takze kdyz mam nejakou hru jejiz puvod je nejasny tak mi to nemuzou nijak dokazat i kdyz to u me najdou? protoze cdkey muzu mit jakykoliv a orig cd ani doklad si nemusim schovavat...je to tak diravy system nebo na to maji jine zpusoby?
Printable View
mno, nechci se prit s Jezevcem jelikoz on se na rozdil ode mne vyzna v zakonech, ale brano selskou logikou se mi tohle zda dost pritazeny za vlasy. Jinak receno - urcite tam je nejakej hacek, jako ze to musim prokazat jinak (registrace na M$), ze doklady muzu mit jen rok, nebo nebo neco podobnyho. Nevereim, ze by to bylo tak jednoduche jak to vypada.
Jinak kontrola je nerealna i toho duvodu, ze napred jim soud musi vydat povoleni k prohlidce - a to vyda jen na zaklade dukazu, ktere musi predem shromazdit (treba kdyz budes prodavat SW v Annonci :D )
Jak sem rek, kotrola/dokazovani u cloveka, kterej trebas nenabizi SW na netu je naprosto mimo realny dosah. Staci kdyz rekne "koupil sem si to". Jak by mu asi tak nekdo dokazal opak ? Nevim o zadnym zpusobu jakym by to slo.
A co třeba tak, že by musel říct, kde si to koupil? SW se nesmí prodávat "z druhé ruky" tzn. musel nakoupit u nějakýho prodejce (= podnikatele) a i kdyby ten doklad nemusel mít ten kupující, tak ho přece nějakou dobu musí mít prodávající. Nebo ne?
Pokud někdo "neví" kde ho koupil, tak už je to minimálně stejně podezřelý jako s tím baworem v průjezdu.
ty jsi i realu pamatujes, co si kde koupil? neco jineho je co jsi si koupil dnes, vcera a neco jineho, co pred tydnem, mesicem atd. Xkrat se mi stalo, ze se na mne nekdo z rodiny a znamych obratil, zda si nepamatuji kde a pripadne v jake akci/sleve koupil tu ci onu ted nefungujici vec. Ze se mne po koupi chlubil jaky je to skvely kauf.
Zrovna třeba u softwaru si to pamatuju a to klidně i do Invexu 1999 :) . Třeba je to jen moje úchylka, ale software si člověk nekupuje zas tak často jako ponožky a vědět by to i mohl (a tím tuplem "noob", kterej stejně všechno spojený s IT kupuje v jednom obchodě ... maximálně ve dvou).
Jinak software se skutečně nesmí znova prodávat, už jen proto, že pokud ho zaplatíte, nestáváte se jeho "vlastníkem" a nemůžete dál převádět svoje práva (bez vědomí jejjich vlastníka). Ono to nějak jde, ale v zásadě je to složitý a musí se převádět licence (u her asi ne, ale u OS nebo dražších softů ano). Je to napsaný v EULA, kterou určitě nikdo nikdy nečetl (ale já jo :) )
mno neznamenaj nic ale je to docela kseft...vim to protoze delam ve firme ktera je pro Microsoft tiskne a posila jejich zakaznikum:)
Jinak prace nicmoc a nalepku vam donest nemuzu...kazda je zavedena v systemu a sleduje se co se s ni deje a probihaj kontroly(a to vcetne odpadu)
jinak se ted zavadej nove nalepky...jsou papirove,maj uprostred diru a moc se mne nelibi,ty starsi byli lepsi:)
Nechci se hadat, ale jak je to v pripade, ze Te uda na policii nejakej dobrak (dejme tomu dva ci vice), ze u tebe na navsteve videl piratska CD a ilegalni SW? Nemelo by uz toto postacit soudci pro vydani povoleni k domovni prohlidce? Navic nepovazuje se za trestny cin uz pouhe obchazeni ochran, tj. pokud mas nainstalovany SW ktery pro beh aplikace vyzaduje CD a Ty provedes emulaci ci crack, tak mas smulu a P CR uz nemusi nic vic dokazovat?
Co to je videl ? Jak muze vedet, zda jde o legalni/nelegalni uziti ? Vlastnit vypalena CD je naprosto legalni (zalozni kopie). Je to tvrzeni proti tvrzeni a IMO v tomle pripade je uplne jedno jestli to bude tvrdit 1 nebo 50 lidi, musel by exitovat primy dukaz. Protoze ve vsech pripadech by slo maximalne pouze o domenku a na zaklade domenky nemuzes nekoho obvinovat.
Viz predchozi, nemelo.Citace:
Nemelo by uz toto postacit soudci pro vydani povoleni k domovni prohlidce?
Ne, timhle rozhodne zadny zakon neporusujes, jsi ze zakona opravnen provadet libovolne zmeny SW tak, aby plnil ucel pro ktery sis jej poridil. Tudiz i crack takoveho SW je naprosto legalni a velmi snadno zduvodnitelny (chci poslouchat audio CD/pouzivam mnoho ruznych aplikaci a nemuzu si neustale hrat na diskoteku/ochrana koliduje s jinou aplikaci ...)Citace:
Navic nepovazuje se za trestny cin uz pouhe obchazeni ochran, tj. pokud mas nainstalovany SW ktery pro beh aplikace vyzaduje CD a Ty provedes emulaci ci crack, tak mas smulu a P CR uz nemusi nic vic dokazovat?