Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Pískající cívky na desce a řešení

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Pískající cívky na desce a řešení

Nejprve zdravím tu všechy na fóru pří mém prvním příspěvku
    Dostal jsem desku ga 7n400e-l...Bohužel tato deska i jiné její verze (pro, pro2, ultra atd) někdy trpí na nepříjemně pískající zvuk, kterej se objevuje náhodně (nezáleží na zátěži). Nevyřeší to vyměna určitých komponentů.
    Zdroj pískání pochází z míst, kde jsou cívky (tlumivky) nad socketem. Na radu Boba van Sikorskiho jsem zkoušel mikrofonem určit přesneji problémovou součástku, ale díky hluku větráku CPU, který je nutný, jsem prd zjistil.
    Tak jsem se nakonec rozhodl, že všechny cívky zaleju, ale otázka je čím.
    Nejprve mě napadla kalafuna, ale ta by nemusela díky svým rozlevácím vlastnostem zalét vše a i tak by cívky dál pískali. Chtělo by to něco "tvrdšího"...na radu kámoše bych měl zkusit obyčejný lak na nehty, kterej se u těchto problému používá často. Pak mě ještě napadla tavná pistole.
    No co byste vy doporučily? Já bych se více nakláněl k laku na nehty, protože ten se určitě zalije do malých míst lépe. Počítám s tím, že nepříjemné pískaní dokonale neodstraním, ale aspoň zredukuju

Standardní Re: Pískající cívky na desce a řešení

Ja u DFI Ultra Infinity (nf2) napred poradne vycistil civky, odmastil a pak zalil tavnym lepidlem (jako "vymezeni" jsem pouzil pruhledny plast - slidu). Civky puvodne "septaly" docela nahlas (pri ty fsb se jim ani nedivim) nicmene po uprave naprosto neslysitelny
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

Je možné že může pískat něco jiného? Propatlal jsem všechny cívky lakem a nevšiml jsem si nejmenší změny

Nejlepsi by bylo kdybys zastavil chladic a presvedcil se. Ale nenapada mi nic co by melo vydavat hluk
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    Snow Leopard 10.6.6

Muj tip je, ze ti piska graficka karta. Za poslednich par let mi piskaly vsechny.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Citace Původně odeslal Krimi 2000 Zobrazit příspěvek
    Muj tip je, ze ti piska graficka karta. Za poslednich par let mi piskaly vsechny.
    Když jsem se rozhodl k takovému řešení, tak jsem se asi opravdu přesvědčil, co to může dělat
    Je to deskou, na czechcomputeru se můžeš o tom dočíst, že tím trpí všechny gigabytky s nforce čipsetem.

Zkoušel jsem ještě podruhé to zalít, ale beze změny. Buďto tam je někde bublinka nebo ty tlumivky nejsou zdrojem problému, což bych neřekl, protože co jiného by mohlo mechanicky pískat (dráty dřou o toroid)? To nějak nechápu...
    Možná až bude čas a peníze (to by nemusel bejt až takovej problém) tak bych mi v nějakém obchodu mohli navinout stejné tlumivky a zkusil je přepájet, ale když nad tím přemýšlím, tak mi to za to nestojí.
    Deska sice patří mezi ty bývalé výkonové špíčky pro soc.A, ale strašne mi vadí teplota CPU, kterou jak jsem se dočetl na CZC nebyla vyřešena
    Navíc jsem teď na aukru vyhrál desku Asus A7n8x-e deluxe, tak tam snad nebudou problémy, protože jinak mě klepne.
    Nehci tím říkat, že se na gigabyte vykašlu a budu ho všude pomlouvat to ne, ale jak všude vidím ty aféry s problémy (pískající cívky, nekvalitní low ESR kondenzátory, nekompatibity) co má gigabyte, Abit, MSI a další...tak asi zůstanu jenom u Asusu. Tam jsem na problémy (kromě bordelu v biosech) nenarazil.
    Jinak samozřejmě děkuju všem za rady a poznámky (hlavně Richmondovi )

S Aususem to pujde lip (ma diry kolem socketu) tedy za predpokladu ze bude v cajku. Bohuzel ja jsem se s ni nezkamaradil hned na zacatku - reset cmos se provadi vyndanim baterky a ja blb ji proste slusnul jumperem (zvyklej z TUSLa2) takze trochu zadountnala ale i tak "akorat" nedrzela bios
    Snow Leopard 10.6.6

nedavno sem mel zdroj co v zatezi piskal docela brutalne. rozebral sem ho a delaly to civky. vypajel sem je a nekolikrat prelakoval a udelal velkou vrstvu laku. jeste sem je prodlouzil a ponoril do kelimku s olejem. piskalo to porad stejne nakonec sem ponoril celej zdroj do oleje a vysledek byl porad stejnej. pak sem nedavno cet ze tekutiny tlumej jenom nizky frekvence ale ty vysoky poustej vesele dal. kondiky z desky vypajej a vymen ale civky nevim nevim...

Civky odpajet, sehnat tvrdej vosk a civky v nem vyvarit. Jako stary trafa.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Maximum paměti na základní desce
    Založil Findrod v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 20.02.2008, 12:05
  2. Piskajici notebook -zalit civky? Cim?
    Založil Caleb v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 05.12.2007, 00:07
  3. Nejlepší a nejlevnější řešení spojení dvou objektů
    Založil kecinzer v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.06.2007, 17:52
  4. poraďte pls víceprocesorové řešení
    Založil Riss v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 29.11.2005, 11:13
  5. Duron 950 na desce Jetway V266B