Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Pevná IP adresa sa po zdieľaní pripojenia na net zruší

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní Pevná IP adresa sa po zdieľaní pripojenia na net zruší

Zdravím všetkých, potreboval by som poradiť. Mám problém (v predmete správy). Existuje na to nejaká utilita alebo takéto niečo rieši nastavenie registrov? Hovorí mi nečo DHCP, malo by to byť dynamické prideľovanie ip adresy. Našiel som niekoľko záznamov v registroch, skúšal som to zmeniť, ale zmeny nezabrali. Mám tie zmeny (DHCP disabled) ak to teda pomôže previesť na počítači, kde je internetové pripojenie alebo na ostatných počítačoch? Aby ste mi rozumeli, IP adresa zostane iba na tom počítači, kde je pripojenie k internetu, na ostatných sa pridelí automaticky. Potrebujem nejakú utilitu na vypínanie PC cez jeden komp a keď tam nie sú pevné IP, tak to nefunguje.
    Athlon XP 2200+ @ 3200+(10.5*210MHz; 1.74V real; synchro) | Raptor Cooler 2200 rpm | Epox 8RDAE nForce2
    MSI GeForce 5900 XT 128 MB VTD (390/700) @ Asus 5950 ultra (475/950) | 512 MB DDR/PC400 11-3-3-2
    WD 120 GB/BB/7200 rpm | DVD-ROM Teac DV-516E | DVD+-RW LG GSA-4163B
    SB Audigy | Repro Genius SW 5.1 HT | big tower 350W + wind tunels | 17\" Hyundai Q770 FLAT Image Quest
    Connection: aDSL 512/128 kbit, unlimited data

Standardní Re: Pevná IP adresa sa po zdieľaní pripojenia na net zruší

Citace Původně odeslal ESCAPE
    Zdravím všetkých, potreboval by som poradiť. Mám problém (v predmete správy). Existuje na to nejaká utilita alebo takéto niečo rieši nastavenie registrov? Hovorí mi nečo DHCP, malo by to byť dynamické prideľovanie ip adresy. Našiel som niekoľko záznamov v registroch, skúšal som to zmeniť, ale zmeny nezabrali. Mám tie zmeny (DHCP disabled) ak to teda pomôže previesť na počítači, kde je internetové pripojenie alebo na ostatných počítačoch? Aby ste mi rozumeli, IP adresa zostane iba na tom počítači, kde je pripojenie k internetu, na ostatných sa pridelí automaticky. Potrebujem nejakú utilitu na vypínanie PC cez jeden komp a keď tam nie sú pevné IP, tak to nefunguje.
    Nejak jsem z toho nedokazal grepnout ( ) tvuj zamer, o co ti vlastne jde. Server s win prideluje ostatnim adresy? Jestli je to je tohle (coz asi nebude fsechn, tak to u klientu jednoduse vypni ne? Ale potom je otazka, jestli bude forwardovani autorizovany i pro stanice s pevne nastavenou adresou .... Asi sem to blbe pochopil, nebo ty napsal
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání