Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: ntbk nebo tablet

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ntbk nebo tablet

Marty existuje něco /věc/ co si neměl v ruce a teď bys to měl někomu koupit a říct mu o tom pár slov, taky najdeš tohle, přes tohle se leze semhle atd.. ?
    Já chápu, že asi i na applu bude obálka znamenat email, ale já potřebuji přijít, namístě to během pár minut nastavit a hotovo a né abych se s tím seznamoval - capiš?

A bukva - od pár známých co mají vše (pevné velké pc, ntbk, tablet, smartfoun atd.. tak tihle lidé - kamarádi - mi jasně řekli, s androidem nic neřešíš, pustíš v tu ránu to jede a hotovo, baterie vydrží dlouho (zvláště pak s další baterkou v klávesnici) a nemusíš řešit nějaký wokna. Jen to chce nešetřit na proc a ram.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    od pár známých co mají vše (pevné velké pc, ntbk, tablet, smartfoun atd.. tak tihle lidé - kamarádi - mi jasně řekli, s androidem nic neřešíš, pustíš v tu ránu to jede a hotovo, baterie vydrží dlouho (zvláště pak s další baterkou v klávesnici) a nemusíš řešit nějaký wokna.
    Jasně, ale to ti řekli známí, kteří ten tablet používají právě tak, jak byl navržen - jako doplněk v řadě různých "osobních počítačů", ať už to je cokoliv.

Pro tebe by naopak byl relevantní názor někoho, kdo má Adroid/iOS tablet jako jediné PC - abys věděl, co všechno s ním nejde. Protože musíš uvažovat tak, že tvá teta nebude mít tu možnost "no, na tabletu to nejede, tak zapnu PC a udělám to tam" - k čemuž se jistě někdy uchýlí každý, kdo má tablet _i_ Win/OSX/Linux PC.
    Myšlení zkresluje realitu.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Tak jestli je to jediné zařízení a teta opravdu nemá nic jiného, a to ani desktop doma, tak tam je opravdu otázka, jestli tablet je vhodná volba. Já osobně používám tablet už tak cca něco přes půl roku a ačkoliv na tom spousta věcí "jde", tak třeba delší e-maily se na tom v porovnání s notebookem píšou opravdu blbě.

Než tedy řešit, jestli jablka, nebo hrušky, tak by sis měl nejdřív pořádně promyslet tohle.

Čili, můžeš tu kdyžtak napsat nějaké "počítačové zkušenosti" tvojí tetičky? Já to doposud bral tak, že teta má doma třeba desktop PC, ale nechce se jí ho pokaždé zapínat, když se chce jen chvilku mrknout na net a na chalupu si ho taky vzít nemůže, tak by chtěla něco mobilnějšího, ale jak vidno, tak tu leckdo pracuje s premisou, že to bude jediné zařízení. Pokud ano a není v domácnosti opravdu nic jiného, tak pak to rozhodování je trošku jiné.

Jinak ještě ad nastavení tabletu na Androidu a na iOSu - popravdě pokud člověk umí číst a patlat po dotykové obrazovce, tak je to v obou případech asi tak stejně "složité".

Abys mohl tahat aplikace z googlího obchodu, musíš zadat e-mail na gmailu a heslo (případně vytvořit účet google)
    Abys mohl tahat aplikace z appstoru, musíš vytvořit účet apple (což taky obnáší - jakýkoliv - email a heslo)

Jinak většina "populárních" aplikací je k dostaní pro oba OS a nastavení pro "běžné domácí použití" jsem já osobně byl schopen v prosinci provést asi tak za pět až deset minut, bez toho, abych předtím jakékoliv zařízení od Apple instaloval.

Pokud bys tedy měl mít obavy z Apple jen kvůli tomuhle, tak to je zcela zbytečné. Čímž neříkám, že nemůžeš "nemít rád jablka" kvůli něčemu jinému, ale pokud jde jen o to, aby ses zorientoval co kde a tetce informace předal, tak to je fakt o pár minutách. A pokud je teta víceméně IT nepolíbená, tak jí bude dokonale jedno, že v iOS je standardní prohlížeč Safari a v Androidu jinej, stačí, když ji ikonku přejmenuješ na "Internet"
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Tablet
    Založil Matio v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 24.03.2009, 14:26
  2. Tablet A4 wide
    Založil mexx07 v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 30.08.2008, 17:56
  3. Jaky tablet PC
    Založil Namornik v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6