pak D915, pak E6300, E6400 a nyní Q6600.
Až nyní s Q6600 jsem naplno spokojen s prací na PC, jelikož když už se k němu dostanu tak dělám hodně věcí naráz.
S tím rozdílem ve spotřebě jsi to asi hodně přestřelil. Q6600 žere v IDLE 65W a na FULL 105W, to jsou oficiální čísla. Mně nyní celá sestava při plné zátěži žere bez monitoru 230W i s tím přetaktem, ale i kdyby to dělalo rozdíl 50W, nic to není. Je to moje investice do vědy která pomáhá hledat léky na AIDS, Rakovinu, Malárii, Choleru atd., která zkoumá vesmír, gravitační vlny, změny klimatu, prvočísla, nanotechnologie, termojadernou fůzi ...........
Těch 50Wh (cca 650kč/rok při non-stop provozu) je lepší než dát na jakoukoliv sbírku třech 650/rok, kde ani nevím kde ty prachy zapadnou, a většinou řeší jen následky.
V distribuovaných výpočtech probíhá výzkum jak nemocem či katastrofám předejít, což je mnohem důležitější.
S tím že zatěžuji komponenty s vodníkem více, je to zajímavý názor, ale asi s ním nemáš žádnou zkušenost. V Case mám teplotu i při těch vedrech max 40°C, protože voda veškeré teplo odvádí ven z bedny, takže se tam nehromadí. Kdyžtak koukni na fotky v mém profilu, možná pochopíš jak takový PC s vodníkem funguje. Je mnohem horší ten horkej luft z CPU rozhánět po všech dílech v PC, než jej předat do vody a vytáhnout vodou ven z bedny. Mimo jité to ticho stojí fakt zato a za ty 4 roky co vodníka mám se mně jeho pořizovací hodnota už i vrátila, protože ho nasadím na jakoukoliv desku a CPU. Za tu dobu bych už měl alespoň čtvrtej vrtulovej větrák.