Máte nějaké tipy - cena 12+ klidně i 15k
Vyhlídl sem si irobot, jen typ nevím jaký,
náke zkušenosti, tipy, doporučení?
http://www.roboticky-vysavac.cz/irobot-roomba-650
http://www.roboticky-vysavac.cz/irobot-roomba-785
Printable View
Máte nějaké tipy - cena 12+ klidně i 15k
Vyhlídl sem si irobot, jen typ nevím jaký,
náke zkušenosti, tipy, doporučení?
http://www.roboticky-vysavac.cz/irobot-roomba-650
http://www.roboticky-vysavac.cz/irobot-roomba-785
Mam zkusenost s Vorwerk Kobold VR100 a dobry ... Je to prevlecene Neato
Ma to drobny mouchy (kdyz se nekde zasekne a nikdo ho nevysvobodi vcas, tak se mu vybije baterka a resetuje cas), ale uklizi celkem spolehlive a s navigaci taky nema vetsi problemy (az na kreslo z ikea a prah do koupelny).
Já mám Roombu série 6xx (nevím přesně model, je z druhé ruky a není to naní napsáno :-( ) a je to podobný. Úklid bez problémů, navigace v pohodě, ale křeslo z Ikea prostě nedá :-)
Občas, se taky někde sekne a zůstane viset, ale baterie se nevybije úplně do mrtě. Hodiny pořád jdou a pořád to na tebe mluví, že je to vybitý.
my mame nejakeho samsunga...
Pro:
umi dobre vycistit spary v dlazdicich - dokonce ma v manualu, jakmile je detekuje, tak po nich jezdi podelne, aby vybral bordel
ma dalsi stetecek, tak rozume vybere i rohy
ma nejakou stanici na rozsireni uklizeni, aby zase nasel nabijeci stanici / da se nastavit i jako zakazova
ve stanici se nabiji sam, asi 2x se stalo, ze se poradne netrefil a pak se nenabil
dalkove ovladani, se kterym se daji delat zakladni povely, jako zacni uklizet ted hned, jed se uklidit, zapipej kde jsi a pod
da vedet, ze potrebuje vycistit zasobnik na bordel
ma senzor se kterym zjisti, zda se vejde nebo ne - viz dole con
Con:
senzor na velikost funguje jenom z hrany nabytku, takze se zasekava pod posteli v loznici, protoze ma prohnute dno
jakmile nabere kabel/drat, tak ho oholi, vim ze mi nekdo rikal, ze nektere vysavace na to maji nejaky mechanismus a zastavi se
na chalupe mame stary vyrezavany nabytek, tak nekdy svihne do nohy komody, tak ze na ni je videt smouha - ma problemy s nerovnou nohou nabytku
kdyz se nemuze dostat do nabijeci stanice, tak se uplne vybije a musi se znovu programovat (ma jednoduche programovani, kde jsou zhruba rohy, nabytek v prostoru, schody atd - moc nepouzivame je inteligentni sam o sobe) a navic uz ani nezapipa, tak ho hledat je nekdy zabava (ale uz vime, ze je v loznici povetsinou)
male prahy prejede, ale odre je, proto con
ikea zidle na chalupe nemame, tak nevim zda by ji dal. Typ muzu napsat az budu na chalupe, ale predpokladam, ze uz se vyrabet nebude, protoze ho mame uz nekolik (myslim 3-4) let.
iRomba 780 + 785 = manzelka spokojna , svagrina spokojna
opravujem oznacenia , pisal som to len tak z hlavy ........
manzelka cca 1,5r - iRomba 780 + Braava 320
svagrina cca 4mes. - iRomba 785 + Braava 320 + wet adapter
na bezny level upratovania uplne postacujuce , obcas je to sranda sledovat ako sa mota popod stolicky ale vzdy sa vyhrabe von , obcas sa to zasekne pod kuchynskou linkou ale to by som nepripisoval na vrub vysavaca ......
Jak vlastne vypadá, co se z tehle luxú vyprazdnuje?
Kdysi byl hadrový pytlík, co se vyndal, vysypal a vyklepal na noviny, zabalilo se to a vyhodilo. Pak prisly papírové pytlíky, co se vyhazují rovnou. Byly taky luxy (napr. "Jupiter" z NDR), co se musel celý vzít k popenici a tam obsah jeho prihrádky vysypat/vyklepat a mám podezrení, ze takhle nejak se vyprazdnují i ony slavné luxy z posledních asi 20 let, co se chlubí tím, ze nepotrebují zádný pytlík (kazdopádne jeste nikdo, koho jsem se ptal, nebyl v stavu mi tuhle otázku zodpovedet:p:rolleyes:).
Tihle robútci jsou ve srovnání s drívejsíma mrnavé, tak si myslím, aby to mohlo neco pobrat, musí se to asi spresovat do nejakého tuzsího kousku.
Nebo jak to je?
Napríklad takto http://homesupport.irobot.com/app/an...-400-series%3F
Samozrejme každý to má trocha inak, ale vzhľadom na malú kapacitu to nemá význam tam dávať jednorázové sáčky. V princípe je to obdobné ako ručné vysávače.
Robotické vystavače (já mám doma iRobot Roomba 6xx) to mají jako jakýkoliv bezsáčkový vysavač. Prosttě nádobka na bordel, kterou musíš po 2 - 3 vysátích vysypat, protože zásobník je opravdu malý.
Mhmm, takze tim se potvrzuje moje domnenka, ze to je návrat do doby pred papírovými pytlíky, které mají zabránit prásení pri vyprazdnování. Nemusí se sice vynáset ven celý lux, jako ten "Jupiter", ale i tak, bez vírení prachu se to sotva obejde.
Kdysi jsme meli starý (podlouhlý) Elektrolux, kde hadrový pytlík mel kovový rámecek s gumovým tesnením, ten se po otevrení krytu preklopil na noviny, prislápnul nohama a pytel se vyndal celý a vysypal, aniz by se pri tom nejak prásilo, nanejvýs nepatrne pak pri i opatrném zvedání pytle z hromádky a vracení dovnitr. Nevýhoda hadru byla, ze nezadrzel vsechno, motor se zasíral prachem a cas od casu se musel vymenit rotor. Kdyz nám ho uz v Mechanice pro stárí odmítli opravit, koupil se nový podobný ETA, s dvojnásobným príkonem (500 místo 250 W), s polovicní sací silou a s pytlikem s mekým plastovým rámeckem, který se pod botama pri vyprazdnování prohýbal a plno se naprásilo vedle ( + dalsí konstrukcní nedostatky oproto tomu predchozímu, tehdy ca. 30-letému Elektroluxu). Kdyz jsem u známých videl, jak vynásej toho Jupitera, myslel jsem po jejich strucném vysvetlení, ze udrzují v provozu nejaký z pola vadný neopravitelný kus. Pak jsem ale sám jeden takový "podedil" a zjistil, ze on byl skutecne tak blbe konstruovaný. Ty papírové pytlíky mi pripadaj jako nejcistsí resení.
No aj tak potrebuješ "veľký vysávač", takže ak ťa trápi prach tak jednoducho tú nádobku vysaj :D čo sa týka spotreby sáčkov, tak ak by nebolo robota, tak aj tak by to šlo do toho istého sáčku.
Vlastníme Roombu 650 tuším a spokojenost maximální. Chce to trochu přizpůsobit byt, aby se mohl vysavač pohodlně pohybovat a pak je to paráda. (já například mírně zvyšoval postel v ložnici, aby pod ní projela)
Považuju to za jednu z nejlepších investic do domácích pomocníků. Když jdeme ven - na procházku, za kulturou - tak jen zvedneme židle u jídelního stolu, psí pelech a misky a pustíme roombu. Vrátíme se do uklizeného pokoje :)
Jo, dobrá poznámka - uklízíme po jednotlivých pokojích. Na baterku nám zvládne po cca. roce a půl (nebo už dvou a půl? nepamatuju se přesně) dva pokoje o ~15m2. Pak to chce dobít a můžeme uklízet dál.
Jinak jeden můj kolega obsah nádobky na bordel na roombě vysává klasickým luxem. ;D
tu je jeden test spolu s obrazkami pre lepsiu predstavivost...
http://saugrobot.de/irobot-roomba-780-wartung.php
ja cistim nadobku a hepafiltre / tie male zte stvorce vnutri / stlacenym vzduchom - kompresorom.
No já se postupem casu taky naucil vydat se na cestu k lednicce natolik vcas, aby mi i pres vsechny prekázky síly jeste k ní i s rezervou stacily:p:D;)
od doby co sem totu zalozil sem tu nebyl,
sem nak zapomel :-)
Dopadlo to tak ze jsem zavolal do irobot,
mel sem stesti, pani na lince mela nahodou vedle sebe technika,
cili sem se ho.zeptal na tech.veci, proc 650 ne, proc 880 ne, proc 780 ne
a nakonec jsme dospeli k zlatemu stredu 786 za 12,5 tis,
k tomu byl v akci limobar za 1500.
Hajzlik uklizi moc pekne.
btw, pokud pokukujete primo po irobotu, tak druha cislovka v jakekoli rade, tzn 786, 880
cili druha je 8 :-)
znaci ze ma v sobe virtualni zed. Jiste nekdo oceni.
Co to být? :eek:Citace:
Původně odeslal tnema
Něco jako optická závora, přes kterou roomba neprojede.
Jak to zvládá kraje volne lezících kobercú, obzvlást prípadné trásne?
No Roomba má v sobě zabudovaný "systém", že když nabere něco takového (nebo např. kabel apod.), tak by měla otočit rotaci kartáčů a drát (třásně) vyplivnout.
Ale vyzkoušené to nemám, nemám koberce.
my máme jen vysoký koberec v jedné místnosti a přes ten jede bez problému, rohy neohne
My máme ve dvou pokojích volně ležící koberce, v jedné místnosti nižší, ve druhé vyšíí, ani jeden není problém.
Jediné, na čem se spolehlivě zasekne, je křeslo POANG z IKEA a moje stojany na regálové repro.
Jo občas sežere ponožku nebo kapesník a s tím se taky nevyrovná :)
Umí, pokud vidí na základnu, stihne k ní dojet (resp. se do ní zadokovat). Pokud jí dáme uklízet do jiné místnosti, většinou ji tam zavřeme a základna je v jiné místnosti.
Nikdy jsme ji nenechali uklízet celej byt, to IMHO nedá - ideálně se zamotá někde v předsíni a bude tam uklízet třičtvrtě hodiny a pak si s velkou slávou zahraje fanfárku. ;D
Aha, tak v tomhle teda neato funguje trochu lip. Nam tu jezdi trikrat do tydne odpoledne. A pokud nenamota usb kabel k telefonu, nebo si neposune zidli v kuchyni tak, ze z podstolu neumi vyjet, tak uklidi cca 2/3 bytu na jedno nabiti, dojede se nabit a pak douklidi ten zbytek.
Roomba nevim jakej model, nicméně má docela problém s takovejma těma židlema co maj jen dvě velký „nohy“ (takový ty opěrný) - jsou to jen naohýbaný prkna, takže jsou nízký že je nevidí, ale často tam najede a zasekne se. A minule to mělo dost problém najet do doku, najíždělo to tam pořád šíkmo a vždycky si ho to šouplo po koberci. Pak to vždycky pět minut zmateně jezdilo kolem že jako další kolečko úklidu…
Mhmm, co k nám chodila uklízecka, kdyz jsem byl malej, tak pro tu vzdycky musela babicka nachystat k svacine na dúkladné uklizení vetsinou jen jejího pokoje (asi 2x do roka) bezpocet housek s máslem a se sunkou a kotel bílýho kafe. Telefon jsme tenkrát meli jen v predsíni na zdi, takze s tím nebyl problém :D
A rozdíl byl taky, ta uklízecka u nás nebydlela. Jako taková by ovsem zabrala podstatne víc místa;)
Přes všechny neduhy, které to má (zrovna včera jsem vymotával kabel z kartáčů), musím říct, že jsem maximálně spokojen. Přijdu domů a je uklizeno, aniž bych se musel jakkoliv angažovat. Jen občas prostě najdu vysavač jinde než v doku, no tak jednou není vysáto. Jednou se to nepo... Dodělá si to druhý den, no.
A tyhle hračky jsou prakticky "v začátcích", takže časem se jistě spousta much vychytá.
No v zacátcích, to je relativní. Kdyz jsem tu poprvé videl, jak to luxuje MediaMarkt, to uz bude víc nez 10 let...
Pokud to nekoho zajímá a poradí si s nemcinou, tady je krátký test 3 robotú: http://www.brueckenbauer.ch/leben/di...vergleichstest
Zvladne nejaky roboticky vysavac vycistit cely prizemi ? 3 mistnosti + chodba cca 100+ m2
bez prahů, bez kabelu jen tvrdý vinyl a 2m2 koberce v zadveri
to by podle me mel dat bez problemu. nam se zasekava fakt jen na prahu do koupelny (na ikea kresle, co je jako prah) a kdyz nekdo nekde necha volne nabijecku na mobil (tu se pokusi oholit) ... jo a kdyz se mu podari zamotat mezi zidle v kuchyni.
jinak vyjede, uklidi kus, dojede se nabit, uklidi dalsi kus, etc.
a jakej typ mas na mysli ?
koukám na ir 786
Kto máte Braava/Scooba, akým čistiacim roztokom ich kŕmite ? Oficiálne sa tvária, že bežné veci ako mydlové roztoky, ocot, chlórové prostriedky tam nemajú ísť.
http://homesupport.irobot.com/app/an...braava-or-mint
Vorwerk Kobold VR100
(VR200 je zrejme jeste vychytanejsi a jeste chytrejsi)
My měli půjčenou faxové VR100 a pak jsme koupili si nakonec VR200. Je to chytrá mrska a myslim si ze je to znatelně chytřejší robutek jak VR100. Hlavně má kartáček u hlavy v rohu a vymete skoro vše.
Vůbec nelitujeme. Zvazoval bych buď tento a nebo nejlepší model od LG.
Co bys rád, namerim a vyzkouším.
Tak malý up po 2 letech. Jak jsou na to ted ty vysavace ? Už jsou kačky na něj tak do čeho jít.
Koupil jsem Robzone Moppy (na ebay jako Haier T320, na Ali má také další názvy). S vysáváním a vytíráním spokojenost. Bohužel po cca 14 dnech šel na reklamaci, protože přestal fungovat (chyba E04 - vysavač je "ve vzduchu").
Z reklamace se zatím ještě nevrátil...
Hele a on existuje vazne vysavac? To co sem kde videl byl vzdycky zametac, ale rozhodne to nic nevysavalo, coz je pomerne rozdil. Predevsim v tom, ze na koberci je to naprosto knicemu.
koberec nemam jen tvrdy podlahy
Já tvrdý podlahy mám taky (dlažba + parkety), nicméně po zvážení všech pro a proti jsem se zatím na robovysavač vyprdl. Kombinace vysokých prahů, se kterýma má většina vysavačů problémy, členitosti bytu a nutnosti robůtkovi odpovídajícím způsobem "uklízet", aby do ničeho moc nenarážel, mě zatím nepřesvědčila. Obyčejným vysavačem či mopem mě to stojí tak 2x-3x 15 minut za týden. Vzhledem k tomu, že ne všechna místa by "robůtek" zvládl a ještě bych mu musel "připravovat pracoviště", mi to při cenách robotických vysavačů nepřijde smysluplné, pro mou konkrétní situaci ;-)
https://www.kupi.cz/sleva/roboticky-vysavac-vileda Zde mají vysavač :p
To by mě zajímalo, jak to za ty peníze funguje :-D
mno kdyz mame 2 maly deti tak luxujeme 5x tydne tak by se nam robutek hodil. Ted jestli dát raketu 20+ za nějaky super laserový robot a nebo bude stacit 14k za ir 782 plus/nebo ekvivalent od jiné značky/ ktery by mel 3 mistnosti taky uklidit
Mno a nebo zaplatis 500 sousedce, co ti prijde vyluxovat ...
sousedce je 80 a ta mi luxovat asi neprijde
No, když si někdo potrpí na různý "kravinky" - např. různý kožešiny na zemi apod, tak je to problém.
Já dneska, když kupuju nějaký zařízení do domácnosti, tak to kupuju s tím, že tam jezdí robot.
Stejně tak někdo přemýšlí, jestli se mu do bytu hodí víc černá nebo zelená, tak já přemýšlím, jestli to zvládne robot.
Jediná věc, kterou musím dát před úklidem pryč (zatím), je takový to houpací křeslo z IKEA. To prostě nedá.
Věděl jsem to, už když jsem ho kupoval, ale musel jsem ho mít. Nicméně se chystám na to, že ho dole trochu upravím, aby se od něj robot "odrazil" a nesnažil se ho přejet. Pak bude po problému.
Bohužel přesto musím mít i klasický vysavač, ale ten použiju tak 1x do měsíce.
2 malli a jakyho mas robota ?
iRobot Roomba 880
koukma rozdil oproti 782 je že máš vetší odpadní nádrž + lepší filtr a nebo tam je něco zásadnějšího ?
No mám ho už přes dva roky, tak už si to nepamatuju, ale mám dojem, že tam byla i jiná baterie... ale to bych už musel dohledat.
Jak jsem psal, koukni po Vorwerk VR200. Má uplně vše a nově po upgrade FW i wifi ovladaní. V různejch testech vyhrává a je na úrovni iRobot 980? nebo tak nějak....Navíc s cenou velmi přijatelnou.
BTW: servis Vorwerk je uplně super, teda nebylo treba, ale kupovali jsme filtry a stěteček na vymetání rohů...
19k v akci to neni moc lidova cena
ted koukam taky na Neato D85
Tak nakonec objednan ten verk :) Tak uvidime
Věřím, že nebudeš zklamanej. My na naši Eevu nedáme dopustit :D
moje karma opet uraduje a pri druhem vysavani vysavac kleknul a resim reklamaci :(
Že ty si taktoval :D
nic takoveho
to je proto, že nejezdíš na LP :)
vysavac zpatky z reklamace uvidime jak vydrzi ted.
tak uz vysava potreti tak snad uz to tak vydrzi.
par dotazu bych mel
nevidi stribrny misky co ma kocka zradlo - je to normalni ? :)
nevidi rohovy listy co jsou okolo mistnosti - je to normalni ? :)
miska ma cca 4 cm ny vysku a rohova lista ma cca 7-8 cm a to asi neprejede pokud by to mel byt prah. jinak zacinam trochu stehovat veci aby mel vysavac lepsi jizdu a uz uklid driv nez zezacatku
Další k tématu :) https://www.robzone.cz/roboticke-vys...ampaign=kveten