noo pri cene dnesnich disku, nakolik se da povazovat raid za backup 1:1.... jednoduche a neustale...
noo pri cene dnesnich disku, nakolik se da povazovat raid za backup 1:1.... jednoduche a neustale...
Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen
No raid jako zálohování systému podle mě není moc použitelný. Už třeba ne proto, že neexistují restore pointy, změna se projeví u obou disků. Raid je dobrý proti výpadku jednoho disku..
Petr Kočandrle
raid != zaloha
pri dnesnich cenach disku je snadne mit raid + zalohu![]()
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.
Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.
no ja to chapu, jen jsem si vzpomenul ze jsem videl kdysi reseni ktere raid vyuzivalo, byl k tomu nejaky softik ktery to sefoval takze se ukladaly data, ale ne systemove zmeny, asi je to spatlanina, ja to nikdy nepotreboval takze jsem to nezkoumal takze sorry za OT
ve vysledku je to to same jako kdyz si clovek koupi ext disk on maxtoru nadefinuje co se ma zalohovat a ono to automaticky pc zalohuje na ten disk....
jinak co se verzi tyce tak mam zkusenost jen s aplikaci netbackup, ale to je zase to obrovske reseni, ktere neni na doma....
Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen
Ja osobne mam fileserver a zalohuju z linuxu. Bud nabootuju live-cd a nebo pres sit - pxe. Puvodne jsem pouzival Partition-image (ten je tedy i v te clonezille) ale radeji jsem presel na obyc dd. Zaroven to dle sily stroje muzu komprimovat a bud pres NFS a nebo pres net cat to dostat na server. Takhle vznikle image maji vyhodu, ze je muzu pripojit a dostat se k datum.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)