S vypnutým EISTem a ještě jedním(C1M) už jsem to zkoušel a nebylo to lepší, prostě se mi nedaří to zvýšit stabilně, jediný co trochu fungovalo byl takt na 2,8GHz(FSB 400) při defaultnám napětí, ale jakmile jsem spustil Orthos, tak to šlo do kytek během pár vteřin, ve hrách(Bioshock, Oblivion) jsem problémy nezaznamenal. Od snížení násobiče jsem si sliboval jeho neměnnost, tudíž šanci, že to bude fachat, a je mi jasný, že to nepřidá tolik, ale lepší než drátem do oka.
Takže zkusím ještě jednu věc.
Když zkusím dát FSB ze 333(2,33GHz) na 400(2,8GHz), dělička 2, paměti default (800MHz,4-4-4-12), kolik bych asi tak měl přidat volty, a hlavně čemu?
A co jiněho, kromě mizernýho CPU nebo pamětí mě může limitovat při taktování?
Edit:
Tak jsem tomu dal o víkendu poslední šanci, bohužel nikam to nevedlo. Bylo to malinko stabilnější než obvykle, protože jsem přidal víc šťávy procíku(1,392V podle CPU-z(1,43V BIOS)) a FSB (333->400, +0,1V), nicméně po cca 10 minutách to stejně v Orthosu zhučelo. Takže valím stále na default všechno, každopádně vím, že podle games to víceméně stabilní takt je(cca. dvě hodiny bez problému). Kdyby měl ještě někdo nějakej nápad, rád si ho poslechnu, ale sám už do toho vrtat nebudu, páč to vede akorát do křemíkovýho nebe pro některé části mého PC.