Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Sitove propojeni tri podlazi v dome

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    282

Standardní Re: Sitove propojeni tri podlazi v dome

proti uderu blesku nebo naidukovanemu proud z neho te neochrani nic viz. hromada prispevku na czfree nebo elektrika.cz

venkem jedine optiku. ani koax neni vzdy dostatecny.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    274

Záleží na tom, kde je ten UTP kabel vedený. Já to mám třeba řešené tak, že je vedený těsně kolem zdi a jako nosný je koax, který funguje jako částečné stínění. A s bouřkou jsem doteď problémy neměl.

Pokud je UTP volně v prostoru, tak je to něco jiného a to je docela risk.
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Senior Member
    Vliv
    282

Citace Původně odeslal sAd Zobrazit příspěvek
    Záleží na tom, kde je ten UTP kabel vedený. Já to mám třeba řešené tak, že je vedený těsně kolem zdi a jako nosný je koax, který funguje jako částečné stínění. A s bouřkou jsem doteď problémy neměl.

Pokud je UTP volně v prostoru, tak je to něco jiného a to je docela risk.

doufam ze to nemas vedeno u neceho, co je uzemneno pres hromosvod. Tam se ti bude po cele delce indukovat napeti a proud. netahat to podel hromosvodu ani kovovych okapu !
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    274

Citace Původně odeslal Kon Zobrazit příspěvek
    doufam ze to nemas vedeno u neceho, co je uzemneno pres hromosvod. Tam se ti bude po cele delce indukovat napeti a proud. netahat to podel hromosvodu ani kovovych okapu !
    Ne, je to vedené horizontálně. Vertikálně bych to vedl kolem stupaček. Tudíž není problém. ALe tohle už tu nepatří a je to OT.
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Doufám, že ten offtopic opravdu končí, jen k tvému příspěvku:
    proti uderu blesku nebo naidukovanemu proud z neho te neochrani nic viz. hromada prispevku na czfree nebo elektrika.cz

venkem jedine optiku. ani koax neni vzdy dostatecny.
    Já mám paragraf na práci na el. zařízeních a hromosvodech a tak vím, co blesk dokáže... ...ale také není všemocný a tak ochrana existuje, ale ne jen na jednom místě (vícestupňová). Proto také venkovní rozvod nedporoučuji a když už tak optikou. Např. jany+ si to nenechal rozmluvit a udělal převěsy mezi sebou a sousedy z UTPčka.

Nevím, co jsi čekal, ale když si po mém příspěvku
    Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Rozhodně se ale vyvaruj tahání kabelu VENKEM, jinak pokud na něm (na obou stranách) nebudeš mít přepěťovou ochranu, tak ti při blízké bouřce minimálně odejdou zařízení na koncích.
    napsal tento
    Paolo: venkem to lze tahnout napr. v husim krku. Ten poskytuje dostatecnou el.stat. ochranu.
    tak sem si hned udělal vcelku nevalný názor na tvé znalosti o elektřině.

A ještě jedna poznámka, indukuje se jen napětí, proud se neindukuje, ten vzniká při uzavření okruhu mezi póly zdroje napětí.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání