A jakej byl ten HP, dobrý?
Printable View
Urcite, kdyby mel mechaniku, byl by vybornej. Cela nc-ckova rada je velmi slusna, zpracovani je diky pouziti kvalitnich materialu velmi dobry, funkcne mi nic nechybelo (BT, Wifi, Centrino na i915 IHC6, slusnej displej, ikdyz tedy v 1024x768, ctecka karet, PCMCIA, vydrz hodne pres 4h na plnym Dothanu 1.73GHz atd.) Jediny co bych tedy lehce vytkl je jedinej sdruzenej knoflik na zapnuti/vypnuti BT+Wifi (tohle jediny se mi libi u Aceru, ze ma oddelny zapinani Wifi a BT na dve tlacitka) a tedy chybejici mechanika, ktera se resi HP dockingem s mechanikou (ukrutne draha a neni v cene) nebo klasickou USB mechanikou.
Respektive jak nc4xxx rada HP, tak xkova rada IBM ci Dell D300 (ted jsou samozrejme novy obdobny modely) atd jsou vyborny strojky, ale mne prave vadi ta absence mechaniky. Kdo s ni nemusi pracovat denne, pro toho dulezita neni, mne bohuzel v tele notebooku chybi.
ja ted nedavno porizoval zmineny Dell XPS M1210 a nemuzu ho vynachvalit.
konfigurace viz podpis, vetrak se pri bezny praci pousti minimalne, nikde se neprehriva, prace relativne pohodlna...
pokud mas jakejkoliv dotaz, tak se zeptej. Pripadne bychom se mohli i nekde sejit - myslim, ze by to nebyl zas takovej problem
Mno, já měl před tím 15" NB Acer, a ASUS. Acer byl hrozný shit, ASUS neměl chybu. Proto jsou moje zkušenosti takové, že chci jen značkový věci. Teď řeším to, jestli 12" nebo 13", protože jak tu psal zivan, musel si pismo zvětšovat. Dost cestuju a notas tahám sebou skoro pořád, proto chci něco menšiho. Programuju, upravuju fotky, sem tam film, COD hra atd.. Nevadil by mi ani 14", zkrátka, jaký máš zkušenosti s tim 12"? Dá se do toho koukat 8 hodin denně, aniž bys do dvou let oslepl, nebo je lepší pro každodenní práci vzít 13", rsp. 14"?
tak si kup nc2400 ta ma integrovanu mechaniku a za dnesnu dost dobru cenu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38340 sa hodne oplati ;)
mam ho tak 3 tydny a 8hod v kuse jsem na nem jeste nepracoval, max tak 3hodky a myslim, ze celkem v pohode. Pro predstavu, notebook je pudorysem zhruba stejne velikej jako papir A4. displej ma cca 1,5cm okraj. Nejdriv sem se taky obaval, ze to bude az moc maly, ale nemam s tim problem. Rozliseni ma 1280*800. Zatim jsem na tom programoval v C, psal nejaky dokumenty, koukal na filmy, dokonce i kreslil v CADu a modeloval v Inventoru. Vse OK, jen musis casteji pouzivat zoom a scrolovani. Doma si pripojuju 17" lcd.
Pokud bych mel finance, tak bych asi vzal 14,1" Dell D620 s nVidia Quadro, ale nakonec nelituju, ze mam 12" - pokud ho budes casto prenaset, tak je to daleko pohodlnejsi. Ja ho nosim v neoprenovym pouzdru(tucano 2nd skin) normalne v batohu mezi sesitama, apod. Se 14kou by uz asi byl trosku problem.
Pokud by ses chtel podivat na zivo, klidne napis PM a domluvime se
Já mám teď HP nc4200 třetí týden a až na jednu konstrukční vadu (předpokládám, že je to jen u mého kusu, protože v recenzi nic takového nepsali - u klávesy ESC to nějak vrže) jsem dost spokojenej. Optická mechanika mi osobně vůbec nechybí, výdrž na beterie je dost slušná (mám to především na přednášky a následnej film ve vlaku a dostávám se i přes pět hodin) a podle mě vypadá fakt hezky ;).
Jedinej průser je ten trackpoint, kterej narozdíl od IBM/Lenovo nemá scrollovací tlačítko. Asi to má IBM patentovaný, protože můj nc4200 ho taky nemá :'(.
Rad si hraju s necim novym a protoze premyslim o necem opravdu hodne extra mobilnim, tak se mi cim dal tim vic libej ty extra mininotebooky, nejmensi s mechanikou se snad dela s 8.6" wide displejem.
Ale jak rikam, ja teprve premyslim, takze spis sonduju, zda s necim takhle mrnavym mel nekdo osobni zkusenost a zazitky :)
to neni o patente :) ibm ma patentovany trackpoint ale nie tri tlacitka, tie nie su u HP zevraj kvoli comusi z MS (nativny support v XP? neviem, tak som dostal, ale nepametam si to presne) na nc2400 to ale ide aspon simulovat stiskom oboch naraz, da sa na to zvyknut, ale sralo ma to dost (pouzival som nc2400 vramci dlhodobeho testu 4 tyzdne)
BTW> ta hyperextra mobilita uz je na moje gusto prilisna dan za ergonomiu, mal som FSC p1510 (dnes celkom lacny stroj inak) a zaujimave, ale klavesnica uz zufalo mala ... mechanika vovnutri ani omylom, ten stroj bol uzsi ako CD :)
taky to znáte, že když něco vybíráte, tak večer už chcete zase něco jinýho než ráno? :D Po tom všem už vím, že nechci 12", minimálně 13". A asi ASUS. Tohle vypadá slušně, co říkáte:
http://www.asus.as/inshop/scripts/gr...4972&level=930
A nebo 14"
http://www.asus.as/inshop/scripts/gr...4987&level=854
nemozem si bohuzial pomoct ale Asus pre mna nikdy nebude dobry notas, aj tie co si dal za vela od pohladu nestoja, mozno som zhyckany pravymi znackami a nie azijskym asemblerom
btw, ked ti pozeram do podpisu, tak by si mal mat BOLD ten Compaq a nie HP :) pretoze vsetky moderne "HP" booky su compaq heritage ;) (a este pred compaq firmy Digital, pametnici vedia, kto videl "hinote ultra" pred davnymi rokmi ako take MEGAdelo co to bolo a snad este aj je)
neviem, pozri sa v ovladacoch, ale skoro by som tvrdil ze aj hej, pouzival som to .... (v opere)
Na 90% nejde, taky jsem to zkousel :)
Ale pokud to chces pro Firefox a jeho otvirani noveho tabu scrollem (stredni mysitko) tak ja to + - ke spokojenosti resim na noteboocich, ktery nemaj stredni tlacitko (prakticky bohuzel vsechny, mimo IBM a meho prastareho Omnibook 6000 atd) a to namapovanim touchpadu na stisk jeho leveho horniho (samo ze muze bejt i jinde, ale po dlouhym zkouseni mi to prijde nejergonomictejsi) okraje.
Tedy v ovladacich touchpadu zapnu tapzones, levy horni roh trosku roztahnu a prizadim na nej midle button. A da se na to zvyknout, lepsi nez pravy tlacitko a "otevrit odkaz v novem tabu".
Tedy pokud si tuhle moznost nezkoumal nebo uz nezavrhl :)
Díky za tip, aspoň to otevírání tabů, když už není prostřední tlačítko. Zkoušel jsem jen tak ze srandy přiřadit pravýmu tlačítku trackpointu funkci scrollování a fungovalo to nějak divně. Přiřazení kombinace levýho a pravýho tlačítka scrollování jsem vůbec nenašel, takže to asi budu muset vzdát. Jedině snad nějakej externí program na mouse gestures.
Asi tak a rovnez jde dost o vyrobni radu, urcenou urcitymu segmentu zakazniku, treba ve srovnani nc-ckove rady od Compaq HP proti Dellu rady Latitude tak mi vychazi zpracovanim lepe nccka.
Tedy notebooky to chce srovnavat predevsim pro ucel jejich prace a rovnez stejne (podobne drahe) vyrobi rady. Tedy IBM Rko neni Tcko (ikdyz vetsinu soucastek bude mit asi totoznych), Latitude neni Precision, a Ackovej Asus bude skoro stejna hruza (samozrejme vztazeno k cene a zpracovani, aby mne nekdo nenapadl, ze mu hanim jeho notas :D) jako levny Acery, zatimco Mko ci Sko uz bych za slusne zpracovanej notas treba povazoval.
Já ne, ale kolega si koupil tehdy tuším nx6110, tu nejmenší řadu a byl to děs, příšernej display, hluk, ergonomie klávesnice .... Pak si někde něco přečteš v diskuzi, třeba na CC, kdy ti obchodník na dotaz, jestli si vybrat mezi tím nebo tím řekne, že HP nic moc, nebo v jiné diskuzi ti někdo udělá žebříček
1. IBM
2. dlouho nic...
3. DELL
4. dlouho nic...
5. SONY, TOSHIBA, ASUS
6. HP
7. dlouho nic...
8. dlouho nic...
9. ACER, PREMIO, PRESTIGIO a další
(newim, jestli to bylo přesně tak, už jsem to nenašel)
a uděláš si jakejsi subjektivní dojem, že prostě HP nechceš. Což ale neznamená, že u luxusních tříd typu nc4200, to nemůže bejt jinak.;)
Je to dost o predsudcich, nicmene i nxko6110 (taky jsem ho mel nekolik tydnu na stole) mi po strance ergonomie a vybaveni vzhledem k cene rozhodne nepripada spatna, respektive dle odezvy jejiho prodeje, kdyz v notasu low end rady za 15kkc dostanes (tedy dostal jsi, uz se chvilku nedela a spis jen vyprodavaj zasoby :) ) DVDRW burner, Wifi, Bluetooth (coz v te dobe za obdobnou cenu prakticky nikdo nenabizel a lidi hlavne po tehle vybave za levnou cenu touzili. Ze to bylo na chipsetu jen pro mobilni celer I910, ze zacatku se dodavaly jen s 4200ot disky a displej spis podprumernej - na to dost lidi kaslalo (ostatne i jini vyrobci v tehle cenovce nenabizeli nic lepsiho, spis horsiho) A ohledne kvality plastu a zpracovani je byt blby zakladni nxko6110 rozhodne nekde jinde, nez treba Acery 1,2.3xxxx rady, ktery delali a delaj snad z recyklovanejch PET lahvi :D .
A ja jsem vystridal nx7000, nx7010 a ted pracuju na nx8220 a rovnez to je vuci cene a vybave dobrej book.
Respektive jak opakuju, jde skutecne o jednotlivy modely a jejich zamereni, ze obecne rada T od Lenovo ci luxusni Delly jsou spickou v tehle oblasti, o tom zadna, nicmene ceny hodne vybavenejch uvedenejch kousku jsou taktez diametralne jinde, nez je bezny prumer :D
Ono je to taky o preferencích. Já třeba preferuju kompaktní rozměry a solidní konstrukci než dobrej displej. Takže proto mi připadne lepší nx6310 než ty levný Asusy. Dost by mě ale zajímalo, proč má nx6110 podle tebe blbou ergonomii klávesnice, to bych právě řekl že má tenhle typ hodně dobrou klávesnici.
U mě je "velká trojka" výrobců notebooků IBM, HP a Dell. S tím, že pořadí těchle tří závisí spíš na subjektivním vjemu každýho. Ale plést do TOP3 Asus je podle mě naprosto mimo...