Ano BIOS je fleshnutý nejnovější. Dneska mi to opět nedalo a projel jsem to memtestem ( Gold memory ) ... a hned v prvním balíku 369 testů mi to vyhodnotilo 8 errors, takže ještě otestuju každý modul zvlášť a uvidí se ...
Teď ale nevím, jestli jsou chyby registrované Gold Memory dány možnou nekompatabilitou pamětí s deskou, nebo jsou prostě opravdu vadné. V každém případě z toho radost nemám a NIKDY nepochopím, proč PC po celou dobu jede OK, člověk vymění desku a je to KO ...
EDIT: Testy modulů dokončeny. Jeden 1Gb modul je KO, druhý je OK. Ovšem ani s OK modulem 1Gb PC667 žádné náročné 3D aplikace nejedou, vždy zásek. Zkoušel jsem i jiné ( PC667 1Gb Samsung ) paměti a to samé, akorát na Samsungu jsem se dostal v testu o cca 150 snímků dále. Napadla mě ještě jedna věc, kompatabilita PCI-E 2.0 na desce s PCI-E 1.0 mojí gr. karty, nemám jinou na vyzkoušení, tzn. nemohu toto vyloučit.
EDIT2: Dnes detailní fyzická kontrola desky, pamětí, GPU vše v naprostém pořádku. Dokonce jsem vyzkoušel i jiný zdroj, rovněž bez jakékoliv změny.