Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Flash Biosu na Abit NF7-S

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Flash Biosu na Abit NF7-S

Tak jsem včera zjistil, že nemusím používat spouštěcí disketu a MS-DOS, ale rovnou flashnout BIOS. Hned při postu se objeví hláška " press DEL to setup , press ALT+F2 to AWDFLASH" nebo tak nějak. Jen do disketovky stačí dát disketu s rozbaleným biosem a vše proběhne bez jakéhokoli zásahu uživatele. Na tomhle snad ani trotl nemůže nic zkazit.
    Jediné co mě na tom zarazilo je že člověk nedostane ani možnost uložit stávající bios , prostě jak stiskne ALT+F2 tak už nic neudělá, jen se modlí aby nevypli proud, nebo se něco nepokakalo. Zase na druhou stranu je to opravdu blbuvzdorné .
    AMD Athlon 1700+@2800+11x200 1,7V | AC Slim Silent Pro 43°C/54°C | 512MB OCZ Basic DDR 3200 | ABIT NF7-S rev.1.1 | Western Digital WD400JB 40GB | Leadtek GeForce 4Ti 4200 64MB 250/500@300/600| DVD Toshiba SD1712 | CD-RW Teac 524 | 17\" DELL repas

Standardní Re: Flash Biosu na Abit NF7-S

Citace Původně odeslal Aladar72
    Tak jsem včera zjistil, že nemusím používat spouštěcí disketu a MS-DOS, ale rovnou flashnout BIOS. Hned při postu se objeví hláška " press DEL to setup , press ALT+F2 to AWDFLASH" nebo tak nějak. Jen do disketovky stačí dát disketu s rozbaleným biosem a vše proběhne bez jakéhokoli zásahu uživatele. Na tomhle snad ani trotl nemůže nic zkazit.
    Jediné co mě na tom zarazilo je že člověk nedostane ani možnost uložit stávající bios , prostě jak stiskne ALT+F2 tak už nic neudělá, jen se modlí aby nevypli proud, nebo se něco nepokakalo. Zase na druhou stranu je to opravdu blbuvzdorné .
    No takhle to funguje od biosu 15,předtím Alt + F2 nešel,mimochodem jsem to flashoval při 204Mhz FSB a bios neumřel hehe
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Standardní

No ja jsem taky docela to "ohuli" a zapomel na to a flashoval jsem vcera tu 16 docela ve me hrklo ) A stim proudem je to fakt nikdy nevis ..

Standardní

Osobne si myslim ze pokial je komp poriadne otestovany a stabilny na danej FSB - tak na nej mozes flashovat kolko chces bez problemov ....
    ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
    WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||

Nj ma to jednu mensi nevyhodu - u disket nikdy nevis kdy se objevi chyba a kdyz ti to pak nenacte celej bios tak co? Nebo si to nejdriv zkontroluje? Osobne preferuju flash z HDD.
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Citace Původně odeslal Vlask
    Nj ma to jednu mensi nevyhodu - u disket nikdy nevis kdy se objevi chyba a kdyz ti to pak nenacte celej bios tak co? Nebo si to nejdriv zkontroluje? Osobne preferuju flash z HDD.
    nejdriv si to zkontroluje, alespon muj Epox to tak dela...

Standardní

Kdyz dam INSERT a postu na def. frekvencich Tak muzu flashovat bezpreblemu? -bez toho abych dal zpet puvodni nastaveni v BIOSu?
    AMD Sempron 2500+ <Palermo~E6~90nm> @ 1.89GHz <7x270~1,136v>, Primecooler PC-HC4+ Alcu, DFI LanpartyUT NF3-250Gb, 2x adata 1024 MB DDR400 (cl2.5, 7-3-3), ATi RADEON 8500 275/275 (heatsink w/o fan) +[Acer 26" SPVA], HITACHI 320GB + Zalman Heatpipe ZM2HC2, DVDRW NEC ND-3540, Casetek 1018+ Fortron 350W-PN(PF) + 0*case fans.... tablet FS P1610

Standardní

Citace Původně odeslal -=Ondra=-
    Kdyz dam INSERT a postu na def. frekvencich Tak muzu flashovat bezpreblemu? -bez toho abych dal zpet puvodni nastaveni v BIOSu?
    No prave toto neviem - mne sa zda ze INSERT da len povodne hodnoty na FSB+Nasobic - pricom sa moze stat ze prave tie ostatne hodnoty mozu sposobit problemy pri flashovani
    ABIT NF7-S 2.0 ||AMD Mobile Barton 2600+ ||Corsair TwinX 2x512MB ||Inno3D GF 6800 128MB ||
    WD 120GB JB ||NEC DVD-RW ||LG 17" 1710B LCD ||Thermaltake Silent Boost ||

Standardní

Citace Původně odeslal Deviant
    Citace Původně odeslal -=Ondra=-
    No prave toto neviem - mne sa zda ze INSERT da len povodne hodnoty na FSB+Nasobic - pricom sa moze stat ze prave tie ostatne hodnoty mozu sposobit problemy pri flashovani
    No krome FSB a Nasobice to MENI VOLTAZE! Ale ty ostatni hodnoty nevim jak by vadily pri flashi....
    AMD Sempron 2500+ <Palermo~E6~90nm> @ 1.89GHz <7x270~1,136v>, Primecooler PC-HC4+ Alcu, DFI LanpartyUT NF3-250Gb, 2x adata 1024 MB DDR400 (cl2.5, 7-3-3), ATi RADEON 8500 275/275 (heatsink w/o fan) +[Acer 26" SPVA], HITACHI 320GB + Zalman Heatpipe ZM2HC2, DVDRW NEC ND-3540, Casetek 1018+ Fortron 350W-PN(PF) + 0*case fans.... tablet FS P1610

Citace Původně odeslal Vlask
    Já pro jistotu vždycky ten bios házím na dvě diskety. Kdyby jedna náhodou odešla.
    AMD XP1700+@2300MHz (11,5*200) B0 DLT3C JIUHB 0308SPMW, 1.725V, cooler FalconRock II, :ABIT: NF7-S (1.1), 512MB 2x256MB DDR433 OCZ 7-3-3 CL2, Leadtek GF4Ti4200 8x (300/620), Genius Video Wonder III.,Seagate Barracuda IV, CASE Neon Light, 300W Forton, MOMO Force :-)

presne takto som odj...l dosku. Epox 8K5A3+

Aj mi kua napisal ze preflashoval dobre, ale po restarte doska tuha...

Potom ze v jednoduchosti je sila...
    Gigabyte P35-DS4, E8400@4140 MHz (460*9) 1.34V, A-DATA 800+ 2GB kit, Seagate 320&200 GB, Radeon HD2400XT, NEC AD-7170S, Corsair HX520W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. -Abit- NF7/NF7-S *FAQ* - up 16/12 04
    Založil player1 v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 45
    Poslední příspěvek: 27.09.2007, 23:03
  2. Prechazime na vBulletin
    Založil jedik v sekci fóra FAQ - často kladené otázky
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 01.02.2007, 23:29
  3. flash biosu na Abit PH5
    Založil Deputy v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 2