-
DLSR, cena moc nerozhoduje
pritelka prodala fotak (EVF) a zustali jsme bez fotaku.
ja jsem dlouho chtel DLSR, pritelka proti taky neni (foti rada a EVF ji vubec nestacilo) a vysledek po jednom dni porovnavani a etc, je volba setu
Canon EOS 450D + EF-S 18-55mm IS + 55-250mm IS
dane dva objektivy v sete za danu cenou maju relativne slusny vykon a pro zacatek myslim budou stacit. o tele jsme premysleli i nad 40D, ale cenovy rozdil na veci oproti 450D se nam nezdal dostatocny.
casem to vidim jeste na jeden macro objektiv a pripadne postupny upgrade.
je neco co by jste poradili lepsiho za danych podminek? (rozumna cena na vykon)
-
Re: DLSR, cena moc nerozhoduje
No řeknu to takto: zrcadlovky se tu za poslední měsíc řešily tolikrát, a většina informací je přenosná na jakoukoliv cenovou hladinu, takže-hledej, šmudlo;)
K tvému výběru konkrétně bych podotkl, že to je rozhodně foťák, který tě nezklame. Umí vše, ty objektivy na činnost zvanou focení taky stačí, přehled rychlosti karet na fóru taky najdeš, brašnu si vybereš podle osobního vkusu v obchodě. Ano, existují jiné foťáky, ale ono to fotí všecko a všecko to fotí hezky, pokud ti tento padl do ruky a jiné ne, není co řešit.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
co mi to prinese krome polovicni ceny, horsiho fotaku, horsich objektivu a koncici zaruky?
wong mi ponukal 300D + Canon 28-105/3.5-4.5 USM + kartu za 7.5k a to se mi zdalo jiz lepsi...
btw, tu otazku nemyslim ironicky, dnesni den jsem stravil porovnavanim fotaku, ale v nicem me oly neoslovil, tak se vazne ptam jake je tam plus krome ceny...
-
Ten odkaz je opravdu výhodnější jen ve výrazně nižší ceně, navíc o ní budeš moci ještě licitovat;) :p
Mno otázka je, porovnával jsi foťáky fyzicky? Pokud ano a vylezl z toho ten Canon, evidentně není co řešit. Pouze si myslím, že investice do EF-S 55-250mm je zbytečná, raději bych už přišetřil na něco lepšího.
-
Citace:
Původně odeslal
berraneck
Mno otázka je, porovnával jsi foťáky fyzicky? Pokud ano a vylezl z toho ten Canon, evidentně není co řešit. Pouze si myslím, že investice do EF-S 55-250mm je zbytečná, raději bych už přišetřil na něco lepšího.
450D jsem mel v ruce a sedela dobre, E500 ne, takze tezko rict.
O EF-S 55-250mm jsem taky premyslel jestli ano nebo ne, ale nenasel jsem nic lepsiho v ruzumne cenove kat (trebars pridat 5-10k neni problem, ale 20k se mi jiz zdalo hodne). Nejaky napad, co lepsiho za rozumny priplatek?
-
No osobně si myslím, že absence teleobjektivu ve výbavě je marginální problém, pokud nefotíš nic specifického nutně vyžadujícího tele. Pokud na něm ale opravdu trváš, šel bych rovnou do 70-200/4L či 70-300/4-5,6IS. Dají se sehnat bazarové již opravdu za hubičku(co píšeš, asi druhá ruka problém není) a pokud ti nebudou vyhovovat, dají se prodat za slušnou cenu. Osobně si raději připlatím za kvalitu, než pak řešit, že výrobek nesplňuje mé představy, něco není optimální apod.
-
Za zvážení stojí 100-300 USM (nejlevnější tele od canonu s plným ring USM) a nebo 70-300 IS USM (shodou okolností ho mám k prodeji).
100-300 USM má podle testů bleskurychlé ostření (je lehký a tak ostřící motorky nehýbou velkou váhou).
70-300 IS USM je zas takové fajn řešení s výbornou kresbou, skvělým stabilizátorem a kompaktním provedením. Nemá ale ring USM a má výsuvnou konstrukci. Tudíž nemá bleskurychlé ostření, ale zas v brašně nezabere místo a je lehký. Ale určitě vypíchnu IS - je fakt vynikající - měním ho za 70-200/4L hlavně kvůli rychlosti a světelnosti a bude mi chybět :)
berraneck: je to 70-300/4-5.6 IS ;)
-
Citace:
Původně odeslal
macher
co mi to prinese krome polovicni ceny
Celkem nic, možná opticky a buildem lepší objektivy (s pomalejším ostřením), ale to nemůžu posoudit, tyhle nové Canony osobně neznám. Pointa byla evidentně právě v té ceně (a ve většině obvyklých situací bude výstup řekněme podobný).
Ale to je low-cost řešení, vzhledem k tomu, že tě peníze zjevně moc netrápí, tak je to asi mimo místu ... (a o nové E-500 nemá smysl uvažovat, je to přecejen už starší železo) Osobně si myslím, že 450D je dobrá volba, je to to nejmodernější v low-endu a ceny jsou slušné. Naopak i přes oslavy zlepšení u nových verzí seťáků bych si od nich moc nesliboval, hlavně od toho telete ne, ale nemůžu posoudit, jaké máš potřeby a nároky ...
-
prave o 70-300 IS USM jsem docela hodne premyslel
kdyz jsem vsak koukal recenze
http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review
http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review
tak mi vyslo na pomer/cena lepsi ta 250... casem pak na telefoto ale bude treba neco silnejsiho/lepsiho - mozna 100-400 L IS USM? ale zas kdyz bude zajimava cena na 70-300, tak mozna proc ne? pak ale nevim jestli je uplne idealne kombinace 18-55 IS + 70-300 IS USM...
casem pak jeste planujeme neco na macro - uvidime jak se osvedci v praxi 18-55 IS a dle toho se nejak zaridime
-
Co je na kombinaci 18-55 a 70-300 neideálního?? Možná by taky nebylo marné zauvažovat místo zoomovacího telete o EF 100/2.8 macro, je to objektiv přímo špičkový a po přepočtu z něj bude eq160mm, což už je slušné přibližovadlo. No ono nejvíc záleží, co chceš fotit, ale to už je snad tisíckrát omílaná písnička..
-
Citace:
Původně odeslal
berraneck
Co je na kombinaci 18-55 a 70-300 neideálního?? Možná by taky nebylo marné zauvažovat místo zoomovacího telete o EF 100/2.8 macro, je to objektiv přímo špičkový a po přepočtu z něj bude eq160mm, což už je slušné přibližovadlo. No ono nejvíc záleží, co chceš fotit, ale to už je snad tisíckrát omílaná písnička..
fotime tohle:
kytky (zena), hmyz/brouci (ja), obaja zivot v akva
pak bezne fotky z akci/lidi a pod
obaja radi krajinky, prirodu, scenery
obaja veci v "dalce"
edit1: premyslim jeste nad kombinaci EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + EF 70-300mm f/4-5.6 USM IS, stoji to za cca 10k navic oproti 18-55 IS + 55-250 IS?
edit2: kdybych vzal EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + EF 70-300mm f/4-5.6 USM IS, ma cenu za rozdil 2k zobrat k 450D i 18-55 IS? imho asi zbytecnost, ze?
-
Já používám na makro tu 70-300 IS s reverzně nasazenou padesátkou - mrkni do mého foto threadu. Je otázka, jak moc malý brouky chceš fotit :)
-
marty: To je taky varianta:) Navíc budeš mít 50ku, která má taky své výhody ve světelnosti, skladnosti a kresbě.
O té 17-85 bych ani neuvažoval, za tu cenu máš f2,8 záklaďák sice bez IS, ale ta clona až dvě navíc to rozhodně spraví. Ten objektiv má rozhodně nižší hodnotu a využitelnost, než je jeho přemrštěná cena.
-
Citace:
Původně odeslal
berraneck
O té 17-85 bych ani neuvažoval, za tu cenu máš f2,8 záklaďák sice bez IS, ale ta clona až dvě navíc to rozhodně spraví. Ten objektiv má rozhodně nižší hodnotu a využitelnost, než je jeho přemrštěná cena.
Souhlas... 17-85 IS podle mého názoru není ideální investice.. místo něj raději Tamron 17-50/2.8 nebo Sigmu 17-70.
-
tak, uz jsem skoro rozhodnut
set Canon EOS 450D 18-55mm IS + Canon Zoom objektiv EF 70-300mm f/ 4.0-5.6 IS USM
nejake pripominky, nevyhody, upozorneni? :)
-
Citace:
Původně odeslal
macher
tak, uz jsem skoro rozhodnut
set Canon EOS 450D 18-55mm IS + Canon Zoom objektiv EF 70-300mm f/ 4.0-5.6 IS USM
nejake pripominky, nevyhody, upozorneni? :)
Do těla Ti kecat nebudu, protože to není dlouhodobá investice, ale ty objektivy Tě začnou brzo omezovat... hlavně ten seťák...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Do těla Ti kecat nebudu, protože to není dlouhodobá investice, ale ty objektivy Tě začnou brzo omezovat... hlavně ten seťák...
take telo je jasne a plne souhlasim, ze to neni dlouhodoba investice
co se tyce objektivu - nejsem profi fotograf, zda se mi to vyhodny pomer cena/vykon, recenze vyzerali docela ok, ale jestli delam chybu, tak spis bych uvital poradit nejake konkretne reseni:( ten setak je otazka 2k a na necem se zacit + poradne naucit treba... kdyz je ale neco v rozumnem navyseni mnohem lepsi, tak mi treba jednoznacne radit:) spominany tamron za 10k se mi jiz zdalo hodne, hlavne kdyz nemam uplnou predstavu. to se mi zda lepsi business koupit set, vyhrat se na vlastni kuzi, pak to za hocico prodat v bazare (tu 18-55 IS) a koupit jiz neco presne dle predstav
-
takze zaver
z druhe ruky jsme se domluvili na Canon Zoom objektiv EF 70-300mm f/ 4.0-5.6 IS USM
v pondeli skocim na sklad pro Canon EOS 450D 18-55mm IS (jestli mi nik nevymluvi lepsi volbu zakladneho obj)
-
Myslím, že za tu cenu není moc co řešit - v setu vyjde na minimum. Prodat za pár šupů se dá vždycky, koupit něco jiného taky..
-
tak fotak stale nedorazil, snad zitra bude den s velkym D:)
dnes mam chvilu casu, tak jsem podrobne zkoumal Canon Zoom objektiv EF 70-300mm f/ 4.0-5.6 IS USM a vsim jsem si ze na nekterem skle v cca pulce objektivu je prach (uvnitr objektivu). zaruka konci 25-teho, tak jsem se chtel zeptat jestli vubec neco takoveho je mozne reklamovat? ve svete DF jsem novacek, tak prosim radu;)
logicky mi vychazi, ze uzivatel dovnit objektivu nemohl prach zanest zadnym zpusobem, tzn se jedna o vadu (nekde nejaka netesnost) a tudiz mam narok na reklamaci... nebo jsem naprosto mimo?
-
Prach se do neprachotěsných objektivů dostává dost snadno a těžko najdeš takový starší objektiv, ve kterém prach nebude. Jestli se to u ne dust-proof objektivu dá reklamovat netuším, můžeš to zkusit ...
-
Citace:
Původně odeslal
macher
O EF-S 55-250mm jsem taky premyslel jestli ano nebo ne
Tu ideu jsi už opustil, ale kdyby náhodou (nebo uvažoval někdo jiný), tak test je tady: http://www.diwa-labs.com/wip4/test_r...609&lid=238371 . Tohle je opravdu zadarmo drahé :rolleyes: .
-
Přiznám se, že o té EF-S 55-250mm stále uvažuji. Podle téhle recenze nevychází úplně nejhůř: http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review
Taktéž musím přiznat, že naprosto netuším co znamenají ty grafy z DIWA Labs :). Dalo by se to nějak srozumitelně přeložit :)?
-
Vedle těch grafů máš sloupec, který mění barvu podle toho, co je lepší a horší, tzn. když na to přijde, tak ani nemusíš studovat, co co znamená ... (u rozlišení - average MTF - platí, že čím vyšší, tím lepší) Výsledky EF-S 55-250 můžeš i na DIWA porovnat s EF-S 18-55.
Pro příklad - natestovaná rozlišovací schopnost toho objektivu je tak mizerná, že se domnívám, že by testovanou kombinaci 450D + 55-250 do f/8 překonala např. i prehistorická 3 MPx D30 s pořádným sklem ...
Jinak mezi těma dvěma testy (resp. jejich výsledky) jsou velmi velké rozdíly, což se dá nejsnáz interpretovat tak, že existuje obrovský rozptyl kusů a pak je to o štěstí (druhou variantou je vadný objektiv, téhle úvaze nahrávají i test tady: http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/1113/cat/11 ).