Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: Windows 2003 server - mate to uz nekdo ?? poradte pls...

Standardní Windows 2003 server - mate to uz nekdo ?? poradte pls...

Tak sem na vedlejsi masinu nainstaloval tedle server - skusime co bude vic vyhovovat jestli linux nebo tohle ....

Zatim sem dost prepadlej z toho jak Globalnimu useroj nastavit home slozku na serveru ?? sem udelal Uzivatele a vse mu nastavil - na serveru nazdilel Home/nekdo a dal mu to jako domovskou slozku - jenze kdys se milej user prihlasi tak se mu udela vzdy novej profil a k tomu este na tom pc kde se prihlasil a do nazdileneho home ani tecka ... pristup tam po prihlaseni krasne ma ... tak kde je chyba ??

dik
    ..:: Nas-Net.org ::.. programming,build-up and management networks,development,freenet,education

Senior Member Avatar uživatele Martyr-M
    Vliv
    287

Standardní

Z Win 2003 Server velky problem ze nanej neni poradne ovladacu treba na satelit a tak.

LINUX RULEZ.
    AMD Thorton 2200+, 256MB DDR 400MHz,WD 80GB 800JB, LiteON 17\", GeForce 2 MX 400
    Genius SW-5.1 Home Theater, Genius ColorPage - Vivid 4, Kabelový Modem 2 Mbs
    Server: Celeron 0,455 Ghz, RAM 320MB, WD 10GB, Gigabyte GA-6BX7, Linux

Koukám že tady mám hodně starý počítač, ale je to hezká nostalgie :) Než bych dneska vypsal všechny svoje PC tak by to zabralo hodně místa :)

Standardní

mhm to me momentalne nezere - potrebuju server kterej bude zavrenej v komore a nic se na nem v podstate dit nebude ... teda krome ty obsluhy site ...

pls... pomuze mi nekdo s tim na co sem se ptal ??
    ..:: Nas-Net.org ::.. programming,build-up and management networks,development,freenet,education

Standardní

skusal som ho ale nabolí ovladace a tak byebye. inac sa my paci ze pred instal sa da vybrat typ instalacie
    Ferrari F1 – 2004
    AMD BARTON 2500+@3200+ (11x215=2365MHz, 1.775V), ThermalTake Volacno 9 CoolMod, Epox 8KRA2+, Seagate 200GB S-ATA 8MB Cache, A-Data VITESTA 2 x 256MB PC 500, MSI GeForce FX 5900XT@450/965, Pioneer 108D aka Piodata 108DX, Samsung SyncMaster 710N, 3DMark03=6000, 3DMark01=15343

Standardní

Od ceho je na foru sekce Operacni systemy .
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

Standardní

Ve škole jsem dal na servery Red Hat a Sambu, funguje to i jako PDC a je to strašně jednoduchý na nakonfigurování (pro ty, kteří umějí alespoň trošku anglicky, nápověda je přímo integrovaná do konfiguračního souboru).

Standardní

operacni systemy ?? asi sem si nevsiml sorry ... priste to dam tam ...

to xp.master - mhm to je hezky ale ja sem prece jen na ty wokna ... skousel sem Mandrake 9.1 ale pro ucely me nepouzitelne

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní Re: Windows 2003 server - mate to uz nekdo ?? poradte pls...

Citace Původně odeslal frantacrack
    Tak sem na vedlejsi masinu nainstaloval tedle server - skusime co bude vic vyhovovat jestli linux nebo tohle ....

Zatim sem dost prepadlej z toho jak Globalnimu useroj nastavit home slozku na serveru ?? sem udelal Uzivatele a vse mu nastavil - na serveru nazdilel Home/nekdo a dal mu to jako domovskou slozku - jenze kdys se milej user prihlasi tak se mu udela vzdy novej profil a k tomu este na tom pc kde se prihlasil a do nazdileneho home ani tecka ... pristup tam po prihlaseni krasne ma ... tak kde je chyba ??

dik
    V properties usera klikni na kartu profile, tam napiš přesnou cestu na jeho domovskou složku \\server\\slozka_s_profily\%USERNAME% a nastav připojení homefolderu na písmeno jednotky (není nutné). Na lokální mašině se ten profil vytvoří vždycky a to pro případ, že bude server nedostupný. Na lokální mašině pak skoč do správy profilů a měl bys vidět, že je profil roaming (ne local). Takhle to funguje ve W2k serveru, nevěřím, že ve W2k3 to bude jinak ...

EDIT: Vytvoř jenom složku pro profily, podsložky v ní radši NEDĚLEJ RUČNĚ, ta složka se vytvoří sama s patřičnými oprávněními jakmile ji zadáš do vlastností usera.
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Standardní

to xp.master - mhm to je hezky ale ja sem prece jen na ty wokna ... skousel sem Mandrake 9.1 ale pro ucely me nepouzitelne
    Já jsem původně taky chtěl použít Wokna 2003 (mám legální betu, tenkrát ještě nebyla final), ale vzhledem k tomu, že nepodporuje Win95 stanice, tak jsem musel použít Linux (jiný legální OS ve škole nemáme, když nepočítám pár licencí Win98 ). Ale teď to funguje krásně, uživatele můžu přidávat přes webovou stránku (pomocí PHP), každému uživateli se automaticky vytvoří i FTP konto, takže může přistupovat ke svým dokumentům přes internet... Mě jako jediná rozumná serverová okna přijdou NT4, protože věci jako Active Directory plno lidí nevyužije, MS konzola je sice super věc, ale v NT bylo přidávání uživatelů mnohem jednodušší (a rychlejší)... No, je to jen můj osobní názor.

Standardní

to xp.master - clovece souhlasim uplne na plne care ...

to VOiD - jo hochu tohle sem udelal ale je to na prd - ten kretenskej server je asi fakt jinej nez W2K - pac tohle sem provedl a vse oki - jenze user do sveho home neudela ani soubor ( a pritom ma plna prava - ma to nasdilene jakio jednotku Z: a muze tam v ni klidne ukladat a pritom dela lokalni profil vsude kde se logne ...

Standardní

co takhle proměnná %username% ? Zkoušel jsi dát do profilu? Jinak nejsem si jistej jak je to ve finální verzi ale podle mě celej W2K3 server má všechno po instalaci vypnutý (včetně sdílení). Kvůli bezpečnosti...

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

to VOiD - jo hochu tohle sem udelal ale je to na prd - ten *** server je asi fakt jinej nez W2K - pac tohle sem provedl a vse oki - jenze user do sveho home neudela ani soubor ( a pritom ma plna prava - ma to nasdilene jakio jednotku Z: a muze tam v ni klidne ukladat a pritom dela lokalni profil vsude kde se logne ...
    OK, až budu mít čas tak to zkusím ...
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Ovladace & hry na Windows Server 2003 - vyreseno
    Založil Dj Google v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 29.11.2003, 17:05
  2. Mate uz nekdo AC Cooper Silent 2 (TC) rev. 2.0 ??
    Založil theedge v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 15.10.2003, 19:33
  3. WINDOWS 2003 SERVER vs. ATI RADEON
    Založil Marty v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 24.07.2003, 13:23
  4. Mám XP1700 mate nekdo stejnej????
    Založil JOHN v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 32
    Poslední příspěvek: 04.04.2003, 13:34
  5. Microsoft Windows .NET 2003 Server RC2