Nazdar. Můj pevný disk nějak blbne od nějaké doby. Systém se zasekne a disk začne šíleně cvakat (před tím než windows zamrznou dá vědět jedním cvaknutím) a LEDka disku svítí jak šílená. Nepomůže ani tvrdý restart. Nastanou 2 situace: 1. buď se mi zastaví načítání disků při startu systému nebo to zamrzne při bootscreen XP. Pomůže jen vypnout PC, vypnout zdroj, chvilku počkat a zase zapnout. Pak vydrží systém běžet klidně i několik hodin (něbo taky několk minut). Nepomohl reinstall, reinstall s pomalým formátováním, defragmentace ani scandisk. Nevím jakou to má přičinu ani nevím 100% že to dělá disk. Kdysi dávno jsem si hrál s frekvencí AGP/PCI (z 66MHz na 99MHz) prý to může poškodit disk tak nevím. Taky mám moc dlouhé kabely SATA. Kabel dlouhý 30cm spojuje 15cm prostor mezi konektorem a diskem. Je to tedy dost zkroucené a konektory na disku se tak trochu vohýbají. Disky jsou dobře chlazené průvanem dvou 120mm ventilátorů ve skříni CoolerMaster Elite 331 a nijak nežhaví. Onen zvuk je tady (je potřeba to dát trochu víc nahlas):
Kód:
http://www.edisk.cz/stahni/42508/SM_A0002.wav_247.14KB.html
Soubor je sice potichu ale cvakání je velmi hlasité. Občas se systém po dokončení cvakacího koncertu zase rozběhne ale jen na chvíli. Nevíte co stím je nebo jak to dát dohromady? Doufám že jsem neoddělal disk...