Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: APC SmartUPS 700INET - problem s propojenim s PC

Standardní APC SmartUPS 700INET - problem s propojenim s PC

Mam takovy maly problem ...

Koupil sem starsi UPS (typ viz titulek) - dokoupil sem novy baterky, slape OK (diky bohu za ni ) , ale mam problemy s propojenim s PC - nemel sem k ni kabel, tak sem si koupil jakysi seriovy kabel (UPS ma moznost pripojeni jen pres seriovy kabel) ... ale kdykoliv jim propojim UPS a PC, taxe UPS vypne a neda se zapnout ... - udelal sem test - UPS nechal propojenou s kompem, toho sem napajel odjinud, zapnul ... a UPS se normalne zapne !

Zkousel sem ten SW od APC (PowerChute) , ale nedosahl sem zadnych vysledku - SW nebyl schopen UPS detekovat, natoz s ni komunikovat ....

....

Je chyba v kabelu?

Nebo delam neco spatne ?

Nemate s tim nejaky zkusenosti ?

diq !
    spyBook: HP nx9010 => C 2.4Ghz | 512 MB DDR | 30 GB HDD | DVD | 15" display
    spyPc No.1: SOLTEK SL75-DRV5-E | AMD ATHLON XP1700+ | 512 MB DDR | ATI R9200 | SEAGATE B7200.7+ 120 GB | NEC ND2510A | GENIUS SM Value 5.1 | ASKEY TView99 | acer AL1721ms | GENIUS SP-G106 | GENIUS Twin Touch Wireless | MODE COM Impact Black
    spyPC No.2: ABIT KT7A | AMD Duron 1Ghz | 256 MB SDRAM | GeForce 4 MX440 SE | SEAGATE BIV 40GB | MSI X52P | 15" AOC LM520A

Standardní

bohužel ti neporadím, já to neměl propojenký vůbec...
    ASUS P5Q SE PLUS | E6750 + Noctua NH-U12F (fanless)| 4x1Gb/800/4 GEIL | Seagate 250Gb ST3250410AS | NV Quadro FX1800 |AVerTV Duo Hybrid PCI-E II | Lenovo L220x | Toshiba SD-M1612 | DVD-RW GSA-H42L | Chieftec BX-02 + Audiotec S000 + Enermax 450W + Noctua NF-S12-1200 12cm fan | SB Audigy 2 ZS | Z-2300 | THX MX3200 Laser

Standardní

Citace Původně odeslal XyendaX
    bohužel ti neporadím, já to neměl propojenký vůbec...
    hmmm... skoda ..ale aspon sem to zkusil
    spyPc No.1: SOLTEK SL75-DRV5-E | AMD ATHLON XP1700+ | 512 MB DDR | ATI R9200 | SEAGATE B7200.7+ 120 GB | NEC ND2510A | GENIUS SM Value 5.1 | ASKEY TView99 | acer AL1721ms | GENIUS SP-G106 | GENIUS Twin Touch Wireless | MODE COM Impact Black
    spyPC No.2: ABIT KT7A | AMD Duron 1Ghz | 256 MB SDRAM | GeForce 4 MX440 SE | SEAGATE BIV 40GB | MSI X52P | 15" AOC LM520A

Standardní Re: APC SmartUPS 700INET - problem s propojenim s PC

Zalezi skutecne na tom jaky seriak mas. Standardni Smart serial od APC je zapojeny tremi draty:

Signal Computer UPS
    DB9F DB9M
    RxD 2 -------------------- 2 TxD Send
    TxD 3 -------------------- 1 RxD Receive
    GND 5 -------------------- 9 Ground

Jine bych nezapojoval, protoze na strane UPS jsou i nektere dalsi piny aktivni a slouzi pro jine aplikace (servisni, relay apod.) a muze to delat neplechu. A pozor na to, ze je dulezite rozlisovat jakou stranu zapojujes do PC a jakou do UPS (viz. diagram).

Standardní

Tady je problém spíš v softu, protože starší PowerChute, který asi byl s tímhle zdrojem (máme ho v práci) byl určen pro NetWare, takže zdroj byl propojený se serverem, na kterém běžel pod NetWarem PowerChute a s ním teprve následně komunikovala část spuštěná na pracovní stanici (ať už pod DOSem, nebo Windows). Takže by to asi chtělo nějakou novější verzi, problém je v tom, že všechny novější zdroje od APC komunikují přes USB, takže to s jejich softem nechodí .
    ...zzzzzz

Citace Původně odeslal simhap
    Zalezi skutecne na tom jaky seriak mas. Standardni Smart serial od APC je zapojeny tremi draty:

Signal Computer UPS
    DB9F DB9M
    RxD 2 -------------------- 2 TxD Send
    TxD 3 -------------------- 1 RxD Receive
    GND 5 -------------------- 9 Ground

Jine bych nezapojoval, protoze na strane UPS jsou i nektere dalsi piny aktivni a slouzi pro jine aplikace (servisni, relay apod.) a muze to delat neplechu. A pozor na to, ze je dulezite rozlisovat jakou stranu zapojujes do PC a jakou do UPS (viz. diagram).
    No nevím, já s tímhle zdrojem mám i originál kabel, a nějak mě nepříšlo, že by měl různě zapojené koncovky - pod NetWarem mě to šlapalo, ať jsem to zapojil, jak jsem chtěl (aspoň myslím, už je to dávno, co jsem ten server zrušil - zítra se podívám v práci a možná to i proměřím).
    ...zzzzzz

Pokud je to skutecne smart serial (tech kabelu je nekolik druhu...treba jeste basic s omezenym sledovanim pouze na zakladni stavy), tak ty strany jsou ruzne (na tom konektrou je primo napsano UPS, nebo PC).

Pokud je to skutecne smart serial (tech kabelu je nekolik druhu...treba jeste basic s omezenym sledovanim pouze na zakladni stavy), tak ty strany jsou ruzne (na tom konektrou je primo napsano UPS, nebo PC).
    Jsou různé, není to tam sice napsané, ale jeden je samec a druhý samice.
    ...zzzzzz

Citace Původně odeslal FlashedBrain
    Jsou různé, není to tam sice napsané, ale jeden je samec a druhý samice.
    jo to je taky pravda

Standardní

sakra koukam ze mi sem nekdo odpovedel ... a ja to ani nevedel... forum mi neposlalo mail

diky fsem ... problemek se rozhod resit primo dotazem na support APC a zrejme i zakoupenim original kabelu (kterej mi doporuci) - protoze jak vidim, tak je v tech kabelech obrovskej bordel ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. W2K server a limit PC v Doméně - vyreseno
    Založil mager v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 31.07.2003, 08:17
  2. Takt PC a problém s Radeonem9500pro
    Založil jago v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 57
    Poslední příspěvek: 02.07.2003, 16:53
  3. Problém s ASUS A7V8X - nenabíhá PC
    Založil vantom v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 18.06.2003, 19:02
  4. Problem s PC
    Založil OR v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 17.11.2002, 12:21
  5. Problém se zapinanim PC (Duron650@945(8,5x111-1,8V))
    Založil Vali v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 15.11.2002, 11:59

Pravidla přispívání