-
Panasonic TX-L42U10E vs Samsung, LG
Ahoj,
Chtěl bych novou TV a to i ke kompu takže LCD. Mělo by to být FULL HD 40-46" do cca 21000Kč. Kvalitu obrazu mám celkem okoukanou z obchodů a vyhovuje mi. Nyní mi jde o výbavu a kvalitu u daných výrobců. Momentálně mám favorita Panasonic TX-L42U10E ale nebráním se jiné. U Samsungu vypadají modely super, ale prý jsou děsně poruchové. LG, Sharp nevím. Poradí někdo?
LCD, 40-46" a cena do 21000K4 jsou fixní o jiném nechci debatovat.
Jo kdyby měl někdo odkaz na nějaké weby CZ/EN s testy na TV byl bych vděčný.
Díky
Vigo
-
Re: Panasonic TX-L42U10E vs Samsung, LG
-
Citace:
Původně odeslal
JOHN
Jo kdyby měl někdo odkaz na nějaké weby CZ/EN s testy na TV byl bych vděčný.
to je obecně problém - sice je tady pár webů, jako např. tvfreak.cz, ale ji nak je to bída...
sám se momentálně porozhlížím po TV (byť 32-37") a nic pořádného (a především aktuálního) jsem na webu nenašel
-
Díky! Boužel na netu je toho opravdu málo a vycházet ze specifikcí v e-shopech je sebevražda. Kamené obchody jsou na tom ještě hůř. Minule se ke mně přimotal floutek a začal mi vyprávět o tom jak LCD je vlastně FULL HD Plasma. Měl jsem chuť ho zabít :D
2Pavlis: S tím LG máš nějakou osobní zkušenost?
Díky
Vigo
-
Citace:
Původně odeslal
JOHN
2Pavlis: S tím LG máš nějakou osobní zkušenost?
Díky
Vigo
Jestli myslis toho philipse co jsem postoval:)) tak ano mam ho doma, takze se klidne ptej. Osobne jsem musel volit kompromis, kvuli pouziti s HTPC a dost casu jako monas.
-
Ahoj,
Sry samozřejmě jsem myslel to co jsi postoval. Zajímalo by mně jak jsi spokojený a jak dlouho ho máš. Co bys tomu vytknul atd..
Díky
Vigo
-
Citace:
Původně odeslal
JOHN
Ahoj,
Sry samozřejmě jsem myslel to co jsi postoval. Zajímalo by mně jak jsi spokojený a jak dlouho ho máš. Co bys tomu vytknul atd..
Díky
Vigo
mno sel jsem do toho jako do kompromisu, jelikoz rozumne tv stoji zatim stale 60k a vys(LCD).
Plasma by byla v pohode za min, ale vzhledem k pouziti sla z kola ven. Z LCDecek jsem jich videl dost a do uzsiho vyberu dosli obecne jen Sony, Philips, novej Panak a Samsung taky nebyl spatnej. Kvuli cene bylo zas vyrazeno Sony a Panak (koukal jsem hlavne na G10 a vys). Ten philips je special model jen pro datart, kterej ma oproti standartni 7404 rade lepsi zvuk, stojan, a hlavne chip z devitkove nejvyssi rady. Samsung srovnatelnej LE40B650 ma lepsi vybaveni, ale mensi a subjektivne lehoucce horsi obraz. Cena kvuli datartu vyssi nez by bylo nutne, ale sluzby datart zase nejsou spatne ( doprava zdarma, pripadna reklamace dojedou a odvezou a nechaj nahradu apd.) a jelikoz jsem mel limit podobnej tak jsem to jeste akceptoval.
Jinak k TV, obraz nad ocekavani v pohode, po nejake zakladni kalibraci podani barev na lcd s trubicema vyborne, cerna za osvetleni taktez v pohode , za tmy to neni jak plazma, ale to sem u lcd ocekaval. pozorovaci uhly mohly by bejt lepsi ale da se (stranove o dost vetsi nez vyskove). Zvuk zklamal na to ze by mel byt vylepseny ( sice je cisty a presny, ale chybi mu basy - ale to je neduh vsech tv, snad jen Philips 9kova rada a lepsi Sony uz maj i int. subwoofer, ale to je cenove opet jinde). Spotreba kolem 100W. Je to lcd takze lepsi signal nutnosti, ale ani SD nepoda spatne. SD IPTV v pohode o HD netreba mluvit. Celkove jsem spokojen, myslim ze s danym limitem moc lepsi volby neni.
Osobne bych se sel podivat nekam na toho panaka L42U10E, samsunga LE40B650 a tohodle philipse a mezi nima bych neco vybral, myslim ze ani jedno nebude vylozene spatna volba.
-
JO super děkuju za obsáhlé informace. Cena 18-20000 je v pohodě. K té kvalitě obrazu. Viděl jsem rozdíly Plasma a levné LCD a je jasné, že LCD je na TV horší, ale já na tom plánuju i hrát a koukat z HD zdroje. Pro představu u kompu mám 24" LCD za cca 4500Kč. Najdu na něm samozřejmě chyby, ale jsem spokojený. To je, že nejsem žádný extra znalec.
Ta TV co popisuješ má 100Hz což někde paradoxně i kritizují, ale spíš to bude výhoda. Panasonic má MPEG4 DVBT. U Philipse si nejsem jistý. U Paňáka mě trochu odrazuje extra low cost vzhled, ale budiž.
Jdu drtit porovnání specifikací
EDIT: Ještě mě zajímá. Philips má psáno 1920x1000p? To je nějak divný ne? Nemělo by to být 1080p náhodou. Hádám jen chyba specifikace?
-
Citace:
Původně odeslal
JOHN
Ta TV co popisuješ má 100Hz což někde paradoxně i kritizují, ale spíš to bude výhoda. Panasonic má MPEG4 DVBT. U Philipse si nejsem jistý. U Paňáka mě trochu odrazuje extra low cost vzhled, ale budiž.
Jdu drtit porovnání specifikací
100Hz ma, stejne jak ten perfect natural motion co maj az nejvyssi rady philipsu. 100hz v hodne pripadu je k nicemu, ale muj nazor je ze lepsi to mit a zapnout jen kdyz je treba, nez nemit vubec. MPEG4 ma philips taky to uz maj letosni modely vsech znacek. philips ma i DVB-C kdybys potreboval ale musi se nastavit krajina napr finsko. Treba asi pripomenout ze philips nema zadne pokrocile moznosti nastaveni barev jako samsung ci jine a ani vyvazeni bile, ale v theatre modu jsou jednotli barvy calibrovany temer dokonale, coz odhalila sonda v jedne recenzi, takze neni treba nic moc donastavovat. Philips me pripada navic krasnej a sklenenej stojan take fajn a navic ma matnou obrazovku, coz beru taky jako plus.
Citace:
Původně odeslal
JOHN
EDIT: Ještě mě zajímá. Philips má psáno 1920x1000p? To je nějak divný ne? Nemělo by to být 1080p náhodou. Hádám jen chyba specifikace?
jj to je chybka, je to klasika full hd 1080p
-
U Samsunga mě trochu děsí spolehlivost. Na netu je ohledně toho hodně negativních reakcí a nevím, zda už to mají vyřešené.
-
Musíš sám poznat, co se ti líbí a co ti vyhovuje ... Subjektivně přetrvává stále situace, kdy se PDP od Panáka nic nevyrovná. Pokud jde o LCD, tak Sony a Panák jsou imho první volby, ale když jsme vybírali známému LCD do ložnice (chtěl 32", takže si nemohl koupit PDP) podle toho, aby se co nejvíc blížilo Panasonic plazmě, kterou má v obýváku, vybrali jsme Sharp a je velmi spokojený. Většina lidí asi tuhle televizi v krámě přejde, protože má nenasolené barvy, nepřeostřený obraz, atd., ale přesně díky tomu vypadá obraz jako televize a ne počítač, který navíc vypálí díru do hlavy.
-
Spolubydla rika, ze nejlepsi LCD je SHARP (i panasonic kupuje od sharpu panely)
-
Nj ale ty Sharpy jsou podezřele levný :o
EDIT: Aha tak zas tak nejsou je to v normě :)
-
Citace:
Původně odeslal
Smitka
mno nemyslim ze tohle lze generalizovat. Jeho vlajkova lod je samozrejme nejlepsi lcd na trhu ale nedivejte se na cenu:)).
Ten realnej a prirozenej obraz a ne ty presaturovany omalovanky lze ziskat po kalibraci z vetsiny kvalitnejsich lcd tv. Nedavno jsem se byl podivat na nove LCD od Sharpu s LED (bez zhasinani) - cenove dostupne a nijak jsem z nich nadsenej nebyl. Myslim ze v teto cenove hladine napr. Sony s trubicema bude lepsi.
-
Citace:
Původně odeslal
Smitka
Sharp vyrábí IPS panely pro Panasonic? :o
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
mno nemyslim ze tohle lze generalizovat. Jeho vlajkova lod je samozrejme nejlepsi lcd na trhu ale nedivejte se na cenu:)).
Generalizovat se to nedá, ale viz můj příklad - bylo to 32" FullHD LCD za asi 12K a mělo lepší obraz než cokoliv jiného v 32" do cca 20K (výš jsme se nedívali, zbytečná pálka). Tj. žádný flagship, ale jak si vedou ostatní v konkurenci, to netuším :) .
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Generalizovat se to nedá, ale viz můj příklad - bylo to 32" FullHD LCD za asi 12K a mělo lepší obraz než cokoliv jiného v 32" do cca 20K (výš jsme se nedívali, zbytečná pálka). Tj. žádný flagship, ale jak si vedou ostatní v konkurenci, to netuším :) .
to jo ale to porovnavas na zaklade prezentace v obchode ne? nepredpokladam ze sis u tech ostatnich bral ovladac a hral si snima. Myslim ze ty co na prvni pohled vypadaj spatny by po lehkem hrani vypadaly jinak.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
po něčem takovém se porozhlížím...
-
Pavlis: já ano, on to pak zkoumal / zkoušel detailněji ... A jinak by měl mít Sharp i slušný servis (pick-up doma).
MikeD: model nevím, ale můžu zjistit ...
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
MikeD: model nevím, ale můžu zjistit ...
mno já mám v merku tuhle - http://www.alza.cz/32-lcd-tv-sharp-d106138.htm
byť mě láká i Samsung s jeho funkcí USB Movie
-
nechci zakladat novy dred, tak se zdovolenim zeptam zde.
uvazuju o tehle LCD
http://www.panashop.cz/panasonic-lcd...ail-4-731.html
ale na ruznych webech se lisi informace o tom zda je nebo neni 100Hz. (chci) nevite nejaky duveryhodny zdroj, kteremu by se dalo verit ? thx
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
byť mě láká i Samsung s jeho funkcí USB Movie
osobne bych taky uprednostnil Samsung
http://www.gsmtelefony.cz/index.php?cat=0&idx=128462
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
mno z toho, co jsem cetl, je tam USB jen ciste servisni zalezitost (pominu-li mp3 a jpg)
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
mno z toho, co jsem cetl, je tam USB jen ciste servisni zalezitost (pominu-li mp3 a jpg)
doporucuji precist
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=20970
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=20685
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
zajímavý přístup, ale upřímně - flashovat TV (a pravděpodobně tak přijít o záruku) se mi moc nechce :)
-
Samsung ma opravdu trochu vyssi poruchovost oproti jinym vyrobcum (Panas, Philips asi i LG), ale neni to nic hrozneho. Obecne co se preslo od CRT k "plackam" tak resime zlomek reklamaci.
Rada 650 od samsungu umi pres USB i filmy, 550 myslim ze jen jpeg+mp3. U LCD bych na 100 Hz trval, u samsungu az rada 650 a vys...
Philipse nemam vubec v oblibe, na horsi signaly hraje nejhur a logika jejich menu je opravdu hrozna. Nevim jestli uz to opravily ale jeste pred nekolika mesici bylo u vsech modelu menu ladeni pri prvnim ladeni madarsky (ackoli predtim nastavite cestinu).
Sharpa neprodavame, tak ho neznam (jen vim ze v kazdy reklame maj Marese... ). S tim LCD od panasonicu jsem taky jeste nemel "tu cest".
Sony jsou panely od samsungu s jejich elektronikou, Sony uz dost dlouho nedelame, firma pred lety z obchodu takrka zmizela, vsem krom Elvie a jejich "sony center" dala takovy podminky ze to uz nikdo neprodaval. Tak 2 roky zpet pravidelne chodi jejich obchodak skemrat, ale marne :-D Podle toho jak jsou sony plny eshopy ta firma jde do haje. (To je ale jen zajimavost ktera nijak nesouvisi s kvalitou jejich TV ktere neznam.)
A jeste zajimavost, jen na samsungu a sony jde rozchodit DVB-C od UPC (informace ktera platila v srpnu 2009).
Jinak NeoPDP od Panasonicu a LED o samsungu jsou v tuhle chvili bezkonkurencni (ale ne do 21 000).
Ja bych bral samsunga 40B650.
-
Co se tyce plazem, nedavno jsem si vsiml, ze nejlevnejsi neoPDP od Panasonicu - p42g10e - uz stoji slusnych 23k: http://plazmove-televize.heureka.cz/...ic-tx-p42g10e/
-
Citace:
Původně odeslal
Kankal
Jj, tady ji mas za 23 z kamenyho obchodu (at jsem loajalni zamestanenc a udelam reklamu :-) ) http://www.dospiva.cz/audio-video/te...tx-p-42-g-10-e
Jinak NeoPDP modely jsou tkzv. hlidany, nikde by se nemeli nechat koupit za nizsi cenu nez stanovi CZ Panasonic (pokud jsou z CZ distribuce).
-
Citace:
Původně odeslal
otas
Philipse nemam vubec v oblibe, na horsi signaly hraje nejhur a logika jejich menu je opravdu hrozna. Nevim jestli uz to opravily ale jeste pred nekolika mesici bylo u vsech modelu menu ladeni pri prvnim ladeni madarsky (ackoli predtim nastavite cestinu).
to prve slysim poprve, obecne je nazor na philipse opacny a moje zkusenost je podobna, co jsem si mel moznost hrat v prodejnach tak podani napr DVB-T bylo jedno z nejlepsich, ale koukam jen po vyssich radach od 7000 series vys. S tou madarstinou jsem taky nemel problem, takze asi uz vyreseno.
Citace:
Původně odeslal
otas
A jeste zajimavost, jen na samsungu a sony jde rozchodit DVB-C od UPC (informace ktera platila v srpnu 2009).
osobne nemam zkusenost, ale nejak rozchodit to jde i na Philipsu (podle zkusenosti na forech)
Citace:
Původně odeslal
otas
Jinak NeoPDP od Panasonicu a LED o samsungu jsou v tuhle chvili bezkonkurencni (ale ne do 21 000).
to mluvis o tech LED zmrseninach v radach 6000, 7000 a 8000?
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
to prve slysim poprve, obecne je nazor na philipse opacny a moje zkusenost je podobna, co jsem si mel moznost hrat v prodejnach tak podani napr DVB-T bylo jedno z nejlepsich, ale koukam jen po vyssich radach od 7000 series vys. S tou madarstinou jsem taky nemel problem, takze asi uz vyreseno.
Tohle je asi dost subjektivni, DVB-T je o dost lepsi. Bohuzel jsme v oblasti kde vetsina lidi chyta pouze PAL (a jeste nejaky cas se to asi nezmeni), a na nej Philips hraje priserne.
Menu je opet subjektivni, me u Philipse prijde velmi neprehledne a nelogicke.
Neber to jako ze chci kritizovat tvuj vyber, jen pisu svoje dojmy ;-)
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
osobne nemam zkusenost, ale nejak rozchodit to jde i na Philipsu (podle zkusenosti na forech)
V srpnu/zari 2009 mi byly ochotny to garantovat pouze u Samsungu. Philips, Panasonic a LG mi na primou otazku odpovedeli ze zakaznikum mam tvrdit ze to neumi.
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
to mluvis o tech LED zmrseninach v radach 6000, 7000 a 8000?
Ano, presne o nich. Na tech televizich ze zmrsena jen privodni snura (napevno v televizi) a analogove vstupy (scart, component) ktery se pripojujou pres takovou dost "forovou" redukci. Oboji je dan extremni "stihlost". Obrazove jsou na tom vyborne, a 40" bere kolem 100W, NeoPDP 42" porad kolem 220, klasicky 40" LCD 170W. Tohle jen tak pro zajimavost, ono tech 15 000 co za LED priplatite se stejnak jen tak nevrati...
Zkouseno watmetrem - stredni hodnota "od oka" pri sledovani TV.
-
Citace:
Původně odeslal
otas
Neber to jako ze chci kritizovat tvuj vyber, jen pisu svoje dojmy ;-)
ne to je v pohode nemyslim si ze muj vyber byl nejak super, proste limitovanej hodne vecma, jen sem chtel poopravit tve dojmy aby nevznikaly zbytecne predsudky
Citace:
Původně odeslal
otas
Ano, presne o nich. Na tech televizich ze zmrsena jen privodni snura (napevno v televizi) a analogove vstupy (scart, component) ktery se pripojujou pres takovou dost "forovou" redukci. Oboji je dan extremni "stihlost". Obrazove jsou na tom vyborne, a 40" bere kolem 100W, NeoPDP 42" porad kolem 220, klasicky 40" LCD 170W. Tohle jen tak pro zajimavost, ono tech 15 000 co za LED priplatite se stejnak jen tak nevrati...
Zkouseno watmetrem - stredni hodnota "od oka" pri sledovani TV.
mno po strance spotreby na tom nejsou spatne, ale je spodivem ze katodove lcdcka napr. 40B550 maj jeste nizsi spotrebu. ale to neni zas tak podstatne, obrazove je to oproti starsi smart led generaci (A786) hodne krok zpet a jen cesta jak usetrit . A samsung to i pochopil, ze se to moc nepovedlo a vraci se zpet k smart led v rade 8500. Nebo se bez nekam kouknout na Philips 52pfl9704H to jsou trosku jine LED LCDcka.
-
ještě takový - možná nejapný - dotaz:
- vzít menší non100Hz Full HD LCD, nebo spíše větší 100Hz plazmu?
- konkrétně se v současnosti rozhoduji mezi SAMSUNG LE32B550 a Panasonic TX-P37C10Y (potažmo si připlatit za model TX-P37X10Y)
- předpokládám, že v dohledné době nebudu kupovat Blu-Ray, takže maximálně by tam běželo 720p video (z čehož usuzuji, že by stačilo i rozlišení 1024x720)...
- pozorovací vzdálenos je cca 2,2m
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
ještě takový - možná nejapný - dotaz:
- vzít menší non100Hz Full HD LCD, nebo spíše větší 100Hz plazmu?
- konkrétně se v současnosti rozhoduji mezi
SAMSUNG LE32B550 a
Panasonic TX-P37C10Y (potažmo si připlatit za model
TX-P37X10Y)
- předpokládám, že v dohledné době nebudu kupovat Blu-Ray, takže maximálně by tam běželo 720p video (z čehož usuzuji, že by stačilo i rozlišení 1024x720)...
- pozorovací vzdálenos je cca 2,2m
zalezi na zdroji signalu co budes poustet a na vyuziti pc ci konzole. Pokud signal bude jen DVB-T ci jiny SD a vyuziti pro hrani ci pc nebude nijak dramaticke tak plazma se s horsim signalem vyporada lepe a nizsi rozliseni neni podstatne obraz bude pri sd lepsi a pri hd taktez krasny (bude videt posun). V tomto pripade bych ale radeji uvazoval pokud nejses limitovan velikosti nad TX-P42X10Y ci starsi rade PX80 (pokud sezenes) cenovej rozdil u panaku mezi 37 a 42 je mizivej tak proc mensi.
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
zalezi na zdroji signalu co budes poustet a na vyuziti pc ci konzole. Pokud signal bude jen DVB-T ci jiny SD a vyuziti pro hrani ci pc nebude nijak dramaticke tak plazma se s horsim signalem vyporada lepe a nizsi rozliseni neni podstatne obraz bude pri sd lepsi a pri hd taktez krasny (bude videt posun). V tomto pripade bych ale radeji uvazoval pokud nejses limitovan velikosti nad TX-P42X10Y ci starsi rade PX80 (pokud sezenes) cenovej rozdil u panaku mezi 37 a 42 je mizivej tak proc mensi.
mno mám DVB-C od UPC... a zase nechci mít doma monstrum, proto se porozhlížím spíše po něčem menším :)
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
mno mám DVB-C od UPC... a zase nechci mít doma monstrum, proto se porozhlížím spíše po něčem menším :)
O DVB-C tuneru se zminuji o par postu vys.
Jinak pokud nechces televizi pouzivat jako monitor k PC nebo k nejake konzoli, koupil bych plasmu, tady panasonic dominuje.
Jinak bacha na modely xxC10E - nemaj MPEG4 (DVB-T HD) tuner. Modely xxC10Y ho maji. Byl v tom trochu chaos, chvili chodily E-cka pak zas Y-ka pak zas E-cka, jinak ty televize stoji stejne - tak hledej Y.
Model X10 ma navic jen vstupy, jinak nevidim nejmens duvod proc shanet PX80 - lonsky model. Kdyz uz tak bych shanel PX8 - posledni televize v matnem provedeni, ne v tom vecne se upatlavajicim plastu, bohuzel to jsou dneska ale vsechny.
Edit: Pokud koukas z vetsi dalky jak 2,5m koupil bych 42".
-
Proč ne plazmu ke konzoli? Mně funguje X360 na plazmě perfektně?
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
A nemas problemy s vypalovanim obrazu?
Vyrobci tvrdi jak uz se plazmy nevypaluji, posledni problem s vypalenym obrazem u plazmy si pamatuji pred 3mi roky s LG ale presto jsem na prodejne jeste nemel odvahu ji nekomu na tenhle ucel doporucit.
-
Takže nakonec jsem objednal: http://www.datart.cz/katalog/LCD-Tel...2PFL7864H.html dle Pavlisova doporučení. TV bude DVB-T a pak filmy z PC DIV-X a MKV a občas hry. Poslední dva dny jsem v tom dost ležel a Paňák prohrál, protože nemá 100Hz. Ve hře byl ještě Samsung 650 řada, ale po přečtení 80 stránkového vlákna jsem nabyl dost rozporuplných info a mám strach z reklamací. Pokazit se ale může vše. Fce co má Samsung navíc bych asi stejně nevyužil.
OT: Poradí někdo 5m kabel DVI-HDMI popřípadě redukci DVI/HDMI a 5M HDMI kabel? Samozřejmě levný, ale aby fungoval dobře.
Díky všem za rady. O případné spokojenosti/nespokojenosti budu informovat.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
ja jsem spis myslel nejake vetsi hrani, prave kvuli retenci obrazu. Pro prilezitostne hrani v ramci par hodin bych se toho take nebal, zvlast u panasonicu ale radnemu paranu bych to nedoporucil.
Citace:
Původně odeslal
JOHN
OT: Poradí někdo 5m kabel DVI-HDMI popřípadě redukci DVI/HDMI a 5M HDMI kabel? Samozřejmě levný, ale aby fungoval dobře.
Díky všem za rady. O případné spokojenosti/nespokojenosti budu informovat.
pouzivam tento a problem s nim nemam, ale netusim zda je kvalitni ci ne
http://www.krup.cz/?cls=stoitem&stiid=982
jinak doufam ze budes s TV spokojen
-
Jo díky. Uvidíme v neděli.
-
Citace:
Původně odeslal
otas
A nemas problemy s vypalovanim obrazu?
Ne. Kdysi jsem to popisoval - jednou jsem nechal pausnuté DVD a zapomněl na to několik hodin (taky Panák, bílé znaky na černém), ráno to bylo pryč. Mimo toho jsem nepozoroval nikdy nic.
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
ja jsem spis myslel nejake vetsi hrani, prave kvuli retenci obrazu.
Vím, co je "retence", nejsem si jistý, co je "retence obrazu" - to, co jsem popsal nahoře? Pokud ano, tak nevím, co je to ve hrách za problém a jaký vliv má, kdo kolik hraje?
-
Já nemám žádnou zkušenost s plasmami, ale bál bych asi toho, že skoro každá hra má nějaký UI. Ten se většinou moc nemění a když bych na tom hrál třeba nějakou online akci 5h deně tak je otázka co by se stalo. Jak moc jsou nové plasmy odolné nevím, ale je to jeden z důvodů proč jsem bral LCD. Jinak mi plasma ve stejné ceně přijde obrazově lepší.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Vím, co je "retence", nejsem si jistý, co je "retence obrazu" - to, co jsem popsal nahoře? Pokud ano, tak nevím, co je to ve hrách za problém a jaký vliv má, kdo kolik hraje?
Vypaleni obrazu = nevratny stav poskozeni PDP panelu, pri kterem zustava staticky obraz nenavratne zobrazen
Retence obrazu = je vratny stav, kdy se PDP panel vrati do puvodniho stavu po nejake dobe. Tyhle veci vychazi v technologie pdp a vyrobci se jen cim dal vice uspesneji snazi tento jev eliminovat (na ukor jinych doprovodnych jevu). Take to zalezi na tom jak se k danemu panelu uzivatel chova atd. Cili proste pro pouziti jako monitoru ja osobne tohle riskovat nehodlam a navic mi prijde ze dnes uz ten rozdil mezi rozumnym lcd a pdp ve stejne cenove hladine neni uz tak propastny.
-
2Pavlis: Tak televize jke doma jen kapku hacek. V tv je pro napajeni dira s jednou kulatou a jednou hranatou pulkou zastrcky. Ten kabel co k tomu mam je na obou stranach kulatej. Prakticky to tam nejde nasadit. I v navodu je ten hrantej/kulatej kabel nakreslenej. Zajimavy ale je ze to bylo vse zavareny origo v pytliku. Neresil jsi podobny problem?
EDIT: Tak se povedlo to nasadit tak z 80% musim to sledovat. Sice tam nejsou zadny fatalni odbery ale nerad bych kvuli tomu horel. Zatim TV temperuju ale az pobezi par hodin tak tam k tomu sahnu a zkontroluju jestli se to nehreje. On ne ze by to tam fyzicky neslo nasadit ale je to desne ztuha a neni to zastrcene po cele delce.
Znas vstup do serv. menu?
Diky
Vigo
-
Citace:
Původně odeslal
JOHN
2Pavlis: Tak televize jke doma jen kapku hacek. V tv je pro napajeni dira s jednou kulatou a jednou hranatou pulkou zastrcky. Ten kabel co k tomu mam je na obou stranach kulatej. Prakticky to tam nejde nasadit. I v navodu je ten hrantej/kulatej kabel nakreslenej. Zajimavy ale je ze to bylo vse zavareny origo v pytliku. Neresil jsi podobny problem?
Znas vstup do serv. menu?
Diky
Vigo
tak to sem opravdu neresil, ale koukal jsem na to a je taky kulatej na obou koncich, ale nejak se mi to podarilo nasadit vcelku v pohode napoprve tak mi to neprislo divne.
Jinak servisni menu 062596 I (Info)
-
Takže první poznatky a další dotazy:
1) Napájení jsem tam nakonec silou nasadil v poho.
2) Kvalita obrazu mě příjemně překvapila, ovšem mám drobný problém. Když spustím obraz z PC přes DVI/HDMI v 1920x1080p 60Hz tv napíše neznámý video formát. Dost jsem si s tím hrál. Funguje jen 1080p 24Hz a to se to cuká jako blázen a pak 1080i 25Hz a to funguje vše perfektně. Zatím tedy jedu 1080i ale PC mi detekuje nativních 1080p což je správně. Hádám, že vina je v kabelu, který stál asi 190Kč. Co si o tom myslíte?
3) Jak jsem psal s kvalitou obrazu spokojenost a to i při 1080i, ale jedna věc mi přeci jen vadí. Při sledování filmu se mění kontrast podle scény a to občas dost znatelně. Je to vidět hlavně na bílé titulků. Asi nějaká super fce, ale já bych ji radši vypnul. Tušíte kde? Stejná věc ve win. Když v exploreru označím nějaký soubor taky to občaS trochu změní kontrast. Je to viditelné na zmneně jasu, ale určitě to bude souviset s kontrastem.
Zatím co můžu hodnotit, tak ok. Černá i bílá plocha jsou bez fleků. Vadné pixely jsem zatím nenašel. Snad jen, že černá není černá, což je v téhle ceně ok.
EDIT:Dík za serv. menu. Nechci nic ladit jen se podívat kolik to má hodin atd.. aby to nebyla nějaká předváděčka. Jen nevím jestli to varování se ztrátou záruky je jenom strašák a nebo ne?
-
Citace:
Původně odeslal
JOHN
2) Kvalita obrazu mě příjemně překvapila, ovšem mám drobný problém. Když spustím obraz z PC přes DVI/HDMI v 1920x1080p 60Hz tv napíše neznámý video formát. Dost jsem si s tím hrál. Funguje jen 1080p 24Hz a to se to cuká jako blázen a pak 1080i 25Hz a to funguje vše perfektně. Zatím tedy jedu 1080i ale PC mi detekuje nativních 1080p což je správně. Hádám, že vina je v kabelu, který stál asi 190Kč. Co si o tom myslíte?
hmm tak to je divne, me jede 1920x1080 v 60Hz naprosto bez problemu pres DVI/HDMI. Co mas za grafiku? a jak prosimte nastavujes prokladanej ci neprokladanej rezim? nic takovyho pro dvi netreba nastavovat a tv detekuje po nastaveni rozliseni a frek spravne 1080p rezim.
Citace:
Původně odeslal
JOHN
3) Jak jsem psal s kvalitou obrazu spokojenost a to i při 1080i, ale jedna věc mi přeci jen vadí. Při sledování filmu se mění kontrast podle scény a to občas dost znatelně. Je to vidět hlavně na bílé titulků. Asi nějaká super fce, ale já bych ji radši vypnul. Tušíte kde? Stejná věc ve win. Když v exploreru označím nějaký soubor taky to občaS trochu změní kontrast. Je to viditelné na zmneně jasu, ale určitě to bude souviset s kontrastem.
vypni min. svetelny senzor a dynamicky kontrast.
Citace:
Původně odeslal
JOHN
Zatím co můžu hodnotit, tak ok. Černá i bílá plocha jsou bez fleků. Vadné pixely jsem zatím nenašel. Snad jen, že černá není černá, což je v téhle ceně ok.
mno jo no cerna je holt trubicova, ja sem vcelku zvyklej na sledovani pri osvetleni a takto to neni moc poznat. Jinak holt na to je treba led a local dimming coz ale pri teto cene nejde.
-
tak já nakonec koupil Panasonic VIERA TX-P42C10Y a musím říci, že jsem spokojen...
jen mě u DVB-C od UPC překvapila rozdílnost kvality u jednotlivých programů - například HBO je úplně super, naproti tomu Nova nebo Prima poměrně zklamání... teď ještě dokoupit 10m hdmi kabel na propojení s kompem a jsem spokojen...
díky všem za tipy
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
tak já nakonec koupil Panasonic VIERA TX-P42C10Y a musím říci, že jsem spokojen...
takze nakonec ta vetsi:) myslim ze dobra volba a nebudes litovat.
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
takze nakonec ta vetsi:) myslim ze dobra volba a nebudes litovat.
mno upřímně - v obchodě to nevypadalo tak megalomansky, jako když jsem ji doma rozbalil... ono rozdíl 55 vs 106 cm je vskutku něco, na co si člověk musí zvyknout :D
-
2Pavlis: Jo tak jsem vypnul dynamický kontrast (svět. čidlo jsem nechal) a pohoda, už to nemění jas.
Ohledně toho rozlišení. Mě to prostě ukazuje native 1080p 60Hz ale jak to vyberu nedostanu tam obraz. TV hlásí špatný formát obrazu. Metodou pokus omyl jsem přišel na ta jiná rozlišení. To že to jede při 1080p a 24Hz trhaně podle mě potvrzuje pomalý kabel co zvládne jen 1080i. Uvidíme.
Grafiku mám Nvidii 8800GT. Výkonem to nebude jedu normálně 1920x1200 60Hz na monitoru.
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
Cili proste pro pouziti jako monitoru ja osobne tohle riskovat nehodlam a navic mi prijde ze dnes uz ten rozdil mezi rozumnym lcd a pdp ve stejne cenove hladine neni uz tak propastny.
Použití "monitor" a hraní her je imho dost rozdíl ... Jinak kámoš používá jako "monitor" 42PX80 docela často a nestěžuje si. A ano, rozdíl menší je, ale stále je (a na těchhle technologiích z principu imho vždycky bude). Nic, to jen jako komentář k doplnění.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Použití "monitor" a hraní her je imho dost rozdíl ... Jinak kámoš používá jako "monitor" 42PX80 docela často a nestěžuje si. A ano, rozdíl menší je, ale stále je (a na těchhle technologiích z principu imho vždycky bude). Nic, to jen jako komentář k doplnění.
Taky pouzivam dlouhodobe plasmu jako monas 9 (jak panak 40" 1024*768 , tak 50" fHD Samsung) Po roce nic nepozoruji a to tam plocha visi nekdy i pomerne dlouho. Jeste to mohu konfrontovat s fHD 37" LG panelem, ale tam zatim neni priveden kvalitni zdroj signalu a na sledovani SD mam stejne nejradsi klasickou drive high/end 32" CRT TV.
Jen se chci zeptat. hodne lidi tady ma fullHD ready zarizeni, jak to resite s TV prenosy (sport, koncerty) live, sledujete to v HD, nebo v SD, a pote to tahate v .mkv a koukate na to jako na vec, u ktere vite jak skonci? Ja tady porad resim pomerne mizerne DVB/T a pokukuji po DVB/S, ale pokud se rozhodnu to predelavat, coz nebude jednoduche, tak doufam, ze to bude mit vyznam a nechysta se plosne a rychle spusteni MPEG4 DVB/T signalu.
-
Citace:
Původně odeslal
neGryk
Taky pouzivam dlouhodobe plasmu jako monas 9 (jak panak 40" 1024*768 , tak 50" fHD Samsung) Po roce nic nepozoruji a to tam plocha visi nekdy i pomerne dlouho.
mno ono to je hodne o chovani uzivatele k panelu napr. nejake zahoreni na zacatku neni od veci a pak nepouzivani vysokych jasovych hodnot atd. Ale sam jsem videl docela delsi retenci obrazu na letosnim panakovi.
Citace:
Původně odeslal
neGryk
Jen se chci zeptat. hodne lidi tady ma fullHD ready zarizeni, jak to resite s TV prenosy (sport, koncerty) live, sledujete to v HD, nebo v SD, a pote to tahate v .mkv a koukate na to jako na vec, u ktere vite jak skonci? Ja tady porad resim pomerne mizerne DVB/T a pokukuji po DVB/S, ale pokud se rozhodnu to predelavat, coz nebude jednoduche, tak doufam, ze to bude mit vyznam a nechysta se plosne a rychle spusteni MPEG4 DVB/T signalu.
tak pokud ma nekdo HD zdroj tak by byl blazen kdyby koukal na SD. S tim satelitem - momentalne jeden nejkvalitnejsich zdroju tv signalu (Skylink), a co se terestrialu tyce tak CRa spise mluvi o prechodu na DVB-T2 nez MPEG4 DVB-T takze cert vi jak to dopadne a stejne bys potreboval setobox, takze jestli predelas na sat tak nic nezkazis. Navic se ti otevrou jiste nove moznosti prijmu i jinych nez nasich kanalu z cele evropy.
Osobne ted resim kde sehnat nejakeho rakusaka kvuli ORF sat karte potreboval bych to pres nekoho zaridit, kdybyste o nekom vedeli dejte vedet byl bych moc vdecen.
-
Takže se mi to potvrdilo. Můj problém je způsobený nekvalitním kabelem. Půjčil jsem si od souseda 3m a vše funguje ok. Holt 5m kabel za 200Kč není to pravé :( Zainvestuju do něčeho kolem 400Kč.
Por info šlo o tenhle kousek: http://www.softcom.cz/produkt/premiu...3b-hq/?flist=1
-
rodičům jsem k PX80 koupil tenhle 10m kabel a 1920x1080 v pohodě (a to je to zapojené ještě přes redukci DVI>HDMI): http://www.softcom.cz/produkt/home-t...y-10m/?flist=1
-
Ok díky. Vezmu ten, jen v 5m verzi.
-
HEH tak mám další haluz. Rozchodil jsem tedy bez problémů 1080p 60Hz, ale od té doby mi skoro nechodí DVBT. Jedu na pokojovou anténu s dost slabým signálem a po aktivaci 1080p 60Hz je to tak rušené, že TV skoro nejede. Při 1080i 25Hz funguje vše v poho(stejně tak když výstup na PC vypnu). Tedy prokazatelně dochází k rušení DVBT přes HDMI. Předpokládám, že kdybych měl dostatečně silný signál, tak bych to rušení třeba ani nepoznal, ale takhle mi to prostě oslabí signál tak, že na to nejde koukat. Řeším to vypínáním výstupu do TV ve WIN případně změnou frekvence. Je to jedno kliknutí, ale samozřejmě mě to štve. Otázkou zůstává co je na vině:
1) Vada TV
2) Neodstíněný HDMI kabel
3) Rušení z grafiky v PC
4) Slabý signál z pokojové antény
-
Trochu jsem oživil myšlenku na upgrade kina. Celou dobu jsem žil v poněkud scestné představě, že s koupí LCD TV budu muset vyhodit receiver a vůbec všechno ostatní okolo. Aktuálně mám totiž vše vedené kompozitním videem a receiver vše přepíná. Zobrazuji na 72cm 4:3 trinitronu od Sony.
Jen tak mimochodem jsem se byl včera projít do electroworldu a trochu jsem si tam ty telky prohlížel. Pustil jsem se do řeči s týpkama od Samsungu, kteří tam prezentovali nové LED TV a vyšel mi následující závěr:
Koupím Samsung LE37B650 (po zralé úvaze, ne na radu pánů od Samsungu):
do ní zapojím buď přes receiver nebo napřímo komponentem DVD
do ní zapojím ethernet
do receiveru zapojím optický audio výstup z TV
A teď dotaz - pořídím si např. BD player nebo PS3 a propojím napřímo HDMI do TV. Funguje v tomto případě optický audio výstup z TV jako passthrough? Případně umí TV dekódovat nějaký "vyšší" signál (DTS-HD apod) a poslat to na optiku v PCM?
Má někdo k té LE37B650 nějaké výhrady? ;) (v záloze mám ještě LE40B650, kdyby se někomu nezdála ;D)
Co bych pak velice rád využil, a co považuji jako hlavní důvod koupě takhle cenově postaveného stroje, je DLNA. Co jsem vysledoval, tak v rozumné ceně se pohybuje s DLNA snad jen Samsung.
Používáte to někdo? Ideálně na Samsungu.
Mám NAS box s plným linuxem a cílem by bylo nainstalovat tam nějaký DLNA server (je jich k dispozici hafo) a pak přímo z toho pouštět média. Považoval bych to za finální řešení problému HTPC :D
-
Sorry za nabourání do topicu, ale po shlídnutí Martyho vybraný televize se mi taky docela začala líbit. Co se týče toho ethernetu, televize umí tedy jen protokol DLNA, nebo umí třeba i sambu? Nikde jsem to zatím nenašel, ale výše zmíněná myšlenka se mi taky líbí, mám datový linuxový server, tak přehrávat rovnou z něj by byla paráda :-)
-
Co jsem pochopil u G15 Panasonicu, tak na serveru potrebujes nejaky software, ktery v realnem case prevadi nepodporovane video do "prehravatelneho". V opacnem pripade TV video soubory nevidela.
Vzhledem k rozdilu ceny G10 a G15 modelu neoPDP Panasonicu o tom ani neuvazuju a budu nadale vyuzivat sve HTPC :-)
-
Nevím o žádné TV, která umí sambu.
Co se týče DLNA, tak tenhle Samsung přes DLNA přehraje vše, co z USBčka. Jak přesně DLNA funguje nevím, ale IMHO je to jen nějaká forma sdílení; převod (transcoding) v reálném čase je jen případná featura navíc, kterou některé DLNA servery disponují. Nedokážu si jinak představit, jak by nějaký malý blbý NAS uměl transcodovat a streamovat HD video. (např. můj DLink DNS-313 to ve stock firmwaru umí, já tam mám ale plnej linux tak budu trochu laborovat) Jo, ještě např. Windows Media Player má nějaké DLNA featury, říkají tomu Windows Media Connect. A bude toho víc. Takže bych se moc nebál, že do toho data nedostanu :)
Dneska jsem si byl s tou telkou trochu víc pohrát v electroworldu a je to fakt pěkný zařízeníčko. Když srovnám přístup k DLNA a k USB, tak je to prakticky identické - v menu se zvolí buď zdroje signálu (pak je tam i HDMI, komponent...) a nebo multimédia či tak něco a pod tím jsou pak USBčka (má dvě) a DLNA zařízení, pokud jsou dostupná.
Jinak z DLNA by to údajně mělo číst podobně jako z USB, to jest nabídne adresářovou strukturu. Bohužel jsem to ale nemohl vyzkoušet a asi nikde před koupí nevyzkouším, ti prodejci o tom nic moc neví a ani týpci od Samsungu včera mi k tomu neřekli ani slovo (ani nevyřkli nic o DLNA, jako by to ani neexistovalo).
Pouštěl jsem si tam z flashky nějaký fotky - paráda, DivXy v TV a DVB kvalitě - paráda. Zkoušel jsem i DVB-T a docela mě to příjemně potěšilo. Jen to FullHD není tak shovívavý na kvalitu zdroje jako moje starý CRTčko ;D ale na Nově Cinema šel nějakej starej film a bylo to pěkný - jen fotbal co tam byl mě nepřesvědčil (artefakty kolem malých postav na dálku), ale to byl asi spíš problém daného pořadu.
No, já do ní asi jdu :)
PetrT: bohužel, u mě HTPC nezdomácnělo... prostě jsme se to nenaučili elegantně používat. Chybí nám v obýváku jednoduchost používání, což tahle telka má. Jedním tlačítkem se dostaneš do menu předvoleného zdroje, což když je DLNA, objeví se ti rovnou nabídka movies/photos/music a z toho rovnou do adresářů. Fakt komfortní a rychlý.
-
Citace:
Původně odeslal
Marty
...
mno ohledne DLNA ti osobne moc nepomuzu, vzdy kdyz jsem o to nejak zavadil tak mi prislo ze je s tim spis hodne starosti nez radosti, ale doporucuji procist forum na tvfreaku myslim ze samsung dlna se tam hodne resi
http://www.tvfreak.cz/forum/forumdisplay.php?f=41
add HTPC a zkousel jsi MythTV?
-
Tebou uvedeny Win Media Connect prej nedovolí přehrávání videa ve fullscreenu (čerpám z infa z TVfreaku).
ad HTPC: jedním tlačítkem na DO zapnu počítač, vyberu si z nabídky co chci pustit, šipkou na DO vyberu film a pustím...mně se to jednoduché zdá :-)
(MediaPortal)
-
Jj, na tvfreak mrknu... dík za tip.
Ad HTPC, zkoušel jsem leccos, ale zásadní překážkou byla moje neschopnost postavit 100% tiché zařízení společně s tím, že nelze zapnout a okamžitě něco dělat. Ano, máme hibernaci a suspend režimy, ale prostě mi to nevyšlo.
Zkusil jsem toho dost, ale možná nebyla vůle to používat. Když tomu přidám ještě strasti s baterkami do ovladačů a bezdrátové klávesnice, ... možná taky volba HW, nevím. Každopádně telka s DLNA mě vyjde o dost levněji, než stejný kus bez DLNA a k tomu HTPC (uvažoval jsem i o Macu Mini).
Zkusím to přes tu telku, uvidíme :)
-
Tak jsem to nevydržel a objednal, nakonec rovnou LE40B650 :)
Pak poreferuju...
-
a jen tak pro informaci, kde a za jakou cenu? :-)
-
Citace:
Původně odeslal
malda
a jen tak pro informaci, kde a za jakou cenu? :-)
kasa.cz, na splátky bez navýšení (proč jim platit cash, když ti to dají zadarmo) za 20499,- Kč
-
Tak mám telku doma.
První dojmy:
- je to paráda - obraz je skutečně vynikající
- zatím jsem neobjevil opravdu výrazný přínos 100Hz technologie (naopak to může být v některých případech zřejmě na škodu)
- DLNA funguje - podařilo se mi to po pár peripetiích rozchodit i na svůj NAS boxík s linuxem (server MediaTomb)
- input lag, který má nepříjemný efekt při pouštění zvuku přes receiver, jsem nijak nepozoroval (měl by být při zapnutých 100Hz a zapnutém processingu všeho možného až kolem 100ms) - ale ani jsem ho nehledal a nezkoumal
Takže první dojmy pozitivní. Uvidíme co ukáže delší používání :)
-
A dodali Ti k tomu i záručák? Ptám se pro to, že já je musel o záručák žádat asi třikrát, a to jsem od nich (megaobchod.cz - kasa.cz rovná se jeden podnik) měl pouze foťák. Dodali mi k němu pouze jakýsi vyskladňovací doklad bez podpisu, razítka,... Na kasu.cz jsem opatrnej :)
-
Marty: ad DLNA - to funguje jak? Softwarově to NAS přechroustává do nějakého standardu, který TV umí zobrazit? Nesnižuje se tím kvalita (fullHD ripy atd)? Zaujalo mě to, ale u vytipované TV to už dělá 5000Kč navíc a to teda asi jen tak nezkousnu :-(
-
mejla: jojo, origo záručák, nepotvrzený - s tím, že když se to rozhodnu ponechat, tak mi ho normálně proti faktuře potvrdí (klasika při nákupu přes net)
PetrT: co jsem zatím nastudoval a vysledoval, tak DLNA je o kompromisech. Tak, jak to mám nakonfené a rozchozené já, to přehrává samozřejmě bez jakékoli ztráty kvality, ale např. neumí dostatečně rozumně přetáčet přehrávané video (to jsem věděl a netankuje mě to). DLNA server ale umí např. vyřešit problém, kdy DLNA device neumí přehrát nějaký formát - dá se nakonfit transcoding toho streamu tak, že na DLNA server překóduje stream do formátu, kterýmu už DLNA device rozumí. (podobně se řeší třeba titulky a tak).
Zatím jsem do toho nezkoušel poslat přes DLNA FullHD, ale dnes večer zkusím.
Řešení, jak do téhle telky poslat všechno bez kompromisů, je poladit si tam firmware a namountovat si tam CIFS nebo NFS share napřímo - to jde (hodlám to i zkusit ;) ).
Jinak jak jsem psal, že to je o kompromisech, tak to je zejména v mém provedení - můj NAS má zoufale nízký výkon, tak proto nelze po něm chtít nic jiného, než že ty data zpřístupní - víc už je nad jeho síly. Na PC s nějakým větším DLNA serverem to AFAIK jde.
Jinak co se týče toho cen. rozdílu, pokud je to pro tebe zajímavé, zkus zauvažovat o LG 630 BD playeru, který vyjde na ~7K a umí i DLNA a co vím, tak na trošku lepší úrovni, než ta telka.
Mně to ale vyhovuje a zatím plní všechny kladené požadavky na jedničku. S omezeními, které jsem popsal, jsem počítal a kalkuluju - je to daň za jednoduchá zařízení (=proto nemám HTPC, domácí server/velký router, ... vše jen v jednoduchých krabičkách)
-
Tak jsem testnul i to HD, normálně mi to bere Full HD WMV bez problémů. Samozřejmě s omezením televize, že nedekóduje DTS.
Takže výše uvedený post poněkud obšírně sděluje, že to funguje stylem - co přehraješ z USB, přehraješ i z DLNA - jediným omezením může být přetáčení videa.
-
Díky moc. Studuju teď thread na tvfreaku, ale pořád jsem se nedočetl, jak ten DLNA server při transcodingu zmrví/nezmrví video - možná je to tím, že pořádně nechápu jak je to video posíláno do TV. Jestli tak, že "server" dekoduje video a pošle ho to TV jako by ho posílal k zobrazení na monitor a nebo zda jen mění on the fly jeden formát za jiný.
Další krabičku nepotřebuju, mám HTPC, které nebudu nahrazovat zase jinou krabičkou (a ještě s kompromisy). No vzhledem k nejistému posunu, DTS a kdoví čemu zůstanu u HTPC a ušetřím balík na TV :-)
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Díky moc. Studuju teď thread na tvfreaku, ale pořád jsem se nedočetl, jak ten DLNA server při transcodingu zmrví/nezmrví video - možná je to tím, že pořádně nechápu jak je to video posíláno do TV. Jestli tak, že "server" dekoduje video a pošle ho to TV jako by ho posílal k zobrazení na monitor a nebo zda jen mění on the fly jeden formát za jiný.
Další krabičku nepotřebuju, mám HTPC, které nebudu nahrazovat zase jinou krabičkou (a ještě s kompromisy). No vzhledem k nejistému posunu, DTS a kdoví čemu zůstanu u HTPC a ušetřím balík na TV :-)
Jasný, jak jsem říkal - pro mě HTPC ne a tohle je plně vyhovující. DTS mě opravdu netankuje (proti DD/AC3 na své sestavě opravdu moc rozdílů nepoznám, nehledě na to, že filmů s kvalitním DTS bude taky hrstka...)... Filmy si při přehrávání taky kupodivu nepřetáčím a... vyšlo mě to určitě levněji, než krabička aka Popcorn nebo HTPC + dostatečně kvalitní 40" LCD.
Jinak u mě zcela jistě neprobíhá v NASu dekódování, na to zaprvé nemá výkon a zadruhé kodeky. IMHO je to nějaký sdílecí protokol s malou režií.