Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
Proto jsem doporučoval kulovou hlavu s panorama lockem (což je přesně tohle, uvolněný pouze horizontální pohyb) a tension lockem...
jj, ale taky jsme cenově úplně jinde. Já jsem rád, že mi vyhovuje 3D a moje peněženka taky

Ad ty hlavy - 4 kg nosnost je na 3 kg sestavu imho málo (to je zjevně případ i 804RC2) a zajímala tě hmotnost, tak se na ní mrkni (kromě toho, že jsou tyhle hlavy fakt velké, tak už 0,8 kg u té levnější je imho dost a 1,4 kg u té dražší je pro tebe overkill, 2,5 kg stativ s 1,4 kg hlavou se bude např. při přenášení chovat trochu jako kladivo ...)
to je mi jasný, ale jak z toho ven Finance nejsou bezedné a pevný základ potřebuju, takže s tím nejspíš nic nenadělám (což neznamená, že mi to nevadí )

Ad matky na O55DB - je to teoreticky spolehlivější řešení (při správném seřízení by měly vydržet "na věky"), ale je to dost nepraktické.
neřeším, nejsem akční fotograf. Jako další výhodu vidím tichý chod (může se hodit).

Ad Giottos - v ČR není prakticky v distribuci (až na pár věcí na oehlingu). Takže zvenku, ale oplatí se, v ceně odpovídajících Manfrotto nabízejí obvykle lepší funkční výbavu, vyšší nosnost a mnohem víc příslušenství. Pokud chceš kupovat v ČR, tak to ani nestuduj
nebráním se nákupu zvenku, ostatně většina mé výbavy neviděla český obchod, ale marně pátrám po nějakých zkušenostech a referencích. Německy neumím ani pozdravit a v angličtině si přečtu leda zdroják programu. Pokud bych měl jasno CO koupit, tak objednání nebude problém.

..nějak mám pocit, že se motám v kruhu a víc jak 8000 do toho investovat nemůžu..