Mám tiskárnu HP LaserJet 1020, která má evidentně problémy tisku pří sdílení. Důkazem diskuze např. zde.
Co je problémem? Tiskárna umožňuje tisknout z pc bez problémů. Ovšem v momentě sdílení, nejde tisknout přes sdílenou tiskárnu (na pc, kde je tiskárna připojena není problém) - to se týká standardní instalace s povolením sdílení. Dále jsem zkusil vypnutí oboustranné komunikace, což doporučuje HP (ta skončila po restartu nemožností tisknout ani z jednoho pc - zapnutím a následným vypnutím se to zprovozní, ale po dalším restartu to opět nejde). Navíc tímto vypnutím se zbavím možnosti oboustraného tisku v nastavení tiskárny (oboustr. komunikace umožňuje právě zprávu od tiskárny - pro otočení papírů). Zkoušel jsem také jiné ovladače (skončilo to většinou nemožností tisknout s chybovou hláškou nebo nefunkčním tiskem bez hlášky - jakoby tisk proběhl).
Rád bych se zeptal, zda existuje řešení, které má někdo vyzkoušeno nebo zda mám uvažovat o hw řešení - printserver. Případně uvažovat o upgradu svého Asusu WL-520g na něco lepšího s usb, popř. rovnou o nákupu lepší tiskárny s podporou sítě (což se mi moc nechce, jelikož 1020 mi celkem vyhovuje). V případě hw řešení bych uvítal bezproblémový chod pro několik pc s různými os (alespoň tisk z windows xp, windows vista, linux).
Díky za každou radu.