Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: HP LaserJet 1020 a tisk po síti

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní HP LaserJet 1020 a tisk po síti

Mám tiskárnu HP LaserJet 1020, která má evidentně problémy tisku pří sdílení. Důkazem diskuze např. zde.
    Co je problémem? Tiskárna umožňuje tisknout z pc bez problémů. Ovšem v momentě sdílení, nejde tisknout přes sdílenou tiskárnu (na pc, kde je tiskárna připojena není problém) - to se týká standardní instalace s povolením sdílení. Dále jsem zkusil vypnutí oboustranné komunikace, což doporučuje HP (ta skončila po restartu nemožností tisknout ani z jednoho pc - zapnutím a následným vypnutím se to zprovozní, ale po dalším restartu to opět nejde). Navíc tímto vypnutím se zbavím možnosti oboustraného tisku v nastavení tiskárny (oboustr. komunikace umožňuje právě zprávu od tiskárny - pro otočení papírů). Zkoušel jsem také jiné ovladače (skončilo to většinou nemožností tisknout s chybovou hláškou nebo nefunkčním tiskem bez hlášky - jakoby tisk proběhl).
    Rád bych se zeptal, zda existuje řešení, které má někdo vyzkoušeno nebo zda mám uvažovat o hw řešení - printserver. Případně uvažovat o upgradu svého Asusu WL-520g na něco lepšího s usb, popř. rovnou o nákupu lepší tiskárny s podporou sítě (což se mi moc nechce, jelikož 1020 mi celkem vyhovuje). V případě hw řešení bych uvítal bezproblémový chod pro několik pc s různými os (alespoň tisk z windows xp, windows vista, linux).
    Díky za každou radu.
    Naposledy upravil Brogg; 23.06.2008 v 21:37.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. HP LaserJet 1100A netiskne :-(
    Založil Mikeee v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 28.11.2006, 19:51
  2. HP LaserJet 1020 - nahodne samouspavanie
    Založil ripptor v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 06.09.2006, 11:04
  3. HP LaserJet 1020 or Minolta PagePro 1350W
    Založil Ovca v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6