Varování před www.computershop.cz - SOFTCOM
Důrazně varuji všechny před koupí zboží na www.computershop.cz - SOFTCOM. Zakoupil jsem tam celkem zboží už přes 66000,-. Problém je ten, že jsem v poslední objednávce za 20000,- koupil EPSON DX5050 multifunkční zařízení. Ihned po rozbalení tiskárna nefungovala a odmítli mi ji vyměnit za jinou funkční. Poslal jsem to na RMA a reklamaci uznali, prý byla opravena. Přišla zpět po rozbalení opět nefunguje. navíc inkousty začínají hlásit, že dochází (vůbec jsem na ní netiskl, nefungoval podavač listů).Takže kdo chcete mít problémy a koupit si nefunkční zboží a pak minimálně 2x reklamovat, přijít o nové balení inkoustů, tak jděte a kupte si zboží v www.computershop.cz - SOFTCOM. Průběžně budu informovat jak reklamace probíhá.
HalenTech
Re: Varování před www.computershop.cz - SOFTCOM
Kde jsi to koupil ? V Praze ci Brne ? V Brne jsem neco podobneho resil a protoze zbozi bylo skladem, tak hned vymena.
Dle napsaneho, hadam, ze nakoupeno pres net, tudiz poslano z Prahy...
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Důrazně varuji všechny před koupí zboží na
www.computershop.cz - SOFTCOM. Zakoupil jsem tam...Ihned po rozbalení tiskárna nefungovala...Poslal jsem to na RMA...
koukam, ze softcom vali...
kazdopadne mas narok na vymenu za novy kus podle §616(3) OZ, takze te nemuzou jen tak odbyt. nehlede k tomu, ze jestli jsi to kupoval pres net, tak mas (nebo jsi asi mel) 14 dnu na odstoupeni od smlouvy.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Kde jsi to koupil ? V Praze ci Brne ? V Brne jsem neco podobneho resil a protoze zbozi bylo skladem, tak hned vymena.
Přes internet z Prahy....
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Přes internet z Prahy....
no ja to spis myslel tak, jestli ti to doslo postou, ci jsi si to vyzvedl nekde osobne (praha/brno). Ja objednavam taky pres net, ale vzdy to vyzvedavam osobne.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
no ja to spis myslel tak, jestli ti to doslo postou, ci jsi si to vyzvedl nekde osobne (praha/brno). Ja objednavam taky pres net, ale vzdy to vyzvedavam osobne.
Zásilka došla poštou. I když jsem jim tiskárnu obratem posílal zpět a výslovně jsem uvedl, že chci výměnu za jiný kus, tak to vzali jako opravu a ne jako výměnu.
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Zásilka došla poštou. I když jsem jim tiskárnu obratem posílal zpět a výslovně jsem uvedl, že chci výměnu za jiný kus, tak to vzali jako opravu a ne jako výměnu.
Pokud se zavada vyskytne do pul roku od zakoupeni, pak se povazuje za rozpor s kupni smlouvou. Rozpor s kupni smlouvou znamena, ze se na vadu nahlizi jakoby tam byla uz pri zakoupeni. Tedy zakaznik ma pravo odstoupit od kupni smlouvy, tj. ma narok na vraceni penez v plne vysi.
Citace:
Původně odeslal
beerak
Pokud se zavada vyskytne do pul roku od zakoupeni, pak se povazuje za rozpor s kupni smlouvou. Rozpor s kupni smlouvou znamena, ze se na vadu nahlizi jakoby tam byla uz pri zakoupeni. Tedy zakaznik ma pravo odstoupit od kupni smlouvy, tj. ma narok na vraceni penez v plne vysi.
Ok, ale dle vyjádření které jsem získal zavoláním na podporu spotřebitelů (SOS), tak když do té tiskárny jednou dám náplně, tak se jedná o použité zboží a prý to takhle vyřešit nejde - vrácení zboží do 14 dnů, odstoupení od smlouvy.... Tak nevím...
V každém případě průběh je následující:
volal jsem do servisu a tam jsem se dozvěděl, že se jedná o problém s nějakou páčkou, která se zasekla při přepravě. Bohužel se mi ji nepodařilo vrátit tam kam patří, takže jsem tiskárnu odeslal zpět do servisu s tou samou závadou jako poprvé + navíc že dochází inkousty, ikdyž jsem z toho nic nevytiskl.
Citace:
Původně odeslal
beerak
hmm, takhle to ale presne nefunguje: presny postup je (a nemuzu si pomoct, ale psal jsem to uz tady v tom threadu jednou), ze
1) v prve rade ma kupujici narok na opravu nebo vymenu dle sve volby. TEPRVE POKUD TO NENI MOZNE,
2) ma narok na, opet sve volby, na slevu z kupni ceny ci odstoupeni od smlouvy.
takze skutecne neplati, ze by clovek mel automaticky pri rozporu s kupni smlouvou narok na odstoupeni od smlouvy
Citace:
Původně odeslal
riksa
hmm, takhle to ale presne nefunguje: presny postup je (a nemuzu si pomoct, ale psal jsem to uz tady v tom threadu jednou), ze
1) v prve rade ma kupujici narok na opravu nebo vymenu dle sve volby. TEPRVE POKUD TO NENI MOZNE,
2) ma narok na, opet sve volby, na slevu z kupni ceny ci odstoupeni od smlouvy.
takze skutecne neplati, ze by clovek mel automaticky pri rozporu s kupni smlouvou narok na odstoupeni od smlouvy
Podle spotrebitel.cz http://www.spotrebitel.cz/index.php/...iew/6241/1/32/ to tak neni.
kdyz se podivas na to jejich schema, tak uvidis, ze rikaji to same co ja (ta tyrkysova cast vlevo)...
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Důrazně varuji všechny před koupí zboží na
www.computershop.cz - SOFTCOM. Zakoupil jsem tam celkem zboží už přes 66000,-. Problém je ten, že jsem v poslední objednávce za 20000,- koupil EPSON DX5050 multifunkční zařízení. Ihned po rozbalení tiskárna nefungovala a odmítli mi ji vyměnit za jinou funkční. Poslal jsem to na RMA a reklamaci uznali, prý byla opravena. Přišla zpět po rozbalení opět nefunguje. navíc inkousty začínají hlásit, že dochází (vůbec jsem na ní netiskl, nefungoval podavač listů).Takže kdo chcete mít problémy a koupit si nefunkční zboží a pak minimálně 2x reklamovat, přijít o nové balení inkoustů, tak jděte a kupte si zboží v
www.computershop.cz - SOFTCOM. Průběžně budu informovat jak reklamace probíhá.
HalenTech
Nekupoval jsi to nahodou na firmu? Jestli to mas na ICO/DIC tak by se to neridilo obcanskym, ale obchodnim zakonikem a tam je to jiny. Jinak u nas ve firme takoveto problemy resime vymenou nebo vracenim penez (nekdo koupi LCD a druhej den prijde ze nejede). Dnes jsme taky meli jednu reklamaci tiskarny a ta byla resena vymemou. Co se tyce ingoustu, tak se to resilo tak, ze do nove tiskarny zakaznik dostal sve pouzite ingousty z reklamovane tiskarny a vadna tiskarna se s novyma ingoustama poslala do servisu (takto to tusim bylo).
Ale jestli jsi to koupil pres net, tak jsi mel vyuzit 14 dnu na vraceni zbozi....
Citace:
Původně odeslal
Neller
Nekupoval jsi to nahodou na firmu? Jestli to mas na ICO/DIC tak by se to neridilo obcanskym, ale obchodnim zakonikem a tam je to jiny. Jinak u nas ve firme takoveto problemy resime vymenou nebo vracenim penez (nekdo koupi LCD a druhej den prijde ze nejede). Dnes jsme taky meli jednu reklamaci tiskarny a ta byla resena vymemou. Co se tyce ingoustu, tak se to resilo tak, ze do nove tiskarny zakaznik dostal sve pouzite ingousty z reklamovane tiskarny a vadna tiskarna se s novyma ingoustama poslala do servisu (takto to tusim bylo).
Ale jestli jsi to koupil pres net, tak jsi mel vyuzit 14 dnu na vraceni zbozi....
Ne na firmu to kupované nebylo a jak říkám, dle vyjádření sos spotřebitelé, když do té zpropadené tiskárny dáte jednou nápně, tak to zboží nelze vrátit. Je to jejich vyjádření k problému.
Prosim vas Softcom uz nikdy...na reklamaci te zbytecne dusej skoro mesic misto toho aby dali novy kus za kus....me tejrali mesic s Geilama...nakonec jsem si samo davno koupil jiny tak me akorat vratili penize...i kdyz ma CC svy mouchy ja s nimi nemam problem..ted jsem se vratil odtud...odesel me disk(nastesti v zaruce) technik na to jen kouknul aniz by se skoro podival do papiru,jen si projel SN esli je kupovanej u nich.Nabidnul me jinou znacku,ja rekl ze ne,zase IBM.Vystavil papir a vyzvednul jsem si novej.Krasa..
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Jak si zboží přebereš není pro uplatnění té lhůty podstatné ...
Citace:
Původně odeslal
jan555
Jak si zboží přebereš není pro uplatnění té lhůty podstatné ...
Mno, nektere eshopy maji ve svych podminkach ruzne vyklady osobniho prevzeti pri objednavce pres inet. Resil to tu i Vykuk v jinem threadu. Sice psal, ze to Cybex nakonec zmenil, ale kdovi jak to ma Softcom.
PS: hlavne me tim dotazem zajimalo odkud to ma. Ja (a nejen ja) si na Brnenskou pobocku vazne nemuzu stezovat.
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Ok, ale dle vyjádření které jsem získal zavoláním na podporu spotřebitelů (SOS), tak když do té tiskárny jednou dám náplně, tak se jedná o použité zboží a prý to takhle vyřešit nejde - vrácení zboží do 14 dnů, odstoupení od smlouvy.... Tak nevím...
V každém případě průběh je následující:
volal jsem do servisu a tam jsem se dozvěděl, že se jedná o problém s nějakou páčkou, která se zasekla při přepravě. Bohužel se mi ji nepodařilo vrátit tam kam patří, takže jsem tiskárnu odeslal zpět do servisu s tou samou závadou jako poprvé + navíc že dochází inkousty, ikdyž jsem z toho nic nevytiskl.
tos posilal do DILERISu do Pardubic? :)
to s dochazejicima inkoustama je dost divny. Pokud jedeme test, davame novou sadu, ale s prepravkou bohuzel nic neudelame :-/. Navic jsou naplne cipovany, takze jen tak "vytyct" a hlasit prazdny stav nemuzou (jak se spousta lidi domniva :-D). Jinak doporucuju tiskarnu nevypinat - usetris na inkoustu...
Citace:
Původně odeslal
jimmy
tos posilal do DILERISu do Pardubic? :)
to s dochazejicima inkoustama je dost divny. Pokud jedeme test, davame novou sadu, ale s prepravkou bohuzel nic neudelame :-/. Navic jsou naplne cipovany, takze jen tak "vytyct" a hlasit prazdny stav nemuzou (jak se spousta lidi domniva :-D). Jinak doporucuju tiskarnu nevypinat - usetris na inkoustu...
Posílal jsem to do Dilerisu v Pardubicích. Mluvil jsem s jedním technikem, říkal, že když vyjede první stránka po opravě tiskárny a je vytisknuta OK, tak už náplně neřeší. Já ji zapnul a začaly blikat náplně - dochází inkoust. Navíc se asi přepravou poškodil znovu ten vozík. Asi ten vozík bude od výroby nějak poškozený, když se přepravou zablokuje tak, že tiskárna nefunguje.
Ono spis jde o to, jak se s tim pri preprave zachazi... ;)
Tak tiskárna je z opravy doma a zdá se že funguje. Takže úspěch se zakoupením nového zboží a dvojitou reklamací. Jinak jsem se dozvěděl zajímavou informaci a to, že computershop mě v telefonickém rozhovoru přesvědčoval, že Epson to má takto nastavené a že zboží v případě že přijde nefunkční nevyměňují ale posílají do opravy. Dileris toto tvrzení dementoval, a potvrdili mě, že zboží samozřejmě vyměnit lze. Takže tolik k nákupu přes computershop.