Mironet - Reklamace HDD s ulomenou packou na napájecím konektoru
Na HDD (Seagate 7200.10 500GB) se mi začaly objevovat vadné sektory, tak jsem se rozhodl ho reklamovat. Bohužel disk má na SATA napájecím konektoru ulomený ten klíč - packu zabraňující konektor zapojit opačně.
Chtěl jsem reklamovat na pobočce, ale tam mi řekli, že mají z centrály zakázené přijímat výrobky, které jsou nějak mechanicky poškozené, i když mi technik i vedoucí pobočky řekli, že předpokládají, že to na reklamovanou závadu nemá vliv.
Jel jsem tedy na centrálu, kde mi to po menší diskuzi k reklamaci přijali. Technik mi mj. nejdřív tvrdil, že se jedná do datový konektor :mweheh:
A teď dotazy:
1. tvrdili mi a v reklamačním protokolu mi nechali podepsat, že se na to nevztahuje 30 denní lhůta. Co je to za hloupost?
2. prý to budou posílat do Seagatu. V případě, že jim to Seagate neuzná a pošle zpět, jaký je postup? Osobně bych se obrátil na soudního znalce, nechal si vypracovat posudek s předpokládaným závěrem že "mnou způsobené mechanické poškození nemá vliv na reklamovanou závadu" a s tím přijít znovu za nimi a požadovat výměnu/opravu zboží?
Re: Mironet - Reklamace HDD s ulomenou packou na napájecím konektoru
ad1) V zakonu na ochranu spotrebitele je formulace:
Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě.
Ty jsi se tedy podpisem "dohodl" na delsi lhute a pokud jim ten disk nedojde od Seagatu do 30 dnu, tak nemuzes pozadovat penize.
Drive jsem cetl, ze podobnou vec dela Softcom, na reklamacnim formulari ma veticku o delsi reklamaci a kdyz zakaznik zacne nadavat, tak vytahnou formular bez veticky.
Blbost byla uz to, ze nemohou prijimat do reklamace mechanicky poskozene komponenty. Prijmout musi i rozslapany mobil, ze ktereho tece voda. Neco jineho je to, ze reklamaci takoveho mobilu okamzite zamitnou. V zakone myslim neni moznost "neprijimam reklamaci", asi by stacilo, kdybys pozadoval, at ti to neprijeti daji pisemne.
Jj, jsem teď přes Vánoce nějakej moc vyměklej, neměl jsem náladu se tam s nima dohadovat. Disk mi nechybí, takže počkám, jak se jejich přednostní servis atd. vytáhne.
1 Příloh-a(y)
Tak reklamace vyřešena, dnes jsem si to převzal. Seagate to uznal a poslali mi "Certified Repaired HDD" - viz příloha. SMART čistý, záruka standardně 2 roky.
Takže Mironet jednání nic moc, Seagate dobrý.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Tak reklamace vyřešena, dnes jsem si to převzal. Seagate to uznal a poslali mi "Certified Repaired HDD" - viz příloha. SMART čistý, záruka standardně 2 roky.
Takže Mironet jednání nic moc, Seagate dobrý.
No vida, já čekám jak diopadne ten můj disk. Jinak ten druhý disk tam ti dopadla reklamace jak?
Citace:
Původně odeslal
Dazzle
No vida, já čekám jak diopadne ten můj disk. Jinak ten druhý disk tam ti dopadla reklamace jak?
RSC mi ho měli tuším včera odesílat, tj. reklamace uznaná a měl jsem dostat nový disk. Doma ho ale ještě nemám. Napíšu ti to pak do toho "tvého" threadu.
Citace:
Původně odeslal
zivan
Drive jsem cetl, ze podobnou vec dela Softcom, na reklamacnim formulari ma veticku o delsi reklamaci
Tohle mi udělali v czc a hrozně se divili, že jsem to odmítl podepsat ... Bylo tenkrát celkem zle, bez toho mi to nechtěli vůbec do reklamace přijmout.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Tohle mi udělali v czc a hrozně se divili, že jsem to odmítl podepsat ... Bylo tenkrát celkem zle, bez toho mi to nechtěli vůbec do reklamace přijmout.
Ale nakonec ti to vzali ne? Jak se pak v takovým případě bránit? Pokud to odmítnoz přijmout, tak chtít šéfa? To už je na ČOJku ne?
Ano, řešil jsem to s vedením firmy a následně s vedoucím prodejny. Ještě si vzpomínám, že to bylo hustší o to, že k tomuhle napsali, že je to nezáruční reklamace (předpokládám, že protože tu lhůtu nejde ani jinak obejít). Bylo to na konto toho, že mi na fungl nové grafice - tuším pár hodin po zapojení a bez jakýchkoliv modifikací - shořela cívka.
Tak ještě něco k Mironetu. V uterý od nich přišla zasilka disků WD MyBook. Všechny origo zabalené bez poškození. Začnu vybalovat a stavět je vedle sebe. Koukám a jeden nějak padá " na hubu". Kouknu dolu a místo gumového cca 5mm vysokého špalíku holá čistá plocha. Zjevně tam nikdy přilepená ta noha ani nebyla. Píšu tedy do Mironetu na reklamace. Dnes přišla odpověď o kterou se musím podělit ;D.
Citace:
Nejjednodušší je dolepit nějaký kus gumy. Pokud chcete můžete se zastavit na reklamačním oddělení máme tu nějaké gumové nožičky, ale bohužel nevím jestli budou pasovat. Zkuste mi nafotit upadlou nožičku a já Vám sdělím jestli tu něco podobného budeme mít, aby jste nejezdil zbytečně.
To je ale řešení, co? Teď babo raď.
No a ty bys tohle chtěl reklamovat? :)
A ty snad ne??? Ten disk klouže po stole, přenáší se do stolu vibrace, stojí nakřivo a z řady dalších dvaceti disků kouká ven. Navíc je origo noha dost vysoká a nemám ji čím nahradit.
To je ale všechno stejně jedno a na věci to nic nemění. Je to nová věc, po vybalení není kompletní a věřím tomu, že při případné reklamaci mě někdo za to ještě bude prudit...
Já rozhodně ne, protože bych jich nekupoval dvacet a externí disk mi leží na zemi, takže by mě to vůbec netrápilo a určitě bych kvůli tomu nechtěl čekat jakou dobu než mi to vymění.
Ale chápu, že pokud to máš někam do provozu a stojí to na těch nožkách, tak není jiná možnost než výměna. Myslel jsem, že to máš na doma na zálohy. Z toho pohledu by imho bylo rozumnější tam něco nabastlit :)